Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 52 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast
Results 496 to 510 of 774
    Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Διότι ακριβολόγε μου, ο κάθε "όρος" που χρησιμοποιούμε δεν έχει απαραίτητα και μία έννοια. Άλλη λοιπόν η θρησκευτική έννοια της "ψυχής" και άλλο η έννοια του ανθρώπινου ψυχισμού.
    Καμιά αντίρρηση. Δώσε μας τον ορισμό.

Senior Member
    Πάντως η λέξη θεοσ υπάρχει δύο τρεις χιλιάδες χρόνια κανένας δεν ξέρει τι σημαίνει
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Aeolus74; Δεν έφυγες ελπίζω. Περιμένω να μου πεις πως ακριβώς ορίζει η ψυχολογία την "ψυχή" και να μου εξηγήσεις γιατί χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη.

Banned
    Kutchunie θα μας πεις εσύ πως ορίζει η ψυχολογία την "ψυχή" και να μας δώσεις και μια εξήγηση του γιατί χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη;

Περίεργο... Και οι δύο μέσα είσαστε αλλά δεν απαντάτε [aeolus74, kutchunie].

Senior Member
    Κατά την Χριστιανική έννοια της "ψυχής" αυτή αποτελεί ξεχωριστή και ανεξάρτητη οντότητα από το σώμα η οποία δίνεται έξωθεν με θεία θέληση κατά την γέννηση και διατηρείται αναλλοίωτη και μετά τον βιολογικό θάνατο.

Η έννοια του "ψυχισμού" αφορά τις βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος που προκαλούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας. Ως αποτέλεσμα βιολογικών λειτουργιών τελειώνει με τον βιολογικό θάνατο.

Senior Member
    Γι σκεψου ρε εμ ο διασ μία χαρά ήταν ήταν ανάγκη να τον κατεβάσουν ;κάτι έγινε τότε μη σου πω ότι από τότε έχουμε παγκοσμιοποίηση
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Μάλλον θα παραπέμψουμε το αναγνωστικό κοινό στη σελίδα 27 στο σχόλιο #391. Αν θέλετε στο μεταξύ, περιμένω τον ορισμό της ψυχής aeolus74 και kutchunie.

Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Συγγνώμη, για να το ξεκαθαρίσουμε. Πες μου ότι δεν έκανες ψυχοθεραπεία για να πας στον παράδεισο αλλα για να γίνεις καλά από μια ψυχική νόσο.

Παλαιότερα οι επιστήμονες της ιατρικής πιστευαν ότι όντως η ψυχή κρύβεται κάπου στο σώμα σαν το συκώτι ή την καρδιά και ότι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν ψυχικά όταν αρρωστησει η ψυχη. Κατά τον μεσσαίωνα και η εκκλησία το πρέσβευε. Ο παραπάνω δεν μιλούσε μεταφορικά, στην ανατομία του σώματος αναφέρονταν. Εγώ πάντως όργανο που να το λένε ψυχη δεν έχω. Συκώτια έντερα καρδια κτλ ναι, αλλά ψυχη που να μου χάλασε κ να θελει εγχείρηση δυστυχώς. Μακάρι να ηταν τοσο ευκολο. Μα διαβασε πριν γραψεις ρε παιδάκι μου, βρήκες μια ξερή κουβέντα και την πετάς. ελεος, μην παραπληροφορησαι κ παραπληροφορείς κ τους υπόλοιπους
    Τι ισχυρίζεσαι; Ότι οτιδήποτε εμπίπτει στις αισθήσεις μας είναι το σύνολο του κόσμου και ότι δεν δύναται να υπάρχει κάτι το οποίο ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ στις αισθήσεις μας;

Να σου δώσω ένα παράδειγμα:

Το πτώμα κάποιου τον οποίο ήξερες.

Κάποτε για σένα ήταν ζωντανός. Πλέον είναι ένα άψυχο κορμί. Αντιλήφθηκες εσύ "αυτό το κάτι το οποίο τον έκανε ζωντανό"; Σε αυτό φάγανε αιώνες χειρουργείων να τεμαχίζουν το ανθρώπινο σώμα νεκρό ή ζωντανό οι αλχημιστές "μπας και το βρουν". Απλά ο Wundt αποφάσισε "ποιητική αδεία" ότι αφού δεν μπορεί να το βρει εκείνος, δεν υπάρχει.

Είναι σωστός ο ισχυρισμός του; Όχι. Απόδειξη αυτού είναι ότι, "αν ήταν έτσι δεν θα ψάχνανε όλοι τόσο καιρό για κάτι έξω από την αντίληψη τους".

Και οι σκέψεις σου δεν εμπίπτουν στην αντίληψη μου. Να υποθέσω ότι δεν κάνεις σκέψεις;
    Το ίδιο και για τα συναισθήματα σου, οι παρορμήσεις και οι ιδέες σου.

Η "λογική" είναι παράλογη αν όχι βλακώδης γιατί το κριτήριο είναι ότι "ότι εμπίπτει στις αισθήσεις του παρατηρητή είναι πραγματικό... εφ' όσον δεν εμπίπτει στις αισθήσεις του, απλά δεν υπάρχει". Ε αφού δεν εμπίπτει στις αισθήσεις μου το αν έχεις ζωή ή όχι (δεν αναφέρομαι στο αν είσαι ζωντανή) τότε μπορώ να πω και ότι είσαι ήδη νεκρή. Βλέπεις σε τι βλακείες μας οδηγεί η συλλογιστική της θρησκείας σου;

Οι υπόλοιποι διακρίνουμε ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, το πραγματικό και το υπερβατικό, την γνώση και την πίστη.

Εσύ λες - "άπιστος Θωμάς" ένα πράγμα - "ότι μπορώ να αγγίξω θα υπάρχει για μένα" χωρίς να εξετάζεις ότι το υπερβατικό διακρίνει και εσένα. Πως απέχτησες ζωή, πως συνεχίζεις να ζεις και τι θα απογίνει ένα κομμάτι του εαυτού σου αφού πεθάνεις για σένα "απλά δεν συμβαίνουν". Δικαίωμα σου.

Για τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή / ψυχίατρο οι σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα των άλλων υπάρχουν. Εκεί γιατί γίνεται εξαίρεση αφού το μόνο το οποίο εμπίπτει στην αντίληψη σας είναι ο λόγος (τι άκουσε) και η όραση (τι είδε) προκειμένου να μεταδοθούν οι παραπάνω σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα;

Επιπλεόν δε - επειδή δεν έχετε ίδια αντίληψη των παραπάνω σκέψεων, ιδεών, παρορμήσεων και συναισθημάτων ασκείτε - μάντεψε - ΠΙΣΤΗ! Πως έγινε αυτό; Αφού είστε "επιστήμη"; Που είναι η καταγραφή και η μέτρηση των σκέψεων, ιδεών, παρορμήσεων και συναισθημάτων του θεραπευόμενου; Και αν σας λέει ψέματα και σκέφτεται ΑΛΛΑ; Τότε η αντίληψη σας είναι και αυτή ψεύτικη.

Θα έπρεπε λοιπόν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι να ασχολούνται ΜΟΝΟ με τις δικές τους σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα... σημειοτέων δε, ότι αυτές δεν εμπίπτουν στα αισθητήρια σας. Οπότε μπορεί και να μην διαθέτε σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα ή αυτές τις οποίες βιώνετε να μην είναι δικές σας.

Από την δική μου οπτική γωνία, ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΡΙ της θρησκείας της ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας / ψυχιατρικής είναι ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. Πουθενά αλλού.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ δεν είναι καθότι δεν βασίζει οτιδήποτε πάνω σε αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες θέσεις. Οι ορισμοί δίνονται "ποιητική αδεία" και οι αντιφάσεις δίνουν και πέρνουν χωρίς τεκμηρίωση, μάλλον επειδή οι θέσεις συμφέρουν.

Για ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ επίσης δεν κάνει καθότι δεν επεξεργάζεται καμία έσχατη ή οριακή θέση / ερώτημα.

Οπότε μένουμε με την πιθανότητα να είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Οι θρησκείες όμως ασχολούνται με το υπερβατικό, εισάγουν την έννοια της ψυχής και μετά θανάτου ζωής και πιστεύουν σε Θεό (έναν ή πολλούς). Η ψυχολογία από την άλλη δεν δέχεται την ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής όπως ορίζεται σε μια θρησκεία ούτε και οτιδήποτε ακολουθεί μιας τέτοιας παραδοχής. Μοιάζει να είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΙΑ επειδή μάχεται όλες τις θρησκείες με τον ίδιο τρόπο. Ίσως "η θρησκεία της διάδοσης του αθεισμού" είναι μια καλή περιγραφή.

Η όλη ιδέα, είναι να εξαπατήσει τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής προκειμένου να έχει μια ευκαιρία να τους πείσει ότι "δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή" παρότι η θέση αυτή δεν αποδεικνύεται από την ψυχολογία. Οι ψυχολόγοι, καθυβρίζουν τους ίδιους τους ανθρώπους που τους συντηρούν [θρησκευόμενοι] ενώ παράλληλα παριστάνουν τους επιστήμονες - χωρίς όμως αποδείξεις για τις θέσεις τους.

- Τι διδάσκετε ρε παιδιά;
    - Δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή. Έτσι είπε ο μεγάλος Wilhelm Wundt.
    - Ναι αλλά γιατί το ονομάζετε ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧΟθεραπεία, ΨΥΧιατρική αφού πιστεύετε ότι δεν υπάρχει;
    - Εμείς αποκαλούμε ψυχή το άθροισμα ΣΚΕΨΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ. Όλα αυτά μαζί εμείς τα αποκαλούμε "ψυχή".
    - Και γιατί δεν βρίσκεται ένα όνομα να περιγράψετε όλο αυτό το άθροισμα αντί να τα ονομάζετε ψυχή μιας και δεν πιστεύετε στην ύπαρξη της;
    - Να κοιτάς τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει.
    Last edited by M87; 15-10-2016 at 17:30.

Banned
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Κατά την Χριστιανική έννοια της "ψυχής" αυτή αποτελεί ξεχωριστή και ανεξάρτητη οντότητα από το σώμα η οποία δίνεται έξωθεν με θεία θέληση κατά την γέννηση και διατηρείται αναλλοίωτη και μετά τον βιολογικό θάνατο.

Η έννοια του "ψυχισμού" αφορά τις βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος που προκαλούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας. Ως αποτέλεσμα βιολογικών λειτουργιών τελειώνει με τον βιολογικό θάνατο.
    Δεν θυμάμαι να σε ρώτησα για τον ορισμό της ψυχής τον οποίο δίνει ο Χριστιανισμός. Μάλλον για τον ορισμό της ψυχής τον οποίο δίνει η ψυχολογία σε ρώτησα.

Aeolus74; Δεν έφυγες ελπίζω. Περιμένω να μου πεις πως ακριβώς ορίζει η ψυχολογία την "ψυχή" και να μου εξηγήσεις γιατί χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη.
    Ναι... δίκιο είχα. Για τον ορισμό της ψυχής σύμφωνα με την ψυχολογία σε ρώτησα.

Senior Member
    Kutchunie θα μας πεις εσύ πως ορίζει η ψυχολογία την "ψυχή" και να μας δώσεις και μια εξήγηση του γιατί χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη;

Περίεργο... Και οι δύο μέσα είσαστε αλλά δεν απαντάτε [aeolus74, kutchunie].
    Γιατί; τόσο λίγο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου πως αν κάτσει να διαβάσει, δεν θα μάθει πως ορίζει η ψυχολογία την ψυχή; Μεχρι να κάτσει να διαβάσεις και να ενημερωθείς για το τι στην πραγματικότητα ισχύει, εγω αρνούμε να δινω εξηγήσεις, εστω και ως ορισμό

Banned
    Kutchunie; Θα μας δώσεις τον ορισμό της ψυχής σύμφωνα με την ψυχολογία; Εξήγησε μας και γιατί χρησιμοποιούν την λέξη ψυχή αφού δεν πιστεύουν στην ύπαρξη αυτής. Δεν σε βλέπω "ζωηρή"... τι συμβαίνει Kutchunie; Θίγω κάτι το οποίο είναι ευαίσθητο; Θάρρος. Δεν υπάρχουν ευαίσθητα θέματα για μια "επιστήμη" όπως είναι η ψυχολογία.

Senior Member
    Δεν ειπα ότι δεν εχουμε ψυχη, απλά η φράση που κάνεις επικόλληση δεν εννοει πως είμαστε ρομποτακια άψυχα, εννοει πως δεν υπάρχει όργανο μεσα στον οργανισμό που να αντιπροσωπεύει την λειτουργεία ας πουμε της ψυχής. Τόσο ΄μπόμπος είσαι επιτέλους;;;;;

Δεν εχει καμια σχέση αυτό που νομίζεις πως εννοει η φραση που κανεις αντιγραφη επικόλληση με αυτό που πραγματικά λέει. Μιλάει για φυσιολογία, ανατομικά δλδ αν ανοίξεις έναν ανθρωπο θα βρεις στομαχι εντερα συκωτι καρδια κα αλλα οργανο ψυχη δεν θα βρεις. Αυτό εννοουσε. Εγραψες ένα σεντονι αλλά χαμπάρι δεν παιρνεις τι λέμε, ένα παιδι νηπιαγωγείου θα καταλαβαινε

Banned
    Αχου... Μόλις έθιξα τον ορισμός της ψυχής σύμφωνα με την ψυχολογία σταματήσαμε να μιλάμε Ελληνικά. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ...

ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ!

Δώσε μας τον ορισμό προκειμένου να συνεχίσει η κουβέντα. Δόντια σου βγάζω;

Senior Member
    Kutchunie; Θα μας δώσεις τον ορισμό της ψυχής σύμφωνα με την ψυχολογία; Εξήγησε μας και γιατί χρησιμοποιούν την λέξη ψυχή αφού δεν πιστεύουν στην ύπαρξη αυτής. Δεν σε βλέπω "ζωηρή"... τι συμβαίνει Kutchunie; Θίγω κάτι το οποίο είναι ευαίσθητο; Θάρρος. Δεν υπάρχουν ευαίσθητα θέματα για μια "επιστήμη" όπως είναι η ψυχολογία.
    Γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις για να μάθεις;; Εγω μπορεί να σου πω ψέμματα.

Senior Member
    Αχου... Μόλις έθιξα τον ορισμός της ψυχής σύμφωνα με την ψυχολογία σταματήσαμε να μιλάμε Ελληνικά. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ...

ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ!

Δώσε μας τον ορισμό προκειμένου να συνεχίσει η κουβέντα. Δόντια σου βγάζω;
    Σου τον εδωσε παραπάν ο aelous αλλά θα ηθελα να κατσεις να διαβασεις και να τον βρεις. Εγώ δεν θα ενισχυσω άλλο την αρνηση σου

Banned
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις για να μάθεις;; Εγω μπορεί να σου πω ψέμματα.
    Με σένα μιλάω. Δώσε μας τον ορισμό σε παρακαλώ. Σαν κοριτσάκι κάνεις.

Page 34 of 52 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast