Results 541 to 555 of 774
-
15-10-2016, 00:28 #541
- 15-10-2016, 00:28 #542
15-10-2016, 00:29 #543
15-10-2016, 00:35 #544
15-10-2016, 00:37 #545
ζητάς από τους αλλους, από τον εαυτό σου θα ζητήσεις ποτέ κάτι;
15-10-2016, 00:54 #546
15-10-2016, 00:57 #547
15-10-2016, 01:00 #548
15-10-2016, 01:06 #549
15-10-2016, 01:07 #550
15-10-2016, 01:09 #551
15-10-2016, 01:16 #552
Δλδ συγγνώμη, θελεις να διαπραγματευτείς κάτι που έχει οριστεί;; Διάλογο για το τι; για το αν μετα θάνατον θα συνεχίσεις να έχεις ψυχή; Θεωρείς ότι η ψυχική σου κατάσταση τώρα είναι νορμάλ και ανησυχείς για το μετά; Άλλο πράγμα η θρησκεία και το μεταφυσικό και άλλο η ψυχολογία. Να ψαξεις να βρεις τον ορισμό, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνω την γραμματέα.
Γενικότερα, δεν υπάρχουν μόνο καλοί ή μόνο κακοί θεραπευτές. Ειδικά για εσένα, ο θεραπευτής σου δεν ξέρω τι ήταν , αλλά εσυ σιγουρα δεν θέλεις να γίνεις καλά και δεν θα γίνεις οντας αδιάφορο ατομο, ακόμα και αν οι εκτρωματικές σου σκέψεις γινόντουσαν νομοι
15-10-2016, 01:27 #553
Τόσος κόπος για να πεις ότι δεν αντέχεις να συζητήσεις για κάτι το οποίο ακολούθησες τυφλά για μια ζωή και που με όρους κοινής λογικής - την οποία προφανώς δεν διαθέτεις - αποδεικνύεται τρύπιο και λάθος.
Το έχουμε ξαναπει. Το πρόβλημα είναι οι ΚΑΚΟΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΟ. Μην αποφεύγεις το βασικό σημείο της συζήτησης μας πετώντας την μπάλα στις κερκίδες. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ Kutchunie γιατί θα μείνεις πάλι στην ίδια τάξη. Δεν με απασχολεί τι ποσοστό καλών ή κακών ψυχοθεραπευτών υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι η κατοχύρωση του θεραπευόμενου και ο έλεγχος της απόδοσης των ψυχοθεραπευτών.
15-10-2016, 01:57 #554
Τυφλά και δογματικά εσύ ακολουθείς τα πράγματα. εσύ δηλώνεις χριστιανός. Η θρησκεια είναι δογματική αποδοχή σε κάποια πιστεύω, τα οποία δεν επιδέχονται λογικής απόδειξης/εξήγησης . Εγώ που εχω παραδεχτεί πως δεν διαθέτω κοινή λογική λόγω ασθένειας, πιστεύω μόνο σε αποδείξεις και δεν επιλέγω να ονειροβατώ θεωρώντας πραγματικότητα κάτι που νομίζω πως ισχύει με την δική μου στρεβλή μη κοινή λογική. Τώρα, εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις πως έχεις κοινή λογική, είναι κάτι παράλογο και σίγουρα καθόλου λογικό.
Επίσης, σου είπα κ εγώ και όλοι ότι εσύ δεν θέλεις να είσαι προστατευμένος από τον κάθε θεραπευτή και όχι μόνο. Εάν εξαπατηθείς, ο νόμος σε προστατεύει, όχι αυτεπάγγελτα πάντα, αλλά είτε θεραπευτής σε εξαπατήσει, είτε παπάς, είτε έμπορος είτε γκόμενος, η πράξη και η συνέπεια είναι ίδια για όλους. Κ αν μου πεις γιατί υπάρχουν συνδικαλιστές αστενείς θα σου πω για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν συνδικαλιστές καταναλωτές, συνδικαλιστές εργαζόμενοι, συνδικαλιστές νεφροπαθείς κοκ. Αν μου πεις για ελέγχους, θα σου πω πως εγω κακοποιούμουν από τον πατέρα μου και αν και η κακοποίηση ανηλικου είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το γνωστοποιήσει εκεί που έπρεπε για να λειτουργήσουν οι νόμοι του κράτους. Εάν είχα την λογική του τώρα σιγουρα θα είχα καλέσει ΄το 100 ας πούμε. Και Γι αυτό το κομμάτι προτεινα την ύπαρξη ειδικών υγείας στα σχολεία, γιατί θα ήταν καλυτερο να είχε γινει πρόληψη όταν γινόταν η κακοποίηση για 1η φορά, παρά η ιαση.
Επιπλέον, από τα όσα λες δείχνεις να εχεις μεσάνυχτα για το τι συνέβαινε στην ψυχοθεραπεία και δε θεωρω πως συμβαίνει από χαζομάρα, δε θεωρω πως είσαι ανόητο ατομο, θεωρώ όμως πως η ασθένειά σου είναι αυτή που σε κάνει να αρνήσαι την πραγματικότητα. Κανει μπαμ από χιλιόμετρα κ με κάθε τρόπο. Η αρνηση σου να προστατεύσεις τον εαυτό σου έμπρακτα, η τάση σου να εκθέτεις τον εαυτό σου, ο θυμός σου που εκφράζεται με 1000 τρόπους, η προσωποποίηση του θυμου σου σε αλλους, η ατοπη ιδέα ότι εκτελείς έναν ιερό σκοπό και γι αυτό σου αξίζει να μην λυτρωθείς από την όποια αδικία, το ότι αντικατέστησες τον "απατεωνα" όπως λες θεραπευτή με την εκκλησία αναμένοντας να σε κάνει καλά χωρίς να υπάρχει καμία δεσμευση και πιθανότητα να συμβεί αυτό. Εικάζω πως όταν ησουν μικρό παιδί καποιος σε πλήγωνε, όμως δεν έχασες και την τελευταία σου ελπίδα, γιατί κάποιος ήταν εκεί να χαϊδεύει τις πληγές σου και θεωρησες πως όταν πονάς πολύ μετά θα δεχτείς και λύτρωση ή αγάπη γι αυτό εμμένεις στη θέση σου να μην υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. Περιμένεις να "πληρωθείς" για όλο αυτό τον πόνο. Δεν θα γίνει όμως. Δυστυχώς
Ησουν βορά στο θεραπευτή και τώρα στην εκκλησία. Επιλογές σου και οι δύο συμπεριφορές και σιγουρα δεν είναι οι μόνες αυτοκαταστροφικές επιλογές σου. Τα ίδια θα λες σε δέκα χρόνια για τους παπάδες, να το θυμηθείς. Θα προωθείς μεταρρυθμίσεις εναντίον των παπάδων τότε και θα πιστεύεις πως έχεις αναγνωστικό κοινό. Πιστεύω πως αν δεν παραδεχτείς το πρόβλημά σου, δεν θα γίνει τίποτα και το πιστεύω επειδή αυτό δεν το λέει η λογική μου, αλλά η θεωρία για την πρακτική της ψυχανάλυσης και η εμπειρία μου ως θεραπευόμενη.
Διαβασες κάτι να βρεις τον ορισμό που ψάχνεις; ικανότατη/ος είσαι για να το κάνεις, δεν χρειάζεσαι βοηθεια
15-10-2016, 03:16 #555
Θρησκεία είναι και η ψυχολογία. Επιστήμη δεν είναι σίγουρα, όπως δεν είναι και φιλοσοφικό ρεύμα. Όπως είπα και πριν, "η απόλυτη αντιθρησκεία" επειδή παρότι είναι θρησκεία, εκείνη δεν πιστεύει στην ψυχή ή μετά-θάνατο ζωή. Ορίζει αυθαίρετα και κατα πως τη συμφέρει οτιδήποτε, και αν ζοριστεί από κάποιον ορθολογιστή λακίζει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν προχωράς την συζήτηση που έθιξα σχετικά με τον ορισμό της ψυχής.
- Τι διδάσκετε ρε παιδιά;
- Δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή. Έτσι είπε ο μεγάλος Wilhelm Wundt.
- Ναι αλλά γιατί το ονομάζετε ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧΟθεραπεία, ΨΥΧιατρική αφού πιστεύετε ότι δεν υπάρχει;
- Εμείς αποκαλούμε ψυχή το άθροισμα ΣΚΕΨΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ. Όλα αυτά μαζί εμείς τα αποκαλούμε "ψυχή".
- Και γιατί δεν βρίσκεται ένα όνομα να περιγράψετε όλο αυτό το άθροισμα αντί να τα ονομάζεται ψυχή μιας και δεν πιστεύετε στην ύπαρξη της;
- Να κοιτάς τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει.
Λυπάμαι kutchunie. Η ψυχανάλυση και διάγνωση σου με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το θέμα μας είναι η εξασφάλιση και προστασία του θεραπευόμενου από τον ΑΝΝΑ (θεσμικό πλαίσιο) και τον ΚΑΙΑΦΑ (επαγγελματίες ψυχικής υγείας). Αν δυσκολεύεσαι να το συζητήσεις το θέμα και αντί αυτού προσπαθείς να γυρίσεις την συζήτηση πάνω στον θεματοθέτη καλύτερα να το παραδεχτείς και να αποχωρήσεις, γιατί 4 μέρες τώρα σε ρωτάω αν έχεις να προσθέσεις "κάτι" πάνω στο 5ο σημείο το οποίο θίγω και δεν απαντάς.
Είσαι μέρος του προβλήματος kutchunie. Γι αυτό και δεν θεωρείς ότι είναι παγίδα η επιλογή ανάμεσα στις αμοιβές και τις ηθικές αξίες. Εσύ και άλλα 3100 άτομα θεωρείται "φυσιολογικό" να ιεραρχούνται οι αμοιβές πριν από τον θεραπευόμενο.
Είσαι μέρος του προβλήματος kutchunie. Με ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ κόπο παραδέχτηκες ότι ο θεραπευόμενος είναι μόνος του σε ότι αφορά οποιαδήποτε προστασία ενώ προηγουμένως υποστήριζες ότι "υπάρχουν νόμοι" κλπ.
Είσαι μέρος του προβλήματος kutchunie. Γι αυτό και υποστήριξες ότι ΚΑΜΙΑ βοήθεια δεν πρέπει στους ψυχικά ασθενείς ... επειδή πεθαίνουν καρκινοπαθείς. Πόσο στρεβλή πρέπει να είναι η σκέψη σου για να ισχυριστείς ότι "για χάρη του 1~3% του πληθυσμού θα θυσιάσουμε το 50~100%";
Είσαι μέρος του προβλήματος kutchunie. Και γι' αυτό δυσκολεύεσαι να συμμετάσχεις σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτίζεσαι με "τους καημένους τους ψυχοθεραπευτές" και έχεις γραμμένη τον θεραπευόμενο - για τον οποίο δεν έχεις προσφέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Κάθε φορά που συζητάς μαζί μου εξαναγκάζεσαι - θέλοντας και μη - να παραδεχτείς "κάτι" το οποίο δεν θέλεις να δεις. Αυτό σε πονάει βαθύτατα επειδή όπως είπα ταυτίζεσαι με τους ψυχοθεραπευτές και όσο ασχολούμαι με τα κακώς κείμενα των συναδέλφων σου εσύ "πρέπει" να με μάχεσαι. Υπερασπίζεσαι την ίδια την ύπαρξη σου. 30; 40; 50 χρόνια έκλεινες τα μάτια σε ότι έκανες; Δεν το γνωρίζω. Αλλά μέχρι στιγμής, κάτι ουσιαστικό υπερ των θεραπευομένων δεν έχεις πει. Ομοίως δεν έχεις πει κάτι το οποίο να περιορίζει με επίσης ουσιαστικό τρόπο την ασυδωσία μεταξύ των θεραπευτών. Αντί αυτού αναλώνεσαι - όχι μόνο εσύ - σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Σου αρέσει να αναλύεις τους άλλους, αλλά από αυτοκριτική μηδέν. Λυπάμαι όμως,... τόσο επειδή η υπομονή του συγκεκριμένου θεραπευόμενου έχει εξαντληθεί, όσο και επειδή ο χρόνος σας έχει τελειώσει.
Λήξατε. Με όποιον τρόπο θέλεις να το δεις. Το "ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής /ψυχίατρος" όπως τα γνώρισες και τα έμαθες τελείωσε. Δεν θα υπάρξουν άλλες συνεδρίες χωρίς κατοχύρωση του θεραπευόμενου και πολύ πιθανόν να μην υπάρξουν άλλες συνεδρίες γενικώς.
Μέσα στις πολλές αντιφάσεις σου, παραδέχεσαι τα όσα θίγω [αν και δεν τα καταδικάζεις και δεν προτείνεις μέτρα εξάλειψης τους]. Σας μάθαμε πια. Το λάθος είναι συστημικό επειδή έτσι το θέλει μια ελιτ. Έτσι συνέφερε. Και επειδή δεν πιστεύω ότι θα υποχωρήσουν ή θα αφήσoυν τον κόσμο να αποθεραπευεται, το πιθανότερο είναι να δεις τον κόσμο να εγκαταλείπει τα γραφεία σας και να ψάχνει για λύση ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Όταν θα είσαι έτοιμη να παραδεχτείς ότι υπηρετείς τη μόνη θρησκεία η οποία δεν πιστεύει στην ανθρώπινη ψυχή και τον Θεό, θα μου πεις εσύ τον ορισμό. Αν είσαι καλό παιδί μπορεί να τα επαναλάβω αύριο μόνος μου χωρίς εσένα.
Στο 5ο σημείο έχεις να προσθέσεις τίποτα kutchunie;Last edited by M87; 15-10-2016 at 03:33.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....