Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 45
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 45 of 52 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast
Results 661 to 675 of 774
  1. #661
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23,451
    Προτείνω να διαβάσεις για την ασημένια χορδή λένε ότι είναι ή ψυχή
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

  2. #662
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Και ... πει
    Θες να μας λύσεις καμιά απορία Μαρκέλα;

    1. Γιατί η ψυχολογία / ψυχιατρική αλλοίωσαν την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μια λέξη με δεδομένη έννοια η οποία βρισκόταν σε χρήση για 2000 χρόνια [η λέξη ψυχή έχει διαφορετικό ορισμό (*1) για τους Έλληνες και διαφορετικό (*2) για τους ψυχολόγους / ψυχίατρους];

    2. Γιατί χρησιμοποίησαν τον όρο "ψυχή" ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας τους [ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧιατρική] αφού προηγουμένως παραποίησαν το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης προς εξαπάτηση των χρηστών της Ελληνικής γλώσσας;

    3. Γιατί διατείνονται ότι είναι "επιστήμες", ενώ έχουν άποψη για το μεταφυσικό με βασικό ισχυρισμό ότι μετά τον θάνατο μας οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ παύουν τον οποίο όμως δεν τεκμηριώνουν - ακριβώς όπως και οι θρησκείες.

    4. Γιατί καπηλεύτηκαν την εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση από τον Χριστιανισμό μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ προκειμένου να καταστήσουν την διαδικασία ελέγξιμη από τον αμφιβόλου ηθικής ανθρώπινο παράγοντα; [Αφαίρεση ηθικών αξιών, αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού ελέγχου (πίστη Στον Θεό και σε Κρίση) του ψυχοθεραπευτή, εισαγωγή αμοιβών αντί να είναι δωρεάν].

    5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ επειδή ισχυρίζονται, χωρίς αποδείξεις, ότι ("μετά το θάνατο παύουν οι σκέψεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, οι παρορμήσεις και η συνείδηση"). Επιπλέον, για άγνωστο λόγο δεν υιοθετούν την τίμια προσέγγιση (*3).

    6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ γιατί δεν ασχολούνται με έσχατες ή οριακές συνθήκες/ερωτήσεις.

    7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ επειδή το κύριο γνώρισμα όλων των θρησκειών είναι η αναγνώριση της ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής.

    8. Γιατί διαδίδουν τον αθεισμό; Έδωσα μια πειστική εξήγηση στο σχόλιο #620 το οποίο παραθέτω.

    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο η ψυχιατρική / ψυχολογία ενοχλείται με μια τίμια τοποθέτηση σε ότι αφορά την άποψη τους για το τι συμβαίνει μετά θάνατον - εάν φυσικά δεχθούμε ότι είναι μέρος "της δουλειάς τους" μιας και διατείνονται ότι είναι "επιστήμη" - είναι να ελέγχουν την μη-αποθεραπεία των θεραπευομένων.

    Υποθέτω ότι πολύ νωρίς διαπίστωσαν ότι έχει "πολύ ψωμί" ο ψυχικά ασθενής οπότε και έψαξαν να βρούν τρόπο προκειμένου να ελέγξουν το τελικό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα ότι εκείνος δεν θα γίνεται ποτέ καλά.

    Έπρεπε να είναι συμφέρον του ψυχοθεραπευτή, ο θεραπευόμενος να μην αποθεραπεύεται ποτέ. Θα ήταν σχετικά απλό εάν βασίζανε στην απληστία το όλο εγχείρημα, αλλά αυτό δεν εξασφάλιζε ότι ο πιθανός ψυχοπονιάρης ψυχοθεραπευτής δεν θα βοηθούσε κάποιον περισσότερο από όσο έπρεπε. Έπρεπε λοιπόν, να βρουν τρόπο, οι όποιες ηθικές αξίες τις οποίες διέθετε ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής να παραγκωνιστούν. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι οι ηθικές αξίες οποιουδήποτε, είχαν άμεση σχέση με την οικογένεια του και την εκκλησία. Ειδικά αν πίστευε ο ψυχοθεραπευτής σε Χριστιανικά ιδεώδη, μάλλον θα το βρήκαν αδύνατο να τον κάνουν ψυχοθεραπευτή έτσι όπως τον ήθελαν [στυγνό εκμεταλλευτή ο οποίος "σφάζει με το βαμβάκι"]. Θα έπρεπε λοιπόν να βρεθεί τρόπος να καμφθούν οι αντιστάσεις τις οποίες παρουσίαζε ο εν δυνάμει ψυχοθεραπευτής και οι οποίες οφείλονταν στην πίστη του.

    Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο, είναι αν ο μελλοντικός ψυχοθεραπευτής αφήσει πίσω του τις διδαχές της οικογένειας και της εκκλησίας του, και δεχθεί έναν νέο τρόπο σκέψης πολύ πιο "εύκολο" ο οποίος δεν περιορίζεται στα στενά ηθικά πλαίσια τα οποία εκείνος μέχρι τότε είχε. Δηλαδή έπρεπε να εισαχθεί η έννοια του ΑΘΕΙΣΜΟΥ.

    Πόσο δύσκολο να είναι, για έναν ΚΑΘΗΓΗΤΗ - ο οποίος φαινομενικά φέρει κύρος - να επιβληθεί σε 18χρονους σπουδαστές διδάσκοντας τους ότι:

    α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
    β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.

    Κάποιοι από τους σπουδαστές μπορεί να αναρωτηθούν για την ορθότητα των παραπάνω [α. και β.], όπως έκανα και εγώ στα σχόλια (#565, #570, #577, #587, #604, #610, #612) και υποθέτω ότι εκείνοι θα εγκατέλειπαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολύ νωρίς. Λογικά, τα ερωτήματα αυτά τίθενται και "απαντώνται" νωρίς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπότε και η ολοκλήρωση της διαλογής μεταξύ εκείνων οι οποίοι [είτε για λόγους ασθενών ηθικών αρχών, είτε περιορισμένης αντίληψης, είτε και τα δύο] δέχονταν χωρίς πολλά-πολλά τα α. και β. και μεταξύ εκείνων στους οποίους "δεν τους καλοκάθονται" οι παραπάνω έννοιες, να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε ο σπουδαστής να βρεθεί μεταξύ ομοίων του.

    Στην σύντομη ολοκλήρωση των παραπάνω βοηθάει και το κοινωνικό status το οποίο φέρει ένας "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ", έστω και αν μόνο λίγοι αντιλαμβάνονται ότι είναι "γίγαντες με πήλινα πόδια" και ότι μόνο επιστήμονες δεν είναι. Ο σπουδαστής ο οποίος καταπίνει τα α. και β. "αμάσητα", αν δεν το κάνει ελλείψει ικανοτήτων [ηθικές αξίες, ευστροφία] μπορεί να το κάνει είτε για το κοινωνικό status, είτε για προσωπικούς λόγους ("εγώ δεν θα δουλέψω στα χωράφια"), είτε για τα λεφτά. Και ο σίγουρος τρόπος να ιεραρχήσει τις αμοιβές πάνω από τον θεραπευόμενο ήταν να είναι σίγουρο ότι ο νέος επαγγελματίας θα βομβαρδισθεί με έξοδα (φόρους, τέλη, εισφορές, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοίκια, θέρμανση, ένδυση, μεταφορές). Με τον τρόπο αυτό ο θεραπευόμενος έμπαινε σε φάση ισόβιας συντήρησης από την πρώτη κιόλας μέρα για οποιονδήποτε ιδιώτη ψυχοθεραπευτή ο οποίος θα εστίαζε εμμονικά στα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του πελάτη προκειμένου να του προσφέρει την ψευδαίσθηση της προόδου ενώ παράλληλα κάνανε μαζί "μια τρύπα στο νερό" επειδή δεν ασχολιόντουσαν ΠΟΤΕ με τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του.

    Αυτά εξασφαλίζονταν στην περίπτωση πλήρους ιδιωτικής οικονομίας. Για την περίπτωση δημόσιων παροχών υγείας έπρεπε να είναι σίγουροι ότι ο ψυχοθεραπευτής του δημόσιου τομέα δεν θα ανταγωνίζεται τον ιδιώτη ψυχοθεραπευτή γιατί εκείνος είχε μισθό βρέξει-χιονίσει. Δύο πράγματα έπρεπε να υλοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί αυτό:

    1. Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δεν έπρεπε να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ψυχοθεραπεία. Για ψυχοφάρμακα και εγκλεισμό η συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου δεν ενοχλούσε, πολύ απλά επειδή δεν πείραζε τον αρχικό στόχο (να μην αποθεραπευεται κανείς).

    2. Ο δημόσιος τομέας υγείας δεν έπρεπε να παρέχει τίποτα άλλο από την πιο light αηδία την οποία θα μπορούσε να παρέχει η ψυχοθεραπεία. Ψυχολογική υποστήριξη. Δεν σε πάει πουθενά, δεν σε βγάζει από προβλήματα και γενικώς είναι εγγυημένο χάσιμο χρόνου.

    Τα παραπάνω άφηναν στην τύχη μόνο τον πιθανό έλεγχο του ιδιώτη ψυχοθεραπευτή είτε από τον πελάτη, είτε από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Τον έλεγχο από τον πελάτη δεν μπορούσε κανείς να τον απαγορεύσει, οπότε έπρεπε να καλλιεργηθεί η συντεταγμένη άρνηση της συμμετοχής του ψυχοθεραπευτή σε συνεργασίες οι οποίες περιελάμβαναν τον έλεγχο του από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο και αυτό έπρεπε να γίνει βίωμα του ψυχοθεραπευτή πολύ νωρίς στην εκπαίδευση του.

    Όσο για τους ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς υγείας, με την εξαγορά των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις (νομοθέτες και υπουργοί κυρίως) αποτρέπονται και αυτές... ειδικά σε ένα κράτος το οποίο αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΑΟΥΣ! σε ότι αφορά την γραφειοκρατία, πάντα υπάρχουν λόγοι στους οποίους μπορεί κανείς να ρίξει την ευθύνη. Τρέχα μετά να διεκδικήσεις το δίκιο σου με κινήματα "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕΣ" style.

    Τί έμεινε; Η παραγωγικότητα. Η παραγωγικότητα σε τέτοιου είδους επαγγέλματα παρακολουθείται με στατιστική επιτυχία. Θα έπρεπε λοιπόν να καλλιεργηθεί η εντύπωση κατ΄αρχάς της χαμηλής στατιστικής επιτυχίας σε ότι αφορά την αποθεραπεία (σαν να κερδίζεις το λόττο ένα πράγμα) έστω και αν αυτό δεν είναι αλήθεια και παράλληλα οι συνήθεις τρόποι παρακολούθησης της χρονικής εξέλιξης της απόδοσης της ψυχοθεραπείας "να πνιγούν". Με απότέλεσμα ΣΕΨ, ΠΨΣ, Υπουργείο υγείας, ΕΛΣΤΑΤ να μην διαθέτουν οποιαδήποτε στατιστική σχετική με την επιτυχία [ή αποτυχία] των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών στη χώρα για τα προηγούμενα 53 χρόνια.
    (*1) ΟΡΙΣΜΟΣ: Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.[2] Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα.

    (*2) ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ

    (*3) "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"
    Last edited by M87; 22-10-2016 at 09:11.

  3. #663
    Banned
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    3,247
    Quote Originally Posted by M87 View Post

    1. Για τί η ψυχολογία / ψυχιατρική αλλοίωσαν την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μια λέξη με δεδομένη έννοια η οποία βρισκόταν σε χρήση για 2000 χρόνια [η λέξη ψυχή έχει διαφορετικό ορισμό για τους Έλληνες και διαφορετικό για τους ψυχολόγους / ψυχίατρους]; Βαριόντουσαν να βρούν όρο που περιγράφει το άθροισμα ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;
    Γιατί άτομο στη φυσική σημαίνει πυρήνας με γύρω τα ηλεκτρόνια?
    Γιατί πυρήνας στη βιολογία σημαίνει περιοχή που βρίσκεται τo DNA?
    Γιατί βάση στη χημεία σημαίνει μια ένωση με κάποιες ιδιότητες?
    Γιατί ταυτότητα στα μαθηματικά σημαίνει μια εξίσωση που ισχύει ?
    Γιατί ψυχή στην ψυχολογία σημαίνει σκέψεις συναισθήματα ιδέες?

    Γιατί κλάνει το γατί..............

  4. #664
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    1. Γιατί η ψυχολογία / ψυχιατρική αλλοίωσαν την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μια λέξη με δεδομένη έννοια η οποία βρισκόταν σε χρήση για 2000 χρόνια [η λέξη ψυχή έχει διαφορετικό ορισμό (*1) για τους Έλληνες και διαφορετικό (*2) για τους ψυχολόγους / ψυχίατρους];
    (*1) ΟΡΙΣΜΟΣ: Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.[2] Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες,....

    Την δεδομένη έννοια που ακριβώς την βλέπεις???

  5. #665
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,657
    Επίσης εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ο όρος "ψυχή" από το από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω» προϋπήρχε του χριστιανισμού... οπότε μάλλον οι εκπρόσωποι του χριστιανισμού χρησιμοποίησαν την έννοια στα μέτρα τους, όπως επίσης και πολλά άλλα από την κλασική εποχή του Ελληνισμού.

  6. #666
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Αυτός ήθελα νάξερα, ολόκληρος γιατρός, δεν γνωρίζει ότι με την νέκρωση του εγκεφάλου τελειώνουν όλα?
    Έτσι λειτουργεί η πίστη... Μου αρέσει που λέει ότι "ξέρει ότι η ψυχή δεν πεθαίνει". Από που το ξέρει δεν μας λέει. Ενδιαφέρον θα είχε να μας απαντήσει στο γιατί ο καλός θεούλης του στέλνει τόσα παιδάκια με καρδιολογικά προβλήματα για να τα θεραπεύσει?

  7. #667
    WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Αμφισβητίας της ....Π@@@@ας
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Με έκανες και γέλασα ρε φίλε,να'σαι καλά.
    Άσε το ''αστέρι'' μας να γράψει τα δικά του.

  8. #668
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    977
    Το κακό με όλα αυτά είναι πως τσάμπα γράφονται. Αν κάποιος έχει ένα πρόβλημα που πραγματικά θέλει να λύσει, μπορεί να τα βρει και μόνος του. Το ότι επιλέγει ενας άνθρωπος να του υψώνουν το δάχτυλο και να τον διορθώνουν, ανθρωποι άσχετοι, το ίδιο ή περισσότερο ή λιγότερο αρρωστοι από αυτόν, δε δείχνει πως τον νοιάζει και πολύ να γίνει καλά, μαλλον το αντίθετο. Πολύ λυπηρό

  9. #669
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Την δεδομένη έννοια που ακριβώς την βλέπεις???
    Διάβασε το κόκκινο κείμενο το οποίο είναι ο ορισμός της βικιπαίδεια (URL: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%AE).

    1. Γιατί η ψυχολογία / ψυχιατρική αλλοίωσαν την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μια λέξη με δεδομένη έννοια η οποία βρισκόταν σε χρήση για 2000 χρόνια [η λέξη ψυχή έχει διαφορετικό ορισμό (*1) για τους Έλληνες και διαφορετικό (*2) για τους ψυχολόγους / ψυχίατρους];

    2. Γιατί χρησιμοποίησαν τον όρο "ψυχή" ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας τους [ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧιατρική] αφού προηγουμένως παραποίησαν το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης προς εξαπάτηση των χρηστών της Ελληνικής γλώσσας;

    (*1) ΟΡΙΣΜΟΣ: Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.[2] Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα.

    (*2) ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ

    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Επίσης εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ο όρος "ψυχή" από το από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω» προϋπήρχε του χριστιανισμού... οπότε μάλλον οι εκπρόσωποι του χριστιανισμού χρησιμοποίησαν την έννοια στα μέτρα τους, όπως επίσης και πολλά άλλα από την κλασική εποχή του Ελληνισμού.
    Ο Χριστιανισμός δεν εισήγαγε νέα έννοια στον ορισμό της ψυχής η οποία να στερεί την άφθαρτη διάσταση της όπως έκανε η ψυχολογία / ψυχιατρική. Τόσο η άφθαρτη διάσταση της όσο και οι υπόλοιποι χαρακτηρισμοί της ψυχής διατηρήθηκαν. Ούτε και χρησιμοποίησε τον αλλοιωμένο όρο ως πρώτο συνθετικό προκειμένου να εξαπατήσει τους χρήστες της Ελληνικής γλώσσας.

    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Το κακό με όλα αυτά είναι πως τσάμπα γράφονται. Αν κάποιος έχει ένα πρόβλημα που πραγματικά θέλει να λύσει, μπορεί να τα βρει και μόνος του. Το ότι επιλέγει ενας άνθρωπος να του υψώνουν το δάχτυλο και να τον διορθώνουν, ανθρωποι άσχετοι, το ίδιο ή περισσότερο ή λιγότερο αρρωστοι από αυτόν, δε δείχνει πως τον νοιάζει και πολύ να γίνει καλά, μαλλον το αντίθετο. Πολύ λυπηρό
    Να 'σαι καλά που με σπλαχνιστικές. Να σου θυμίσω ότι δεν έβλεπες ως παγίδα την ιεράρχηση των αμοιβών πάνω από τις ανάγκες των θεραπευομένων Kutchunie; Διάβασε τα σχόλια για να τα ξαναθυμηθείς.

    Σχόλιο #124 σελίδα 9
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
    Σχόλιο #147 σελίδα 10
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    το 9 δεν είναι καθόλου παγίδα η αμοιβή. Αν είχες φάει κι εσύ τα νοιάτα σου στα διαβάσματα, κι εκτιμούσες την δουλειά που έκανες αλλα τόσα θα ζητούσες αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό.
    Σχόλιο #177 σελίδα 12
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Σου δηλώνω υπέυθυνα πως αν ποτέ επιδιώξω να καταγγείλω θεραπευτή - και αν είσαι θεραπεύτρια - θα πρέπει να ξεκινήσω από εσένα επειδή δικαιολόγησες την ιεράρχηση αμοιβών πάνω από τις ανάγκες θεραπευομένων λέγοντας:

    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    το 9 δεν είναι καθόλου παγίδα η αμοιβή. Αν είχες φάει κι εσύ τα νοιάτα σου στα διαβάσματα, κι εκτιμούσες την δουλειά που έκανες αλλα τόσα θα ζητούσες αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό.
    Αν είσαι οικονομολόγος όπως ισχυρίζεσαι, θα πρέπει να αλλάξω το αιτιολογικό ως ΓΙΑ ΜΕΙΖΩΝΑ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ για τον ίδιο λόγο [επειδή ιεράρχησες αμοιβές κάποιου πάνω από την υγεία κάποιου άλλου]. Στο υπουργείο οικονομικών δουλεύεις; Αν το κάνω αυτό σε σένα, τη μάνα σου ή το παιδί σου θα σου αρέσει άραγε; Πως μπορείς να ξεστομίζεις κάτι τέτοιο δημόσια kutchunie; Δεν σου κάνει αίσθηση αυτό που είπες επειδή το θεωρείς - όχι μόνο εσύ - φυσιολογικό.

    Για να το καταλάβω: Οι σπουδές σου - τις οποίες εσύ επέλεξες να κάνεις - και που "σου φάγανε τα νιάτα" όπως λες, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι σου χρωστάμε την καλοπέραση σου; Επιλογή σου δεν ήταν να θυσιάσεις τα νιάτα σου για να αποκτήσεις γνώση; Δεν είχες την επιλογή να γίνεις κορδελιάστρα; Στη στερήσανε αυτή την επιλογή;

    Και άντε και τελείωσες τις σπουδές σου και εργάστηκες / εργάζεσαι. Σου είπε κανείς ότι οι ψυχικά ασθενείς χρωστάνε "κάτι" στους ψυχοθεραπευτές;

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν είσαι η μόνη η οποία σκέφτεται κατά τον παραπάνω τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται 3100 κρετίνοι οι οποίοι πιάνουν στα χέρια τους ψυχές που βρίσκονται σε ανάγκη. Ίσως τώρα καταλάβεις γιατί κινούμαι εναντίον του θεσμικού πλαισίου. Τι να την κάνω την καταδίκη της μιας μεμονωμένης περίπτωσης όταν θα αλωνίζουν ελεύθερα άλλα 3099 τομάρια την επόμενη μέρα; Έτσι δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Καλύτερα να αλλάξω το θεσμικό πλαίσιο να δω τι θα απομείνει από δαύτους.

    Ή - με τη δική σου λογική - "με ένα σμπάρο 3100 τσ****νια".
    Last edited by M87; 23-10-2016 at 10:01.

  10. #670
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    977
    talk to your hand. Ποτέ δεν είπα ότι τα λεφτά είναι πάνω από τον άνθρωπο και πουθενά. Δικές σου φαντασιώσεις είναι αυτές γιατί εισαι εθισμένος στην ηττοπάθεια και το bulling. Και ναι, αφού αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες κάποιου, γνωρίζοντας το τι χρεώνει, δεν καταλαβαίνω γιατί μετά κλαίγεσαι. Δεν νομίζω να σε επιασε από το λαιμό να πας να του τα σκας ούτε και σου τα έπαιρνε κρυφά από το πορτοφόλι τα λεφτά. Αλλά δεν καταλαβαίνεις, γιατί προφανώς δεν έχεις ασχοληθεί με το να σπουδάσεις. Και επίσης, γιατί δεν πήγες σε κορδελιάστρα 10 χρόνια να σου βγει πιο φθηνά αλλά επέλεξες τον κρετίνο όπως λες;; Να σου πω γιατί το έκανες; για να έχεις να κλαίγεσαι!

    Αλλά δεν απάντησα σε εσενα με αυτό που είπα. Όποτε διαβάσεις κάποιο βιβλίο και αρχίσεις να θεωρείς τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως νομίζεις ή πιστεύεις ή όπως θα ήθελες να είναι, τότε να μου απευθύνεσαι. Συγγνώμη αλλά δεν λυπάμαι κανενός τις επιλογές

  11. #671
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    talk to your hand. Ποτέ δεν είπα ότι τα λεφτά είναι πάνω από τον άνθρωπο και πουθενά. Δικές σου φαντασιώσεις είναι αυτές γιατί εισαι εθισμένος στην ηττοπάθεια και το bulling. Και ναι, αφού αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες κάποιου, γνωρίζοντας το τι χρεώνει, δεν καταλαβαίνω γιατί μετά κλαίγεσαι. Δεν νομίζω να σε επιασε από το λαιμό να πας να του τα σκας ούτε και σου τα έπαιρνε κρυφά από το πορτοφόλι τα λεφτά. Αλλά δεν καταλαβαίνεις, γιατί προφανώς δεν έχεις ασχοληθεί με το να σπουδάσεις. Και επίσης, γιατί δεν πήγες σε κορδελιάστρα 10 χρόνια να σου βγει πιο φθηνά αλλά επέλεξες τον κρετίνο όπως λες;; Να σου πω γιατί το έκανες; για να έχεις να κλαίγεσαι!

    Αλλά δεν απάντησα σε εσενα με αυτό που είπα. Όποτε διαβάσεις κάποιο βιβλίο και αρχίσεις να θεωρείς τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως νομίζεις ή πιστεύεις ή όπως θα ήθελες να είναι, τότε να μου απευθύνεσαι. Συγγνώμη αλλά δεν λυπάμαι κανενός τις επιλογές
    Είσαι εκτός θέματος. Σε αυτό το νήμα ασχολούμαστε με το θεσμικό πλαίσιο της ψυχοθεραπείας και τους ψυχολόγους / ψυχίατρους. Όχι με τον θεματοθέτη. Αν δεν μπορείς να παραμείνεις εντός θέματος απλά πες το μου.

  12. #672
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    977
    Με τις εμμονές σου και τις νευρώσεις σου ασχολούμαστε. Εσύ είσαι εκτός θέματος γιατί δεν νοιώθεις

  13. #673
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Διάβασε το κόκκινο κείμενο το οποίο είναι ο ορισμός της βικιπαίδεια (URL: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%AE).

    [/QUOTE]

    Επειδή τον διάβασα τον ορισμό, και τον παρέθεσα στο σχόλιο #664, σημειώνω και παραθέτω ξανά για να το διαβάσεις κι εσύ, ότι σύμφωνα με αυτόν: "...Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες

    Και ερωτώ, εσύ γιατί θεωρείς ότι είναι μία λέξη με δεδομένη έννοια όπως ακριβώς υποστηρίζεις?????????

  14. #674
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Επειδή τον διάβασα τον ορισμό, και τον παρέθεσα στο σχόλιο #664, σημειώνω και παραθέτω ξανά για να το διαβάσεις κι εσύ, ότι σύμφωνα με αυτόν: "...Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες

    Και ερωτώ, εσύ γιατί θεωρείς ότι είναι μία λέξη με δεδομένη έννοια όπως ακριβώς υποστηρίζεις?????????
    Δεν το θεωρώ μόνο εγώ ότι έχει δεδομένη έννοια η ψυχή [άφθαρτη και υποκείμενη σε μετά θάνατο ζωή]. Την έννοια αυτή την υιοθέτησαν τόσο οι αρχαίοι Έλληνες, όσο ο Χριστιανισμός και οι νεότεροι Έλληνες καθώς και όλες οι θρησκείες. Οι μόνοι οι οποίοι το επαναπροσδιόρισαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΟΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΨΥΧΗ [για την ψυχολογία / ψυχιατρική ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ] είναι η ψυχολόγοι / ψυχίατροι και δεν μας εξηγούν το "ΓΙΑΤΙ" το κάνανε αυτό. Στα θέματα γλώσσας, δέχεσαι τις περιεχόμενες έννοιες "ως έχουν" επειδή είναι συμβάσεις χρήσης. Δεν αλλάζεις ότι γουστάρεις επειδή δεν σε εξυπηρετεί εσένα ή τις σκοπιμότητες σου.

    Όπως εξηγώ και στο σχόλιο #620 η ψυχιατρική / ψυχολογία δεν είχαν κανέναν λόγο είτε να μην υιοθετήσουν την τίμια προσέγγιση ["Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"], είτε και να μην αναφερθούν καν στη μετά θάνατο ζωή αφού - όπως λένε και οι ίδιοι - είναι "επιστήμες" και όπως λέει και η Remedy, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ασχολούνται με τα "εν ζωή" προβλήματα μόνο.

    Ο μόνος λόγος τον οποίο βλέπω εγώ να έχουν, είναι προκειμένου να "διαμορφώσουν" το ηθικό υπόβαθρο των εκπαιδευόμενων ψυχοθεραπευτών ώστε να αφήσουν πίσω τους ότι τους έμαθαν από το σπίτι τους και από την εκκλησία και να υιοθετήσουν με έναν πλάγιο τρόπο τον ΑΘΕΙΣΜΟ.
    Last edited by M87; 22-10-2016 at 18:29.

  15. #675
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Δεν το θεωρώ μόνο εγώ ότι έχει δεδομένη έννοια η ψυχή [άφθαρτη και υποκείμενη σε μετά θάνατο ζωή]. Την έννοια αυτή την υιοθέτησαν τόσο οι αρχαίοι Έλληνες, όσο ο Χριστιανισμός και οι νεότεροι Έλληνες καθώς και όλες οι θρησκείες. Οι μόνοι οι οποίοι το επαναπροσδιόρισαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΟΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΨΥΧΗ [για την ψυχολογία / ψυχιατρική ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ] είναι η ψυχολόγοι / ψυχίατροι και δεν μας εξηγούν το "ΓΙΑΤΙ" το κάνανε αυτό. Στα θέματα γλώσσας, δέχεσαι τις περιεχόμενες έννοιες "ως έχουν" επειδή είναι συμβάσεις χρήσης. Δεν αλλάζεις ότι γουστάρεις επειδή δεν σε εξυπηρετεί εσένα ή τις σκοπιμότητες σου.

    Όπως εξηγώ και στο σχόλιο #620 η ψυχιατρική / ψυχολογία δεν είχαν κανέναν λόγο είτε να μην υιοθετήσουν την τίμια προσέγγιση ["Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"], είτε και να μην αναφερθούν καν στη μετά θάνατο ζωή αφού - όπως λένε και οι ίδιοι - είναι "επιστήμες" και όπως λέει και η Remedy, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ασχολούνται με τα "εν ζωή" προβλήματα μόνο.

    Ο μόνος λόγος τον οποίο βλέπω εγώ να έχουν, είναι προκειμένου να "διαμορφώσουν" το ηθικό υπόβαθρο των εκπαιδευόμενων ψυχοθεραπευτών ώστε να αφήσουν πίσω τους ότι τους έμαθαν από το σπίτι τους και από την εκκλησία και να υιοθετήσουν με έναν πλάγιο τρόπο τον ΑΘΕΙΣΜΟ.
    Αλήθεια τώρα.....νιώθεις καλά???

Page 45 of 52 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •