Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 47
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 47 of 52 FirstFirst ... 374546474849 ... LastLast
Results 691 to 705 of 774
  1. #691
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Everywhere
    Posts
    4,853
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Αυτό θα το λεγε ένα δεκάχρονο, εγώ ότι λέω το στηρίζω και κάπου εσύ μόνο πίκρα βγάζεις και με κατηγόρησες χωρίς να τα στηρίζεις πουθενά , ούτε ένα ποστ μου δεν μπορείς να βρεις που να έχει μέσα εμπάθεια .....έτσι για να μου την πεις, ε σόρι θα προστατεύσω τον ευατό μου, γιατί αυτά που λες δεν στέκουν όπως κάνεις και εσύ.....άντε φιλιά και από το πεζοδρόμιο...
    θα προσεχω παντα απο το πεζοδρομιο...
    εσυ τα φιλια στον αγυριστο μην ξεχασεις

  2. #692
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Αφού θες να συμμετέχεις στη συζήτηση cube απάντησε σε τίποτα απο αυτά:

    1. Γιατί η ψυχολογία / ψυχιατρική αλλοίωσαν την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μια λέξη με δεδομένη έννοια η οποία βρισκόταν σε χρήση για 2000 χρόνια [η λέξη ψυχή έχει διαφορετικό ορισμό (*1) για τους Έλληνες και διαφορετικό (*2) για τους ψυχολόγους / ψυχίατρους];

    2. Γιατί χρησιμοποίησαν τον όρο "ψυχή" ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας τους [ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧιατρική] αφού προηγουμένως παραποίησαν το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης προς εξαπάτηση των χρηστών της Ελληνικής γλώσσας;

    3. Γιατί διατείνονται ότι είναι "επιστήμες", ενώ έχουν άποψη για το μεταφυσικό με βασικό ισχυρισμό ότι μετά τον θάνατο μας οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ παύουν τον οποίο όμως δεν τεκμηριώνουν - ακριβώς όπως και οι θρησκείες.

    4. Γιατί καπηλεύτηκαν την εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση από τον Χριστιανισμό μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ προκειμένου να καταστήσουν την διαδικασία ελέγξιμη από τον αμφιβόλου ηθικής ανθρώπινο παράγοντα; [Αφαίρεση ηθικών αξιών, αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού ελέγχου (πίστη Στον Θεό και σε Κρίση) του ψυχοθεραπευτή, εισαγωγή αμοιβών αντί να είναι δωρεάν].

    5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ επειδή ισχυρίζονται, χωρίς αποδείξεις, ότι ("μετά το θάνατο παύουν οι σκέψεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, οι παρορμήσεις και η συνείδηση"). Επιπλέον, για άγνωστο λόγο δεν υιοθετούν την τίμια προσέγγιση (*3).

    6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ γιατί δεν ασχολούνται με έσχατες ή οριακές συνθήκες/ερωτήσεις.

    7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ επειδή το κύριο γνώρισμα όλων των θρησκειών είναι η αναγνώριση της ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής.

    8. Γιατί διαδίδουν τον αθεισμό; Έδωσα μια πειστική εξήγηση στο σχόλιο #620 το οποίο παραθέτω στο σχόλιο #693.

    (*1) ΟΡΙΣΜΟΣ: Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.[2] Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα. Είναι γεγονός ότι αυτός ο συνήθης ορισμός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πλατωνική ψυχολογία, δηλαδή μελέτη της ψυχής, η οποία, παρά τα κενά της, επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τους στοχαστές, τους φιλοσόφους και τους θεολόγους. Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις που εκτίθενται στα πλατωνικά έργα αποτελούν μια απόπειρα συστηματοποίησης και ανάπτυξης προϋπαρχουσών θεωριών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και τον θάνατο είναι πολύ παλαιότερα του Πλάτωνα και έχουν απασχολήσει ίσως όλους τους πολιτισμούς.

    (*2) ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ

    (*3) "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"
    Last edited by M87; 26-10-2016 at 11:03.

  3. #693
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Ή αν θελεις σχολίασε αυτά εδώ:

    Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο η ψυχιατρική / ψυχολογία ενοχλείται με μια τίμια τοποθέτηση σε ότι αφορά την άποψη τους για το τι συμβαίνει μετά θάνατον - εάν φυσικά δεχθούμε ότι είναι μέρος "της δουλειάς τους" μιας και διατείνονται ότι είναι "επιστήμη" - είναι να ελέγχουν την μη-αποθεραπεία των θεραπευομένων.

    Υποθέτω ότι πολύ νωρίς διαπίστωσαν ότι έχει "πολύ ψωμί" ο ψυχικά ασθενής οπότε και έψαξαν να βρούν τρόπο προκειμένου να ελέγξουν το τελικό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα ότι εκείνος δεν θα γίνεται ποτέ καλά.

    Έπρεπε να είναι συμφέρον του ψυχοθεραπευτή, ο θεραπευόμενος να μην αποθεραπεύεται ποτέ. Θα ήταν σχετικά απλό εάν βασίζανε στην απληστία το όλο εγχείρημα, αλλά αυτό δεν εξασφάλιζε ότι ο πιθανός ψυχοπονιάρης ψυχοθεραπευτής δεν θα βοηθούσε κάποιον περισσότερο από όσο έπρεπε. Έπρεπε λοιπόν, να βρουν τρόπο, οι όποιες ηθικές αξίες τις οποίες διέθετε ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής να παραγκωνιστούν. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι οι ηθικές αξίες οποιουδήποτε, είχαν άμεση σχέση με την οικογένεια του και την εκκλησία. Ειδικά αν πίστευε ο ψυχοθεραπευτής σε Χριστιανικά ιδεώδη, μάλλον θα το βρήκαν αδύνατο να τον κάνουν ψυχοθεραπευτή έτσι όπως τον ήθελαν [στυγνό εκμεταλλευτή ο οποίος "σφάζει με το βαμβάκι"]. Θα έπρεπε λοιπόν να βρεθεί τρόπος να καμφθούν οι αντιστάσεις τις οποίες παρουσίαζε ο εν δυνάμει ψυχοθεραπευτής και οι οποίες οφείλονταν στην πίστη του.

    Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο, είναι αν ο μελλοντικός ψυχοθεραπευτής αφήσει πίσω του τις διδαχές της οικογένειας και της εκκλησίας του, και δεχθεί έναν νέο τρόπο σκέψης πολύ πιο "εύκολο" ο οποίος δεν περιορίζεται στα στενά ηθικά πλαίσια τα οποία εκείνος μέχρι τότε είχε. Δηλαδή έπρεπε να εισαχθεί η έννοια του ΑΘΕΙΣΜΟΥ.

    Πόσο δύσκολο να είναι, για έναν ΚΑΘΗΓΗΤΗ - ο οποίος φαινομενικά φέρει κύρος - να επιβληθεί σε 18χρονους σπουδαστές διδάσκοντας τους ότι:

    α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
    β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.

    Κάποιοι από τους σπουδαστές μπορεί να αναρωτηθούν για την ορθότητα των παραπάνω [α. και β.], όπως έκανα και εγώ στα σχόλια (#565, #570, #577, #587, #604, #610, #612) και υποθέτω ότι εκείνοι θα εγκατέλειπαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολύ νωρίς. Λογικά, τα ερωτήματα αυτά τίθενται και "απαντώνται" νωρίς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπότε και η ολοκλήρωση της διαλογής μεταξύ εκείνων οι οποίοι [είτε για λόγους ασθενών ηθικών αρχών, είτε περιορισμένης αντίληψης, είτε και τα δύο] δέχονταν χωρίς πολλά-πολλά τα α. και β. και μεταξύ εκείνων στους οποίους "δεν τους καλοκάθονται" οι παραπάνω έννοιες, να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε ο σπουδαστής να βρεθεί μεταξύ ομοίων του.

    Στην σύντομη ολοκλήρωση των παραπάνω βοηθάει και το κοινωνικό status το οποίο φέρει ένας "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ", έστω και αν μόνο λίγοι αντιλαμβάνονται ότι είναι "γίγαντες με πήλινα πόδια" και ότι μόνο επιστήμονες δεν είναι. Ο σπουδαστής ο οποίος καταπίνει τα α. και β. "αμάσητα", αν δεν το κάνει ελλείψει ικανοτήτων [ηθικές αξίες, ευστροφία] μπορεί να το κάνει είτε για το κοινωνικό status, είτε για προσωπικούς λόγους ("εγώ δεν θα δουλέψω στα χωράφια"), είτε για τα λεφτά. Και ο σίγουρος τρόπος να ιεραρχήσει τις αμοιβές πάνω από τον θεραπευόμενο ήταν να είναι σίγουρο ότι ο νέος επαγγελματίας θα βομβαρδισθεί με έξοδα (φόρους, τέλη, εισφορές, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοίκια, θέρμανση, ένδυση, μεταφορές). Με τον τρόπο αυτό ο θεραπευόμενος έμπαινε σε φάση ισόβιας συντήρησης από την πρώτη κιόλας μέρα για οποιονδήποτε ιδιώτη ψυχοθεραπευτή ο οποίος θα εστίαζε εμμονικά στα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του πελάτη προκειμένου να του προσφέρει την ψευδαίσθηση της προόδου ενώ παράλληλα κάνανε μαζί "μια τρύπα στο νερό" επειδή δεν ασχολιόντουσαν ΠΟΤΕ με τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του.

    Αυτά εξασφαλίζονταν στην περίπτωση πλήρους ιδιωτικής οικονομίας. Για την περίπτωση δημόσιων παροχών υγείας έπρεπε να είναι σίγουροι ότι ο ψυχοθεραπευτής του δημόσιου τομέα δεν θα ανταγωνίζεται τον ιδιώτη ψυχοθεραπευτή γιατί εκείνος είχε μισθό βρέξει-χιονίσει. Δύο πράγματα έπρεπε να υλοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί αυτό:

    1. Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δεν έπρεπε να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ψυχοθεραπεία. Για ψυχοφάρμακα και εγκλεισμό η συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου δεν ενοχλούσε, πολύ απλά επειδή δεν πείραζε τον αρχικό στόχο (να μην αποθεραπευεται κανείς).

    2. Ο δημόσιος τομέας υγείας δεν έπρεπε να παρέχει τίποτα άλλο από την πιο light αηδία την οποία θα μπορούσε να παρέχει η ψυχοθεραπεία. Ψυχολογική υποστήριξη. Δεν σε πάει πουθενά, δεν σε βγάζει από προβλήματα και γενικώς είναι εγγυημένο χάσιμο χρόνου.

    Τα παραπάνω άφηναν στην τύχη μόνο τον πιθανό έλεγχο του ιδιώτη ψυχοθεραπευτή είτε από τον πελάτη, είτε από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Τον έλεγχο από τον πελάτη δεν μπορούσε κανείς να τον απαγορεύσει, οπότε έπρεπε να καλλιεργηθεί η συντεταγμένη άρνηση της συμμετοχής του ψυχοθεραπευτή σε συνεργασίες οι οποίες περιελάμβαναν τον έλεγχο του από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο και αυτό έπρεπε να γίνει βίωμα του ψυχοθεραπευτή πολύ νωρίς στην εκπαίδευση του.

    Όσο για τους ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς υγείας, με την εξαγορά των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις (νομοθέτες και υπουργοί κυρίως) αποτρέπονται και αυτές... ειδικά σε ένα κράτος το οποίο αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΑΟΥΣ! σε ότι αφορά την γραφειοκρατία, πάντα υπάρχουν λόγοι στους οποίους μπορεί κανείς να ρίξει την ευθύνη. Τρέχα μετά να διεκδικήσεις το δίκιο σου με κινήματα "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕΣ" style.

    Τί έμεινε; Η παραγωγικότητα. Η παραγωγικότητα σε τέτοιου είδους επαγγέλματα παρακολουθείται με στατιστική επιτυχία. Θα έπρεπε λοιπόν να καλλιεργηθεί η εντύπωση κατ΄αρχάς της χαμηλής στατιστικής επιτυχίας σε ότι αφορά την αποθεραπεία (σαν να κερδίζεις το λόττο ένα πράγμα) έστω και αν αυτό δεν είναι αλήθεια και παράλληλα οι συνήθεις τρόποι παρακολούθησης της χρονικής εξέλιξης της απόδοσης της ψυχοθεραπείας "να πνιγούν". Με απότέλεσμα ΣΕΨ, ΠΨΣ, Υπουργείο υγείας, ΕΛΣΤΑΤ να μην διαθέτουν οποιαδήποτε στατιστική σχετική με την επιτυχία [ή αποτυχία] των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών στη χώρα για τα προηγούμενα 53 χρόνια.

    Όλα τα παραπάνω είναι εικασίες οι οποίες δικαιολογούν τις παρατηρήσεις μου σε ότι αφορά το ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ στον κλάδο της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα σήμερα. Εάν κάποιος άλλος θέλει να αιτιολογήσει τα παραπάνω π.χ. στην τύχη, αυτό είναι δικαίωμα του. Πρωτού το κάνει αυτό όμως, ας σκεφτεί το εξής:

    Από τον ψυχικά ασθενή ζουν άμεσα ή έμμεσα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ οι κάτωθι "παραγωγικοί κλάδοι":

    Καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανίες ζάχαρης, νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών, ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι, φαρμακοβιομηχανίες, πόρνες, βιομηχανία θεάματος / βιντεοπαιχνιδιών / κινηματογράφου, νόμιμος / παράνομος τζόγος, δικηγόροι, εισπρακτικές, τοκογλύφοι, τράπεζες, το λιανεμπόριο σε μεγάλο ποσοστό, το κομμάτι των ιατρικών υπηρεσιών και σκευασμάτων που αφορούν δευτερεύουσες συνέπειες για τις προαναφερθείσες καταχρήσεις (ογκολόγοι / πνευμονολόγοι / ηπατολόγοι / ενδοκρινολόγοι / διαβητολόγοι / καρδιολόγοι / καρδιοχειρουργοί και όλα τα συναφή σκευάσματα) και στο τέλος τα κοράκια, οι μοιρολογίστρες και οι νεκροθάφτες.

    Τώρα, σκεφτείτε ότι "ψυχικά ασθενής" δεν είναι μόνο ο έγκλειστος στο Δαφνί, αλλά και ο τύπος τον οποίο είδες να καπνίζει 2 πακέτα τη μέρα, ο αλκοολικός, ο υπέρβαρος, ο διαβητικός ο οποίος κατέστρεψε το πάγκρεας με γλυκά, το πρεζόνι το οποίο σου ζήτησε λεφτά στο τραίνο, η τύπισσα που τρέχει από συνεδρία σε συνεδρία, ο γνωστός σου που κάνει ευκαιριακές σχέσεις, η φιλη σου που βλέπει 8 ώρες τηλεόραση τη μέρα, το παιδί σου που παίζει βιντεοπαιχνίδια σε όλο τον ελεύθερο χρόνο του, εκείνος ο συγγενής ο οποίος είναι τζογαδόρος κλπ. Ποιός έμεινε; Εσύ;

    Εσύ δεν έχεις άγχη; Δεν ξεσπάς κάπου το stress της δουλειάς, των λογαριασμών, των φόρων, των υποχρεώσεων; ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!

    Μας φορτώσανε ένα "σαμάρι" (ΑΦΜ) και το σαμάρι το φορτώσανε με φόρους, τόκους, λογαριασμούς, τέλη, εισφορές, νοίκια ή ΕΝΦΙΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, δάνεια που δεν χρειαζόσουν, κλπ. και τώρα καπνίζεις σαν υψικάμινο, πίνεις σαν νεροφίδα, τρώς σαν βόδι και περιστασιακά ή τακτικά μπορεί και να κάνεις και ναρκωτικά.

    Βάλτα κάτω και δες τι λεφτά τους αφήνεις μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει με το "βίτσιο" με το οποίο ξεσπάς το άγχος σου.

    Το 2004 (τελευταία χρονιά που στείλαμε στατιστικά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) καταναλώθηκαν 35.403.000.000 τεμάχια τσιγάρα (κωδικός 3017, ενότητα LIFE STYLES από το HFΑDB - Health For All Database) τα οποία αντιστοιχούν σε 1.770.150.000 πακέτα, τα οποία με 2 ευρώ το ένα μας δίνουν το ποσό των:

    3,5403 δισ. ευρώ ή 1,876% (ΑΕΠ 2004) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2004!

    Και αυτός είναι μόνο ΕΝΑΣ από τους παραπάνω τομείς οι οποίοι επιζούν εις βάρος της υγείας του ψυχικά ασθενή. Όπως έλεγε και η ταινία "Είναι πολλά τα λεφτά γιέ μου".

    Ακόμα και αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματα σου και να βγείς από την παραπάνω κατάντια - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ - σου στερούν τη διέξοδο. Γι' αυτό σας λέω... αναζητήστε λύση στα προβλήματα σας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

  4. #694
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    25,330
    αν σβηστουν τα σπαμαρισματα σου απο αυτο το θρεντ, θα μεινουν μονο οι απαντησεις των αλλων μελων..
    εχεις την εντυπωση οτι προχωρας την συζητηση με τις ανωφελες επαναληψεις ανευ επιχειρηματων, ενω μονος σου εχεις καταστρεψει το θεμα σου.

  5. #695
    Banned
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    3,247
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Αφού θες να συμμετέχεις στη συζήτηση cube απάντησε σε τίποτα απο αυτά:

    1. Γιατί η ψυχολογία / ψυχιατρική αλλοίωσαν την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας μια λέξη με δεδομένη έννοια η οποία βρισκόταν σε χρήση για 2000 χρόνια [η λέξη ψυχή έχει διαφορετικό ορισμό (*1) για τους Έλληνες και διαφορετικό (*2) για τους ψυχολόγους / ψυχίατρους];

    2. Γιατί χρησιμοποίησαν τον όρο "ψυχή" ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας τους [ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧιατρική] αφού προηγουμένως παραποίησαν το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης προς εξαπάτηση των χρηστών της Ελληνικής γλώσσας;

    3. Γιατί διατείνονται ότι είναι "επιστήμες", ενώ έχουν άποψη για το μεταφυσικό με βασικό ισχυρισμό ότι μετά τον θάνατο μας οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ παύουν τον οποίο όμως δεν τεκμηριώνουν - ακριβώς όπως και οι θρησκείες.

    4. Γιατί καπηλεύτηκαν την εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση από τον Χριστιανισμό μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ προκειμένου να καταστήσουν την διαδικασία ελέγξιμη από τον αμφιβόλου ηθικής ανθρώπινο παράγοντα; [Αφαίρεση ηθικών αξιών, αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού ελέγχου (πίστη Στον Θεό και σε Κρίση) του ψυχοθεραπευτή, εισαγωγή αμοιβών αντί να είναι δωρεάν].

    5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ επειδή ισχυρίζονται, χωρίς αποδείξεις, ότι ("μετά το θάνατο παύουν οι σκέψεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, οι παρορμήσεις και η συνείδηση"). Επιπλέον, για άγνωστο λόγο δεν υιοθετούν την τίμια προσέγγιση (*3).

    6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ γιατί δεν ασχολούνται με έσχατες ή οριακές συνθήκες/ερωτήσεις.

    7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ επειδή το κύριο γνώρισμα όλων των θρησκειών είναι η αναγνώριση της ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής.

    8. Γιατί διαδίδουν τον αθεισμό; Έδωσα μια πειστική εξήγηση στο σχόλιο #620 το οποίο παραθέτω στο σχόλιο #693.

    (*1) ΟΡΙΣΜΟΣ: Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.[2] Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα.

    (*2) ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ

    (*3) "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"

    12 Η βικιπαίδεια λέει
    Η λέξη «ψυχολογία» είναι σύνθετη και ετυμολογείται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ψυχή» και «λόγος». Κυριολεκτικά, λοιπόν, σημαίνει «μελέτη της ψυχής». Ωστόσο πρέπει να διευκρινίσουμε πως η έννοια της λέξης "ψυχή" στην Ψυχολογία είναι διαφορετική από την θρησκευτική έννοια της λέξης. Η αντίστοιχη λατινική λέξη psychologia, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κροάτη ανθρωπιστή και λατινιστή Μάρκο Μαρκουλίκ (Marko Marulić) στο βιβλίο του Psichiologia de ratione animae humanae (= «Ψυχολογία της φύσης της ανθρώπινης ψυχής»), που γράφηκε στο τέλος του 15ου ή στην αρχή του 16ουαιώνα.
    Ο όρος "ψυχιατρική" επινοήθηκε πρώτα από τον Γερμανό γιατρό Γιόχαν Κρίστιαν Ράιλ (Johann Christian Reil) το 1808 και κυριολεκτικά σημαίνει την "ιατρική θεραπεία της ψυχής" (<ψυχή+ ιατρός, γιατρεύει την ψυχή). Ο ιατρός που ειδικεύεται στην ψυχιατρική είναι ψυχίατρος.


    Ε ρώτα αυτούς γιατί πήραν τον όρο ψυχή!! Δηλαδή τότε τι πίστευαν για την ψυχή και πήραν αυτούς τους όρους? Αφού ακόμα ψάχνονται όλοι για την ψυχή , όπως και τότε, οι γνώμες θα διίσταντο ...Ε κάποιοι πήραν τους όρους τότε ε και μετά θα καθιερώθηκε.......

    3 Υπάρχει επιστημονικό σύγγραμμα που να λέει ότι παύουν τα συναισθήματα κλπ?

    Και κάπου διάβασα αυτό (φιλοσοφική ,Καποδιστριακό)
    Η θεμελίωση της αμφισβήτησης της Ψυχής, κυρίως, θα λέγαμε ξεκινά από τον τον W. Wundt (1832-1920) ο οποίος είναι ο επίσημος θεμελιωτής της Πειραματικής Ψυχολογίας. Με τον όρο Ψυχολογία πλέον, ορίζεται η μελέτη του συνόλου των ανθρώπινων συμπεριφορών και εκφάνσεων, αποκλινόντων και μη1. Η Πειραματική έτσι Ψυχολογία, ασχολείται με την μελέτη αυτή αλλά και με την αμφισβήτηση της Μεταφυσικής έννοιας της Ψυχής, με βάση κριτήρια των Φυσικών Επιστήμων. Χρησιμοποιεί κατά πολύ την παρατήρηση, το πείραμα, τα Μαθηματικά, την ανθρώπινη ανατομία και φυσιολογία κ.α2., γεγονότα που κατά κύριο λόγο εξηγούν το πώς ο άνθρωπος δύναται να ζει, το πώς λειτουργεί και συμπεριφέρεται κλπ

    Ορίστε το λένε και αυτοί!

    4 Γιατί μπορούσαν να το κάνουν καλύτερο από την εξομολόγηση. Όπως έχεις πει και συ δεν αμφισβητείς ότι μπορεί η ψυχοθεραπεία να βοηθήσει σε αντίθεση με ένα παπά.....

    567 Τι είναι η ψυχοθεραπεία? Μην είναι επιστήμη? Μην είναι φιλοσοφικό ρεύμα? Μην είναι θρησκεία? Όλα ψυχοθεραπεία και αυτά και εκείνα και κάτι που έχουμε μες την καρδιά.........

    8 Εγώ πιστεύω μια επιστήμη ωθεί και λίγο στα πανεπιστήμια την αθεΐα....δεν είναι θέμα ψυχολογίας μόνο.......είναι θέμα καθηγητών και κλίματος, έτσι είναι αυτά, γιατί να τα ρίχνεις μόνο στην ψυχολογία/ψυχιατρική δηλαδή, και δεν λες όλοι διαδίδουν την αθεΐα? τα βιβλία τους λένε όμως? ................

  6. #696
    WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    αν σβηστουν τα σπαμαρισματα σου απο αυτο το θρεντ, θα μεινουν μονο οι απαντησεις των αλλων μελων..
    εχεις την εντυπωση οτι προχωρας την συζητηση με τις ανωφελες επαναληψεις ανευ επιχειρηματων, ενω μονος σου εχεις καταστρεψει το θεμα σου.
    Είναι σκέτη απόλαυση τα θέματα του.:Ρ

  7. #697
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by cube View Post
    12 Η βικιπαίδεια λέει
    Η λέξη «ψυχολογία» είναι σύνθετη και ετυμολογείται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ψυχή» και «λόγος». Κυριολεκτικά, λοιπόν, σημαίνει «μελέτη της ψυχής». Ωστόσο πρέπει να διευκρινίσουμε πως η έννοια της λέξης "ψυχή" στην Ψυχολογία είναι διαφορετική από την θρησκευτική έννοια της λέξης. Η αντίστοιχη λατινική λέξη psychologia*, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κροάτη ανθρωπιστή και λατινιστή Μάρκο Μαρκουλίκ (Marko Marulić) στο βιβλίο του Psichiologia de ratione animae humanae (= «Ψυχολογία της φύσης της ανθρώπινης ψυχής»), που γράφηκε στο τέλος του 15ου ή στην αρχή του 16ουαιώνα.
    Ο όρος "ψυχιατρική" επινοήθηκε πρώτα από τον Γερμανό γιατρό Γιόχαν Κρίστιαν Ράιλ (Johann Christian Reil) το 1808 και κυριολεκτικά σημαίνει την "ιατρική θεραπεία της ψυχής" (<ψυχή+ ιατρός, γιατρεύει την ψυχή). Ο ιατρός που ειδικεύεται στην ψυχιατρική είναι ψυχίατρος.


    Ε ρώτα αυτούς γιατί πήραν τον όρο ψυχή!! Δηλαδή τότε τι πίστευαν για την ψυχή και πήραν αυτούς τους όρους? Αφού ακόμα ψάχνονται όλοι για την ψυχή , όπως και τότε, οι γνώμες θα διίσταντο ...Ε κάποιοι πήραν τους όρους τότε ε και μετά θα καθιερώθηκε.......
    Την ΠΟΙΑ έννοια της ψυχής;;; Οι αρχαίοι φιλόσοφοι και στοχαστές όρισαν την λέξη ψυχή, τον ορισμό της οποίας παραθέτω με κόκκινα γράμματα στο σχόλιο #692 κάτω-κάτω. Η ψυχή ορίστηκε από εκείνους ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ να την χρησιμοποιήσει ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ! Η μόνη κλίκα ανθρώπων η οποία περπάτησε ποτέ στη Γη και χρησιμοποίησε την ίδια λέξη ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΙΣΜΟ, +2400 χρόνια μετά την αρχική χρήση της, είναι οι ψυχολόγοι / ψυχίατροι. Τον Κροάτη τον οποίο αναφέρει εδώ, μόνο για εξιλαστήριο θύμα της γλωσσικής αλλοίωσης μπορούμε να τον δούμε. Η μάνα του δεν ήξερε τον Marko Marulic εν συγκρίσει με τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους. Δέχομαι - στην συγκεκριμένη περίπτωση - ότι την γλωσσική αλλοίωση της λέξης "ψυχή" να την χρεωθεί ο Marko Marulic. Αυτό όμως δεν απαλλάσει τους ψυχολόγους / ψυχίατρους από την χρήση του όρου με την ίδια πρόθεση και με το ίδιο αποτέλεσμα. Όποιος γνωρίζει Ελληνικά είναι σε θέση να αμφισβητήσει την μπούρδα την οποία έγραψε σε βιβλίο ο Marko Marulic.

    "Έτσι να ορίζετε την ψυχή στο χωριό σου Marko!" Αν και το απόσπασμα που παρέθεσες δεν αναφέρει με ποιόν τρόπο ο Marko Marulic χρησιμοποίησε την λέξη ψυχή κατά την χρήση της λέξης ψυχολογία [psichiologia]. Σε αυτό το σημείο, μπορεί όντως ο Marko να είναι εξιλαστήριο θύμα της ψυχολογίας / ψυχιατρικής.

    Οι ψυχολόγοι / ψυχίατροι οι οποίοι χρησιμοποίησαν την μα***ια του Marulic απαλλάσονται λόγω τι; Βλακείας; Χρησιμοποίησαν έναν Ελληνικό όρο [psιchιologia σύμφωνα με τον Marko Marulic] από έναν Κροάτη ο οποίος την έγραψε στα λατινικά. Εάν ήθελαν να θεμελιώσουν μια νέα επιστήμη [ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ] χρησιμοποιώντας Ελληνική λέξη - όπως και την χρησιμοποίησαν - θα έπρεπε να δούν τι ορίζεται ως "ψυχή" στην Ελληνική γλώσσα, να το συγκρίνουν αυτό με το αντικείμενο της μελέτης τους και εφ' όσον υπήρχαν αποκλίσεις να βρουν έναν νέο όρο ο οποίος να περιέγραφε ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!

    Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για την ψυχιατρική μιας και χρησιμοποιούν κοινό ορισμό με τους ψυχολόγους σε ότι αφορά το τι εννοούν εκείνοι και μόνο "ψυχή". Δηλαδή:

    α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

    * Απο πότε το ψυχή + λόγος = ψυχολογία είναι λατινική λέξη;;; Ελληνικότατη σύνθετη λέξη γραμμένη στα λατινικά ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. Αλλά όχι λατινική λέξη.

    Quote Originally Posted by cube View Post
    3 Υπάρχει επιστημονικό σύγγραμμα που να λέει ότι παύουν τα συναισθήματα κλπ?
    Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει σύγγραμμα cube. Αυτό διδάσκουν στις σχολές ψυχολογίας. Ότι δηλαδή:

    α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
    β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.

    Quote Originally Posted by cube View Post
    Και κάπου διάβασα αυτό (φιλοσοφική ,Καποδιστριακό)
    Η θεμελίωση της αμφισβήτησης της Ψυχής, κυρίως, θα λέγαμε ξεκινά από τον τον W. Wundt (1832-1920) ο οποίος είναι ο επίσημος θεμελιωτής της Πειραματικής Ψυχολογίας. Με τον όρο Ψυχολογία πλέον, ορίζεται η μελέτη του συνόλου των ανθρώπινων συμπεριφορών και εκφάνσεων, αποκλινόντων και μη1. Η Πειραματική έτσι Ψυχολογία, ασχολείται με την μελέτη αυτή αλλά και με την αμφισβήτηση της Μεταφυσικής έννοιας της Ψυχής, με βάση κριτήρια των Φυσικών Επιστήμων. Χρησιμοποιεί κατά πολύ την παρατήρηση, το πείραμα, τα Μαθηματικά, την ανθρώπινη ανατομία και φυσιολογία κ.α2., γεγονότα που κατά κύριο λόγο εξηγούν το πώς ο άνθρωπος δύναται να ζει, το πώς λειτουργεί και συμπεριφέρεται κλπ

    Ορίστε το λένε και αυτοί!
    Αυτά να τα διαβάζει η Remedy η οποία υποστήριζε ότι ο Wundt αναφερόταν σε "όργανο με όνομα ψυχή". Πέρα από αυτό, ούτε ο Wundt θεμελιώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το τι ορίζεται ήδη επί 2000 χρόνια ως ψυχή, γιατί η θέση του στερείται τεκμηρίωσης. Ούτε έρευνα, ούτε αποτελέσματα έρευνας, ούτε τεκμηρίωση άμεση ή έμμεση διέθεσε η οποία να υποστηρίζει την μη-ύπαρξη της ψυχής όπως αυτή ορίζεται από την Ελληνική γλώσσα. Ίσως σε κάποια υπανάπτυκτη γλώσσα / διάλεκτο να υπάρχει αυτό το οποίο πλασάρει η ψυχολογία / ψυχιατρική ως ψυχή, όχι όμως στα Ελληνικά, την λέξη της οποίας "ψυχή" χρησιμοποίησαν μετά από γλωσσική αλλοίωση - κατ' εμέ, με σκοπιμότητα να εξαπατήσουν μιας και αδυνατούν να αιτιολογήσουν την συγκεκριμένη πράξη.

    Σε ότι αφορά την αμφισβήτηση της μεταφυσική έννοιας της ψυχής η απλή ερώτηση είναι:

    Με τί αρ***ια την αμφισβητούν; Ούτε πείραμα, ούτε μαθηματικά, ούτε έρευνα έχουν η οποία να υποστηρίζει την μη-ύπαρξη των χαρακτηριστικών της ψυχής όπως αυτά ορίζονται από την Ελληνική γλώσσα. Εάν υπήρχε "κάτι" το οποίο να στηρίζει την συγκεκριμένη αμφισβήτηση, θα το είχαν κοινοποιήσει. Συνεπώς, η παρατήρηση μου σχετικά με την αλλοίωση της Ελληνικής γλώσσας, αλλοιώνοντας το σημαίνον και τον σημαινόμενο της λέξης "ψυχή" ευσταθεί.

    Quote Originally Posted by cube View Post
    4 Γιατί μπορούσαν να το κάνουν καλύτερο από την εξομολόγηση. Όπως έχεις πει και συ δεν αμφισβητείς ότι μπορεί η ψυχοθεραπεία να βοηθήσει σε αντίθεση με ένα παπά.....
    Και το κάνανε "καλύτερο" μόνο σε ότι αφορά τις εισπράξεις επαγγελματιών ψυχικής υγείας και φαρμακοβιομηχανιών. Σε ότι αφορά τον θεραπευόμενο μόνο χειρότερα πήγε καθότι:

    α. Οι ψυχικές νόσοι ΜΟΝΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ.
    β. "Οι αποθεραπευμένοι δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο". Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει αποθεραπευμένος. Όλοι πάσχουν από "βαριές ανίατες ψυχικές νόσους".
    γ. Οι λύσεις τύπου "τσιρώτο" πάνε σύννεφο, ανακατευθύνοντας τα χρήματα που ξοδεύει ο θεραπευμένος από λύσεις τύπου quick-fix (τσιγάρα, αλκοόλ, ναρκωτικά κλπ) προς "νόμιμα ναρκωτικά" ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα με ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ - και μάλλον και επικίνδυνες - παρενέργειες. Δηλαδή και πάλι "μια τρύπα στο νερό".
    δ. Η στατιστική παρακολούθηση ΄των αποτελεσμάτων "των επιστημών" αυτών [ψυχολογία / ψυχιατρική] σε ότι αφορά την χρονική εξέλιξη της επιτυχίας ή αποτυχίας της ψυχοθεραπείας, απουσιάζει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. Τι περίεργο.

    Quote Originally Posted by cube View Post
    567 Τι είναι η ψυχοθεραπεία? Μην είναι επιστήμη? Μην είναι φιλοσοφικό ρεύμα? Μην είναι θρησκεία? Όλα ψυχοθεραπεία και αυτά και εκείνα και κάτι που έχουμε μες την καρδιά.........
    Λυπάμαι, αλλά δεν πείθομαι και δεν νομίζω ότι πείθεις και κανέναν άλλο. Δίνω σαφείς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να θεωρείται είτε επιστήμη, είτε φιλοσοφικό ρεύμα, είτε θρησκεία.

    Quote Originally Posted by cube View Post
    8 Εγώ πιστεύω μια επιστήμη ωθεί και λίγο στα πανεπιστήμια την αθεΐα....δεν είναι θέμα ψυχολογίας μόνο.......είναι θέμα καθηγητών και κλίματος, έτσι είναι αυτά, γιατί να τα ρίχνεις μόνο στην ψυχολογία/ψυχιατρική δηλαδή, και δεν λες όλοι διαδίδουν την αθεΐα? τα βιβλία τους λένε όμως? ................
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι εξυπηρετούν συμφέροντα και τίποτα παραπάνω. Όπως ήδη είπα, θα μπορούσαν να υιοθετήσουν την τίμια προσέγγιση δηλαδή "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε". Όμως δεν την υιοθέτησαν. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει όπως και η αιτιολόγηση την οποία έδωσα μέχρι να βρεθεί μια πιο πειστική.

    Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καπηλεία της εξομολόγησης και πνευματικής καθοδήγησης από τον Χριστιανισμό μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ κατά την οποία αφαίρεσαν τις ηθικές αξίες εισάγοντας τον εν' λόγω αθεισμό, αφαίρεσαν τον εσωτερικό [συνείδηση] και εξωτερικό έλεγχο [Πίστη σε Θεό και Κρίση] του ψυχοθεραπευτή και εισήγαγαν τις αμοιβές ενώ μέχρι τότε ήταν δωρεάν. Να 'ναι καλά η "αγια τριάδα η εισπρακτική" (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, φαρμακοβιομήχανοι).
    Last edited by M87; 26-10-2016 at 12:43.

  8. #698
    Banned
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    3,247
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    ΠΟΙΑ έννοια της ψυχής;;; Οι αρχαίοι φιλόσοφοι και στοχαστές όρισαν την λέξη ψυχή, τον ορισμό της οποίας παραθέτω με κόκκινα γράμματα στο σχόλιο #692 κάτω-κάτω.
    Eδώ τα λέει πάρα πολύ ωραία, και ποια έννοια ακριβώς της ψυχής δηλαδή? χαμός γινόταν........
    http://www.psychology.uoc.gr/files/items/8/838/31.pdf

    Η λέξη «ψυχή» (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή. Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα

  9. #699
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Eδώ τα λέει πάρα πολύ ωραία, και ποια έννοια ακριβώς της ψυχής δηλαδή? χαμός γινόταν........
    http://www.psychology.uoc.gr/files/items/8/838/31.pdf

    Η λέξη «ψυχή» (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή. Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα
    Δεν κατάλαβες το σχόλιο μου cube. Παρέθεσες και σχολίασες ότι:

    Quote Originally Posted by cube View Post
    12 Η βικιπαίδεια λέει
    Η λέξη «ψυχολογία» είναι σύνθετη και ετυμολογείται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ψυχή» και «λόγος». Κυριολεκτικά, λοιπόν, σημαίνει «μελέτη της ψυχής». Ωστόσο πρέπει να διευκρινίσουμε πως η έννοια της λέξης "ψυχή" στην Ψυχολογία είναι διαφορετική από την θρησκευτική έννοια της λέξης. Η αντίστοιχη λατινική λέξη psychologia*, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κροάτη ανθρωπιστή και λατινιστή Μάρκο Μαρκουλίκ (Marko Marulić) στο βιβλίο του Psichiologia de ratione animae humanae (= «Ψυχολογία της φύσης της ανθρώπινης ψυχής»), που γράφηκε στο τέλος του 15ου ή στην αρχή του 16ουαιώνα.
    Ο όρος "ψυχιατρική" επινοήθηκε πρώτα από τον Γερμανό γιατρό Γιόχαν Κρίστιαν Ράιλ (Johann Christian Reil) το 1808 και κυριολεκτικά σημαίνει την "ιατρική θεραπεία της ψυχής" (<ψυχή+ ιατρός, γιατρεύει την ψυχή). Ο ιατρός που ειδικεύεται στην ψυχιατρική είναι ψυχίατρος.


    Ε ρώτα αυτούς γιατί πήραν τον όρο ψυχή!! Δηλαδή τότε τι πίστευαν για την ψυχή και πήραν αυτούς τους όρους? Αφού ακόμα ψάχνονται όλοι για την ψυχή , όπως και τότε, οι γνώμες θα διίσταντο ...Ε κάποιοι πήραν τους όρους τότε ε και μετά θα καθιερώθηκε.......
    Και λέγοντας "Την ΠΟΙΑ έννοια της ψυχής;", καυτηριάζω το ότι ο παραπάνω ορισμός της ψυχολογίας / ψυχιατρικής θεωρεί ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για τουλάχιστο τρείς λόγους:

    α. Αγνοούν τελείως την ύπαρξη και συνεισφορά αρχαίων Ελλήνων στοχαστών και φιλοσόφων. Δεν ξέρω αν "νομιμοποιούνται" να το κάνουν αυτό καθότι ο ορισμός τον οποίο παρέθεσα εγώ στο σχόλιο #692 υποννοεί την ύπαρξη άλλων πολιτισμών οι οποίοι προυπήρξαν του αρχαίου Ελληνικού και που αντιμετώπισαν τα ίδια ερωτήματα πολύ πριν τον Πλάτωνα, δεν αναφέρεται όμως σε θρησκείες συγκεκριμένα.

    β. Θεωρεί δεδομένο, όπως ήδη είπα, ότι οποιοσδήποτε ορισμός διαφορετικός από τον ορισμό της ψυχολογίας / ψυχιατρικής, είναι αυτομάτως θρησκευτικός ορισμός, επιβεβαιώνοντας με όταν έλεγα ότι "σαν και να φτιάχτηκε [η ψυχολογία, ψυχιατρική] για την αντιμετώπιση όλων των θρησκειών" ή αυτό το οποίο είναι και η τρέχουσα απορία μου "για ποιό λόγο να διαδίδει τον αθεισμό;" πειστική εξήγηση για την οποία έδωσα στο σχόλιο #693.

    γ. Σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης "ψυχολογία" τον οποίο παρέθεσες cube, οι αρχαίοι Έλληνες δεν όρισαν την λέξη ψυχή ως αποτέλεσμα ορθολογισμού αλλά ως αποτέλεσμα θρησκοληψίας, μιας και εδώ αναγνωρίζεται μόνο η θρησκευτική διάσταση της ύπαρξης της λέξης αυτής και καμία άλλη.

    Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι η λέξη ψυχολογία είναι - στην καλύτερη των περιπτώσεων - φρούτο των τελευταίων 500 ετών. Δεν ξέρουμε με ποιά έννοια χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Marko Marulic και τι εννοούσε εκείνος όταν έλεγε "ψυχολογία" σε ότι αφορά τον ορισμό του πρώτου συνθετικού [δηλαδή της λέξης ψυχή]. Ξέρουμε ότι οποιοσδήποτε και αν ήταν ο ορισμός της λέξης ψυχής σύμφωνα με τον Marko Marulic η ψυχολογία / ψυχιατρική ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΊΤΑΙ στην αυθαίρετη διαστρέβλωση της Ελληνικής γλώσσας, θεμελιώνοντας και βαφτιζοντας μια επιστήμη πάνω σε μια τέτοια γλωσσική αλλοίωση. Και ξέρουμε ότι είναι ένοχη όλων των υπολοίπων φάουλ τα οποία έχω αναφέρει και στο σχόλιο #692, όσων αναφέρω ως δέκα σημεία καθώς επίσης και όσων αναφέρω στο νήμα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page42) στη σελίδα 42 στο σχόλιο #618 και που αφορούν την ψυχιατρική. Τέλος καταντάει τελείως γελοίο περισσότεροι πολιτισμοί από τον αρχαίο Ελληνικό να μοιράζονται τον ίδιο ορισμό της ψυχής και αφού αυτό αντανακλάται στις γλώσσες όλων μας, πριν από 100 χρόνια έρχεται η ψυχολογία / ψυχιατρική να επαναπροσδιορίσει την λέξη επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες της. Με απλά Ελληνικά, για την ψυχολογία / ψυχιατρική - χωρίς αποδείξεις και τεκμηρίωση - ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ - ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.

    Τα ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ στα οποία αναφέρομαι είναι τα:
    1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
    2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
    3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
    4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
    5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
    6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
    7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
    8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
    9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
    10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.

    (*1) ΟΡΙΣΜΟΣ: Η λέξη «ψυχή»[1] (από το ρήμα «ψύχω», δηλ. «φυσώ», «πνέω») κυριολεκτικά σημαίνει την «ψυχρή πνοή», δηλαδή την ύστατη ένδειξη της ζωής στο σώμα που γίνεται αισθητή από την αναπνοή.[2] Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει πολύ περισσότερα, ιδίως όσον αφορά στις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με ειδικά το τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Λόγω των πολλών απόψεων για τη θρησκευτικο-φιλοσοφική σημασία της «ψυχής», οι ορισμοί που υπάρχουν είναι τουλάχιστον δεκάδες, αλλά ωστόσο ο συνηθέστερος είναι αυτός που ορίζει την ψυχή ως την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα. Είναι γεγονός ότι αυτός ο συνήθης ορισμός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πλατωνική ψυχολογία, δηλαδή μελέτη της ψυχής, η οποία, παρά τα κενά της, επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τους στοχαστές, τους φιλοσόφους και τους θεολόγους. Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις που εκτίθενται στα πλατωνικά έργα αποτελούν μια απόπειρα συστηματοποίησης και ανάπτυξης προϋπαρχουσών θεωριών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα για τη φύση του ανθρώπου και τον θάνατο είναι πολύ παλαιότερα του Πλάτωνα και έχουν απασχολήσει ίσως όλους τους πολιτισμούς.
    Last edited by M87; 26-10-2016 at 12:31.

  10. #700
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    25,330
    επειδη δεν εχεις επιχειρηματα για το πραγματικο θεμα του θρεντ, εχεις κολλησει δυο βδομαδες στην εννοια της ψυχης, λες και το προβλημα σου ειναι φιλολογικο, κι ενω 10 ατομα σου ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ οτι οι ερμηνειες ειναι πολλες, παραβλεπεις το οτι δεν ειναι καν σημαντικο γι αυτο που συζηταμε, και θαλασσοδερνεσαι στα ιδια και τα ιδια.

    δεν ειναι μεταφυσικο το αντικειμενο της ψυχολογιας, οτι ερμηνειες κι αν δινεις εσυ .ασχολειται με προ θανατου προβληματα και ανωμαλιες του συναισθηματος και της συμπεριφορας.

  11. #701
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    επειδη δεν εχεις επιχειρηματα για το πραγματικο θεμα του θρεντ, εχεις κολλησει δυο βδομαδες στην εννοια της ψυχης, λες και το προβλημα σου ειναι φιλολογικο, κι ενω 10 ατομα σου ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ οτι οι ερμηνειες ειναι πολλες, παραβλεπεις το οτι δεν ειναι καν σημαντικο γι αυτο που συζηταμε, και θαλασσοδερνεσαι στα ιδια και τα ιδια.
    Σε ότι αφορά το πραγματικό θέμα του νήματος, έχουμε κλείσει μέχρι στιγμής τα 1, 2, 3, 4, 5 και 7 σημεία από τα δέκα και αν κάποιος υπολείπεται επιχειρηματολογίας αυτή είσαι εσύ η Kutchunie κλπ. Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για το μέλλον της ψυχολογίας / ψυχιατρικής Remedy. Ακόμα και εσύ η οποία υποστήριζες σθεναρά ότι μπορεί ο ψυχικά ασθενής να δικαιωθεί επειδή "οι ασθενεις εχουν συνδικαλιστει και κανουν καταγγελιες" (σχόλιο #258, σελίδα 18) όταν μιλάγαμε για την πρόσβαση σε δικαιοσύνη και που υποστήριζα ότι καμία πρόσβαση στην δικαιοσύνη δεν έχει ο ψυχικά ασθενής, αναγκάζεσαι να παραδεχτείς ότι αυτό είναι μόνο η υπογράμμιση της κατάντιας και της ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ μεταχείρισης της οποίας τυγχάνει ο Έλληνας ψυχικά ασθενής εκ μέρους της ανθελληνικής κυβέρνησης.

    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν ειναι μεταφυσικο το αντικειμενο της ψυχολογιας, οτι ερμηνειες κι αν δινεις εσυ .ασχολειται με προ θανατου προβληματα και ανωμαλιες του συναισθηματος και της συμπεριφορας.
    Και τότε γιατί έχουν άποψη επί της μετά θάνατο ζωής διδάσκοντας ότι:
    β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.

    Γιατί αντί αυτού δεν υιοθέτησαν την τίμια προσέγγιση η οποία είναι:
    "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"

    Μέχρι να μου δώσει κάποιος μια πειστική ερμηνεία μπορώ να θεωρώ ότι η δική μου ερμηνεία - αυτή της εξυπηρέτησης συμφερόντων και που αναφέρω στο σχόλιο #693 - είναι πολύ καλύτερη εξήγηση των παραπάνω αναπάντητων ερωτημάτων. Απ' τη μια "δεν είναι μεταφυσικό το αντικείμενο της ψυχολογίας" αλλά από την άλλη δεν μπορεί να μην εκφράσει μια αναπόδεικτη άποψη - όπως και η κάθε θρησκεία - η οποία αφορά ακριβώς το μεταφυσικό και συγκεκριμένα την ύπαρξη/ανυπαρξία της άφθαρτης διάστασης της ανθρώπινης ψυχής.
    Last edited by M87; 26-10-2016 at 12:33.

  12. #702
    Banned
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    3,247
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Δεν κατάλαβες το σχόλιο μου cube. Παρέθεσες και σχολίασες ότι:



    Και λέγοντας "Την ΠΟΙΑ έννοια της ψυχής;", καυτηριάζω το ότι ο παραπάνω ορισμός της ψυχολογίας / ψυχιατρικής θεωρεί ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για τουλάχιστο τρείς λόγους:

    α. Αγνοούν τελείως την ύπαρξη και συνεισφορά αρχαίων Ελλήνων στοχαστών και φιλοσόφων. Δεν ξέρω αν "νομιμοποιούνται" να το κάνουν αυτό καθότι ο ορισμός τον οποίο παρέθεσα εγώ στο σχόλιο #692 υποννοεί την ύπαρξη άλλων πολιτισμών οι οποίοι προυπήρξαν του αρχαίου Ελληνικού και που αντιμετώπισαν τα ίδια ερωτήματα πολύ πριν τον Πλάτωνα, δεν αναφέρεται όμως σε θρησκείες συγκεκριμένα.

    β. Θεωρεί δεδομένο, όπως ήδη είπα, ότι οποιοσδήποτε ορισμός διαφορετικός από τον ορισμό της ψυχολογίας / ψυχιατρικής, είναι αυτομάτως θρησκευτικός ορισμός, επιβεβαιώνοντας με όταν έλεγα ότι "σαν και να φτιάχτηκε [η ψυχολογία, ψυχιατρική] για την αντιμετώπιση όλων των θρησκειών" ή αυτό το οποίο είναι και η τρέχουσα απορία μου "για ποιό λόγο να διαδίδει τον αθεισμό;" πειστική εξήγηση για την οποία έδωσα στο σχόλιο #693.

    γ. Σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης "ψυχολογία" τον οποίο παρέθεσες cube, οι αρχαίοι Έλληνες δεν όρισαν την λέξη ψυχή ως αποτέλεσμα ορθολογισμού αλλά ως αποτέλεσμα θρησκοληψίας, μιας και εδώ αναγνωρίζεται μόνο η θρησκευτική διάσταση της ύπαρξης της λέξης αυτής και καμία άλλη.

    Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι η λέξη ψυχολογία είναι - στην καλύτερη των περιπτώσεων - φρούτο των τελευταίων 500 ετών. Δεν ξέρουμε με ποιά έννοια χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Marko Marulic και τι εννοούσε εκείνος όταν έλεγε "ψυχολογία" σε ότι αφορά τον ορισμό του πρώτου συνθετικού [δηλαδή της λέξης ψυχή].
    Ε καλά από ένα απόσπασμα στη βικιπαίδεια θα βγάλουμε πόρισμα δηλαδή? Και όταν λέει θρησκευτική έννοια θα εννοεί μετενσαρκώσεις, μεταθανάτια ψυχή και τέτοια....Δεν αμφισβητεί τα υπόλοιπα η ψυχολογία, στο λινκ εκείνο λέει ότι ο Ιπποκράτης θεώρησε ότι έδρα της ψυχής είναι ο εγκέφαλος, νιώθουμε ευτυχία λόγω εγκεφάλου κλπ....αυτό δεν το αμφισβητούν, άλλο θρησκεία δηλαδή κολοκύθια και άλλο αυτά που είπε ο ιπποκράτης...οπότε τονίζουν την αντίθεση με την θρησκεία με σκοπό να δείξουν ότι δεν είναι κολοκύθια............εγώ ότι διαφάνειες βρήκα από τα πανεπιστήμια παρουσιάζουν τις ιδέες αυτές.........τι θεωρούσε ο κάθε ένας έδρα της ψυχής, καρδιά, εγκέφαλος κλπ....για την θρησκεία και τη μεταφυσική χεστήκανε........δηλαδή διδάσκουν τι είπε ο πλάτωνας κλπ αλλά όχι τι λέει ο χριστιανισμός και η κάθε θρησκεία...........

    Quote Originally Posted by M87 View Post

    Δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει σύγγραμμα cube. Αυτό διδάσκουν στις σχολές ψυχολογίας. Ότι δηλαδή:

    α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
    β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.
    Ε και που ξέρεις εσύ τι διδάσκουν? Και το θέμα είναι τι υπάρχει γραμμένο, αν ο καθηγητής μες την τάξη λέει παύουν δεν σημαίνει ότι θα την πληρώσει όλος ο κλάδος της επιστήμης....
    Last edited by cdeleted29517; 26-10-2016 at 13:35.

  13. #703
    Banned
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1,643
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ε καλά από ένα απόσπασμα στη βικιπαίδεια θα βγάλουμε πόρισμα δηλαδή? Και όταν λέει θρησκευτική έννοια θα εννοεί μετενσαρκώσεις, μεταθανάτια ψυχή και τέτοια....Δεν αμφισβητεί τα υπόλοιπα η ψυχολογία, στο λινκ εκείνο λέει ότι ο Ιπποκράτης θεώρησε ότι έδρα της ψυχής είναι ο εγκέφαλος, νιώθουμε ευτυχία λόγω εγκεφάλου κλπ....αυτό δεν το αμφισβητούν, άλλο θρησκεία δηλαδή κολοκύθια και άλλο αυτά που είπε ο ιπποκράτης...οπότε τονίζουν την αντίθεση με την θρησκεία με σκοπό να δείξουν ότι δεν είναι κολοκύθια............εγώ ότι διαφάνειες βρήκα από τα πανεπιστήμια παρουσιάζουν τις ιδέες αυτές.........τι θεωρούσε ο κάθε ένας έδρα της ψυχής, καρδιά, εγκέφαλος κλπ....για την θρησκεία και τη μεταφυσική χεστήκανε........δηλαδή διδάσκουν τι είπε ο πλάτωνας κλπ αλλά όχι τι λέει ο χριστιανισμός και η κάθε θρησκεία...........
    Τα όσα υποστηρίζουν οι διάφορες θρησκείες αναπόδεικτα σε σχέση με την ύπαρξη άφθαρτης διάστασης της ψυχής, τα αποκαλείς "κολοκύθια".

    Όταν όμως μια πολύ μικρότερη κλίκα λέει, ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ότι η άφθαρτη διάσταση της ψυχής δεν υπάρχει, αυτό για σένα δεν είναι κολοκύθια.

    Ομολογώ ότι έχεις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΟΛΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ... ρε μπας και είσαι ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος cube και μας το κρύβεις;

    Όχι από ένα απόσπασμα της βικιπαίδειας ή οποιαδήποτε βικιπαίδειας. Θα βγάλουμε πόρισμα από την κοινή λογική πολλών πολιτισμών επί χιλιάδες ετών καθώς και τις χρησιμοποιούμενες γλωσσικές συμβάσεις. Και τον Ιπποκράτη τον οποίο σε ότι αφορά τον όρκο του τον έχουν χεσμένο αλλά ξαφνικά ανακαλούν επειδή βολεύει η άποψη την οποία κάποτε εξέφρασε σχετικά με την διασύνδεση εγκεφάλου και συναισθημάτων δεν θα τον ανέφεραν αν δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους. Όμως η ημισφαιρεκτομή σου δείχνει ότι π.χ. ΔΕΝ χάνουμε τις μισές μνήμες, ΔΕΝ χάνουμε τα μισά συναισθήματα, ΔΕΝ χάνουμε τη μισή συνείδηση, ΔΕΝ χάνουμε τις μισές παρορμήσεις, ΔΕΝ χάνουμε τις μισές σκέψεις ή ιδέες μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το ποιό ημισφαίριο αφαιρεθεί. Και αφού διατείνεστε όλοι ότι "οι νευρολόγοι / νευροχειρουργοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ υπάρχουν λόγω της ύπαρξης εγκεφάλου", γιατί εκείνοι με τη σειρά τους αδυνατούν να κατανοήσουν τα κάτωθι (URL: https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...n_neuroscience);

    List of unsolved problems in neuroscience

    Consciousness: What is the neural basis of subjective experience, cognition, wakefulness, alertness, arousal, and attention? Is there a "hard problem of consciousness"? If so, how is it solved? What, if any, is the function of consciousness?[1][2]
    Perception: How does the brain transfer sensory information into coherent, private percepts? What are the rules by which perception is organized? What are the features/objects that constitute our perceptual experience of internal and external events? How are the senses integrated? What is the relationship between subjective experience and the physical world?
    Learning and memory: Where do our memories get stored and how are they retrieved again? How can learning be improved? What is the difference between explicit and implicit memories? What molecule is responsible for synaptic tagging?
    Neuroplasticity: How plastic is the mature brain?
    Development and evolution: How and why did the brain evolve? What are the molecular determinants of individual brain development?
    Free will, particularly the neuroscience of free will
    Sleep: What is the biological function of sleep? Why do we dream? What are the underlying brain mechanisms? What is its relation to anesthesia?
    Cognition and decisions: How and where does the brain evaluate reward value and effort (cost) to modulate behavior? How does previous experience alter perception and behavior? What are the genetic and environmental contributions to brain function?
    Language: How is it implemented neurally? What is the basis of semantic meaning?
    Diseases: What are the neural bases (causes) of mental diseases like psychotic disorders (e.g. mania, schizophrenia), Parkinson's disease, Alzheimer's disease, or addiction? Is it possible to recover loss of sensory or motor function?
    Movement: How can we move so controllably, even though the motor nerve impulses seem haphazard and unpredictable?[3]
    Computational theory of mind: What are the limits of understanding thinking as a form of computing?
    Computational neuroscience: How important is the precise timing of action potentials for information processing in the neocortex? Is there a canonical computation performed by cortical columns? How is information in the brain processed by the collective dynamics of large neuronal circuits? What level of simplification is suitable for a description of information processing in the brain? What is the neural code?
    How does general anesthetic work?
    Neural computation: What are all the different types of neuron and what do they do in the human brain?[4]
    Noogenesis - the emergence and evolution of intelligence: What are the laws and mechanisms - of new idea emergence (insight, creativity synthesis, intuition, decision-making, eureka); development (evolution) of an individual mind in the ontogenesis, etc.?

    Τα πειράματα του Benjamin Libet καταλήγουν σε - αν μη τι άλλο - ΚΟΥΦΑ συμπεράσματα σχετικά με την συνείδηση μας, την πραγματικότητα, ακόμα και για τον χρόνο έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε. Παρότι δεν καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί η γενική αναισθησία, την χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για εγχειρήσεις. Υποτίθεται ότι έχει χαρτογραφηθεί ο εγκέφαλος σε ότι αφορά τις περιοχές από τις οποίες αποτελείται αλλά δεν μπορουμε να βρούμε που αποθηκεύονται οι μνήμες μας ή ποιό τμήμα του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για την συνείδηση μας. Αφαιρεις ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ και δεν χάνεις τις μισές μνήμες ούτε και την μισή συνείδηση! Αγγίζεις το δάχτυλο του υποκειμένου και μετράς τον χρόνο να φτάσει το σήμα στον εγκέφαλο και το βρίσκεις Α. Ερεθίζεις άμεσα, το σημείο του φλοιού το οποίο ενεργοποιήθηκε όταν προηγουμένως άγγιζες το δάχτυλο του υποκειμένου και αυτό υπεισέρχεται στην αντίληψη του υποκειμένου σε χρόνο Β μεγαλύτερο του Α!!! "Παρ' το αυγό και κούρευτο" αφού όλοι οι νευρολόγοι / νευροχειρουργοί περίμεναν το σήμα ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ επειδή δεν παρεμβάλλεται το περιφερειακό νευρικό σύστημα.

    Γνωρίζουμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ για τον ανθρώπινο εγκέφαλο cube. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο είναι είτε βλάκας είτε ψυχίατρος / ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής.

    Για την θρησκεία και μεταφυσική μπορεί να "χεστήκανε" όπως λες, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε να διδάσκουν ότι:

    α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
    β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.

    Το ερώτημα είναι που εξυπηρετεί ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΟΥΝ! Και οι θρησκείες διδάσκουν τα περί μετά θάνατο ζωής, μετενσάρκωση κλπ αλλά δεν το παίζουν επιστήμες. Απαιτείται πίστη για να δεχθείς αυτό το οποίο διδάσκουν.

    Η ψυχολογία / ψυχιατρική όμως, αφ' ενός το παίζουν "επιστήμες" και αφ' ετέρου - χωρίς καμία απόδειξη [δηλαδή ότι κάνουν και οι θρησκείες] - διδάσκουν τις παραπάνω δύο θέσεις [α. και β.]!!! Γ*** ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΜΟΥ δηλαδή.

    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ε και που ξέρεις εσύ τι διδάσκουν? Και το θέμα είναι τι υπάρχει γραμμένο, αν ο καθηγητής μες την τάξη λέει παύουν δεν σημαίνει ότι θα την πληρώσει όλος ο κλάδος της επιστήμης....
    Δεν με ενδιαφέρει cube. Ας μη τα δίδασκε αυτά ο καθηγητής τους. Το ότι "κρύβουν το σ***ο" φροντίζοντας να μην το αναφέρουν εγγράφως μεν, αλλά το διδάσκουν προφορικά δε, για μένα είναι απλά επιβεβαίωση μιας απάτης στην οποία δεν επιθυμούν να δεσμευθούν μέσω μιας τεκμηριωμένης θέσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική. Για παράδειγμα και η - σύμφωνα με τους ψυχολόγους / ψυχίατρους / ψυχοθεραπευτές - ανυπαρξία της άφθαρτης διάστασης της ψυχής για την οποία πολλοί αν όχι όλοι οι λαοί και πολιτισμοί συμφωνούν στην ύπαρξη της, δεν συνοδεύεται από τεκμηρίωση, πειραματισμό, έρευνα, μαρτυρίες... αλλά για το σύνολο των επαγγελματιών ψυχικής υγείας "δεν υπάρχει άφθαρτη ψυχή και Ο Θεός είναι ανθρώπινη επινόηση". Η προσπάθεια χρήσης ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥΣ ως εξιλαστήριο θύμα της απάτης αυτής ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ σε ότι αφορά το αίσθημα υπευθυνότητας τους και τις ηθικές αξίες τους. Ποιός επέλεξε τον καθηγητή και καθόρισε την ύλη; Εγώ; Ή συστρατευμένοι όλοι οι καθηγητές συνεννοήθηκαν μακριά από τους προέδρους των τμημάτων να διδάσκουν τις προαναφερθείσες θέσεις [α. και β.] προφορικά; Ξεπερνάει το μέτρο το φαιδρού όποιος υποστηρίξει μια τέτοια μα***ια. Λυπάμαι. Ο κλάδος ΒΡΩΜΑΕΙ και δεν φταίνε ΜΟΝΟ οι καθηγητές του.
    Last edited by M87; 26-10-2016 at 15:11.

  14. #704
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Θα βγάλουμε πόρισμα από την κοινή λογική

    XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!
    Κάτι τέτοια γράφεις και έχουμε πάθει "εθισμό" να σε διαβάζουμε!!!

    Ποια κοινή λογική βρε παράλογε?

  15. #705
    Banned
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    3,247
    Εγώ δεν είπα αν υπάρχει κάτι γραμμένο ή όχι , δεν το γνωρίζω, εσύ το γνωρίζεις? ...και που ξέρεις εσύ τι λένε προφορικά? Κάνεις τον φοιτητή και πας και παρακολουθείς να δεις τι λένε? Ρε μπας και είσαι εσύ φοιτητής ψυχολογίας και μας το κρύβεις? Σε κόβει κάνας καθηγητής σε κάνα μάθημα και τους κάνεις πόλεμο? :)

Page 47 of 52 FirstFirst ... 374546474849 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •