Results 631 to 645 of 774
-
20-10-2016, 09:29 #631
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Που διαφωνείς με τα όσα γράφω εδώ Remedy;
Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο η ψυχιατρική / ψυχολογία ενοχλείται με μια τίμια τοποθέτηση σε ότι αφορά την άποψη τους για το τι συμβαίνει μετά θάνατον - εάν φυσικά δεχθούμε ότι είναι μέρος "της δουλειάς τους" μιας και διατείνονται ότι είναι "επιστήμη" - είναι να ελέγχουν την μη-αποθεραπεία των θεραπευομένων.
Υποθέτω ότι πολύ νωρίς διαπίστωσαν ότι έχει "πολύ ψωμί" ο ψυχικά ασθενής οπότε και έψαξαν να βρούν τρόπο προκειμένου να ελέγξουν το τελικό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα ότι εκείνος δεν θα γίνεται ποτέ καλά.
Έπρεπε να είναι συμφέρον του ψυχοθεραπευτή, ο θεραπευόμενος να μην αποθεραπεύεται ποτέ. Θα ήταν σχετικά απλό εάν βασίζανε στην απληστία το όλο εγχείρημα, αλλά αυτό δεν εξασφάλιζε ότι ο πιθανός ψυχοπονιάρης ψυχοθεραπευτής δεν θα βοηθούσε κάποιον περισσότερο από όσο έπρεπε. Έπρεπε λοιπόν, να βρουν τρόπο, οι όποιες ηθικές αξίες τις οποίες διέθετε ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής να παραγκωνιστούν. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι οι ηθικές αξίες οποιουδήποτε, είχαν άμεση σχέση με την οικογένεια του και την εκκλησία. Ειδικά αν πίστευε ο ψυχοθεραπευτής σε Χριστιανικά ιδεώδη, μάλλον θα το βρήκαν αδύνατο να τον κάνουν ψυχοθεραπευτή έτσι όπως τον ήθελαν [στυγνό εκμεταλλευτή ο οποίος "σφάζει με το βαμβάκι"]. Θα έπρεπε λοιπόν να βρεθεί τρόπος να καμφθούν οι αντιστάσεις τις οποίες παρουσίαζε ο εν δυνάμει ψυχοθεραπευτής και οι οποίες οφείλονταν στην πίστη του.
Ο μόνος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο, είναι αν ο μελλοντικός ψυχοθεραπευτής αφήσει πίσω του τις διδαχές της οικογένειας και της εκκλησίας του, και δεχθεί έναν νέο τρόπο σκέψης πολύ πιο "εύκολο" ο οποίος δεν περιορίζεται στα στενά ηθικά πλαίσια τα οποία εκείνος μέχρι τότε είχε. Δηλαδή έπρεπε να εισαχθεί η έννοια του ΑΘΕΙΣΜΟΥ.
Πόσο δύσκολο να είναι, για έναν ΚΑΘΗΓΗΤΗ - ο οποίος φαινομενικά φέρει κύρος - να επιβληθεί σε 18χρονους σπουδαστές διδάσκοντας τους ότι:
α. ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
β. Μετά τον θάνατο οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν.
Κάποιοι από τους σπουδαστές μπορεί να αναρωτηθούν για την ορθότητα των παραπάνω [α. και β.], όπως έκανα και εγώ στα σχόλια (#565, #570, #577, #587, #604, #610, #612) και υποθέτω ότι εκείνοι θα εγκατέλειπαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολύ νωρίς. Λογικά, τα ερωτήματα αυτά τίθενται και "απαντώνται" νωρίς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπότε και η ολοκλήρωση της διαλογής μεταξύ εκείνων οι οποίοι [είτε για λόγους ασθενών ηθικών αρχών, είτε περιορισμένης αντίληψης, είτε και τα δύο] δέχονταν χωρίς πολλά-πολλά τα α. και β. και μεταξύ εκείνων στους οποίους "δεν τους καλοκάθονται" οι παραπάνω έννοιες, να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε ο σπουδαστής να βρεθεί μεταξύ ομοίων του.
Στην σύντομη ολοκλήρωση των παραπάνω βοηθάει και το κοινωνικό status το οποίο φέρει ένας "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ", έστω και αν μόνο λίγοι αντιλαμβάνονται ότι είναι "γίγαντες με πήλινα πόδια" και ότι μόνο επιστήμονες δεν είναι. Ο σπουδαστής ο οποίος καταπίνει τα α. και β. "αμάσητα", αν δεν το κάνει ελλείψει ικανοτήτων [ηθικές αξίες, ευστροφία] μπορεί να το κάνει είτε για το κοινωνικό status, είτε για προσωπικούς λόγους ("εγώ δεν θα δουλέψω στα χωράφια"), είτε για τα λεφτά. Και ο σίγουρος τρόπος να ιεραρχήσει τις αμοιβές πάνω από τον θεραπευόμενο ήταν να είναι σίγουρο ότι ο νέος επαγγελματίας θα βομβαρδισθεί με έξοδα (φόρους, τέλη, εισφορές, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοίκια, θέρμανση, ένδυση, μεταφορές). Με τον τρόπο αυτό ο θεραπευόμενος έμπαινε σε φάση ισόβιας συντήρησης από την πρώτη κιόλας μέρα για οποιονδήποτε ιδιώτη ψυχοθεραπευτή ο οποίος θα εστίαζε εμμονικά στα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του πελάτη προκειμένου να του προσφέρει την ψευδαίσθηση της προόδου ενώ παράλληλα κάνανε μαζί "μια τρύπα στο νερό" επειδή δεν ασχολιόντουσαν ΠΟΤΕ με τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του.
Αυτά εξασφαλίζονταν στην περίπτωση πλήρους ιδιωτικής οικονομίας. Για την περίπτωση δημόσιων παροχών υγείας έπρεπε να είναι σίγουροι ότι ο ψυχοθεραπευτής του δημόσιου τομέα δεν θα ανταγωνίζεται τον ιδιώτη ψυχοθεραπευτή γιατί εκείνος είχε μισθό βρέξει-χιονίσει. Δύο πράγματα έπρεπε να υλοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί αυτό:
1. Τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δεν έπρεπε να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ψυχοθεραπεία. Για ψυχοφάρμακα και εγκλεισμό η συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου δεν ενοχλούσε, πολύ απλά επειδή δεν πείραζε τον αρχικό στόχο (να μην αποθεραπευεται κανείς).
2. Ο δημόσιος τομέας υγείας δεν έπρεπε να παρέχει τίποτα άλλο από την πιο light αηδία την οποία θα μπορούσε να παρέχει η ψυχοθεραπεία. Ψυχολογική υποστήριξη. Δεν σε πάει πουθενά, δεν σε βγάζει από προβλήματα και γενικώς είναι εγγυημένο χάσιμο χρόνου.
Τα παραπάνω άφηναν στην τύχη μόνο τον πιθανό έλεγχο του ιδιώτη ψυχοθεραπευτή είτε από τον πελάτη, είτε από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Τον έλεγχο από τον πελάτη δεν μπορούσε κανείς να τον απαγορεύσει, οπότε έπρεπε να καλλιεργηθεί η συντεταγμένη άρνηση της συμμετοχής του ψυχοθεραπευτή σε συνεργασίες οι οποίες περιελάμβαναν τον έλεγχο του από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο και αυτό έπρεπε να γίνει βίωμα του ψυχοθεραπευτή πολύ νωρίς στην εκπαίδευση του.
Όσο για τους ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς υγείας, με την εξαγορά των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις (νομοθέτες και υπουργοί κυρίως) αποτρέπονται και αυτές... ειδικά σε ένα κράτος το οποίο αποτελεί ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΑΟΥΣ! σε ότι αφορά την γραφειοκρατία, πάντα υπάρχουν λόγοι στους οποίους μπορεί κανείς να ρίξει την ευθύνη. Τρέχα μετά να διεκδικήσεις το δίκιο σου με κινήματα "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕΣ" style.
Τί έμεινε; Η παραγωγικότητα. Η παραγωγικότητα σε τέτοιου είδους επαγγέλματα παρακολουθείται με στατιστική επιτυχία. Θα έπρεπε λοιπόν να καλλιεργηθεί η εντύπωση κατ΄αρχάς της χαμηλής στατιστικής επιτυχίας σε ότι αφορά την αποθεραπεία (σαν να κερδίζεις το λόττο ένα πράγμα) έστω και αν αυτό δεν είναι αλήθεια και παράλληλα οι συνήθεις τρόποι παρακολούθησης της χρονικής εξέλιξης της απόδοσης της ψυχοθεραπείας "να πνιγούν". Με απότέλεσμα ΣΕΨ, ΠΨΣ, Υπουργείο υγείας, ΕΛΣΤΑΤ να μην διαθέτουν οποιαδήποτε στατιστική σχετική με την επιτυχία [ή αποτυχία] των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών στη χώρα για τα προηγούμενα 53 χρόνια.
Όλα τα παραπάνω είναι εικασίες οι οποίες δικαιολογούν τις παρατηρήσεις μου σε ότι αφορά το ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ στον κλάδο της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα σήμερα. Εάν κάποιος άλλος θέλει να αιτιολογήσει τα παραπάνω π.χ. στην τύχη, αυτό είναι δικαίωμα του. Πρωτού το κάνει αυτό όμως, ας σκεφτεί το εξής:
Από τον ψυχικά ασθενή ζουν άμεσα ή έμμεσα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ οι κάτωθι "παραγωγικοί κλάδοι":
Καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανίες ζάχαρης, νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών, ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι, φαρμακοβιομηχανίες, πόρνες, βιομηχανία θεάματος / βιντεοπαιχνιδιών / κινηματογράφου, νόμιμος / παράνομος τζόγος, δικηγόροι, εισπρακτικές, τοκογλύφοι, τράπεζες, το λιανεμπόριο σε μεγάλο ποσοστό, το κομμάτι των ιατρικών υπηρεσιών και σκευασμάτων που αφορούν δευτερεύουσες συνέπειες για τις προαναφερθείσες καταχρήσεις (ογκολόγοι / πνευμονολόγοι / ηπατολόγοι / ενδοκρινολόγοι / διαβητολόγοι / καρδιολόγοι / καρδιοχειρουργοί και όλα τα συναφή σκευάσματα) και στο τέλος τα κοράκια, οι μοιρολογίστρες και οι νεκροθάφτες.
Τώρα, σκεφτείτε ότι "ψυχικά ασθενής" δεν είναι μόνο ο έγκλειστος στο Δαφνί, αλλά και ο τύπος τον οποίο είδες να καπνίζει 2 πακέτα τη μέρα, ο αλκοολικός, ο υπέρβαρος, ο διαβητικός ο οποίος κατέστρεψε το πάγκρεας με γλυκά, το πρεζόνι το οποίο σου ζήτησε λεφτά στο τραίνο, η τύπισσα που τρέχει από συνεδρία σε συνεδρία, ο γνωστός σου που κάνει ευκαιριακές σχέσεις, η φιλη σου που βλέπει 8 ώρες τηλεόραση τη μέρα, το παιδί σου που παίζει βιντεοπαιχνίδια σε όλο τον ελεύθερο χρόνο του, εκείνος ο συγγενής ο οποίος είναι τζογαδόρος κλπ. Ποιός έμεινε; Εσύ;
Εσύ δεν έχεις άγχη; Δεν ξεσπάς κάπου το stress της δουλειάς, των λογαριασμών, των φόρων, των υποχρεώσεων; ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!
Μας φορτώσανε ένα "σαμάρι" (ΑΦΜ) και το σαμάρι το φορτώσανε με φόρους, τόκους, λογαριασμούς, τέλη, εισφορές, νοίκια ή ΕΝΦΙΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, δάνεια που δεν χρειαζόσουν, κλπ. και τώρα καπνίζεις σαν υψικάμινο, πίνεις σαν νεροφίδα, τρώς σαν βόδι και περιστασιακά ή τακτικά μπορεί και να κάνεις και ναρκωτικά.
Βάλτα κάτω και δες τι λεφτά τους αφήνεις μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει με το "βίτσιο" με το οποίο ξεσπάς το άγχος σου.
Το 2004 (τελευταία χρονιά που στείλαμε στατιστικά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) καταναλώθηκαν 35.403.000.000 τεμάχια τσιγάρα (κωδικός 3017, ενότητα LIFE STYLES από το HFΑDB - Health For All Database) τα οποία αντιστοιχούν σε 1.770.150.000 πακέτα, τα οποία με 2 ευρώ το ένα μας δίνουν το ποσό των:
3,5403 δισ. ευρώ ή 1,876% (ΑΕΠ 2004) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2004!
Και αυτός είναι μόνο ΕΝΑΣ από τους παραπάνω τομείς οι οποίοι επιζούν εις βάρος της υγείας του ψυχικά ασθενή. Όπως έλεγε και η ταινία "Είναι πολλά τα λεφτά γιέ μου".
Ακόμα και αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματα σου και να βγείς από την παραπάνω κατάντια - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ - σου στερούν τη διέξοδο. Γι' αυτό σας λέω... αναζητήστε λύση στα προβλήματα σας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
- 20-10-2016, 10:42 #632
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Διαφωνείς κάπου με τα παρακάτω συμπεράσματα μαρκέλα;
Από τα όσα συζητήθηκαν μέχρι στιγμής (σχόλια #565, #570, #577, #587, #604, #610, #612) , μπορούμε να κρατήσουμε τα εξής:
Η ψυχολογία / ψυχιατρική επιδίδεται σε φαιδρές πρακτικές όπως:
1. Αλλοίωση της Ελληνικής γλώσσας για λόγους συμφερόντων ή σκοπιμοτήτων.
2. Χρήση του όρου "ψυχή" αφού προηγουμένως παραποίησαν το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης προς εξαπάτηση των χρηστών της Ελληνικής γλώσσας.
3. Παρότι διατείνονται ότι είναι επιστήμες, έχουν άποψη για το μεταφυσικό με βασικό ισχυρισμό ότι μετά τον θάνατο μας οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ παύουν τον οποίο όμως δεν αποδεικνύουν με οποιαδήποτε τεκμηρίωση.
4. Καπηλεύονται την εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση από τον Χριστιανισμό μετά από ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ προκειμένου να καταστήσουν την διαδικασία ελέγξιμη από τον αμφιβόλου ηθικής ανθρώπινο παράγοντα. [Αφαίρεση ηθικών αξιών, αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού ελέγχου (πίστη Στον Θεό και σε Κρίση) του ψυχοθεραπευτή, εισαγωγή αμοιβών αντί να είναι δωρεάν].
5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ επειδή τα όσα λένε τα λένε "ποιητική αδεία" χωρίς αποδείξεις ("μετά το θάνατο παύουν οι σκέψεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, οι παρορμήσεις και η συνείδηση"). Επιπλέον, παραμένει άγνωστο για ποιό λόγο δεν υιοθετούν την τίμια προσέγγιση*.
6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ γιατί δεν ασχολούνται με έσχατες ή οριακές συνθήκες/ερωτήσεις.
7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ επειδή το κύριο γνώρισμα όλων των θρησκειών είναι η αναγνώριση της ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής.
8. Διαδίδουν τον αθεισμό, μάλλον για την "διαμόρφωση" των ψυχοθεραπευτών που βγαίνουν από τις σχολές τους, προκειμένου να αφήσουν πίσω οποιεσδήποτε ηθικές αξίες και ιδανικά διδάσκονται από τον Χριστιανισμό.(βλέπε σχόλιο #620).
(*) "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"Last edited by M87; 20-10-2016 at 17:10.
20-10-2016, 10:50 #633
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,330
δεν θα κατσω να διαβασω αλλα ανουσια κατεβατα απο σενα, m32.
δεν δειχνεις να καταλαβαινεις απλες διαδικασιες και ουσιαστικα επιχειρηματα, κι εγω αρνουμαι να μπλεχτω στην μπουρδολογια που σκαρφιζεσαι για να καλυπτεις την ελελιψη επιχειρηματων και την αγνοια σου.
θα στο πω ξανα, αν δεν το καταλαβεις, βρες καποιον να σε κανει να καταλαβαινεις .
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ..), ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΟΧΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΓΓΡΑΜΑΤΟ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ, ΟΣΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ.
20-10-2016, 13:49 #634
- Join Date
- Nov 2015
- Posts
- 3,247
20-10-2016, 17:20 #635
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα καμία διαφορά δεν έχουν. Και οι δύο "προσεγγίσεις" επιτυγχάνουν την δαπάνη κόπου, χρόνου, χρημάτων και υποβάλουν τον θεραπευόμενο σε ψυχικό πόνο ο οποίος θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
Με την αποκλειστική ενασχόληση ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα του θεραπευομένου, εκείνος έχει την ψευδαίσθηση της προόδου [παρότι στην ουσία δεν κάνει καμία προκοπή] ενώ στην ψυχολογική υποστήριξη θα έχει μια περιοδική αποτόνωση η οποία θα είναι διαρκής ανάγκη του καθότι δεν επιλύει ούτε και με αυτόν τον τρόπο κανένα από τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του. Παράδειγμα διαχωρισμού μεταξύ ΚΥΡΙΩΝ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ προβλημάτων έχω αναφέρει και στο παρελθόν οπότε και το παραθέτω.
Ένα παράδειγμα αυτού του διαχωρισμού μεταξύ ΚΥΡΙΩΝ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ προβλημάτων είναι π.χ. να μην αντέχει [για οποιονδήποτε λόγο] την απόρριψη.
Για έναν τέτοιο υποθετικό θεραπευόμενο, γράφουμε:
0. Αδυναμία διαχείρισης μιας πιθανής απόρριψης.
Βέβαια, αυτό το πρόβλημα (0.) από μόνο του "γεννά" / δημιουργεί επιπλέον προβλήματα:
1. στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους
2. στον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας
3. τις άμυνες του προκειμένου να μην βιώσει ξανά απόρριψη
4. την υπερβολική θωράκιση του "καλού / κακού" απέναντι σε μια ενδεχόμενη απόρριψη
5. την αποφυγή καταστάσεων οι οποίες "του μυρίζουν απόρριψη"
6. το θάρρος / δειλία του απέναντι σε προκλήσεις οι οποίες εμπεριέχουν απόρριψη
7. ενοχές γύρω από δειλία την οποία επέδειξε λόγω του ότι δεν αντέχει την απόρριψη
8. ενοχές σχετικά με επιλογές τις οποίες έκανε / δεν έκανε και που έμμεσα είχαν σχέση με την απόρριψη
9. τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει [ή αποφεύγει] τις σχέσεις του
...
1119. (οτι αφορά άμεσα ή έμμεσα την έννοια της "απόρριψης" και φυσικά δεν περιορίζεται σε εννέα μόνο δευτερεύοντα προβλήματα).
Το άρθρο μηδέν (0.) είναι ένα ΚΥΡΙΟ πρόβλημα και του δώσαμε την αρίθμηση μηδέν - το οποίο δεν δίνουμε σε μια απαρίθμηση - για να το διακρίνουμε από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία ακολουθούν.
Τα άρθρα (1. ~ 1119.) είναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα τα οποία απορρέουν από το ένα και μοναδικό ΚΥΡΙΟ πρόβλημα της αδυναμίας του θεραπευομένου να διαχειριστεί μια πιθανή απόρριψη.
Εάν ο ψυχοθεραπευτής εστιάζει ΜΟΝΟ στα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα (1. ~ 1119.), ο θεραπευόμενος δεν θα γίνει ΠΟΤΕ καλά. Πάντα θα έχει το κουσούρι και πάντα θα εκδηλώνει ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα. Εάν κάποια τα αντιμετωπίσει, να μην ανησυχεί. Θα ξεφυτρώσουν άλλα, καθότι τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ [για το συγκεκριμένο παράδειγμα η αδυναμία διαχείρισης μιας πιθανής απόρριψης] γεννάνε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ όπως η Λερναία Υδρα γεννά κεφάλια. Κόβεις ένα, βγαίνουν δύο... Εκτός και αν επιλύσεις το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα οπότε τα πιο πολλά ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ - αν όχι όλα - επιλύονται αυτόματα και αυτά που δεν επιλύονται αυτόματα, επιλύονται με λίγο επιπλεόν κόπο.
20-10-2016, 21:05 #636
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Δεν μας παραθέτεις και τις αποδείξεις ότι "μετά θάνατον οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΥΟΥΝ"; Αφ' ενός το τι διδάσκει η εκάστοτε ΘΡΗΣΚΕΙΑ απαιτεί ΠΙΣΤΗ και όχι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Αφ' ετερου, η πίστη σε οποιαδήποτε θρησκεία είναι προαιρετική. Δεν καταλαβαίνω γιατί χαλιέσαι. Όταν όμως μια "επιστήμη" όπως η ψυχολογία ή η ψυχιατρική σου λένε ότι "μετά θάνατον οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΥΟΥΝ", πέρα από το ότι ανακατεύονται στα χωράφια του μεταφυσικού [τι δουλειά έχουν εκεί;... εκεί παίζουν οι θρησκείες και όχι οι επιστήμες] περιμένω να διαβάσω και την σχετική τεκμηρίωση.
Πέραν τούτου, εγώ δίνω μια ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΤΙΚΗ εξήγηση σχετικά με το "ΓΙΑΤΙ" η ψυχολογία και η ψυχιατρική ανακατεύονται στα χωράφια του μεταφυσικού.
Που διαφωνείς με τα όσα γράφω εδώ Remedy;
Εσύ τι έχεις να πεις επ' αυτού;
20-10-2016, 21:53 #637
- Join Date
- Nov 2015
- Posts
- 3,247
To θέμα είναι ότι ασχέτως θρησκείας , όλο αυτό με την ψυχή είναι μια μπούρδα και μισή! Η επιστήμη λέει νεκρός εγκέφαλος, καπούτ, τέλος, πάπαλα , φινίτο, πως το λένε.........αν η θρησκεία πιστεύει σε κάτι , η επιστήμη πρέπει να πει δεν ξέρω?? τι σχέση έχουν αυτά τα δύο? καμία..............και εγώ πιστεύω αν έλεγαν ''δεν γνωρίζουμε'' το πολύ πολύ να έτρωγαν τις ντομάτες της ρέμεντυ και των υπολοίπων! Άντε να πεις συμφέρον , την αποφυγή ντομάτας.....................κατ΄τα άλλα αυτά με τον αθεισμό και την ανηθικότητα είναι άκυρο, καμία σχέση δεν έχουν.......αυτό είναι στον άνθρωπο.......
20-10-2016, 22:12 #638
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Λες δηλαδή ότι καμία διαφορά δεν έχουν οι συγκεκριμένες "επιστήμες" [ψυχολογία, ψυχιατρική] από τις θρησκείες. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι επειδή ούτε οι μεν [ψυχολογία, ψυχιατρική] ούτε οι δε [θρησκείες] αποδεικνύουν τα όσα υποστηρίζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για κάποιο λόγο τον οποίο αδυνατείς να εξηγήσεις, την αναπόδεικτη θέση της "επιστήμης" [μετά θάνατον οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΥΟΥΝ] την δέχεσαι, ενώ την ίδια αναπόδεικτη θέση της οποιαδήποτε θρησκείας [ότι η ψυχή είναι άφθαρτη και υπάρχει μετά θάνατο ζωή] την απορρίπτεις και την αποκαλείς "μπούρδα".
Θες να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό να το καταλάβω; Γιατί δηλαδή προτιμάς τις μπούρδες της ψυχολογίας / ψυχιατρικής από τις μπούρδες των θρησκειών; Εγώ πρέπει να υποθέσω ότι λέει καλύτερες μπούρδες η ψυχολογία / ψυχιατρική. Μπορεί να είναι "η τύχη του πρωτάρη". Δεν έχουμε συνηθίσει βλέπεις "επιστήμες" να ενασχολούνται με το μεταφυσικό.
Λες δηλαδή ότι η ψυχολογία / ψυχιατρική "ανακατεύτηκε με τα πίτουρα" [μεταφυσική] για κάποιον άλλο λόγο; Π.χ. για να μεταδόσουν "το χαρμόσυνο μήνυμα του Αθεισμού" στους μελλοντικούς ψυχοθεραπευτές οι οποίοι θα διακονούν και αυτοί με τη σειρά τους τον αθεισμό στα πλήθη; Υπονοείς δηλαδή ότι η ψυχολογία / ψυχιατρική έχει τη μορφή ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ με επιμέρους στόχο τη διάδοση του αθεισμού;
Να το κάνω πιο λιανά:
Που χαλούσε η σούπα αν η ψυχολογία / ψυχιατρική υιοθετούσαν την τίμια* θέση;
* "Σε ότι αφορά το τι συμβαίνει μετά θάνατον δεν γνωρίζουμε επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε"
20-10-2016, 22:28 #639
- Join Date
- Nov 2015
- Posts
- 3,247
Ε ναι, προτιμώ την μπούρδα του ''δεν υπάρχει'' από το ''υπάρχει'' σίγουρα..................είναι σίγουρα πιο λογικό............
Όχι αλλά η επιστήμη δεν τα πάει και τέλεια με την θρησκεία ξέρω γω.......γιατί η εκκλησία δεν προσηλυτίζει ως θρησκεία? Η θρησκεία είναι καλύτερη από τον αθεισμό? όχι αυτό είναι επιλογή του κάθε ενός, άρα που το κακό? επιλογή σου είναι.....δεν σε ανάγκασε κανείς να μην πιστεύεις, ενώ να πιστεύεις πιο πιθανό.......
Δεν ξέρω μ87, το ότι τα λένε οι θρησκείες αυτά και επειδή εμείς θέλουμε να υπάρχουν ψυχές σημαίνει μπούρδα κυρίως! Η ψυχολογία τουλάχιστον αν λέει μπούρδες λέει λιγότερες............
και η επιστήμη ασχολείται με αυτό που υπάρχει όχι με αυτό που δεν υπάρχει, πχ υπάρχει καπνός ψάχνει την φωτιά.......το να βγει η θρησκεία και να πει υπάρχει φωτιά, η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει και εγώ μπορώ να πω διάφορες κοτσάνες και να μην μπορεί να το αποδείξει η κάθε επιστήμη, οπότε το απορρίπτει.............τι θα κάνει? σε κάθε τι μπορεί να πιστεύει κάποιος θα λέει ''δεν ξέρω''? τέλος αυτή είναι, άμα θες πας, μαιμού ξεμαιμού, , αντιθρησκεία, αντίχριστος, αυτή είναι , δεν υπάρχει άλλη να διαλέξουμε...........Last edited by cdeleted29517; 20-10-2016 at 23:46.
21-10-2016, 00:40 #640
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Πιο πάνω της μετράω ΕΝΝΕΑ φάουλ. Όχι ένα ή δύο. Και δεν απάντησες στο "που χαλάει η σούπα" με την τίμια προσέγγιση όπως την εξέφρασα στο σχόλιο #638.
Αν θες να το παίξουμε "μου αρέσει" η μια εκδοχή [μπούρδα ψευδοεπιστημών], "δεν μου αρέσει" η άλλη [μπούρδα θρησκείας] ας στρίψουμε και κέρμα να το παίξουμε κορώνα-γράμματα. Σου δείχνω ότι ο ψυχικά ασθενής είναι θύμα συστηματικής εκμετάλλευσης και χειραγώγισης. Αν ο άνθρωπος ο οποίος έχει ανάγκη να ακουμπήσει κάπου, Ο Θεός για αυτόν μπορεί να είναι ένα σημαντικό εφόδιο / στήριγμα και ακόμα και η απλή γνώση ότι υπάρχει για αυτόν να του σώσει τη ζωή και να τον βοηθάει να αντέξει όσα δεν αντέχει μόνος του. Το βλέπω πολύ καλύτερο από αυτό το οποίο μας προσφέρει σήμερα η συστηματική εξαπάτηση της ψυχοθεραπείας. Άσε που δεν κοστίζει και τίποτα να πιστεύεις Στον Θεό. Λυπάμαι, αλλά όσο "σκαλίζω" το θέμα ψυχολογία / ψυχιατρική, τόσο περισσότερο αμφιβάλω για τις προθέσεις των εκπροσώπων τους. Δεν βλέπω ούτε κάτι πρωτοποριακό, ούτε και κάποια βελτίωση. Η μόνη "βελτίωση" την οποία διακρίνω αφορά την κερδοφορία φαρμακοβιομηχανιών, επαγγελματιών ψυχικής υγείας και συναφών ιδρυμάτων. Για τον θεραπευόμενο ΤΙΠΟΤΑ. Σαφώς όχι αποθεραπεία, η δήθεν βελτίωση προσωρινή, τα "τσιρώτα" τύπου ψυχοφαρμάκα με τη σέσουλα και κάργα εξαπάτηση.
Εγώ δεν λέω ότι η ψυχοθεραπεία δεν μπορεί να βοηθήσει. Λέω ότι οι εκπρόσωποι της ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. Ίσως αν υλοποιούνταν οι αλλαγές τις οποίες έχω προτείνει και την ξαναδομούσαν όχι γύρω από την μη-αποθεραπεία και τις αμοιβές όπως είναι τώρα, αλλά γύρω από την αποθεραπεία του θεραπευόμενου και τις ανάγκες του. Αλλά αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ίσως. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και δεν πιστέυω σε καμία περίπτωση ότι θα επέτρεπαν να χρησιμοποιηθεί η ψυχοθεραπεία για καλό. Θα προτιμούσαν να μην υπήρχε καθόλου. Ελπίζω να βγω ψεύτης... όμως αμφιβάλω. Μέχρι τότε ΣΥΝΙΣΤΩ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
21-10-2016, 01:10 #641
- Join Date
- Nov 2015
- Posts
- 3,247
Για την σούπα δεν ξέρω........η ψυχολογία δεν είναι υποχρεωμένη να τα βρει με την θρησκεία και να πει δεν ξέρω και να τρώει ντομάτες από τις άλλες επιστήμες.........εκεί χαλάει η σούπα ξέρω γω....και η ψυχολογία θέλει και κύρος, πολλοί την υποτιμούν ως επιστήμη.........
Δεν είπες ''γιατί προτιμάς αυτές τις μπούρδες?''ε σου απάντησα..........Εγώ πιστεύω αυτά είναι να χουμε να λέμε συγγνώμη κιόλας, αυτή είναι η επιστήμη ή ''επιστήμη '' έτσι και αλλιώς..........αυτά είναι τα συμφέροντα, αυτός είναι ο πλανήτης.....γενικά όχι μόνο της ψυχοθεραπείας.....Εσύ την μία λες για πλάνα και ηχογραφήσεις και την άλλη να πάμε αλλού για βοήθεια.....ε αποφάσισε!
Και αυτό που δεν λες να καταλάβεις είναι άλλο κατάθλιψη που ναι ίσως σε βοηθήσει η πίστη σου ( γιατί ο θεός και να υπάρχει πέρα βρέχει) και άλλο ακούω φωνές ή έχω θέμα 'ψυχολογικό' με τον θεό.....ε τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος? ε δεν γίνεται.......ούτε γίνεται να ζήσουμε και χωρίς φάρμακα, ε να πάμε να ζήσουμε και σε σπηλιές..... κάπου είναι απαραίτητα.........επίσης άλλο θεός/ πίστη και άλλο παπαδιλίκι που θα σε φορτώσουν με ενοχές και αμαρτίες ......( ναι όχι όλοι) εσύ σε όταν λες 'γνώση ότι θα σε σώσει ο θεός' σε ποια γνώση αναφέρεσαι?!! άμα κάτσουμε να μας σωσει ο θεός, κλάφτα χαράλαμπε!!!
Εσύ και δόξα τω θεό να λες που μας έχουν ανάγκη οι βιομηχανίες να μας πίνουν το αίμα........αλλιώς θα μας είχαν καθαρίσει........
21-10-2016, 01:49 #642
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
1ον Η ψυχολογία μπορεί ΝΑ ΘΕΛΕΙ κύρος... Άλλα με τις μ****ιες που έχει ήδη κάνει ξεπέφτει πιο χαμηλά και από τον DINAMI BAMBO.
2ον Μόλις παραδέχτηκες ότι τουλάχιστο οι καταθληπτικοί θα βοηθηθούν πιστεύοντας στον Θεό.
3ον Υπήρχε ζωή πριν τις φαρμακοβιομηχανίες. Είμαι σίγουρος. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές. Οι αρχαίοι μάζευαν βότανα απο μόνοι τους και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ή ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. Ακούς κάτι πράγματα;;;
4ον Δεν θυμάμαι ποιός φιλόσοφος είπε το εξής:
"Ο θάνατος είναι μοίρα ηπιότερη της τυραννίας"
21-10-2016, 02:23 #643
- Join Date
- Nov 2015
- Posts
- 3,247
Ε εντάξει πάμε να αυτοκτονήσουμε τότε, να δουν την γλύκα και οι φαρμακοβιομηχανίες, να βάλουν τα χάπια στον κ.λο τους, συμφωνείς?
Ε καλά τώρα ......βότανα...................κάτσε με τα βότανα να δούμε τι θα θεραπεύσεις σε κάτι σοβαρό, εντάξει μην τα δαιμονοποιούμε όλα.....άμα θες πίνε βότανα εσύ.....δηλαδή δεν στέκει.......
Και δεν είπα σώνει και ντε ότι θα βοηθηθούν, άμα θέλουν ας πούμε και το πιστεύουν, και ένας φίλος και ένα ζωάκι κλπ.....
21-10-2016, 09:18 #644
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,330
που διαφωνω:
εχμ...
σε ολα???
τι να καταλαβεις βρε μπαμπο? αφου ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!!
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΑΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ .
ΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΨΕΙ, ΠΑΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙς.ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ? ΟΧΙ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ .
ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΣΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΑΖΕΙ ΣΤΟΥς 100 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑς ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
ΜΕ ΤΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΥΟΥΝ????? ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!! ΕΤΣΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΛΕΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ. ΟΠΩς ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΓΕΝΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ.
ε, αυτο ειναι δικο σου προβλημα που εχεις την αναγκη να χωνεις μεταφυσικη σε οτι δεν σε βολευει, δεν ειναι προβλημα της επιστημης.
απευθυνσου στον κολλητο σου τον ντιναμι μπαμπο για τετοιου επιπεδου συζητησεις...Last edited by Remedy; 21-10-2016 at 09:40.
21-10-2016, 11:19 #645
- Join Date
- Jan 2016
- Posts
- 1,643
Επειδή εσύ και ο aeolus74 κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος θα σου/σας πω το εξής:
(URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Neuroscience_of_free_will)
Διάβασε για τα πειράματα του Benjamin Libet εφ' όσον θέλεις "επιστημονικές αποδείξεις" και πες μου σε τι συμπεράσματα κατέληξε η επιστήμη σε ότι αφορά τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Υπάρχουν και άλλα πειράματα [νομίζω του ιδίου τα οποία γίνανε στο Μεξικό] τα αποτελέσματα των οποίων υπονοούν ότι ο εγκέφαλος μας "υφίσταται εκτός παρόντος". Η κβαντομηχανική [επίσης μια αναγνωρισμένη επιστήμη] καθημερινά πειραματίζεται με πράγματα τα οποία "δεν τα χωράει ο νους σου", όπως την ύπαρξη ενός σωματιδίου σε δύο μέρη ταυτόχρονα π.χ. Και για να έρθω στα επιχειρήματα τα δικά σου και του aeolus74: Η νευρολογία ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ πως ενεργοποιούνται ή με ποιόν τρόπο γίνεται η διαδικασία της αντίληψης ή νόησης. Το ότι βλέπει ότι ενεργοποιούνται συγκεκριμένα κέντρα όταν μιλάς, όταν ακούς μουσική, όταν διαβάζεις κλπ με χρήση ενός μαγνητικού τομογράφου σημαίνει ότι διαπιστώνει μια διασύνδεση και όχι ότι κατανοεί τον τρόπο λειτουργίας. Είναι σαν ένα παιδάκι να βλέπει έναν ταχυδακτυλουργό. Το παιδάκι βλέπει το "θαύμα" του ταχυδακτυλουργού, αλλά δεν κατανοεί το "πως". Η ημισφαιρεκτομή καταρρίπτει τις παρατηρήσεις αυτές επειδή σε ανθρώπους οι οποίοι την υπέστησαν τα κέντρα αυτά μεταφέρονται στο άλλο ημισφαίριο και βγάζουν off το ήμιση των όσων ήδη ξέρανε οι νευρολόγοι μέχρι εκείνη τη μέρα. Δεν θα με πιστέψεις στα όσα λέω οπότε ξαναπαραθέτω τα αναπάντητα ερωτήματα της νευρολογίας (URL: https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...n_neuroscience):
List of unsolved problems in neuroscience
From Wikipedia, the free encyclopedia
Question book-new.svg
This article relies largely or entirely upon a single source. Relevant discussion may be found on the talk page. Please help improve this article by introducing citations to additional sources. (August 2012)
Neuroscience portal
There are yet unsolved problems in neuroscience, although some of these problems have evidence supporting a hypothesized solution, and the field is rapidly evolving. These problems include:
Consciousness: What is the neural basis of subjective experience, cognition, wakefulness, alertness, arousal, and attention? Is there a "hard problem of consciousness"? If so, how is it solved? What, if any, is the function of consciousness?[1][2]
Perception: How does the brain transfer sensory information into coherent, private percepts? What are the rules by which perception is organized? What are the features/objects that constitute our perceptual experience of internal and external events? How are the senses integrated? What is the relationship between subjective experience and the physical world?
Learning and memory: Where do our memories get stored and how are they retrieved again? How can learning be improved? What is the difference between explicit and implicit memories? What molecule is responsible for synaptic tagging?
Neuroplasticity: How plastic is the mature brain?
Development and evolution: How and why did the brain evolve? What are the molecular determinants of individual brain development?
Free will, particularly the neuroscience of free will
Sleep: What is the biological function of sleep? Why do we dream? What are the underlying brain mechanisms? What is its relation to anesthesia?
Cognition and decisions: How and where does the brain evaluate reward value and effort (cost) to modulate behavior? How does previous experience alter perception and behavior? What are the genetic and environmental contributions to brain function?
Language: How is it implemented neurally? What is the basis of semantic meaning?
Diseases: What are the neural bases (causes) of mental diseases like psychotic disorders (e.g. mania, schizophrenia), Parkinson's disease, Alzheimer's disease, or addiction? Is it possible to recover loss of sensory or motor function?
Movement: How can we move so controllably, even though the motor nerve impulses seem haphazard and unpredictable?[3]
Computational theory of mind: What are the limits of understanding thinking as a form of computing?
Computational neuroscience: How important is the precise timing of action potentials for information processing in the neocortex? Is there a canonical computation performed by cortical columns? How is information in the brain processed by the collective dynamics of large neuronal circuits? What level of simplification is suitable for a description of information processing in the brain? What is the neural code?
How does general anesthetic work?
Neural computation: What are all the different types of neuron and what do they do in the human brain?[4]
Noogenesis - the emergence and evolution of intelligence: What are the laws and mechanisms - of new idea emergence (insight, creativity synthesis, intuition, decision-making, eureka); development (evolution) of an individual mind in the ontogenesis, etc.?
Τα αποτελέσματα των πειράματων του Libet στα οποία αναφέρομαι πιο πάνω, υπονοούν στην κατανόηση τους, είτε ότι η συνείδηση μας βρίσκεται εκτός της χρονικής στιγμής την οποία καλούμε παρόν, είτε ότι μπορεί και προβλέπει το μέλλον, είτε ότι αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε εμείς ως πραγματική ροή χρόνου είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό το οποίο πραγματικά συμβαίνει στο επίπεδο της νόησης ή αντίληψης.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι όταν πεθαίνεις οι ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν δεν έχει ΚΑΜΙΑ επιστήμη προκειμένου - πολυ βολικά - ένας ψυχολόγος ή ψυχίατρος να μπορεί να βασιστεί προκειμένου "να σπρώξει ΑΘΕΙΣΜΟ", ειδεμή θα μου τις είχες παραθέσει μια βδομάδα πριν που ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία