Results 406 to 420 of 774
-
13-10-2016, 01:16 #406
Σε αυτά αναφερόμουν:
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι μπορεί - αλλά και ότι γίνεται - για τους λόγους τους οποίους εκθέτω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D). Δεν χρειάζεται να διαβάσω τα βιβλία τα οποία μου προτείνεις επειδή αυτά αποτελούν μόνο μια όψη αλήθειας. Η άλλη όψη αλήθειας την οποία και βίωσα, είναι ότι όταν πλησίασα στο να επιλύσω κάποιο από τα κύρια προβλήματα μου, η απόσπαση προσοχής παρέτεινε την θεραπεία μου. Δεν διαφωνείς σε αυτό οπότε δεν βλέπω το λόγο να αναλωθώ στο διάβασμα το οποίο μου υποδεικνύεις.
Ανάποδα εν συγκρίσει με "τι"; Ζητάς από το σύνολο των θεραπευομένων να σπουδάσουμε ψυχολογία προκειμένου να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το αν εφαρμόζει ΟΡΘΑ ή ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ τα όσα διδάσκουν τα βιβλία τους; Αυτό και αν είναι ουτοπικό. Σχετικά με τις αποδείξεις και το ότι ΠΡΕΠΕΙ ο θεραπευόμενος να καταγράφει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ καθώς επίσης και ότι Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ / ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ το λέω εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει ο θεραπευόμενος να στοιχειοθετεί μια πιθανή μήνυση-αγωγή επειδή δεν ξέρει αν κάποτε θα διαπιστώσει χειραγώγιση και εκμετάλλευση. Ας μην αναφερθώ στο ότι κλείσαμε προχτές το θέμα "δικαιοσύνη" το οποίο έχει τους ψυχικά ασθενείς να συνδικαλίζονται μπας και βρουν το δίκιο τους. Με ποιά "δικαιοσύνη" θέλεις να τον τρέξω kutchunie; Αυτή που δεν υπάρχει;
1ον Δεν είμαι μόνος μου σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και δεν πιστεύουν στην εκκλησία. Δεν διαφωνείς φαντάζομαι. Οπότε πες απλά ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα για αυτούς.
2ον Είπαμε να δούμε κατ' αρχάς αν εφαρμόζεται σωστά η ψυχοθεραπεία και εκεί που καταλήγουμε είναι ότι ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ. Πολλοί από αυτούς [θεραπευτές] ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ και ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ. Τις ηθικές αξίες ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να τις βάλουν στην άκρη προκειμένου να μην πετάξουν 6 ή 13 χρόνια σπουδών. Εντασσόμενοι στο δημόσιο, θα μπορούσαν να κρατήσουν τις ηθικές αξίες τους. Αξίζουν μια ευκαιρία προκειμένου να μπορούν να εργαστούν τίμια, αλλά όχι χωρίς έλεγχο επί της παραγωγικότητας τους ή χωρίς διασφάλιση του θεραπευόμενου.
Ο έλεγχος της παραγωγικότητας του ψυχοθεραπευτή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ επειδή υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εναντίον της αποθεραπείας του θεραπευόμενου. Ακόμα και αν αναιρέσεις το "ίδιο όφελος" του θεραπευτή εντάσσοντας τον στο δημόσιο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παραπάνω συμφέροντα θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει λοιπόν, να εξασφαλίσεις την παραγωγικότητα τους [των ψυχοθεραπευτών] ώστε να καταστεί αδύνατον ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ κόσμο.
Αφ' ενός σου το έχω ξαναπεί ότι την εμμονική προσκόλληση με "βελτίωση" ενώ παράλληλα ο θεραπευόμενος θα αγνοεί το αν ασχολείται και αν επιλύει τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ να την ξεχάσεις. Αυτά πάνε. Πάπαλα. Μας τελείωσαν. Από δω και πέρα ο θεραπευόμενος θα ρωτάει τον εαυτό του:
"Σήμερα που θέλησα να μιλήσω για τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ο θεραπευτής μου με απέτρεψε, με στήριξε ή οδήγησε την συζήτηση αλλού ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ";
Έχει πολλά δικαιώματα ένας θεραπευτής. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγει με τι θα ασχοληθείς. Θες να ασχοληθείς ΕΣΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; Θα σε έχει μόνιμο πελάτη.
Εάν όμως ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ - Ή ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ τότε αυτό πρέπει να τεκμηριώνεται και να καταγγέλεται.
Εδώ ξεπερνάς ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΛ****ΑΣ. Ο "εγώ" και ο κάθε εγώ ο οποίος έχει κάποια ψυχική ασθένεια / πάθηση / σύνδρομο και η θεραπεία του οποίου θα εξαρτάται από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όχι μόνο το αν είναι "πειραγμένες" ή όχι, αλλά επιπλέον από την έγκριση κάποιου τεχνοκράτη ο οποίος θα αποφασίζει "τι δικαιούμαι και τι δεν δικαιούμαι"; Είσαι σοβαρή; Για να το καταλάβω - και επειδή ανέφερες τους καρκινοπαθείς - επειδή κάποιος δεν πεθαίνει εύκολα από ψυχικές ασθένειες και επειδή στο μεταξύ κάνει πλούσιους τους καπνοβιομήχανους, τις οινοπνευματοβιομηχανίες, τους παραγωγούς και διακινητές νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών, τις φαρμακευτικές, τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους, τα καζίνο, τους μαστροπούς, τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες σχετίζονται με τις παραπάνω καταχρήσεις, τους τοκογύφους, τους δικηγόρους, τις τράπεζες κλπ υποστηρίζεις ότι ο άνθρωπος αυτός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;;; ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ KUTCHUNIE;;;
Αν είναι έτσι, γιατί δεν προτείνεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να επιλέγεις "ποιός ζει και ποιός πεθάινει" και να σου δώσουμε και ένα όπλο να μας ξαποστέλνεις το συντομότερο.
Σου έχω και τον αντίλογο ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ. Αν όλοι αυτοί οι οποίοι αυτοκτονούν είχαν πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, θα υπήρχαν και μερικές ψυχές παραπάνω γύρω μας ΚΑΙ δεν θα έτρεφαν τους προαναφερθέντες κηφήνες [υποθέτω την αποθεραπεία τους]. Ξέρεις τι οικονομία θα έκανε η Ελλάδα σε χρήματα τα οποία φεύγουν έξω για τους παρακάτω λόγους;
Προιόντων καπνού
Οινοπνευματος
Νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών
Φαρμάκων
Υπηρεσιών ψυχικής υγείας (λέμε τώρα)
Ξένα κυκλώματα πορνείας
Υπηρεσίες υγείας ξένων συμφερόντων
Τράπεζες ξένων συμφερόντων
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε ότι αφορά τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αφού μακροπρόθεσμα δεν θα χρειαστεί να καπνίζουν;
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε υπερτασικά αφού ο κόσμος δεν θα έχει άγχη;
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε φάρμακα για το συκώτι και νεφρά αφού ο κόσμος θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αλκοόλ και ναρκωτικά;
Διαβητολόγοι... ορθοπεδικοί... επαγγελματίες ψυχικής υγείας... μαστροποί... τράπεζες... δικηγόροι... Ξέρεις πόσος κόσμος θα χάσει εισόδημα το οποίο εξαρτάται από την περιοδική αποτόνωση του ψυχικά ασθενή;;;
Να συγκρίνουμε και τα ποσοστά καρκινοπαθών με τα ποσοστά ανθρώπων με ψυχικές νόσους; Α το ξέχασα. Δεν υπάρχουν ποσοστά ανθρώπων με ψυχικές νόσους. Ίσως να υπάρχουν "πλήθος εισαγωγών σε ψυχιατρικά τμήματα κατ' έτος". Όμως - όπως παραδέχεται και η cube - "όλοι έχουμε κάτι". Με άλλα λόγια μπορώ να πω χωρίς απόδειξη, ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού (εκτιμώ από 50~100%) πάσχει από ψυχικές νόσους. Και θα το συγκρίνουμε αυτό "με τι"; Το 2~3% του πληθυσμού οι οποίο είναι καρκινοπαθείς; Τα σκέφτεσαι αυτά τα οποία λες;
Αλλά εσύ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.
ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΙΡΑ - ΜΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.
ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!Last edited by M87; 13-10-2016 at 23:00.
- 13-10-2016, 01:25 #407
Για το άλλο που λέει η κουτσούνι, με τον αποπροσανατολισμό, λέει να το λες...εσύ έλεγες στον θεραπευτή σου αν κάτι δεν σ΄άρεσε γενικά ?
Εσύ τελικά λες ότι το κράτος σε θέλει ασθενή? Και γιατί λες για οικονομία τότε? Κοροίδο είναι το κράτος?
Και ρώτησα καλύτερα δεν είναι μόνο δημόσια όλα αντί να ελέγχεις ιδιώτες?Last edited by cdeleted29517; 13-10-2016 at 01:56.
13-10-2016, 01:26 #408WhyAlwaysMe?GuestCube,αντέχεις το αστέρι μας?
Ηρωίδα είσαι!
13-10-2016, 01:28 #409
13-10-2016, 01:29 #410WhyAlwaysMe?Guest
13-10-2016, 02:06 #411
Αποπροσανατολισμό εννοείς ή διάσπαση συγκέντρωσης / προσοχής;
Το κράτος [ουσιαστικά οι βιομηχανίες] μας θέλουν όλους ψυχικά ασθενείς ώστε να περνάμε την μέρα μας ανάβοντας π.χ. τα τσιγάρα τους μέχρι να πεθάνουμε από καρκίνο του πνεύμονα. Σαν τα πρεζόνια που όλη μέρα ψάχνουν τη δόση τους. Την "οικονομία" την έθιξε το kutchunie λέγοντας:
Θυμήθηκε να κάνει οικονομία το kutchunie μου... με τους ψυχικά ασθενείς φυσικά. Κάτι πολιτικοί, υπάλληλοι βουλής, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι σε υψηλά αμοιβόμενες θέσεις δεν πρέπει να τις αγγίξουμε. Να μη τις σκεφτόμαστε καν.
Θα έπρεπε η ψυχοθεραπεία να είναι δημόσιο αγαθό και ο ψυχοθεραπεύτής θα έπρεπε να πληρώνεται από το κράτος ώστε να μην έχει οικονομικό συμφέρον από τον θεραπευόμενο. Μέχρι να γίνει αυτό θα υπάρχουν υποθέτω και δημόσιες και ιδιωτικές παροχές ψυχοθεραπείας και πρέπει και οι δύο να ελέγχονται από το υπουργείο υγείας.Last edited by M87; 13-10-2016 at 08:40.
13-10-2016, 02:14 #412
Η κουτσούνι είπε ότι ο αποπροσανατολισμός γίνεται και για άλλους λόγους ....για λόγους θεραπείας ας πούμε.......ότι δεν είναι πάντα τα συμφέροντα.....και είναι πιο χρήσιμο να λέγεται αυτό παρά πως θα έπρεπε να είναι το ένα και τό άλλο ....λέω τώρα εγώ..........
Και για την οικονομία το λέει από την άποψη ότι υπάρχουν ακόμα άλλες προτεραιότητες, για αυτούς που πεθαίνουν ας πούμε....δηλαδή να κόψουν πχ από δημόσιους υπαλλήλους και να τα δώσουν για να έχουν τα νοσοκομεία γιατρούς κλπ και μετά η ψυχοθεραπεία.....
Α τα διαχωρίζεις.....και που θα ξέρεις εσύ ως θεραπευόμενος ότι δεν είναι διάσπαση προσοχής και όχι αποπροσανατολισμός? κατόπιν εορτής φαντάζομαι............
13-10-2016, 14:26 #413
Cube; Kutchunie; Το κλείσαμε το 5.;
13-10-2016, 20:32 #414
Εσύ γιατί δεν προχωράς?
13-10-2016, 22:01 #415
Γιατί έχουμε ανοίξει το 5. και - υποτίθεται - ότι ακόμα ψάχνετε για στατιστικές που να αποδεικνύουν ότι η χρονική εξέλιξη της αποτελεσματικότητας της ψυχοθεραπείας και των ψυχοφαρμάκων στην Ελλάδα παρακολουθείται από κάποιον από τους Υπουργείο Υγείας, ΕΛΣΤΑΤ, ΣΕΨ, ΠΨΣ που είναι και οι αρμόδιοι φορείς [κυρίως οι δύο πρώτοι και λιγότερο ο ΣΕΨ / ΠΨΣ] προκειμένου να κλείσουμε και το 7.
Έχεις κάτι να προσθέσεις στο 5. cube ή να το κλείσουμε και να δεχθείς ότι ο ΣΕΥΥΠ κάνει τον μ****α σχετικά με τον ουσιαστικό έλεγχο καταγγελιών που αφορούν την ψυχική υγεία;
Kutchunie η ίδια ερώτηση ισχύει και για σένα.
13-10-2016, 23:22 #416
Μεχρι να κάτσεις να διαβάσεις ένα από αυτά τα βιβλία που σου έστειλα για να υπάρχει κοινό γνωστικό υπόβαθρο, δεν θα απαντήσω σε τίποτα. Δεν θέλω να χάνω τα λόγια μου για να σε ενημερώνω για πράγματα που αν υπήρχε ελάχιστος αυτοσεβασμός θα εψαχνες να βρεις μόνος και από πάνω να μεταφράζεις όπως θέλεις τα όσα λέω και μάλιστα χυδαία.
13-10-2016, 23:26 #417
Να σου πω θα δώσουμε και διαγώνισμα? Να διαβάσω αν είναι..............
Δεν ξέρω μ87, για να το λες έτσι θα ναι...
Μην με αναφέρεις γιατί βλακείες θα γράφω, αν έχω να σχολιάσω κάτι θα σχολιάσω...
13-10-2016, 23:59 #418
Ε αμα είναι να χαμε να λέγαμε ότι κατεβαίνει στον καθένα βρε κιουμπ, τότε να το αλλαξουμε το θέμα κ να γίνει της τρελής το πανηγύρι. Να λέμε τουλάχιστον τα πράγματα όπως έχουν. Μεχρι χθες από άγνοια αφόριζε και έλεγε ότι οι ψυχολογοι δεν δέχονται την ψυχή χωρίς να ανοιξει ένα βιβλίο να μάθει τι ακριβώς εννοεί η φράση την οποία επικολούσε αβέρτα. Οι απόψεις κάπου πρέπει να στηρίζονται, να υπάρχει αλήθεια σε αυτές. Είναι δυνατόν να λέει ο καθένας ότι του κατέβει χωρίς να έχει ψάξει αν ότι λέει στέκει;;; αγώνα κάνουμε να κρατήσουμε επαφή με την πραγματικότητα, δε θα μας τρελάνει κανένας Μ87 που δε βαριέται να γράφει σεντόνια αλλά βαριέται να ενημερώνεται. Αν εσύ μπορείς να το ανεχτείς, δικό σου θέμα.
Μετά από 10 χρόνια πληρωμένης θεραπείας, δεν είναι ειρωνία να ενημερωθεί για το τι εγινε λάθος κ να μάθει από το λάθος αυτό, ειρωνία είναι να φοβαται ή να βαριέται να μάθει την αλήθεια κάποιος και να βρίσκει παρηγοριά στην κλάψα.
Να κάθεται να μου λέει ότι θέλω να κρίνω εγω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει επειδή είπα πως άμεσα δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει δημόσια η ψυχοθεραπεία;; Ντροπή!
14-10-2016, 00:19 #419
Ρε κουτσούνι αυτά τα βιβλία είναι μεγάλα ? Αν είναι βιβλία πανεπιστημίου τώρα , 1000 σελίδες, είναι εύκολο να τα διαβάσεις? .....ο μ87 είπε ότι είναι η μία όψη αυτή και για αυτό δεν τα διαβάζει....και τέλος πάντων βρείτε τα μεταξύ σας κουράστηκα να μεταφράζω........πάντως για αυτό συζητάνε οι άνθρωποι, αν όλοι τα ήξεραν όλα, δεν θα είχε και νόημα, θα είχαν όλοι τις ίδιες απόψεις.........Εσύ δεν μπορείς με λίγα λόγια να πεις κάτι για τα βιβλία?
14-10-2016, 00:20 #420WhyAlwaysMe?GuestCube,Kutchunie,ηρωίδες είστε!!!
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία