Τελος με αυτη την ζωη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

Τελος με αυτη την ζωη

Καλησπερα σε ολο το forum. Γραφω κατα καιρους στο φορουμ οταν εχουν μαζευτει πολλα στο μυαλο μου κ θελω να ξεσκασω κ να βρω λυση για τα πτοβληματα μου. Λοιπον φετος εδωσα πανελληνιεε και απετυχα.. ργραψα 11.000 κατι(ειμαι σε επαλ οποτε οι σχολες ειναι συγκεκριμενες)..δεν περασα πληροφορικη που ηθελα.. δεν διαβαζα καθολου. Ο λογος ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ. Πιστευα πως αν διαβαζω κατι που με ενδιαφερει θα τα μαθαινα .. εχουμε μαθηματα ειδικοτητας τα οποια βασιζονται στην πληροφορικη. Με ενδιαφερουν. Αλλα δεν περιμενα ουτε και εκει να αποτυχω.. δουλευω απο τον ιουλιο να βγαλω ενα χαρτζιλικι και ξανα αρχισα το φροντ τωρα. Το οποιο πληρωνουν οι δικοι μου με την δικη τους αποφαση. Εχω χρονια να κατσω σοβαρα και να διαβαρω χωριε να εχω ανοιχτο τον υπολογιστη..τις ασκησεος που βαζουν στο φροντ τις κανω αλλα δεν αρκουν για το επιπεδο και τις δυσκολιες ποθ ειμαι. Να προσθρσω οτι εχω δυσλεξια. Το ξρρω δρν ειναι δικαολογις. Αν αποτθχω και φετος. Δεν ξρρω αν θα συνεχισω να ζω αλλο..δεν θα καθομαι στους δρομους σαν τον ζητιανω. Οι δικοι μου δεν θα μρ βοηθησουν. Αν και τωρα δουλευω σρ εστιατοριο ως βοηθος σερβιτορου αλλα και παλι δεν ριναι δουλεια των ονειρων μου. Αν δεν περασω δεν προκειται να το.αντεξω. να προσθεσω οτι ειχα τασεις αυτοκτονιας πριν λιγα χρονια. Πηγαινε σε ψυχολογο αλλα δρν βοηθησε. Μηπως χρειαζομαι ψυχιατρο; Δεν εχω φιλους. Δεν εχω τις καλυτερες επαφρε με τα αλλα τρεια αδερφοα μ αν και εχουμε ενα σχρδον διαφορα. Οσο και να μιλξσω με καποια ατομα φαινρται πλεον δεν θελουν να βγουμε βολτα.. ουτε κοπελεε δεν με θελουν.. περιμενω τις απαντησρις σας παρακαλωωω

Quote Originally Posted by giannis97 View Post
    Καλησπερα σε ολο το forum. Γραφω κατα καιρους στο φορουμ οταν εχουν μαζευτει πολλα στο μυαλο μου κ θελω να ξεσκασω κ να βρω λυση για τα πτοβληματα μου. Λοιπον φετος εδωσα πανελληνιεε και απετυχα.. ργραψα 11.000 κατι(ειμαι σε επαλ οποτε οι σχολες ειναι συγκεκριμενες)..δεν περασα πληροφορικη που ηθελα.. δεν διαβαζα καθολου. Ο λογος ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ. Πιστευα πως αν διαβαζω κατι που με ενδιαφερει θα τα μαθαινα .. εχουμε μαθηματα ειδικοτητας τα οποια βασιζονται στην πληροφορικη. Με ενδιαφερουν. Αλλα δεν περιμενα ουτε και εκει να αποτυχω.. δουλευω απο τον ιουλιο να βγαλω ενα χαρτζιλικι και ξανα αρχισα το φροντ τωρα. Το οποιο πληρωνουν οι δικοι μου με την δικη τους αποφαση. Εχω χρονια να κατσω σοβαρα και να διαβαρω χωριε να εχω ανοιχτο τον υπολογιστη..τις ασκησεος που βαζουν στο φροντ τις κανω αλλα δεν αρκουν για το επιπεδο και τις δυσκολιες ποθ ειμαι. Να προσθρσω οτι εχω δυσλεξια. Το ξρρω δρν ειναι δικαολογις. Αν αποτθχω και φετος. Δεν ξρρω αν θα συνεχισω να ζω αλλο..δεν θα καθομαι στους δρομους σαν τον ζητιανω. Οι δικοι μου δεν θα μρ βοηθησουν. Αν και τωρα δουλευω σρ εστιατοριο ως βοηθος σερβιτορου αλλα και παλι δεν ριναι δουλεια των ονειρων μου. Αν δεν περασω δεν προκειται να το.αντεξω. να προσθεσω οτι ειχα τασεις αυτοκτονιας πριν λιγα χρονια. Πηγαινε σε ψυχολογο αλλα δρν βοηθησε. Μηπως χρειαζομαι ψυχιατρο; Δεν εχω φιλους. Δεν εχω τις καλυτερες επαφρε με τα αλλα τρεια αδερφοα μ αν και εχουμε ενα σχρδον διαφορα. Οσο και να μιλξσω με καποια ατομα φαινρται πλεον δεν θελουν να βγουμε βολτα.. ουτε κοπελεε δεν με θελουν.. περιμενω τις απαντησρις σας παρακαλωωω
    Αν φτανεις να σκεφτεσαι ετσι για το αν περασεις η δεν περασεις ειναι κριμα ιδιετερα για ενα παιδι -εεφηβ.φιλους και παρεες επιβαλετε να βρεις και προσπαθησε να σκεφτεις πιο ορθολογιστικα(οχι θα καθομαι στους δρομους σαν το ζητιανο )παρ ολλα αυτα δουλευεις και μπραβο.και οσον αφορα τα αδερφια να θυμασαι οτι ειναι αδερφια οχι φιλοι κατ επιλογή. ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.

Member
    Chill out bro. Γιατί θεωρείς ότι για να γίνεις καλός στην πληροφορική χρειάζεσαι πτυχίο σε πρώτο επίπεδο είναι η ερώτηση μου? Το ξέρεις ότι αν πάρεις ένα βιβλίο στο θέμα καλό και ξεκινάς να το διαβάζεις και παράλληλα να παλεύεις με τον υπολογιστή σου, αν το θέλεις θα πετύχεις? Αλλά αυτό που σου λέω έχει δουλειά. Αν φοβάσαι το να δουλέψεις πάνω σου δε γίνεται να κάνεις το οτιδήποτε στη ζωή. Το πρόβλημα σου είναι το μυαλό που κουβαλάς και τίποτα άλλο. Βρες τρόπο να αλλάξεις αυτή την εγωιστική νοοτροπία γιατί υπάρχουν άτομα αυτή τη στιγμή που δεν έχουν καμία από τις ανέσεις που έχεις. Δε ξέρω ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σου σημεία αλλά κοίτα τι θα κάνεις. Βρες τα δυνατά, ψάξε και βρες σε τι είσαι καλός και σε τι σου λένε οι άλλοι πως είσαι καλός. Όταν τα βρεις δώσε το 80% του χρόνου σου για να μπεις σε διαδικασία τελειοποίησης. Παράλληλα δούλεψε και σε αδύνατα σημεία που είναι σημαντικά για την κοινωνικότητα σου και θα είσαι cool.
    Last edited by Terry; 02-10-2016 at 11:26.

Junior Member
    Φίλε Γιάννη υπάρχουν άτομα που έχουν βγάλει πάνω από 18000 μόρια κ δουλεύουν σερβιτόροι κ είναι κ 30 αριδες κ συνεχίζουν με αισιοδοξία , εσύ στα 17 σου γτ να σκέφτεσαι έτσι; επίσης κ να μη σπουδασεις μπορεί να βρεις δουλειά ή να κάνεις δική σ δουλειά κ να βγάζεις λεφτά. Να σκέφτεσαι θετικά υπάρχουν λύσεις

Senior Member
    Να προσθρσω οτι εχω δυσλεξια. Το ξρρω δρν ειναι δικαολογις. Αν αποτθχω και φετος.
    Έχεις δυσλεξία. Αυτό είναι μια
    δυσκολία. Αλλού έχουμε ευκολίες και
    αλλού δυσκολίες. Όχι πρόβλημα, απλά
    δυσκολία.

Γνωρίζεις ότι ο Αϊνστάϊν είχε δυσλεξία?
    Γι' αυτό και στο σχολείο δεν πρέπει να
    τον είχαν και σε μεγάλη εκτίμηση.
    Φυσικό είναι να βαριέσαι να διαβάζεςι,
    αφού έχεις δυσλεξία.

Και απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχεις
    υποστήριξη στις δυσκολίες που
    δημιουργεί η δυσλεξία. Π.χ. πώς να
    "διαβάσεις" ευκολότερα, να δώσεις
    εξετάσεις ίσως προφορικά, κλπ.

Ο περισσότερος κόσμος δεν
    καταλαβαίνει την κατάσταση που
    βρίσκεται ο άλλος.
    Δεν εννοώ να βοηθάει απαραίτητα,
    απλά να καταλαβαίνει. Κάνει τα
    πράγματα χειρότερα νομίζοντας ότι έχει
    καταλάβει, και αυτό που έχει καταλάβει
    μπορεί να απέχει εντελώς από την
    πραγματικότητα. Π.χ. να ονομάζει
    "τεμπέλη" κάποιον που έχει δυσλεξία
    και "βαριέται" να διαβάσει.

> Εχω χρονια να κατσω σοβαρα και να
    > διαβαρω χωριε να εχω ανοιχτο τον
    > υπολογιστη..τις ασκησεος που βαζουν
    > στο φροντ τις κανω αλλα δεν αρκουν
    > για το επιπεδο και τις δυσκολιες ποθ
    > ειμαι.

Κάτι μου θυμίζει από εμένα πολλά χρόνια
    πριν. Άνοιγα το βιβλίο, διάβαζα μια
    παράγραφο, και μετά έφευγε το μυαλό
    μου και ονειρευόμουνα...
    Όπως είπα και πριν για τον Αινστάιν.
    Ένας καθηγητής του, του είπε κάποτε:
    «Θα ήταν ευγενικό από μέρους σου, αν
    κάποια μέρα μας άδειαζες τη γωνιά. Η
    παρουσία σου, η ονειροπαρμένη και
    αδιάφορη στάση σου, απέναντι σ' όλα
    εκείνα που προσπαθούμε εδώ να σου
    μάθουμε, υποσκάπτει το σεβασμό όλης
    της τάξης».
    http://www.real.gr/DefaultArthro.asp...55410&catID=14

> Δεν εχω φιλους. Δεν εχω τις καλυτερες
    > επαφρε με τα αλλα τρεια αδερφοα μ αν
    > και εχουμε ενα σχρδον διαφορα. Οσο και
    > να μιλξσω με καποια ατομα φαινρται
    > πλεον δεν θελουν να βγουμε βολτα..

Πολύς κόσμος, και εγώ, και εσύ, το
    κάνουμε αυτό. Δεν είμαστε διατεθειμένοι
    να είμαστε με κάποιον που έχει κάποιες
    δυσκολίες. Πάμε στα "εύκολα".
    Νομίζω ότι οι σχέσεις μας δεν πρέπει να
    βασίζονται στην κάθε μας ανάκγκη, στο τι
    χρειάζεται να κάνουμε, κλπ, αλλά στο να
    νιώθουμε όμορφα με κάποιον δίπλα μας.

Senior Member
    Αν αποτθχω και φετος. Δεν ξρρω αν θα συνεχισω να ζω αλλο..δεν θα καθομαι στους δρομους σαν τον ζητιανω. Οι δικοι μου δεν θα μρ βοηθησουν. Αν και τωρα δουλευω σρ εστιατοριο ως βοηθος σερβιτορου αλλα και παλι δεν ριναι δουλεια των ονειρων μου. Αν δεν περασω δεν προκειται να το.αντεξω. να προσθεσω οτι ειχα τασεις αυτοκτονιας πριν λιγα χρονια. Πηγαινε σε ψυχολογο αλλα δρν βοηθησε. Μηπως χρειαζομαι ψυχιατρο; Δεν εχω φιλους. Δεν εχω τις καλυτερες επαφρε με τα αλλα τρεια αδερφοα μ αν και εχουμε ενα σχρδον διαφορα. Οσο και να μιλξσω με καποια ατομα φαινρται πλεον δεν θελουν να βγουμε βολτα.. ουτε κοπελεε δεν με θελουν.. περιμενω τις απαντησρις σας παρακαλωωω
    Το πρόβλημα σου δεν είναι η δουλειά σου ή το αν θα πάρεις καλύτερο πτυχίο. Το πρόβλημα σου είναι η έλλειψη φίλων βασικά. Δηλαδή δεν παίρνεις τα απαραίτητα θετικά ερεθίσματα απ'τη ζωή για να αντισταθμίζεις τα δύσκολα πχ την δουλειά σου.

Το λέω αυτό γιατί και εγώ που έχω 2 πτυχία σκέφτομαι τα ίδια πράγματα με σένα. Πχ φοβάμαι ότι θα καταλήξω ζητιάνος, ότι δεν είμαι ικανός να κάνω φίλους κτλ. Και σκέφτομαι και γω αυτοκτονικά.

Το θέμα είναι να βρεις ένα καλό ψυχολόγο γιατί είσαι μικρός ακόμα και ΜΠΟΡΕΙΣ να το ξεπεράσεις. Αργότερα είναι που παγιώνεται η κατάσταση. Τώρα είναι πολύ εύκολο να το αλλάξεις γιατί είσαι μικρός και έχεις ακόμα εκείνη τη φωτιά μέσα σου...