Είναι διαταραχή ή απλώς είμαι στριμένη;; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 52 of 52
    Senior Member
    Anxious4ever δεν έχω κάνει ποτέ ομαδική ψυχοθεραπεία, ίσως και να έχεις δίκιο για την ομαδική ψυχοθεραπεία όπως το θέτεις. Παλιότερα πίστευα πως είναι καλύτερα να κάνω μονά μου ψυχοθεραπεία γιατί ίσως η ανάγκη μου να νοιώσω αποδεκτή ή ότι έχω αγαπηθεί να με έκανε να επαναλάβω μοτίβα, δηλαδή να πήγαινα στην ψυχοθεραπεία και να μην με ένοιαζε η θεραπεία η ίδια αλλά η συναναστροφή. Ισως να είναι η ώρα για ομαδική, έχεις δίκιο, σ 'ευχαριστώ για το σχόλιο, πολύ διαφωτιστικό.

Μarstay καλή ψυχοθεραπευτική πορεία σου εύχομαι. Ναι, όλοι είμαστε ίδιοι κατά κάποιο τρόπο. Απλώς πιστεύω πως με το να με παρατηρώ και να σκέφτομαι το τι μπορεί να πηγαίνει λάθος και να προσπαθώ να κάνω την υπέρβαση, νομίζω πως βοηθιέμαι. Και φυσικά θέλω να μεγαλώσουν σωστά τα μωρα μου, αλλά τις τελευταίες μέρες, εχει μπεί μπροστά και το ΕΓΩ, δλδ πάντα έβαζα τον εαυτό μου κάτω από τους άλλους, πάντα οι ανάγκες των άλλων ήταν πάνω από εμένα για κάποιο λόγο. Δε θέλω να συνεχιστεί αυτό γιατί τελικά αυτό νομίζω είναι που με κάνει να φέρομαι ασχημα. Πριν έλεγα θα δράσω με αυτοθυσία για αυτά σε κάθε θέμα που θα προκύψει, τώρα όμως βρίσκω αδιέξοδο στην τακτική αυτή. Όταν δρω έτσι, υπερβάλοντας τον εαυτό μου χωρίς να τον σκέπτομαι ή να τον αγαπώ βλέπω πως ούτε αυτά είναι ηρεμα και ήσυχα, μαλλον τους μεταδίδω ότι άσχημο νοιώθω, δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ευχαριστιση καμία. Δε θέλω να γίνουν ενός ετους κ να θυμάμαι πως όλη η χρονιά της βρεφικής τους ηλικίας ήταν ένα βασανιστήριο και πολύ περισσοτερο δεν θέλω να διαμορφωθουν όπως εγώ κι αυτά. Όσο για την ψυχοθεραπεία, πρέπει να βρω χρόνο οπωσδήποτε. Εχω να κάνω συνεδρία τουλάχιστον 4 μήνες. Ευχαριστώ που με παρακινήται και με συμβουλεύεται, είναι πολύ σημαντική η βοήθειά σας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Μήπως είναι θέμα αυτοεκτίμησης ?
    Η δεν θες να χρωστάς σε κανέναν καλοσύνες ? ή δεν τους έχεις ανάγκη οπότε φεύγεις?

Ωωωπ , τοπιασε μερικως η κιουμπ , bravo !! αγαπητη Σταυρουλα , νομιζω οτι οντως ειναι θεμα αυτοεκτιμησης , δλδ του τυπου , ' δεν θαθελα να ειμαι μελος σενα κλαμπ , που εχει μελη σαν εμενα ' ................... με πιο απλα λογια , ισως , παντα ισως , δεν εκτιμας πολυ τον εαυτο σου , και οποιος σου φερεται στοργικα , εσενα που δεν αξιζεις και τοσο , υποσυνειδητα , περνας το μηνυμα , οτι για να μου φερεται αυτος στοργικα που δεν αξιζω και τοσο , ουτε αυτος αξιζει , οποτε , δεν ειναι αξιος σεβασμου ,..... απλο μου φαινεται εμενα ...................Αγγελος ...

Senior Member
    εγω σου λεω να επιμεινεις κ να το ψαξεις να κανεις ομαδικη..θα σε βοηθησει παρα πολυ..στον τροπο που βλεπεις εσενα κ τους αλλους, + η ομαδα ειναι σκληρη κυνικη κ ωμη..θα σου πει την πραγματικη αληθεια, θα ερθεις σε συγκρουσεις που πρεπει να γινουν μεσα σου για να ωριμασουν τα κομματια σου που εχουν μεινει "μικρα".
    πραγματικα πιστευω οτι θα ωφεληθεις πολυ..
    παρατηρω μια ναρκισσιστικη πλευρα στον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζεις τους αλλου γυρω σου,χωρις να σημαινει οτι εχεις την διαταρραχη που λενε "ναρκισσισμο"....ισωςν ιωθεις πολυ υπερανω για να αφηνεις αλλους να σε πλησιασουν ευκολα κ να τους κανεις φιλους..μπορει να κανω κ λαθος..απλα οπως τα περιγραφεις νιωθω οτι πρατηρησα μια ναρκισσιστικα πλευρα που θελει δουλιτσα.
    αυτο δε σημαινει οτι εχεις διαταρραχη ετσι? ολοι μεσα μας εχουμε ναρκισσιστικα στοιχεια, αντικοινωνικα, παρανοικα κλπ κλπ χωρις ομως να εχουμε συμπτωματα διαταραχης..κ ολα αυτα ξεκινουν απο την παιδικη ηλικια μας..κ απο τον τροπο που μεγαλωσαμε..
    μη με παρεξηγας, οι περισσοτεροι εδω με ξερουν....χεχεχε...ειμαι πολυ της ψυχαναλυσης κ προσπαθω παντα να βλεπω πισω απο αυτο που μου λεει ο αλλος, τι παιζει..κ αυτο γιατι εχω κανει αναλυση απειρα χρονια..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ωωωπ , τοπιασε μερικως η κιουμπ , bravo !! αγαπητη Σταυρουλα , νομιζω οτι οντως ειναι θεμα αυτοεκτιμησης , δλδ του τυπου , ' δεν θαθελα να ειμαι μελος σενα κλαμπ , που εχει μελη σαν εμενα ' ................... με πιο απλα λογια , ισως , παντα ισως , δεν εκτιμας πολυ τον εαυτο σου , και οποιος σου φερεται στοργικα , εσενα που δεν αξιζεις και τοσο , υποσυνειδητα , περνας το μηνυμα , οτι για να μου φερεται αυτος στοργικα που δεν αξιζω και τοσο , ουτε αυτος αξιζει , οποτε , δεν ειναι αξιος σεβασμου ,..... απλο μου φαινεται εμενα ...................Αγγελος ...
    Αγγελε δε το είχα σκεφτεί έτσι, πολύ ενδιαφέρουσα οπτική. Δεν το είχα σκεφτεί ετσι. Φαντάζομουν ότι δεν είναι τόσο λόγική η απάντηση. Σ'ευχαριστώ για την παρατήρηση :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    εγω σου λεω να επιμεινεις κ να το ψαξεις να κανεις ομαδικη..θα σε βοηθησει παρα πολυ..στον τροπο που βλεπεις εσενα κ τους αλλους, + η ομαδα ειναι σκληρη κυνικη κ ωμη..θα σου πει την πραγματικη αληθεια, θα ερθεις σε συγκρουσεις που πρεπει να γινουν μεσα σου για να ωριμασουν τα κομματια σου που εχουν μεινει "μικρα".
    πραγματικα πιστευω οτι θα ωφεληθεις πολυ..
    παρατηρω μια ναρκισσιστικη πλευρα στον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιζεις τους αλλου γυρω σου,χωρις να σημαινει οτι εχεις την διαταρραχη που λενε "ναρκισσισμο"....ισωςν ιωθεις πολυ υπερανω για να αφηνεις αλλους να σε πλησιασουν ευκολα κ να τους κανεις φιλους..μπορει να κανω κ λαθος..απλα οπως τα περιγραφεις νιωθω οτι πρατηρησα μια ναρκισσιστικα πλευρα που θελει δουλιτσα.
    αυτο δε σημαινει οτι εχεις διαταρραχη ετσι? ολοι μεσα μας εχουμε ναρκισσιστικα στοιχεια, αντικοινωνικα, παρανοικα κλπ κλπ χωρις ομως να εχουμε συμπτωματα διαταραχης..κ ολα αυτα ξεκινουν απο την παιδικη ηλικια μας..κ απο τον τροπο που μεγαλωσαμε..
    μη με παρεξηγας, οι περισσοτεροι εδω με ξερουν....χεχεχε...ειμαι πολυ της ψυχαναλυσης κ προσπαθω παντα να βλεπω πισω απο αυτο που μου λεει ο αλλος, τι παιζει..κ αυτο γιατι εχω κανει αναλυση απειρα χρονια..
    Ανξιους μου άνοιξες την όρεξη με την ομαδική ψυχοθεραπεία. Την είχα φανταστεί εντελώς διαφορετικά και την φοβόμουν. Γενικότερα φοβάμαι και τις αλλαγες και τον πολύ κόσμο, μη σου πω και τον λίγο κόσμο και την απέφευγα την ομαδική ψυχοθεραπεία.
    Αυτό που λες για το ότι μοιάζω νάρκισσος μου το λένε πολλοί ανθρωποι. είτε ναρκισσο με λένε είτε ακατάδεχτη είτε ντίβα. Είναι άμυνα, δεν κοιτάζω τους ανθρώπους ΄με υποτιμητική ΄θεώρηση ούτε και νοιώθω η καλύτερη του χωριού ας πουμε. Απλά είμαι διστακτική μέχρι αηδίας γιατί φοβάμαι την προσωπική επαφή.
    Καταλαβαίνω πως το εννοείς το νάρκισσος πάντως. Κι εγω είμαι της ψυχανάλυσης, μου αρέσει να ψαχνω το τι και το γιατί και να μην κάνω απλώς "δίαιτα στις παρορμήσεις" μου, όταν θεωρώ πως πρέπει να τις αποβάλω για να καλυτερεύσω.

Senior Member
    αρα λοιπον νομιζω πως η λυση ειναι στο χερι σου..απλα δισταζεις να την υλοποιησεις..
    η ομαδα θα σε βοηθησει να μπεις στο κοινωνικο συνολο κ να αντιμετωπισεις δυσκολιες στην επικοινωνια σου..αλλα αυτο ειναι το point..να τις λυσεις εκει μεσα.
    ειναι μια μικρη κοινωνια..θα ταυτιστεις κ θα κανεις πραγματικη δουλεια.
    ειδικα ατομα που εχουν θεμα με τους αλλους ανθρωπους κ το περιβαλλον τους , θεωρω οτι ειναι η ιδανικη θεραπεια.
    σου λεω δεν ειναι ευκολη υποθεση..αλλα ειναι μια πραγματικη ευκαιρια να εξελιχθεις μεσα εκει..
    αλλα να επιμεινεις.μη πας κ το παρατησεις..
    πολλοι το παρατανε γιατι δεν αντεχουν..
    επιπλεον να ξερεις οτι στην ατομικη εχεις 1 ψυχολογο κ την ομαδικη εχεις πολλους ψυχολογους κ μονο αυτο ειναι απιθανο.

Senior Member
    Ναι κι εγώ δεν ψηνομαι να αφήνω πράγματα στη μέση. Εγώ την ομαδική την σκεπτόμουν αλλιώς. Κατ'αρχάς επειδή ημουν σε καταθλιψη, ο γιατρός μου με απέτρεψε όταν πρωτοξεκίνησα. Και τώρα με τρομάζει το γεγονός να βρεθώ μπροστα σε τόσο κόσμο κ να λέω τα εσώψυχά μου, αλλά ίσως βαλω λίγο κίνδυνο στην ζωή μου :P
    Πως γίνεται να έχεις πολλούς θεραπευτές?

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234