Results 16 to 30 of 63
Thread: Διακοπή χαπιών?
-
08-10-2016, 02:40 #16
Natalia_sups το χεις.
Αυτό ακριβώς, λάθος άτομα στον περίγυρω μου και κυρίως στο κρεββάτι μου προσπαθούν να με κάνουν να νιώσω μειονεκτικά αντί να με ανεβάσουν, με δικαιολογία μια φαρμακευτική αγωγή που δεν τους αφορά στην τελική, εφόσον είμαστε μόνο εραστές.
Κατα πως φαίνεται κάθε άλλο παρά σωστή δεν κρίνεται τελικά η διακοπή της αγωγής .....και η αλήθεια είνσι οτι κι εγώ κάνω καθημερινό αγώνα για να βρώ τις ισορροπίες μου για να ρισκάρω πάλι.
Την ηρεμία μου την θέλω.
- 08-10-2016, 02:46 #17
Χαίρομαι πολυ που αυμφωνεις...και αυτή την ηρεμία και ισορροπία να την προστατεύεις από οποιον πάει να σου τη χαλάσει από άγνοια η μη, δε θα χαλάσεις τον αγώνα σου για καποιον που δεν νοιάζεται....το λιγότερο κάποιος που σε νοιαζεται πρέπει να προσπαθήσει να καταλαβει...Ναι οι άνθρωποι κοντά σου θα είναι λίγοι...αλλά καλοί!
08-10-2016, 02:47 #18
nick... -με το κοινότυπο όνομα :P - δυστηχως μου έχει βάλει την ανώτερη δοσολογία 30 mg και δεν βρίσκω τον λόγο... δεν έχω παρουσιάσει συμπτώματα ξανά. Συμπεριφέρομαι και κινούμαι λογικά. Αυτό το nodasic πρώτη φορά το ακούω. είναι το ίδιο καλό διότι το abilify μου εχει πέσει εντάξει η αλήθεια είναι. Το τρέμουλο με έχει προβληματίσει πάρα πολύ....και με έχει κάνει κάπως φοβική στην κοινωνική μου ζωή. .
Σε ότι αφορά τον κόσμο εδώ ... ασ χτυπιέται. αυτή είμαι και σε όποιον αρέσω. ;)
08-10-2016, 02:55 #19
καποια στιγμη θα στην ελατωσει εφοσον σταθεροποιηθεις για αρκετο καιρο...απλα κανε υπομονη......ενταξει τοτε το αμπιλιφι δεν χρειαζεται να το αλλαξεις....παρινεις κανενα απο αυτα risperdal?inderal?
τα τελευταια 5 χρονια εχεις σταθεροποιηθει και εισαι καλα?
πες του γιατρου σου τοτε για το τρεμουλο οτι σε πειραζει ...για να σου πει τι θα γινει.....με το ακινετον δεν σταματαει το τρεμουλο?
ωραια χαιρομαι π δεν σε παιρνει απο κατω...σωστη ετσι μπραβο σε οποιον αρεσουμε :p
08-10-2016, 03:04 #20
οχι κανενα απο τα 2 δεν γνωρίζω...
καλά εγώ το έχω χωνέψει... με ένα abilify θα την βγάλω.. :) ναι μετά την υποτροπή του 2011 που τα έκοψα μόνη μου, και αφού πέρασα και πιο βαριές αγωγές..είμαι σταθερή, με την διαφορά οτι κάθε μέρα πραγματοποιείται ένας προοδευτικός αγώνας...
το ακινετόν μου το σταμάτησε το τρέμουλο αλλά το κακό έχει γίνει.. τόσα χρόνια από το 2005 με αμπιλιφαι χωρίς αυτό έτρεμαν τα χέρια μου σε συγκεκριμένες καταστάσεις που δυστηχώς ο εγκέφαλος μου αρνείται να με ξαναβάλει σε αντίστοιχη θέση.
π.χ. δεν θέλω να τρώω με κόσμο.....
08-10-2016, 03:13 #21
ωραια αρα τα πας μια χαρα με την αγωγη...εισαι πολυ τυχερη που ανταποκριθηκε η αγωγη και εισαι καλα..
κακος που ο γιατρος με τοση μεγαλη δοσολογια αμπιλιφαι δεν σ εδωσε απο την αρχη ακινετον...
δεν θες να τρως με αλλους ε? χααχ φανταζομαι θα ετρωγες και θα τρεμανε πηρουνια μαχαιρια ε?περα απο την πλακα λογικο ειναι να εχεις παθει καποιες φοβιες...αυτες πρεπει να τις αντιμετωπισεις....σιγα σιγα....
καταλαβαινω δεν νιώθεις αντε με μερικα πραγμτα ,αλλα τουλαχιστον ελπιζω να ειναι πραγματα που δεν σε κρατανε πισω...
για την ιστορια τι σκεψης εκανες?οταν επαθες το επεισοδιο εννοω...
08-10-2016, 03:22 #22
nick...
Δεν θα ήθελα ειλικρινά να εκθέσω εδώ τη φύση των σκέψεων που έκανα σε φάση υποτροπής. Μου επιτρέπεις ελπίζω... :)
Τώρα σε ότι αφορά το να τρώω με κόσμο η απόλυτη καταστροφή... :P εξαρτάται βέβαια από την οικειότητα που νιώθω με τους υπόλοιπους.
Αλλά τελικά... υπάρχουν και χειρότερα .
08-10-2016, 03:29 #23
σου επιτρεπω γινεται να στο απαγορεψω?:P σε παρακαλω πες μ...χααχαχχ πλακα κανω..
σιγουρα υπαρχουν πολυ χειροτερα....οποτε πρεπει να εκτιμας οτι εχεις....και επισης οταν παθαινεις κατι τοσο σοβαρο μαθαινεις να εκτιμας και παραπανω αυτα που εχεις/ειχες...
και ευχομαι να παρεις την σωστη αποφαση που ειναι να μην τα κοψεις εφοσον δεν στο επιτρεπει ο γιατρος και καλα κανει κατ'εμε...και απλα πες του αμα γινεται να στα ελατωσει λιγο...
08-10-2016, 03:35 #24
αν ειμαστε στο απαισιο φουμπου θα σου κανα πολλα λαικ...
ευχομαι να το κανει συντομα...
να σαι καλα.. :)
08-10-2016, 03:37 #25
απαισιο οντως, δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε...
θα το κανει καπια στιγμη...
και εσυ να εισαι και καλη δυναμη και συνεχεια
08-10-2016, 06:46 #26
και εγω παιρνω αμπιλιφαι των 30 από το 2012 μετα το δευτερο επεισοδιο... την πρωτη φορα το ειχα κοψει με προτροπή γιατρου και υποτροπιασα μεσα σε λιγο καιρο και εκτοτε είμαι με τον 30mg...
η αληθεια είναι ότι κλεβω λιγακι δεν το παιρνω κάθε μερα, πιο πολλοι πεθαινουν από συκωτι παρα από σχιζο.. είμαι εναντια στα χαπια και καποια στιγμη θα τα κοψω γιατι θελω να ξαναβιωσω αυτά που ειχα περασει κατά την διαρκεια των επεισοδίων αλλα οι καιροι δεν είναι για πειραματα...
ουτε εγω εχω συμπτώματα... και το αμπιλιφαι περα από το σεξουαλικο δεν μου προξενει άλλες παρενεργειες
08-10-2016, 16:48 #27
H σχιζοφρένεια είναι ανίατη ασθένεια. Τα φάρμακα μειώνουν τα συμπτώματα. Δεν τα εξαφανίζουν. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα είσαι καχύποπτη ή θα έχεις παράνοια για παράδειγμα. Αν σου κούμπωσαν καλά όμως και είσαι άνετη στην καθημερινή σου ζωή δεν υπάρχει λόγος να τα σταματήσεις.
Μην αφήνεις να καθορίσουν την ζωή σου άτομα με άγνοια από τέτοια θέματα. Προσπάθησε να προχωράς αποδεχόμενη το γεγονός πως έχεις μια πάθηση που παρόλες τις δυσκολίες μπορεί να σου προσφέρει μια φυσιολογική ζωή.
Γενικά αν κάνεις υποτροπή είναι δύσκολο να διακόψεις τα φάρμακα. Αν δεν τα σταματούσες ίσως υπήρχε μια πιθανότητα να τα σταματήσεις με καθοδήγηση και τακτική παρακολούθηση για πάντα ίσως.
Θα συμφωνήσω με την Ναταλία ότι είναι ένας δείκτης για να δεις ποια άτομα θα έχεις δίπλα σου.
Αγωνίσου για το καλύτερο στην ζωή σου. Τα χάπια ίσως είναι ένας σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
08-10-2016, 19:22 #28
Καταλαβαίνω παιδιά και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Πιο πολύ μου έχει στοιχίσει το γεγονός οτι έχω μια πάθηση ταμπού για τα δεδομένα της εποχής και της χώρας μας.
Ο κόσμος σνομπάρει ένα τέτοιο "πρόβλημα" μέχρι να το λουστεί ο ίδιος.
Δυστηχώς μένω σε επαρχιακή πόλη που δεν φημίζεται για τους καλούς ψυχολόγους-ψυχαναλυτές οπότε δεν συνδίασα ποτέ την φαρμακευτική αγωγή με την αντίστοιχη ψυχοθεραπευτικού τύπου βοήθεια. Τα κολλήματα τα ξεπερνάω μόνη μου και τα μικρά κατορθώματα οφείλονται σε προσωπικό αγώνα και φυσικά της οικογένειας που στηρίζει με το παραπάνω ευτυχώς....
Φυσικά αισθάνομαι υγιής στο μυαλό και αρκετά συγκροτημένη χάρη στα φάρμακα... απλά νομίζω οτι χάνω συχνά τον αυθορμητισμό και τον δυναμισμό που με χαρακτήριζε κάποτε. Αναπόφευκτα μαθαίνεις να αποδέχεσαι οτι απέκτησες ένα καινούριο εαυτό και μια με καινούρια δεδομένα ζωή.
Όσοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.
08-10-2016, 19:49 #29
Όσοι είναι εναντίον των φαρμάκων καλό θα ήταν να είχαν και λίγες γνώσεις και μνήμη για την ιδρυματοποίηση και τεχνικών όπως η λοβοτομή που έπαιρναν χώρα μόλις 50 χρόνια πριν.
Τα φάρμακα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά να αντιλαμβανόμαστε με πόσο σοβαρό πρόβλημα έχουμε να κάνουμε κ πόσο λίγες γνώσεις κατέχουμε για τον εγκέφαλο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν έρευνες για άλλες μορφές θεραπείας όπως οι εναλλακτικές και την αποτελεσματικοτητα τους.
Από την στιγμή που μπορούν να σου δώσουν μια ποιότητα ζωής και μια παραγωγική ζωή νομίζω είναι μονόδρομος για κάποιους.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-10-2016, 22:57 #30
serios
το θέμα του να είναι ο άλλος κατά των χαπιών το έχω αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές.
Δυστηχώς είναι μια τάση μέσα από την οποία κάποιος άπειρος σε τέτοια ζητήματα καθώς και αγνοώντας την φύση των αντίστοιχων προβλημάτων, επιδεικνύει μια δήθεν ανεξαρτησία, δύναμη ουσιαστικά οτι μπορεί να επιβιώσει πάντα στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις... οπότε αυτόματα.. εσύ που παίρνεις μια ιατροφαρμακευτική αγωγή πόσο μάλλον ψυχιατρικής φύσεως και εφόρου ζωής... αποτελείς ένα κουτορνίθι;
Δεν μου αρέσουν ούτε εμένα οι ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί, όμως συμβαίνει να ανεβαίνει ο άλλος μέσα από την δική σου αδυναμία...
Όπως όμως άφησα να εννοηθεί σε μήνυμα μου προηγούμενο.... έχει ο καιρός γυρίσματα.