Results 1 to 2 of 2
Thread: αυπνιες λογω στομαχοπονου
-
08-10-2016, 16:44 #1
αυπνιες λογω στομαχοπονου
καλησπερα,
εδω και κανα 3μηνο έχω αποκτήσει ευαίσθητο στομάχι. ξεκίνησε ναναι συνέχεια με πόνο και αναγούλες. τώρα ανα διαστήματα με πιάνει. περνάω π.χ. 8 μέρες να μπορώ να φάω τα πάντα, κ μετά ξαφνικά με πιανει κάτι σαν σφίξιμο στο στομάχι, τα αέριά μου δεν έχουν τελειωμό...λολ.. αλλά το χειρότερο ειναι ότι κάθε νυχτά ξυπνάω 3-4 φόρες εξαιτίας είτε του πόνου είτε των αερίων...έκανα άπειρες εξετάσεις και δεν δείξανε τπτ. λιγη παλινδρομηση μονο. δοκίμασα librax, xanax, cilrotron..αλλα δεν βλεπω καμία διαφορά. φοβάμαι μήπως είναι γαστροπάρεση αλλα απο οσο ξέρω ελλάδα δεν έχουμε ειδική εξέταση για γαστροπάρεση.
έχει κανένας παρόμοια εμπειρία? φοβάμαι να πάω για ύπνο κάθε μέρα και να φάω. καμια φορά με λεξοτανιλ κοιμαμαι λιγες ωρες.
- 22-10-2016, 15:26 #2
Συνήθως στο στομάχι βγαίνουν όλα μας τα προβλήματα... Αν είσαι πιεσμενη από μικρές καταστάσεις εδώ κι εκεί, που δεν τις συνειδητοποιεις, το άγχος πυροδοτει υπερεκκριση των γαστρικου οξεος και αυτό σε συνδυασμό με τη κατανάλωση πολύ λιπαρών φαγητων και την ελλειπη ενυδάτωση, διαβρωνει τα τοιχώματα του στομαχου σου. Συνεπώς είναι λογικό κάτι τέτοιο να συμβαίνει. Εγώ θα σε συμβούλευα, πρώτον, να πίνεις ένα ρόφημα βαλιερανας κάθε μέρα, λίγο πριν κοιμηθείς ζώου σε ηρεμει και να τρως για 5 μέρες ελαφριά και απλά φαγητά. Ψωμί, φρυγανιες, μακαρόνια χωρίς πολλές σάλτσες, κάνα τοστ... Ξέρεις, ευπεπτα πράγματα που τρώμε μετά από μια γαστρεντεριτιδα πχ. Επουδενι επεξεργασμενα κρέατα, και πάρα πολλά φρούτα και λαχανικά ωμα (εκτός από μπανάνες, και βραστα λαχανικά). Αν δεν βελτιωθει η κατάσταση ξαναπηγαινε σε έναν άλλο γαστρεντερολογο. Το πιο σοβαρό που μπορεί να είναι πάντως, μπορεί να είναι σπαστικη κολιτιδα. Ψάξε το και αυτό. Μην το αφήσεις όμως, γιατί τα ίδια έκανε και το αγόρι μου και τρέχανε στα νοσοκομεία και του κάνανε πλύση στομαχου και τρεις μήνες έτρωγε μόνο φρυγανιες και φιδε.
Ελπίζω να βοήθησα.