Φοβία Υπαρξιακού
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3

Φοβία Υπαρξιακού

Παιδιά καλησπέρα,
    Πρόσφατα μετά από ένα άρθρο που διάβασα για το ματριξ με έπιασε μια τεράστια υπαρξιακή φοβία για το που πάμε,για το πεπερασμένο της ζωής κλπ με αποτέλεσμα από το πολύ άγχος να μου βγαίνει οτι όντως το πιστεύω,οτι δεν θέλω να παω σε γιατρό και οτι αν ζούμε στο ματριξ ο γιατρός θα θέλει να με υποτάξει και κάτι τέτοιες μαλακιες που δεν μπορώ να εξηγησω πολύ καλά από δω.Έχω και πολλά ψυχοσωματικά με διάσπαση προσοχής,πονοκεφάλους σε συγκεκριμένα σημεία,κούραση,αποδιοργάνω ση....πραγματικά επειδή έχω διαβάσει πολλές μαλακίες στο ιντερνετ φοβάμαι μήπως παθαίνω ψύχωση,μήπως τρελαίνομαι,μήπως έχω κάποια άλλη διαταραχή κλπ...ξέρω οτι στο παρελθόν με έπιαναν και άλλου τύπου φοβίες και πως είναι η ίδια ασθένεια με άλλη μορφή αλλά κάθε φορά βγαίνει χειρότερη και με πεθαίνει κάτω...χρειάζομαι στήριξη και όποιο λογικό επιχείρημα μπορείτε να μου δώσετε γιαυτό!Ξέρω ο καθένας εδώ μέσα αντιμετωπίζει το δικό του πρόβλημα απλώς θέλω πραγματικά βοήθεια

Senior Member
    Να μην αφηνεις το μυαλο σου να περιπλαναται ανεξελεγκτα , να το ελεγχεις οσο το δυνατον ................και μην διαβαζεις τις μπουρδες του ιντερνετ ...........κι αμα ζουμε στο ματριξ , τι μπορεις να κανεις γι αυτο ? τιποτα .....

Προσπαθω να μην το αφηνω αλλα πραγματικα κανει τρελες λουπες...σαν να μπήκε αυτή η σκέψη να εδραιώθηκε και να την σκέφτομαι όλη την ώρα!Απλώς πραγματικά πιστεύω οτι θα τρελαθώ ή οτι δεν θα αντέξω!!!Δεν ξέρω...Τίποτα και πράγματι δεν ξέρω γιατί το φοβάμαι έτσι αυτό!Λεω απο μεσα μου ειναι μια ταινια όπως όλες οι άλλες,είναι μια ιδέα.Λεω πως αν ημασταν πραγματι στο ματριξ δεν θα ειχε βγει ταινια και προσπαθω μεσα απο την ταινια να καταρρίψω τις ιδεοληψίες μου με επιχειρήματα...ενώ εχω αντιληψη της κατάστασης μου βγαίνει υποσεινηδητα οτι οντως ετσι ειναι και πως ετσι πρεπει να βασανιζομαι και να μαστιγωνομαι και πως δεν πρεπει να αναζητησω βοηθεια κλπ...κάποιος που να πάσχει από ιδεοληψίες υπάρχει εδώ μέσα να μου δώσει απαντήσεις ή να με βοηθήσω να τις βρω?