Results 1 to 14 of 14
Thread: Υποτροπιασα
-
11-10-2016, 15:02 #1
Υποτροπιασα
Γεια σας εγω πασχω απο ψυχωση και διαταραχη χρησης ουσιων μετα απο εναμιση χρονο πληρης αποχης υποτροπιασα με αλκοολ και αν δεν συνεβαινε κατι θα επινα και ενδοφλεβια ηρωινη...τωρα ξανναρχιζω απο την αρχη με ομαδες αυτοβοηθειας αλλα το μυαλο μου γυρισε παλι στην αρχη εχω εντονο θυμο και επιθυμια να πιω αλκοολ και ηρωινη το προβλημα μου ειν οτι περνω αντιψυχωτικη αγωγη και το χα κρατησει μυτσικο απο τις ομαδες θελω να βρω ενναλακτικη λυση για το πραληρημα γιατι ο εθισμος μου χειριζεται την αγωγη που περνω για μενα το πιο σημαντικο ειναι να μενω καθαρος καθως ειμαι 26 χρονων και εχω διαλυσει την ζωη μου εχω μια υποτροπιαζουσα διαταραχη χρησης ουσιων....εχω ψαξει και εχω βρει ομαδεςαυτοβοηθειας για ατομα που ακουνε φωνες γνωριζει καποιος κατι; ειναι δυνατον με ομαδες και ψυχοθεραπεια να αντιμετοπισω το παραληρημα; γιατι με κανει πολυ δυσλειτουργικο ειχα 7-8 ειδων παρανοιας
- 11-10-2016, 18:28 #2
Αδερφέ γνώμη μου είναι ότι θέλει διατροφή και γυμναστική ή ψύχωση από ουσίες δεν ξέρω για την ψύχωση ξέρω ούτε τσιγάρο δεν κάνει και διατροφή όλα αυτά από εμπειρία οι γιατροί δεν τα λένε αυτά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-10-2016, 21:03 #3
το καλο στη δικη σου περιπτωση ειναι καταρχας οτι αναγνωριζεις και αποδεχεσαι τη ψυχωση σου αλλα κ τους εθισμους σου.αυτο ειναι πολυ καλο σημαδι.σε αντιθεση με το φιλο μου που δε τα παραδεχτηκε ποτε, κ ειχε την εντυπωση οτι ηταν ολα κολπο αλλων, με αποτελεσμα να μη ζητησει ποτε βοηθεια ουσιαστικη.στο ψυχιατρο πηγαινε μονο για συνταγη, κ στους ΑΑ πηγε 3 μηνες που απο οσο ξερω δεν ειχε αποκρυχει οτι επαιρνε αντιψυχωτικη αγωγη..μεσα απο την ιστορια μου, εμαθα πως οι ψυχωσεις κ οι ουσιες ειναι αλληλενδετα.για να σταματησει κ να ηρεμησει το μυαλο, υπαρχει η αναγκη για φτιαξιμο...δε ξερω ποιο δημιουργει ποιο, αλλα ξερω σιγουρα πως η χρηση αλκοολ κ ουσιων επιδεινωνουν τη ψυχικη κατασταση.καλη ομαδα ξερω πως εχει το αιγινιτειο αλλα ισως υπαρχει μεγαλη λιστα αναμονης...μετα μπορεις να δεις κ στο γενηματα...επισης υπαρχει παραρτημα του Δαφνιου στη πειραιως με ψυχιατρους που μπορεις να παρεις τηλ κ να κλεισει ραντεβου δωρεαν αν σε ενδιαφερει κ μετα μπορω απλα να προτεινω, που δε ξερω αν ειναι σωστο εναν ψυχιατρο που εχει σαν ειδικοτητα ψυχωσεις και αλκοολ..επισης υπαρχει ενα παραρτημα στη τροιας στο κεντρο που εχεις ψυχιατρικη υποστιρηξη κ σε μετρανε εβδομαδιαια για χρηση αλκοολ κ ουσιων, επισης δωρεαν...αν σε ενφιαφερει καποιο απο αυτα εχω τα τηλεφωνα.αλλα πραγμταικα μοθ δινει μεγαλη χαρα που παλεψες 1,5 χρονο.αυτο σημαινει πως κ το θες,κ το αναγνωριζεις, κ μπορεις να το αντιμετωπισεις.ανθρωποι με τετοια θεματα αν εχουν θεληση μπορουν να εχουν μια ακρως φυσιολογικη ζωη, να το ξερεις.αρκει να υπαρχει θεληση κ αναγνωριση..δε ξερω αν σε βοηθησα καθολου, αλλα εισαι νεος κ υπαρχουν πολα μερη κ τροποι να ζητησεις βοηθεια κ να εισαι πιστος στο προγραμμα σου.αλλωστε απεδειξες πως μπορεις..και εννοειται πως ειναι καλο που πας σε ομαδες.κ βεβαια βοηθουν.αλλα πρεπει να εισαι ειλικρινης κ για το ψυχολογικο σου προβλημα.ξερεις πολυ καλα επισης οτι ο εθισμος σου χειριζεται κυριως το μυαλο σου κ τις φοβιες σου.επισης πολυ καλο σημαδι.αναγνωριζεις τις ευθυνες σου κ τις συνεπειες τους.απολυτα υγιες μου φαινεται σε σχεση με αυτο που εγω αντιμετωπισα.κ συμφωνω κ με την παραπανω αποψη πως παραληλα πρεπει να προσεχεις κ τη διατροφη σου, γιατι καλως η καλως μονο η θεραπεια απο μονη της χρειαζεται σωστη κ καλη διατροφη.δεν εισαι μονος σου ετσι δεν ειναι?εχεις οικογενεια να σε στηριζει?ενα πιατο ζεστο φαι?
11-10-2016, 23:33 #4
Μαρεσαν αυτα που ειπες....ετσι γιια την ιστορια εγω επινα αμετρητο αλκοολ και εκανα χρηση ενδοφλεβιας ηρωινης ειχα ξεπεσει τοσο που μεχρι και στο δρομο εχω μεινει επισης εχω χαλασει 7000 ευρω σε ναρκωτικα μεσα σε 4 μηνες εκλεβα και και κοιμομουν σε παγκακια...ειμαι μελος των αλκοολικων ανωνυμων και των ναρκομανων ανωνυμων γιαυτο βλεπεις να μιλαω με αποδοχη....απλα εχω δυο ασθενειες απο την μια ο εθισμος μου που με κακοποιει και θελει να με ξεκανει και απο την αλλη η ψυχωση που πανω σε ενεργη φαση εχω μαχαιρωσει μεχρι και ανθρωπο .....απλα ξερω οτι πρεπει να αλλαξω σαν ανθρωπος για να μεινω καθαρος....εχω προσπαθει με ομαδες στο ΑΑ και στο ΝΑ να λυσω την ψυχωση αλλα δεν γινεται ειναι κατι εντελως αλλο απλα ρωτησα αν υπαρχει Εναλλακτική θεραπεια δεν θελω να περνω αντιψυχωτικο φοβαμαι οτι θα με στειλει σε υποτροπη παλι.....αυτα
11-10-2016, 23:47 #5
για να καταλαβω ..εχεις παει να αντιμετωπισεις τη ψυχωση ξεχωρα απο τις ουσιες κ το αλκοολ?να μαθεις πως αυτα ειναι αλληλενδετα κ πως επηρεαζουν το ενα το αλλο?δε νομιζω πως το μεγαλυτερο προβλημα σου ειναι το αλκοολ κ οι ουσιες αλλα τα ψυχολογικα σου.καλα κανεις κ πας στις ομαδες αλλα σε αυτο το κομματι δε μπορουν να σε βοηθησουν...κ γιατι αρνεισαι τη φαρμακευτικη αγωγη?εοειδη εισαι χρηστης?για το αλκοολ ξερω πως υπαρχει ακομα κ χαπι που μειωνει την αναγκη, δεν την αξαφανιζει αλλα τη μειωνει...εχεις διαγνωστει με καποια ψυχικη διαταραχη?για καποιο λογο αυτο το βαζεις σε δευτερη μοιρα, ενω ειναι το καιριο προβλημα.μη κανεις το γιατρο, μη θεωρεις πως εχεις τις λυσεις, κ μην αποκλειεισ καμια βοηθεια, εστω κ αν ειναι φαρμακευτικη.χρειαζεσαι βοηθεια ειδικων κ δεν ειναι κακο.αλλο πραγμα η καποιου ειδους ψυχνση, κ αλλο πραγματο αλκολ κ να ναρκωτικα,.δε μπορω να σου πω αν η κοτα κανει το αυγο, η το αυγο τη κοτα οσον αφορα τη σχεση των τριων...αλλα εναλακτικη θεραπεια δυστυχως δεν υπαρχει...κ εγω κατα των χαπιων ειμαι, κ ουσιες εκανα στο παρελθον, αλλα τωρα ειμαι σε μια φαση που ξερω πως μονη μου δε μπορω...κ απο το να το ριξω στο αλκοολ,που μου ειναι πλυ ευκολο ζητησα βοηθεια..κ πιστεψε με προτιμω τα χαπια.αλλα για σενα ακριβως δεν εχω καταλαβει το ειδος της ψυχωσης...υπαρχουν χιλια δυο με πολλα κοινα χαρακτηριστικα...εσυ με τι εχεις διαγνωστει?αν θες βεβαια να το μοιραστεις...
12-10-2016, 00:00 #6
Εχω διαγνωστει με παρανοικη ψυχωση εχω παραληρηματα παραισθησεις επιθετικοτητα βια και παρορμητισμο....το πρωτο θεμα μου και σημαντικότερο ειναι να μαι στους ανωνυμους για να ξαναμεινω καθαρος μετα ερχονται τα αλλα απλα πρεπει να φροντιζω και την ψυχωση γιατι αλλιως θαμε στειλει να ξαναπιω η να σκοτωσω κανεναν
12-10-2016, 00:09 #7
οκ ακουσε με λιγο...δεν ειπα σε καμια περιπτωση να αφησεις τις ομαδες..αλλα κανεις το γιατρο..η ψυχωση ειναι αυτη που πρεπει προτιστως να καταλαγιασεις.οσο αυτη δε τη περιποιεισαι, καποια στιγμη θα σε οδηγει αθελα σου στην αναγκη για αλκοολ κ ουσιες για να ηρεμουν οι ιδεες, οι φοβιες κ θα σε οδηγουν στο να γινεις πιο βιαιος...υπαρχουν ανθρωποι με παθηση σα τη δικη σου, που δεν ειναι επιρεπης σε ουσιες αλλα παρολα αυτα κ επιθετικοι ειναι, κ κακο στον ευατο τους κανουν κ στους αλλους...παρακολουθεισαι τωρα απο γιατρο?εχεις νοσηλευτει ποτε σου?σε παρακαλω μη βγαζεις μονος σου συμπερασματα..καταλαβαινω το φοβο σου του τι μπορει να κανεις κανοντας χρηση, αλλα πρεπει να καταλαβεις πως μπορεις να κανεις κακο στον εαυτο σου, αλλα κ σε αλλον χωρις κ αυτα..τον 1,5 χρονο που ησουν καθαρος πως ηταν οι ψυχωσεις σου?ειχες παραισθησεις?ακουγες φωνες?η ηταν σε απολυτη υφεση?
12-10-2016, 00:16 #8
Να σου πω καταλαβε το αμα δεν ειμαι καθαρος θα πεθανω δεν ημουν κανενα παιδαρελι που επινε βοτκα πορτοκαλι και καμια φουντα επινα 12 μπουκαλια μπυρες και 2 γραμμαρια πρεζα την μερα συν τα υπνωτικα με τις χουφτες....στον 1,5 χρονο ειχα κοψει τα χαπια και ειχα τρελαθει στην παρανοια συν οτι μαχαιρωσα ενα ατομο και χτυπαγα κοσμο...μετα πηρα αγωγη και συνεχιζω ως τωρα αλλα ψαχνω Εναλλακτική λυση αν υπαρχει
12-10-2016, 00:25 #9
αρα την απαντηση σου τη ξερεις....κ εισαι κ διαθετημενος απο οσο σε ακουω να ζησεις κ να ζησεις καλα.κ μπορεις.εωαλλακτικη λυση δεν υπαρχει.πιστεψε με τα εχω ψαξει ολα 10 χρονια τωρα...τι να σου πω για ομοιοπαθητικη????αφου αποδεχεσαι τα θεματα σου, που ξαναλεω ειναι απολυτα υγιες,δουλεψε με τις ομαδες κ με την αγωγη σου.κ μη σταματας τα χαπια σου.οσο κλισε κ αν ακουστει, κανουν δουλεια το εχω δει..οταν βεβαια τα ακολουθεις.εχεις σκεφτει τους 18 και ανω?που δεχονται τη θεραπεια για τη διαταραχη κ βοηθανε στο αλκοολ κ τα ναρκωτικα?εννοω να πας εσωκλειστος κ να εχεις κ βοηθεια σε ολα τα επιπεδα.
12-10-2016, 00:28 #10
12-10-2016, 00:32 #11
12-10-2016, 00:38 #12
12-10-2016, 00:46 #13
Πολυ καλη ενδειξη οτι ο φοβος λειτουργει ετσι σε σενα.εχεις δυναμη ψυχης κ επιβιωσης κ απολυτη αυτογνωσια.ολα οσα χρειαζεται καποιος για να πετυχει.ο φιλος μου λειτουργουσε τελειως διαφορετικα κ αυτοκαταστροφικα.αν εχεις διαθεση, χρονο κ δε σε ριξει διαβασε την ιστορια μου, η μαλλον ιστορια του..κ επισης η υποστηριξη.ολοι χρειαζομαστε καποιον.ελπιζω να σε βοηθησα καπως
05-11-2016, 16:42 #14
σαν εναλλακτικη σου προτινω το ανοιχτο προγραμμα του 18 ανω θα κανεις ατομικη και ομαδικη ψυχοθεραπεια και θα σε παρακολουθει ψυχιατρος.ημουν εκει για 3 χρονια αλλα δε καταφερα ουτε να το παρακολουθησω ουτε να μεινω καθαρη ισως γιατι δε θεωρω υποτροπη ουτε το αλκοολ ουτε κανα γαρο αραια και που