Results 1 to 7 of 7
-
20-10-2016, 16:51 #1
Ψυχικές διαταραχές - ένας φαύλος κύκλος;
Καλησπέρα σε παλιούς και νέους φίλους,
Παλεύω - συνειδητά - με αρρωστοφοβία και αγχωδη διαταραχή από το 2010 περίπου. Και λεω συνειδητά γιατι οσο μεγαλωνω αντιλαμβανομαι οτι δεν υπηρχε καποια στιγμη στη ζωη μου ακομα και ως παιδι, που να μην υπηρχε κατι που να με αγχωνει. Ευχαριστα ή δυσαρεστα. και να μην υπηρχε το δημιουργούσα.
Μετά λοιπον απο τη συνειδητοποιηση οτι τελικα υπάρχει και μια κληρονομικοτητα καταθλιψης στην οικογενεια αλλα και οτι εγω νοσούσα πραγματικα γιατι η καθημερινοτητα μου εγινε αφορητη -ξερετε, πανικοι, απωλεια ορεξης, φοβος θανατου εμμονες με ασθενειες, απανωτες εξετασεις - ενας φιλος πια, νευρολογος μου εγραψε τα ladose μαζι με lexotanil. Αφου μετα από περιπου μηνα ηρθα στα ισια μου και ξεκινησα τις ψυχοθεραπειες μπορω να πω οτι περασαν καποια 2-3 χρονια χωρις φαρμακα. με κρισεις που με επιαναν κατα διαστηματα αλλα τις αντιμετωπιζα. ωσπου περισυ τετοια εποχη ξανα τα ιδια και χειροτερα.(αν καποιος εχει διαβασει παλια μου ποστ θα καταλαβει).
Γενικα πιστευω οτι η χειροτερη καταπιεση, εμας των ανθρωπων που εχουμε αντιληφθει τι μας συμβαινει (γιατι ξερετε ειναι πολλοι εκει εξω που δεν θα το αντιληφθουν ποτε) ειναι οτι το παλευουμε να ειμαστε φυσιολογικοι και μερικες φορες και τα "καραγκιοζακια " της παρεας για να νιωσουμε ακομα και εμεις καλυτερα.
Ας ελθω ομως στο δια ταυτα. Περισυ λοιπον, δοκιμασα παλι ψυχοθεραπεια με ψυχιατρο αυτη τη φορα. Το μονο καλο που εκανε ηταν να μου γραψει εξετασεις και νεα φαρμακα. Το ladose, αυτη τη φορα δεν εκανε το θαυμα του. Αντιθετα το εφεξορ λειτουργησε σχεδον αμεσως. Το παιρνω ενα χρονο τωρα αλλα θελω να το κοψω πια. Το κακο ειναι το εξης: εκοψα τον ψυχιατρο σχεδον στις 4 συνεδριες. Μου ειχε πει ολη την ιστορια της ζωης του. δεν ειχα μιλησει καθολου και πληρωνα και απο πανω. ή ισως απλα να μην "ταιριαξαμε".
Νομιζω 3 πραγματα. Οτι εχω περασει στην μανιοκαταθλιψη. ισως οριακα. το εφεξορ επισης δουλευει αλλα με εχει στο ρελαντι. ΦΥΣΙΚΑ παιρνω μισο λεξοτανιλ καθε βραδυ ή σχεδον. και φυσικα φαρμακα για παλινδρομηση (που εχω και ισως λογω του εφεξορ) και κιλα που πηρα γιατι τρωω βλακειες (δεν εχω ορεξη για φυσιολογικο φαγητο). Φυσικα μηδενικη διαθεση για παρεες και εξω. Σε αυτο συνετελεσε και η απορριψη ενος πολυ καλου μου φιλου που χωρίς λογο εξαφανιστηκε απο τη ζωη μου.
Τι σας λεω και εγω τωρα.... οπως και να εχει ευχαριστω που με διαβασατε, αν καποιος νιωθει τα ιδια ή ενιωσε τα ιδια και καπως τα ελυσε εδω ειμαι να τα πουμε, οπως επισης αν εχετε καποιον καλο ψυχολογο/ψυχιατρο θα χαιρομουν να μου στελνατε μηνυμα μηπως και (αθηνα μενω).
Αναρωτιεμαι παντως, δηλαδη οσοι καναμε αυτο το ταξιδι εντος μας - το οποιο αν και τρομακτικο ειναι ομορφο - θα ηρεμησουμε ποτε;
- 20-10-2016, 21:20 #2
Καλησπερα,εχω ακριβως τα ιδια προβληματα 2 χρονια τωρα..Δεν εχω παρει ποτε φαρμακα αλλα η ζωη μου πλεον εχει γινει εφιαλτης..Κανω ψυχοθεραπεια εδω και λιγους μηνες..Δεν εχω δει σημαντικη διαφορα αν και με εχει παραλυσει τοσο που δεν προσπαθω οσο θα επρεπε..Η ψυχολογος μου ειναι καλη και εξειδικευεται σε αυτο το θεμα..
21-10-2016, 00:54 #3
Καλησπερα κ απο εμενα.Πανω κατω ζω τα ιδια.Συμβουλη μου ειναι να βρεις εναν καλο θεραπευτη που θα σε βοηθησει πραγματικα.Δεν θα συστγσω τον δικο μου μιας κ εκεινος μου μιλαει για τον εαυτο του με την διαφορα οτι εμενα με βοηθαει πολυ ο τροπος που το κανει.Τελος πιστευω οτι θα υπαρχουν περιοδοι που θα ηρεμουμε κ αλλες που θα υποτροπιαζουμε.Αλλα λιγο πολυ ετσι συμβαινει με ολους.Πιστευω οτι το κλειδι ειναι η ψυχοθεραπεια κ γενικα η συνειδητοποιηση του εγω μας το οποιο δεν θα πρεπει να διαπραγματευομαστε.Ας κανουμε με λιγα λογια αυτο πιυ θελουμε εμεις κ οχι αυτο πιυ λενε οι αλλοι η τα στερεοτυπα της κοινωνιας.
21-10-2016, 10:30 #4
Fleur πάει καιρος.
"Φυσικα μηδενικη διαθεση για παρεες και εξω. Σε αυτο συνετελεσε και η απορριψη ενος πολυ καλου μου φιλου που χωρίς λογο εξαφανιστηκε απο τη ζωη μου."
Καλημερα, ειχα ρωτησει τον ψυχιατρο μου κατα ποσο συμφωνει εαν η νοσος ειναι συνδεδεμενη και με τα ερεθισματα που λαμβανουμε κοινωικα, εργασια, σχεσεις, διαπληκτισμοι κτλ. Μου απαντησε πως σιγουρα επηρεαζουν και αλλοτε εντεινουν την αισθηση που εχουμε ηδη ειτε με αγχος ειτε με θλιψη, αρα ισως να επαιξε καθοριστικο ρολο αυτο που εγινε περαν ολων των αλλων.
Εχω καταληξει προσωπικα πως δεν ειναι κατι που χανεται εντελως. Εχει εξαρση - υφεση και με καλη ψυχοθεραπευτικη δουλεια μαθαινει με πεισμα καποιος οσο μπορει να κυριαρχει στις σκεψεις του αρα και στη διαθεση του αρα και στα συμπτωματα του. Στοχος η μειωση της δυναμης που εχει καθε συμπτωμα πανω σου.
Περαστικά σου και ευχομαι συντομα καλυτερα."Make sure your worst enemy isn't you"
07-11-2016, 05:01 #5
έστω και καθυστερημένα ευχαριστω για τις απαντήσεις. ναι είναι πολύ πιθανό CC να με πειραξε το γεγονός αυτό και να πυροδοτησε ολα τα αλλα. το θεμα μου ειναι πια τα κιλα και να μπορεσω σιγα σιγα να σταματησω τα εφεξορ. ειχε κανεις εμπειρια στο πως να κανει διακοπή. Ψυχολογο ακόμη δυστυχως δεν βρηκα..
07-11-2016, 08:38 #6
Καλημερα, τα κιλα χανονται με υπομονη και αυτοπειθαρχια, οταν χρειαστηκε να χασω τοτε καταλαβα ποσο δυσκολη ειναι η διαδικασια και για ποιο λογο υπαρχουν τοσα διατροφολογια αλλά και αποφοιτοι σπουδων.
Εαν ξεκινησεις διακοπη ελπιζω να εχεις υποστηρικτικο περιβαλλον. Οταν ειχα κανει διακοπη σε αντικαταθλ. δεν ειχα εντονα αρνητικα συμπτωματα τους πρωτους μηνες μετα απο 5 καταλαβα διαφορα. Κακως που δεν ειχα προνοησει για βοηθεια προ διακοπης ( συνεδριες ). Καλη δυναμη"Make sure your worst enemy isn't you"
07-11-2016, 09:31 #7
καλημερα! κ γω 20 χρονια τωρα παλευω με το θηριο, την αγχωδη διαταραχη κ αυτη τη στιγμη ειμαι σε υποτροπη..
λαντοζ μια ζωη με διακοπες.11/5 μου κοψε το φαρμακο κ ημουν καλα για 6 μηνες..τωρα παλι η ζωη μου ειναι αφορητη..μου δωσετα bespar αλλα δεν βλεπω να κανουν κ κατι τελικα..περασε μια εβδομαδα κ παλι σηεμρα ξυπνησα κ με ποναγε ο θωρακας μου απο το στρες..τρεμουλα εσωτερικη..ναι εχω αρχισει να πιστευω, πως ειμαι καταδικασμενη να το εχω αυτο για μια ζωη....ειδικα απο τα 31 κ μετα καθε χρονο υποτροπη..εχω παρει 2 φορες ladose απο 2 χρονια περιπου την καθε φορα..κ μονο τοτε νιωθω φυσιολογικη..
τωρα δεν ξερω γτ δεν θελει να παρω λεει αντικταθλιπτικο να κανω λεει υπομονη..υπομονη?σε τι υπομονη?να υπομενω τον εφιαλτη?γιατι? τι θα βγει με αυτο?
κ ποση ψυχοθεραπεια δεν εχω κανει ??μια ζωη σεμ ια καρεκλα να μιλαω..κ?? τι αλλαξε?
θεωρω πλεον πως το θεμα ειναι οργανικο..θεμα εγκεφαλου, κατασκευης, κ οχι πλεον ψυχολογικο..
πλεον εχω αρχισει κ δεν πιστευω κ τοσο πολυ στην ψυχοθεραπεια..κ που παω τα λεω..μου λεει εκλογικευση..την επομενη μερα παλι σκατα..γραφω σκεψεις, λεω σκεψεις θετικες τιποτα..
τα ιδια σκατα..για μενα προσωπικα το αντικταθλιπτικο δεν ιεναι να κοβεται οταν καποιος κανει παραπανω απο 2 υποτροπες.τελος! ειναι ασθενεια αυτο το πραμα κ θελει αποδοχη.
θελω να νιωσω φυσιολογικα!! εχω να νιωσω νορμαλ απο μεσα Σεπτεμβρη περιπου..
σημερα οδηγουσα κ περασε ενα αυτοκινητο απο διπλα μου κ πεταχτηκα λες κ ειδα κανα φαντασμα..νιωθω λες κ εχω πιει εναν κουβα φραπε.
εφτιαξα κ την διατροφη ..δεν βλεπω καμια προκοπη.
βιταμινες, μπανανες, ψαρια ,λωτους , μαγνησια..κλπ κλπ..σκατουλες..
αν περασουν 3 μερες κ ειμαι ακομα ετσι..θα μιλησω παλι με τον γιατρο να παρω θεραπεια..τελος..
κουραστηκα..δεν παει αλλο!