Results 16 to 17 of 17
Thread: Τι είναι αυτή η ζαλάδα πάλι;;
-
25-10-2016, 05:30 #16
Σαφώς και προβλήματα που προκύπτουν στην πορεία της ζωής μας, σε περιόδους πίεσης μπορούν να ανασυρουν μέσα μας κάποια θέματα που είχαμε ανέκαθεν και δεν μπορούμε να ανυιμετωπισουμε με ευκολία. Αλλά είναι υπέροχο το πως το κατάλαβες μόνη σου αυτό, διότι είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην καθαρση σου. Αυτό όλο είναι μια διαδικασία σκέψης στην οποία πρέπει να μπεις μόνη σου για να ηρεμήσεις μια και καλή. Να χτυπήσεις δηλαδή την "αρρώστια" από τη ρίζα και όχι μόνο τα συμπτώματα. Απλά για την διεκπεραιωση αυτού του εγχείρηματος χρειάζεται να έχεις ήρεμη ψυχολογική κατάσταση φροντιζοντας τις "επιπτώσεις " των προβλημάτων σου (Ζαλαδες, κρίσεις πανικού κλπ) και αυτό θα τι κάνεις μόνο ενεργητικα. Πιεζοντας τον εαυτό σου να ζήσει, ουσιαστικά. Να βγεις έξω, να δεις τους φίλους σου, να γυμναστεις. Ξέρω ακριβώς ότι φοβάσαι ότι θα σε πιάσει κάποιο είδος πανικού, ταχυκαρδία, το παραμικρό συμπτώμα τέλος πάντων, εκείνη τη στιγμή και κάνεις δεν θα μπορεί να σε καταλάβει. Αλλά το θέμα είναι να καταλάβεις όσο πιο γρήγορα μπορείς ότι αυτά πράγματι δεν είναι τίποτα και να τα αγνοείς. Πίστεψε με, έχω πρησμενες αμυγδαλες εδώ και μια βδομάδα και νομίζω ότι έχω κάτι σοβαρό λόγω περιστασιακου παθητικου καπνίσματος... Εκεί να δεις τρέλα. Το παλεύω και εγώ ακόμα. Να μη μιλήσω για άσχετους πόνους δε εδώ κι εκεί. Τέλος πάντων, ο σκοπός είναι να μην τους δίνεις σημασία αν σε έχουν βεβαιωσει γιατροί ότι όλα πάνε καλά. Όσο για τη διατροφή, ότι θες στείλε μου σε προσωπικό μήνυμα, είναι ο τομέας που σπουδάζω τα τρόφιμα και η διατροφή οπότε μπορώ να σου δώσω δύο τρεις κατευθύνσεις και γενικά ότι θες. Και να ξέρεις ότι το άγχος δυσχεραινει την απώλεια βάρους, γιατί ο οργανισμός νιώθει ότι απειλείται και συνεπώς το λίπος του είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις και άρα δεν θέλει με τίποτα να το χάσει. Φυσικά και χάνεις κιλά μόνο με δίαιτα, απλά δεν είναι τόσο επιτυχές, ή γρήγορο, οπότε μην απελπιζεσαι τόσο νωρίς :) ότι θες στείλε μου
- 29-10-2016, 08:31 #17
Η συνειδητοποίηση του προβλήματος έχει γίνει εδώ και χρόνια, τα σωματοποιημένα δεν μπορώ να διαχειριστώ. Δεν μπορώ να αξιολογήσω τη σοβαρότητα ενος συμπτώματος, για μένα κάθε αδιαθεσία ή πόνος ισοδυναμει με κάτι το τράγικο. Κάθε ζαλάδα είναι μια επικείμενη ανακοπή, κάθε δυσπεψία ή πόνος στο στομάχι δηλώνει μια επικείμενη καρδιακή προσβολή, κάθε πονοκέφαλός ένα πιθανό εγκεφαλικό, κάθε πόνος στη μέση είναι νεφρά (αυτό προστέθηκε έπειτα απο μια λοίμωξη στο νεφρό). Δηλαδή σε ό,τι παραπέμπει σε αιφνίδιο θάνατο. Το μυαλό μου πάει στο κακό αλλά όχι σε οποιοδήποτε κακό αλλά σε πολύ σγκεκριμένες σκέψεις. Για παράδειγμα, ο φόβος μου δεν πάει ποτε σε μια ανίατη αρρώστια, ας πούμε δεν φοβάμαι ότι μπορεί να έχω καρκίνο ή κάτι άλλο. Δεν έχω σκεφτεί ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς γιατί είναι το νευρικό μου σύστημα που έχει πειραχθεί και δίνει την ανάλογη συμπτωματολογία. Να! ας πούμε τώρα, αυτές τις δύο μέρες δεν αισθάνομαι καλά, χθες για παράδειγμα αισθάνόμουν ατονία και αδυναμία μεγάλη και ήμουν όλη μέρα στο κρεβάτι. Σήμερα το πρωϊ ξύπνησα με πόνους στην πλάτη, στο στομάχι, στα κόκκαλα και εσωτερικό τρέμουλο. Το μυαλό δεν πάει σε κάτι απλό, στο ότι μπορεί να κρύωσα ας πούμε ή να με τριγυρίζει κάποια ίωση πάει κατευθείαν στο χειρότερο. Και το σώμα μου αυτή τη στιγμή είναι τόσο σφιγμένο...