Αθλητισμός,Πανελλήνιες και Πολύ Άγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Αθλητισμός,Πανελλήνιες και Πολύ Άγχος

Αρχικά καλησπέρα από εμένα,πριν από λίγο ανακάλυψα το site και θέλω συμπαράσταση επειγόντως.
    Όπως είδατε και στον τίτλο,με λίγα λόγια δεν ξέρω τι θα κάνω με την ζωή μου και με έχει κατακλήσει λίγο κατάθληψη.
    Ας αρχίσω με τα βασικά,είμαι 17 χρονών,171cm και 65 κιλά.Ασχολούμε με την ποδηλασία δρόμου και βρίσκομαι σε ένα υψηλό επίπεδο.Πριν από λίγο καιρό,περίπου 3 μήνες πήρα και τις πρώτες βραβεύσεις σε αγώνες.Το σχολείο πάει επίσης καλά,αλλά κυρίως λόγω ταλέντου και καλής συμπεριφοράς,όχι λόγω διαβάσματος στο σπίτι.
    Γράφτηκα στον σύλλογο που είμαι τώρα,όταν πρωτοξεκίνησα,πριν από 4 χρόνια και από τότε είχα πολλά σκαμπανεβάσματα.Έκανα πορωμένα 1.5χρόνο αλλά δεν άκουγα και πολύ αυτά που έλεγε ο προπονητής,παρόλο που έτρεφα μεγάλη αγάπη για αυτον.Κάναμε κάποιες εξετάσεις αθλητικές για να δούμε σωματική δύναμη και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.Ξεπέρασα κάθε προσδοκία (έβγαλα 300W στα 14).Μετά από εκεί τα παράτησα για περίπου 1 χρόνο ,όπου και πάχυνα πολύ πήγα 87 κιλά και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου.Ένιωθα άβολα με το βάρος μου ακόμα και στην ίδια μου την οικογένεια...Αυτά όμως είναι παρελθόν..Όταν πια το πράγμα είχε παρατραβήξει και ο προπονητής μου με ενθάρυνε να το πάρω πάλι ζεστά ,αποφάσισα να κάνω μια καινούργια αρχή με νέους στόχους.
    Οπότε πριν από 1.5 χρόνο ξαναξεκίσα με στόχο απλα να αδυνατίσω για να νιώθω καλύτερα.Τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι με την καθοδήγηση του προπονητή μου πάντα όπου όπως είπα στην αρχή είμαι σε πολύ καλό επίπεδο πανελλήνια.Έχασα 20+ κιλά,έχτισα μυική μάζα και έγινα αυτό που πραγματικά ήθελα.Ανέβασα τις προσδοκίες μου για το μέλλον.
    Και εκεί χαλάνε τα πράγματα.Σε έναν χρόνο δίνω πανελλήνιες και η κατάσταση είναι δύσκολη.Πρέπει να δω τι θα κάνω με το μέλλον μου αλλά δεν μπορώ την πίεση του διαβάσματος και του σχολείου/φροντιστηρίου.Σκέφτηκα επειδή η μάνα μου είναι καθηγήτρια ισπανικων να πάω ισπανική φιλολογία που έχει χαμηλή βάση και είναι στο Καποδιστριακό.Δεν ξέρω όμως αν αυτό πραγματικά μου αρέσει να το κάνω όλη μου την ζωή.Πρόσφατα η μάνα μου μου πρότεινε να πάω ΙΕΚ για ψυκτικός και το ψιλοσκεφτόμουν.Μίλησα με το φροντιστήριο για να ακούσω και την άποψη τους και μόνο που δεν με σκοτώσαν.Μου είπαν πως ένα άτομο με το δικό μου μυαλό επιβάλεται να μπεί στο πανεπιστήμιο και πως είναι σαν να αυτοσκοτώνομαι.Μέχρι εκεί συμφωνώ και εγώ,όμως αυτοί δεν έχουν συνήδηση τι σημαίνει αθλητισμός και πιστεύουν πως θα έπρεπε να κόψω το ποδήλατο και να μπώ στο πιεστικό πρόγραμμα των εξετάσεων,πράγμα που εγώ δεν θέλω ,ειδικά τώρα που πάω καλά και στο ποδήλατο.
    Θέλω τα φώτα σας,τι θα κάνατε και να με βοηθήσετε να βγω από αυτό το στάδιο,να πάρω αποφάσεις.Να αναφέρω πως οι γονείς μου βρίσκονται σε μια φάση διαζυγίου αλλά δεν κάνουν τίποτα,διατηρούν μια ουδετερότητα για να μην επιβαρύνουν εμένα και την αδερφή μου και νομίζω πως έτσι τα κάνουν χειρότερα.
    Η ποδηλασία είναι μεγάλο σκαλί για εμένα και νομίζω πως θα μπορούσα να φτάσω πολύ ψηλά,όμως δεν αντέχω ούτε στην σκέψη πως θα με σνομπάρουν επειδή δεν ασχολήθηκα με τις σπουδές.
    + Πως σε ένα χρόνο βγαίνω στην αγορά εργασίας και θα πρέπει να δουλέψω,δεν μπορεί μια ζωή να με ταίζει η μαμά και ο μπαμπάς.

Senior Member
    Ισπανική φιλολογία και ταυτόχρονα ποδηλασια

Εστάλη από MotoG3 στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Μαλλον αυτο θα κανω αλλα δεν ξερω αν θα μου αρεσει πραγματικα να το κανω ολη μου την ζωη.

Senior Member
    Μήν πάράτήσέίς άύτό πόύ πράγμάτίκά σάρέσέί δήλάδή τήν πόδήλάσίά.Ο, τι σόύ δίνέί νόήμά στή ζώή νά τό κράτάς γίά νά έίσάί ύγίής πρώτά πρώτά.Οί σπόύδές σέ κάτί γίνόντάί έάν κάί μόνό έσύ τό έπίθύμέίς.Δέν έίμάστέ ΠΡΌΒΆΤΆ

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Αφου λες οτι εισαι τοσο καλος στη ποδηλασια...μπορεις να συνδυασεις σωματα ασφαλειας με πρωταθλητισμο.Εδω λεει πχ αν εισαι αστυνομια και κανεις πρωταθλητισμο σε βαζουν σε ποστο φυσικης αγωγης(ειναι πολυ παλιο το αρθρο ψαξε να δεις τι ισχυει σημερα) http://www.tovima.gr/relatedarticles...le/?aid=156549

Για μενα δωσε πανελληνιες αφου εισαι καλος μαθητης περνα Αστυνομια ή Αεροπορια αναλογα που ειναι καλυτερα,να ξεκινησεις αμεσως να βγαζεις χρηματα και να σου δινουν αδειες να κυνηγησεις το ονειρο σου οσον αφορα την ποδηλασια.Αν σε ενδιαφερει πηγαινε στις αναλογες υπηρεσιες να σου πουν τι ισχυει και να σε συμβουλεψουν.Αυτο στο λεω γιατι απο τη στιγμη που εχεις ενα τοσο σημαντικο χομπι που γεμιζει τη ζωη σου αλλα που δεν μπορει να σε ''ταισει'' δε χρειαζεται σωνει και καλα να βρεις την ιδανικη δουλεια που θα σου αρεσει αλλα να βρεις μια δουλεια που θα την κανεις μηχανικα μεχρι να τελειωσει το 8ωρο να πας σπιτι να φορεσεις τον εξοπλισμο σου και να ξεχυθεις στους δρομους.

Senior Member
    Βασικά, εφόσον σου αρέσει η ποδηλασία, την κρατάς! Όσον αφορά, το πανεπιστημίο ή εκτός πανεπιστημιού (ΤΕΙ, ΙΕΚ κτλ) υπάρχει κάποια σχολή που να σου τραβά το ενδιαφέρον, άσχετα με τις βάσεις....

Senior Member
    Πέρα από την ποδηλασία, δεν υπάρχει τίποτα που να σε τραβάει σαν επάγγελμα; Θεωρείς ότι η επαγγελματική ενασχόληση με το ποδήλατο θα μπορούσε να σε ζήσει (δεν το νομίζω, αλλά δεν ξέρω κιόλας). Έχεις άλλα χόμπυ ή ενδιαφέροντα; Κάτι που να σε τραβάει περισσότερο από κάτι άλλο;

Αυτά τα να πάει χαμένο το μυαλό σου και επιβάλλεται να πας στο πανεπιστήμιο ξέρω 'γω, κατά την γνώμη μου είναι αηδίες. Κι εγώ είχα πολύ δυνατό μυαλό πάντα με αποτέλεσμα να με έχουνε πρήξει να κάνω από μικρή ένα σωρό πράγματα που δεν με ενδιαφέρανε πραγματικά. Και τι έγινε; Απλά πέρασα μια εφηβεία όπου το 90% του χρόνου βαριόμουν την ζωή μου. Ευτυχώς εμένα ποτέ δεν με πιέσαν για το ποιές σπουδές και ποιο επάγγελμα να επιλέξω κι ευτυχώς ήξερα από μικρή τι μου αρέσει κι αυτό σπούδασα και ακολούθησα. Ωστόσο δεν μπορεί όλοι να είναι συνειδητοποιημένοι τόσο νωρίς και όλα να περιστρέφονται από μία επιλογή που θα κάνεις στα 17 με 18. Μπορείς να βρεις αργότερα στην ζωή τι σε γεμίζει και να το καταφέρεις. Μπορεί κάτι που νόμιζες ότι σου αρέσει τελικά στο μέλλον να καταλάβεις ότι είναι αλλιώς. Μπορεί ακόμα απλά να καταλάβεις ότι όσο κι αν σου αρέσει κάτι, δεν είναι αρκετό. Ούτε και οι σπουδές στο πανεπιστήμιο κι ένα πτυχίο είναι το παν, έχουμε γεμίσει άεργους και άνεργους πτυχιούχους σε αυτή την χώρα.

Από την άλλη, η ζωή δεν είναι λιβάδι όπου τρέχουμε και μαζεύουμε μαργαρίτες το ηλιοβασίλεμα. Χρειάζονται και συμβιβασμοί. Αν πας ψυκτικός για παράδειγμα και είσαι καλός και το κυνηγήσεις, θα έχεις συνεχώς δουλειά. Είναι κάτι που όντως θα μπορούσες να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος την ημέρας όμως; Τα μαστορέματα είναι κάτι που σε τραβάει; Ισπανική φιλολογία δεν σημαίνει ότι πχ ξέρεις την γλώσσα και μετά παίρνεις πτυχίο έτσι. Θέλει και διάβασμα αρκετό και να το έχεις με τα φιλολογικά και μετά να το έχεις είτε με την διδασκαλία είτε με την μελέτη/μετάφραση για να μπορείς να ζήσεις από αυτό. Το έχεις; Σκέψου κάποια ασχολία πέραν της ποδηλασίας που μπορεί να μην σε υπερενθουσιάζει, αλλά που δεν θα ήταν και μαρτύριο για εσένα και που θα μπορούσες να αφιερώνεις σημαντικό χρόνο από την ζωή σου δημιουργικά και με υπευθυνότητα.

Junior Member
    Ευχαριστώ Πολύ για τις ιδέες,το πιο πιθανό είναι πως θα πάω ισπανική φιλολογία και θα πορευτώ με αυτό.Παράλληλα η προετοιμασία μου στο ποδήλατο και όλα να συνεχίσουν κανονικά.