Επιπλέον Αναβολή Υγείας μετά από Διετή Αναβολή
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Επιπλέον Αναβολή Υγείας μετά από Διετή Αναβολή

Γεια σας, από μικρή ηλικία έχω ένα παθολογικό πρόβλημα υγείας με την καρδιά μου και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή για αυτό.

Πριν δύο χρόνια που ήταν να καταταγώ στον στρατό, επειδή δεν γνώριζα για την διαδικασία μέσω φρουραρχείου, παρουσιάστηκα στο στρατόπεδο, μετά με πήγανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Παρόλο που τους είχα πάει ήδη χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, αυτοί θέλανε να με νοσηλεύσουν μερικές μέρες. Έτσι κι έγινε, και τελικά μετά από μερικές μέρες νοσηλείας στο στρατιωτικό νοσοκομείο η επιτροπή τους κατέληξε να μου δώσει Διετή Αναβολή, και το πρόβλημα υγείας σύμφωνα με το ΦΕΚ κρίνεται Ι4 ή Ι5.

Εγώ δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να υπηρετήσω διότι έχω συχνά ενοχλήσεις, έχω δυνατές ταχυπαλμίες που δεν ελέγχονται πλήρως με την αγωγή για την καρδιά, κουράζομαι πολύ εύκολα και το περιβάλλον του στρατού θα με άγχωνε , δεν θα μπορούσα να κάνω υγιεινή διατροφή και το πρόβλημα μου μπορεί να γίνει χειρότερο. Υπάρχει ενδεχόμενο να μου δώσουν Ι5 (αφού Ι4 ή Ι5 δίνει το ΦΕΚ), όμως δεν είναι σίγουρο. Ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής, αν παρόλο που το πρόβλημα μου παραμένει ίδιο και πρέπει να λαμβάνω καθημερινά χάπια για να παλεύω να το ρυθμίσω, αν λοιπόν αποφασίσουν οι γιατροί να με κρατήσουν ως Ι4 τότε τι μπορώ να κάνω;;;

Έχοντας εξαντλήσει την Διετή Αναβολή για Παθολογικούς Λόγους, μπορώ τώρα να πάρω κι άλλη αναβολή για Ψυχολογικούς Λόγους που δεν έχουν σχέση με το εκ γενετής πρόβλημα της καρδιάς;;;

Πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν φοιτητής, είχα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και είχα διαγνωστεί και με κατάθλιψη. Πάλι εδώ και καιρό άρχισα να νιώθω χάλια για διάφορους λόγους, κλείνω τα τηλέφωνα σε φίλους, κοιμάμαι όλη μέρα και δεν έχω ούτε όρεξη να βγω από το σπίτι. Σκέπτομαι να πάω πάλι σε γιατρό να μου δώσει πάλι αντικαταθλιπτικά. Τώρα στο ενδεχόμενο να με καλέσουν να υπηρετήσω τα βλέπω όλα ακόμη πιο μαύρα και φοβούνται οι δικοί μου μήπως στο στρατόπεδο γίνω πάλι αυτοκαταστροφικός.

Επειδή έχω και παθολογικό πρόβλημα υγείας ήθελα να πάρω απαλλαγή με αυτό. Δεν ήθελα ποτέ να πάρω απαλλαγή με Ι5 ψυχολογικό και έτσι ούτε το ανάφερα στον στρατό. Αν στο παθολογικό θέμα για το οποίο εξάντλησα την διετή αναβολή μου δώσουν Ι4, μπορώ να ζητήσω επιπλέον εξάμηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους επειδή τώρα δεν νιώθω καλά, ή θα μου δώσουν οριστική Απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους;;; Δικαιούμαι άλλη αναβολή για διαφορετική κατηγορία υγείας, από Παθολογικό σε Ψυχολογικό δηλαδή;

Αν δεν μου δώσουν Ι5, για το παθολογικό θέμα μου, θα τους πω όλη την αλήθεια για το ψυχολογικό θέμα μου. Τότε τι θα γίνει; Θα πάρω επιπλέον αναβολή, θα πρέπει πάλι για δύο χρόνια να παίρνω αναβολές για ψυχολογικούς λόγους;;; Έχω κουραστεί.

Έψαξα στο ιντερνέτ και σε άλλα φόρουμ και δεν μπόρεσα να βρω απάντηση στα ερωτήματά μου σε άλλο θέμα. Οπότε άνοιξα αυτό εδώ.

Σας παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει μόνο ας μου απαντήσει. Σας Ευχαριστώ πολύ.

Senior Member
    με τον τροπο που το θετεις, το θεμα σου ειναι στρατολογικο και οχι ψυχολογικο.
    υπαρχουν δικηγοροι που ειδικευονται σε θεματα στρατολογιας και μερικοι εξ αυτων εχουν και χρησιμες ακρες..

αντι να κανεις γκαλοπ στο ιντερνετ και πιθανα πεσεις σε ασχετες πληροφοριες,, βρες εναν τετοιον και συμβουλευοσυ τον για ολα οσα ρωτας, μπορει να σε βοηθησει.

Senior Member
    Αν σε βολεύει θα πας φρουραρχείο και από κει θα σε παραπέμψουν σε επιτροπή απαλλαγών σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο.
    2χρονη αναβολή είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την απαλλαγή. Τώρα η θα πας Ι4 ή θα πάρεις απαλλαγή. Δεν υπάρχει άλλη οδός.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti