πάλι αϋπνίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9

πάλι αϋπνίες

Έχω νοσηλευτεί το 2010 με ψυχωτικο επεισόδιο που προέκυψε με πολύ περίεργο τρόπο. Το βασικότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ και άρχισα να χάνω το μυαλό μου και να λέω ασυναρτησιες του τύπου να βάλω το πατέρα μου στη φυλακή. Τεσπα. Έπαιρνα seroquel και μεγάλη δόση. Κατάφερα να κοιμάμαι. Δε τα σταμάτησα ποτέ αλλά δε πήγαινα ούτε σε ψυχίατρο ούτε σε ψυχολόγο. Και το 2014 ξανά είχα επεισόδιο. Μπήκα σε άλλο νοσοκομείο, μου άλλαξαν την αγωγή και ξεκίνησα να μη κοιμάμαι. Από τότε έχω πολύ ασταθή ύπνο. Δε μένω σπίτι μου εδώ και 1 χρόνο. Δε κοιμάμαι καλά αλλά παρόλα αυτά το σκέφτηκα και είπα ότι αφού δε κοιμάμαι τζάμπα παίρνω φάρμακα ικαι τα σταμάτησα. Ο γιατρός μου έλεγε ότι δεν είναισύμφωνος αλλά αν θέλω μπορώ να κάνω ότι θέλω. Παρόλο που δε κοιμόμουν ήμουν ενεργητική αλλά έχω 4 μέρες που είδα κάτι στη τηλεόραση και εχω αναστατώσει. Είδα το γέροντα παισιο και ψάχνοντας άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να είμαι δαιμονισμενη. Ξέρω ότι παραλογιζομαι. Είναι από την αϋπνία; Μήπως να κάνω υπνωτισμο; έκλεισα ραντεβού με τη γιατρό από το δεύτερο νοσοκομείο. Θα της ζητήσω υπνωτικά. Δε πάει άλλο...

Senior Member
    Είχα κι εγώ θέμα με τον ύπνο και με βοήθησε πολύ στις αρχές το Zyprexa. Επίσης επειδή τώρα είμαι σε Abilify (το παίρνω το πρωί) και προέκυψαν κάποιες δυσκολίες στο θέμα του ύπνου, ο γιατρός μου είπε να παίρνω ένα Tranxene μια ώρα πριν κοιμηθώ..
    Πάντως η αϋπνία δεν είναι καλό σημάδι από αυτά που έχω καταλάβει, μπορεί να σχετίζεται με υποτροπή.

Senior Member
    H αυπνία πολλές φορές είναι σύμπτωμα πριν την υποτροπή. Ίσως υποτροπιάζεις. Αν θες το κεφάλι σου ήσυχο πήγαινε σε κάποιον ψυχίατρο να σε παρακολουθεί και μη σταματάς την αγωγή.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Το πρόβλημα μου είναι ο ύπνος. Και με τα seropuel και μετά την ολανζαπινη δε κοιμόμουν... πήρα και νοζιναν νομίζω τα λένε και δε κοιμήθηκα... δε μπορώ να καταλάβω.... Και εκεί που λέω δεν υπάρχουν δαιμόνια και τα λοιπά βγαίνω στο δρόμο και βλέπω παπάδες να με πλησιάζουν και στη τηλεόραση να παίζει εξορκισμους.... τα προκαλώ όλα εγώ στον εαυτό μου;;; τι να πω;;; θα πάω στο γιατρό αλλά δε θέλω να πάρω φάρμακα ξανά και πάλι να γίνουν τα ίδια... Γιατί και τη δεύτερη φορά ενώ έπαιρνα φάρμακα έπαθα μανιακό επεισόδιο... γίνεται αυτο;Ενώ παίρνεις φάρμακα να έχεις επεισόδια;

Senior Member
    Tα έπαιρνες σωστά;; Πχ αν σου είχε και αντικαταθλιπτικό και αντιψυχωσικό και έπαιρνες μόνο το αντικαταθλιπτικό μπορεί να ήταν η αιτία να έχεις μανία. Ναι μπορεί να έχεις συμπτώματα και ας παίρνεις φάρμακα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Τη πρώτη φορά που πήρα αγωγή ήταν μόνο σεροκουελ αλλά μεγάλη δόση και με τα χρόνια απλά τη μείωσε κατά πολύ λίγο αλλά μόνη μου. Αντί για 3 έπαιρνα 2... Και το ξανά παθα.κοιτάω τι έγραφα πριν 5 χρόνια και δε το πιστεύω ότι τώρα έχω τα ίδια άλλα με άλλο τρόπο... έλεγα ότι παλεύει μέσα μου το κακό και το καλό... Και τώρα βλέπω για αγίους και εξορκισμους. Γίνεται να είναι όλα τυχαία;

Senior Member
    Ναι οι συμπτώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συχνό φαινόμενο. Ο εγκέφαλος τα συνδέει έτσι ώστε πλάθει την δικιά του ιστορία παραλογισμου.
    Αν τα σταματούσες από μονη σου τότε λογικό είναι να υποτροπιάζεις.
    Αν θες την γνώμη μου ξεκίνα αγωγή με έναν καλό ψυχίατρο,βρες ένα φάρμακο που να σου ταιριάζει κ μη κάνεις πειράματα. Ενημερώσου για το πρόβλημα σου.

Έδειχνα πολύ καλά εκτός από το ότι δε κοιμόμουν... αλλά αφού τα φάρμακα δεν βοηθούσαν σε αυτό...είπα και με τη γνώμη 1 γιατρού να τα σταματήσω... ένας άλλος που με παρακολούθησε για λίγους μήνες και είχε έρθει σπίτι μου όταν δεν ήμουν καλά αλλά δεν είχαμε βρει λύση μου έλεγε να μη τα σταματήσω... απλά επειδή έχω σχέση και προσπαθώ να ηρεμήσω και μου έλεγε και εκείνος και η μητέρα μου να τα σταματήσω είπα Ν το κάνω... Όχι ότι δεν ήθελα.... Θέλω! !!!

Senior Member
    Πρώτα πρέπει να βρεις έναν καλό γιατρό. Να του πεις τι συμπτώματα είχες ακριβώς. Αν δεν είσαι σίγουρη να δώσεις το τηλέφωνο των πρώτων γιατρών σου μήπως κ έχουν το ιστορικό σου.
    Τα φάρμακα μπορεί να αλλάξουν το βιολογικό ρολόι στον ύπνο. Συνήθως φέρνουν υπνηλία αλλά αν δεν διορθώνεται ο ύπνος υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί φαρμάκων για να επιτευχθεί αυτό.
    Αν έχεις κάποιας μορφής ψύχωση να ξέρεις ότι δεν υπάρχει θεραπεία και ότι ίσως θα πρέπει να τα παίρνεις για πάντα εκτός και αν είσαι από τις τυχερές κ μπορέσεις να τα σταματήσεις.