Results 1 to 15 of 41
Thread: ψυχωση και σχεσεις
-
09-02-2017, 13:38 #1
ψυχωση και σχεσεις
ειναι κατι που με απασχολει χρονια και με αφηνει οταν ειμαι σε επεισοδιο που με κανει να απομονωνομαι απο ολους.οταν δεν ειμαι ομως σε επεισοδιο με πιανει αυτη η επιθυμια του να κανω μια σχεση.
φιλους δεν εχω εδω που μενω.μονο αθηνα.
μου εχει λειψει η συντροφικοτητα.τοσο απο φιλους οσο και απο μια σχεση.ξερω ειναι νωρις γιατι τωρα βγαινω απο επεισοδιο 15 μηνων.και τωρα που ειμαι λιγο καλυτερα εδω και μερικες μερες το σκεφτομαι.
ξερω πως το solian εχει πειραξει τις ορμονες μου και ισως και για αυτο να χανω αυτην επιθυμια για σεξ κλπ για μεγαλο διαστημα.
αλλα μου λειπει αυτο το να σε νοιαζεται καποιος, να σε νοιαζει και σενα, η τρυφεροτητα, η ενταση, το παθος, ο ερωτας.μου εχει λειψει αυτη η τρελα που ειναι ο ερωτας.
ομως πως να βρω καποιον αφου δεν εχω δικτυωσεις με ανθρωπους ωστε να γνωριστουμε με καποιον? και αν γνωριζα καποιον θα επρεπε να του μιλησω για την ψυχωση καποια στιγμη?φοβαμαι πως αυτο θα τον εδιωχνε.
εχω δοκιμασει στο παρελθον να δικτυωθω μεσα απο δραστηριοτητες αλλα τιποτα, πουθενα νεοι ανθρωποι.πηγαινα ορειβασια, πηγαινα σε προγραμμα του δημου αλλα τιποτα.
η ψυχωση μου παιρνει αυτην την επιθυμια.κι αν ξανακανω επεισοδιο τι θα γινει?
οι γιατροι και οι ψυχολογοι μου λενε πως ξερουν περιπτωσεις που και δουλευουν και εχουν κανει οικογενεια αλλα εμενα ακομα και μια απλη σχεση μου φαινεται βουνο να ανταποκριθω σε ολα αυτα που συνεπαγεται αλλα το θελω πολυ.
ειναι εφικτο λετε?
εσεις εχετε κανει σχεσεις?κι αν ναι καταφερατε να ανταποκριθειτε?φοβαμαι πως θα αγχωνομουν πολυ και πως θα ξαναεκανα επεισοδιο.αλλα ισως και ο ερωτας με εκανε να ξεχασω το κομματι της ψυχωσης.ισως με συνεπαιρνε.
ορεξη για σεξ δεν πολυεχω αλλα ωρες ωρες θα το ηθελα.
νιωθω σαν πρωτακι στο θεμα της σχεσης ενω παλιοτερα ειχα 2 σχεσεις η μια 3 χρονια και η αλλη 4 χρονια και διαφορες μικροσχεσουλες.
ολα σταματησαν ομως πριν 2.5-3 χρονια.μετα το τελευταια συντομη σχεση που ειχα με ενα παιδι στη 2η νοσηλεια μου η οποια κυλουσε ομορφα αλλα οταν καναμε σεξ πανικοβληθηκα οτι θα αρχιζαν να περιπλεονται τα πραγματα και το σταματησα την επομενη μερα μετα το σεξ.
ειναι εφικτη η σχεση μαζι με την ψυχωση?
εχω αγχος οτι δε θα μπορω να ανταποκριθω αν προεκυπτε κατι.
με ενδιαφερει περισσοτερο η συντροφικοτητα και μετα το σεξ.
δε θελω λογια παρηγοριας.την αληθεια θελωείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
- 09-02-2017, 16:10 #2
μια χαρα εφικτη ειναι η σχεση...μην μασας...αρκει να βρεις καποιον που να σε στηριζει
Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.
09-02-2017, 18:10 #3
παλια πριν το 1ο επεισοδιο ημουν πολύ ανετος με τις σχεσεις... και εκανα πολύ ευκολα... ισως λογω εμφανισης, ισως λογω του ότι ειχα καλη δουλεια και αυτό πεποιθηση, ισως όλα μαζι... μετα το επεισοδιο αλλαξαν τα θελω μου στην ζωη και ο σκοπος!
ισως να θελα μια σχεση γιατι μου λειπει η συντροφικοτητα αλλα πλεον το βλεπω και εγω δυσκολο... σκέφτομαι την 1η κουβεντα..
-τι δουλεια κανεις?
-α δεν δουλευω...
-και πως συντηρησαι?
- α παιρνω αναπηρικη συνταξη...
-ελα μου γιατι τι εχεις?
- α οι γιατροι μου λενε σχιζοφρενεια....
τελος συζητησης.. χο χο χο
ολες οι γνωστες παλιες κοπελες είναι παντρεμένες με παιδια οποτε...
09-02-2017, 18:11 #4
09-02-2017, 18:12 #5
09-02-2017, 18:16 #6
09-02-2017, 18:23 #7
Κατ αρχήν δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς ιατρικούς όρους, οι οποίοι εύκολα μπορούν να παρερμηνευθούν.
Σε περίπτωση που η συζήτηση λάβει τέλος, όσο ποιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο, διότι προφανώς ο άνθρωπος που θα έχεις απέναντύ σου, δεν αξίζει την προσοχή σου.
Βέβαια, αν σχέση για 'σένα σημαίνει μια διαρκής και αέναη κόντρα και προσπάθεια υπονόμευσης του "συντρόφου", τότε λοιπάμε αλλά αυτού του είδους οι αρρωστημένες σχέσεις είναι για "ψυχικά υγιείς"...
09-02-2017, 19:09 #8
αν ειναι σε εξαρση η ψυχωση, οχι!
αν εισαι ρυθμισμενη, εχεις επιγνωση τι ειναι αληθινο και τι οχι, why not?
αλλα ναι πρεπει να βρεις εναν ανθρωπο που να μπορει να σε νιωσει και εσυ να μπορεις να τον εμπιστευτεις. Αυτο θεωρω αθλο...
Προς το παρον, εγω στη θεση σου θα εμπλεκα με ασχολιες να γεμιζω το χρονο μου και ό,τι προκυψει. Οχι ντε και καλα να γινει κατι, αν προκυψει κατι καλο, που να μπορεις να το υποστηριξεις και να υπαρχει αμοιβαιοτητα απο την αλλη πλευρα.
Με το διαβασμα τι κανεις? με το βιολι??Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
09-02-2017, 19:13 #9
δεν ειναι αντρικεια συμπεριφορα να το πει στην κοπελα μετα απο καιρο. Δεν εχει δικαιωμα η κοπελα να γνωριζει την αληθεια? τι θεματα υγειας εχει ο αντρας που εχει επιλεξει για συντροφο?
Δε λεω να το ξεφουρνισει στον 1ο, 2ο καφε αλλα οταν υπαρξει σχεση ολοκληρωμενη, σαφως και πρεπει να το πει. Ας μην πει σχιζοφρενεια, ετσι κι αλλιως ξεπερασμενος ορος ειναι, ας πει πχ οτι περασε ενα πολυ μεγαλο αγχος που του δημιουργησε ιδεες, αλλα το ξεπερασε και ειναι τωρα ρυθμισμενος.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
09-02-2017, 19:17 #10
εδω και λιγες μερες ειμαι καλυτερα μετα απο 15 μηνες.σημερα ειχα λιγες φωνες αλλα εδω και 5-6 μερες ειμαι μια χαρα.
δεν πιστευω οτι ειναι ψευτικες οι ψευδαισθησεις που λενε οι γιατροι αλλα μαθαινω σιγα σιγα οτι αυτο πρεπει να μην το λεω στε αλλους.
υπαρχει ανθρωπος που θα του πω οτι εχω σχιζοφρενεια και θα κατσει μαζι μου?θα φοβηθει..ή κα να μην του πω αυτη τη λεξη και του αναφερω απλα τα συμπτωματα παλι θα φυγει θα με θεωρησει τρελη.
δεν ειναι αυτοσκοπος η σχεση απλα επιθυμια.αλλα φοβαμαι πως ειμαι καταδικασμενη να μεινω μπακουρι πλεον.
σκεφτομαι να γραφτω χορο.βρηκα μια σχολη με 10ευρω το μηνα.αλλα δυσκολευομαι στην επαφη με αλλα ατομα.νιωθω οτι πρεπει να απολογηθω για κατι
διαβαζω 1-3 ωρες τη μερα αναλογα τη διαθεση και τη λειτουργικοτητα μου
το βιολι το εχω σταματησει γιατι ειχα αγχος να παιξω καλα και ετρεμα και δε μπορουσα να παιξωείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
09-02-2017, 19:29 #11
09-02-2017, 20:00 #12
Από τη στιγμή που μόνοι μας βάζουμε εμπόδια, δε χρειάζεται ο υποψήφιος ερωτικός σύντροφος για να μας απορρίψει. Κάνουμε μόνοι μας τη δουλειά!
09-02-2017, 20:56 #13
δε μου αρεσει να βαζω εμποδια αλλα αν κρινω και απο τους δικου μου ακομα που δε θελουν να το δεχτουν πως να πειστω οτι καποιος αλλος αγνωστος θα με αποδεχτει?
ας μην κοροιδευομαστε η συντριπτικη πλειοψηφια ανθρωπων που θα ακουσουν οτι πασχεις απο ψυχωση θα γινουν καπνος..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
09-02-2017, 22:23 #14
@μπου αρχικά ωραίο θέμα!
Εγώ έχω εδώ και 8 χρόνια σχέση. Με βιωσε σε πολύ χαρντκορ καταστάσεις παραληρηματα ιδέες καταδίωξης φωνές οπτικά απόπειρες αυροτραυμαρισμους
Και μέχρι στιγμής δε με χώρισε.
Ομως ηταν και είναι η μόνη ουσιαστική σχέση που έκανα ποτέ μου
Με όλους τους άλλους έχω από μηδαμινες έως τυπικες.
Έχασα πολλά άτομα λόγω σχιζο και πληγωθηκα πάρα πολύ σε βαθμό που δεν θέλω να μιλάω με κανέναν
Κάποιος γιατρός είχε πει ότι τα άτομα με σχιζο δεν μπορούν να αγαπήσουν.
Εν μέρει ίσως και να έχει δίκιο.
Δεν ξέρω αν αγαπώ κανένα άλλο άτομο πέρα από την σχέση μου
ΠΣ. Σορυ για το μεγάλο μήνυμα
09-02-2017, 22:31 #15
Ξέχνα τις σχέσεις ότι εκανεσ εκανεσ απλά στο λέω οπωσ το νιώθω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))