ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Senior Member
    Quote Originally Posted by fighter View Post
    Δυσκολεύτηκα αλλα τα κατάφερα με επιμονή ...ειναι μεγάλο εμπόδιο αυτές οι σκεψεις σε οτι κι αν κανεις !!!
    πόσα χρονια εκανες για να το παρεις το πτυχιο??
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Emafil,

οταν λεω εθισμο, ας πουμε ιντερνετ. Ενω το βαριεμαι αφορητα και μπαινω ισα ισα να δω τα μειλ μου καταληγω να ξοδευω απειρες ωρες χαζευοντας. Και ενω δεν θελω να το κανω, ενω εχω δουλειες που τρεχουν, ενω πρεπει να κανω διαφορα, καταληγω να τα παραταω, και να ασχολουμαι με ανοησιες...σα να ειμαι εθισμενος = αυτο ειναι καταναγκασμος??

Λες αν δεν κανω τα πραγματα με συγκεκριμενη σειρα... αν τη σειρα αυτη ομως την εχω βρει μονος μου και μου εχει δωσει επιτυχιες, οποτε τη βλεπω σαν συνταγη επιτυχιας??
    πχ εχω να μελετησω ενα βιβλιο 500 σελιδων. Λεω πχ 50 σελιδες αναγνωση τη μερα Χ 10 μερες = 1η φορα. 25 σελιδες τη μερα Χ γραφω στο τετραδιο τα βασικα Χ 20 μερες = 2η φορα. Λυνω ασκησεις και αναγνωση παλι Χ 5 μερες= 3 φορα. Ολα μαζι Χ 5 μερες = 4η φορα.
    Και αν δεν το κανω, θεωρω οτι απετυχα γιατι αυτος ο τροπος αλλες φορες μου εδωσε επιτυχιες...

οκ, νομιζω αρχιζω να καταλαβαινω το point, θελεις να πεις οτι στον ψυχαναγκασμο δεν υπαρχει ευελιξια αλλα λειτουργεις τοσο ακαμπτα που καταληγεις να αυτομαστιγωνεσαι αν δεν ακολουθηθει η σειρα που εχεις ορισει...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Emafil,

οταν λεω εθισμο, ας πουμε ιντερνετ. Ενω το βαριεμαι αφορητα και μπαινω ισα ισα να δω τα μειλ μου καταληγω να ξοδευω απειρες ωρες χαζευοντας. Και ενω δεν θελω να το κανω, ενω εχω δουλειες που τρεχουν, ενω πρεπει να κανω διαφορα, καταληγω να τα παραταω, και να ασχολουμαι με ανοησιες...σα να ειμαι εθισμενος = αυτο ειναι καταναγκασμος??
    χαχαχα, σαν να περιγράφεις τον εαυτό μου....και'γω το κάνω και πολλοί άλλοι.....κολλάμε στο ίντερνετ ενώ έχουμε τόσα άλλα να κάνουμε κ πιο σημαντικα...ο "πραγματικός - απαραίτητος" χρόνος....να κάνουμε τα αναγκαια, δλδ μεηλ άντε κ φβ ή καμια ειδηση ...όλα αυτά άντε να είναι 1-2 ώρες το πολύ

αυτό περισσότερο εθισμός είναι κ όχι καταναγκασμος...ή πρέπει να βάζουμε μικρούς στόχους κ σε άλλα ενδιαφέροντα για να απασχολούμαστε

Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Λες αν δεν κανω τα πραγματα με συγκεκριμενη σειρα... αν τη σειρα αυτη ομως την εχω βρει μονος μου και μου εχει δωσει επιτυχιες, οποτε τη βλεπω σαν συνταγη επιτυχιας??
    πχ εχω να μελετησω ενα βιβλιο 500 σελιδων. Λεω πχ 50 σελιδες αναγνωση τη μερα Χ 10 μερες = 1η φορα. 25 σελιδες τη μερα Χ γραφω στο τετραδιο τα βασικα Χ 20 μερες = 2η φορα. Λυνω ασκησεις και αναγνωση παλι Χ 5 μερες= 3 φορα. Ολα μαζι Χ 5 μερες = 4η φορα.
    Και αν δεν το κανω, θεωρω οτι απετυχα γιατι αυτος ο τροπος αλλες φορες μου εδωσε επιτυχιες...

οκ, νομιζω αρχιζω να καταλαβαινω το point, θελεις να πεις οτι στον ψυχαναγκασμο δεν υπαρχει ευελιξια αλλα λειτουργεις τοσο ακαμπτα που καταληγεις να αυτομαστιγωνεσαι αν δεν ακολουθηθει η σειρα που εχεις ορισει...
    κάπως έτσι...(αυτό που λες στις τελευταίες 2 σειρές)...ψάχνεις ν βρεις γιατί απέτυχες και αγχωνεσαι και θεωρείς ότι αυτό φταίει...ότι δεν ακολούθησες την ίδια σειρά....δεν δέχεσαι τις αποτυχίες σαν κομμάτι της ζωής

από την άλλη, όλοι έχουμε κάποια μέθοδο - συνταγή....ας πούμε με τα βιβλία κ 'γω το κάνω... δλδ, 500 σελιδες...20 την ημέρα ή 2 ώρες την ημέρα...είναι ένα πρόγραμμα που δουλεύει σε μενα κ τίποτα παραπάνω ....αν για κάποιο λόγο δεν το ακολουθήσω δεν σημαίνει κ κάτι...δε θα αγχωθώ...την επόμενη μέρα πάλι..δεν κολλάει το μυαλό...

Fighter για ποιον λογο νομιζεις ότι μπορει να προφητευεις;
    Θες να εχεις μια ιδιοτητα παραπανω από τους αλλους ανθρωπους και να αισθανεσαι κατι το ξεχωριστο;
    Αν μαθαινες αυριο ότι δεν εχεις την παραμικρη δυναμη να προβλεπεις το μελλον σου ,θα ενιωθες ομορφα ή θα κατερρεε ο κοσμος γυρω σου ;

Εγω νομιζω ότι παρολο που σε βασανιζει το να νομιζεις ότι εχεις προφητικες ικανοτητες,θα εκανες τα παντα για να μην χασεις αυτην την ψευδαισθηση.

Φιλε κανενας δεν μπορει να προβλεψει το μελλον. Τα παντα διέπονται από το χαος.
    Στο παρακατω βιντεο ( αν και ο τυπος εχει την δικη του τρελα ) εξηγει για ποιον λογο δεν μπορεις να προβλεψεις το μελλον

https://www.youtube.com/watch?v=efviDke1ze8

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σαλβαδόρ View Post
    Fighter για ποιον λογο νομιζεις ότι μπορει να προφητευεις;
    Θες να εχεις μια ιδιοτητα παραπανω από τους αλλους ανθρωπους και να αισθανεσαι κατι το ξεχωριστο;
    Αν μαθαινες αυριο ότι δεν εχεις την παραμικρη δυναμη να προβλεπεις το μελλον σου ,θα ενιωθες ομορφα ή θα κατερρεε ο κοσμος γυρω σου ;

Εγω νομιζω ότι παρολο που σε βασανιζει το να νομιζεις ότι εχεις προφητικες ικανοτητες,θα εκανες τα παντα για να μην χασεις αυτην την ψευδαισθηση.

Φιλε κανενας δεν μπορει να προβλεψει το μελλον. Τα παντα διέπονται από το χαος.
    Στο παρακατω βιντεο ( αν και ο τυπος εχει την δικη του τρελα ) εξηγει για ποιον λογο δεν μπορεις να προβλεψεις το μελλον

Δεν πιστεύω οτι μπορω να προβλέψω το μέλλον και δε θα ηθελα ποτε την ικανότητα
    αυτή ...απλά εχω μια ευαισθησία στο θεμα του θανάτου ...φοβάμαι μηπως έρχονται στο μυαλό μου μηνύματα για αυτο το θεμα ...μακάρι να με διαβεβαίωνε κάποιος πως δεν συμβαίνει αυτο ...προσπαθώ να πιστέψω όσους μου το λενε
    Last edited by Aeon; 20-04-2017 at 20:59.

Member
    φίλε fighter πως εισαι? εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα αυτη την περιοδο, ελπίζω να είσαι καλά..

Junior Member
    Και εγω εχω το ιδιο ακριβως προβλημα ενα χρονο τωρα csath. Δεν την παλεύω καθολου

Member
    γμ τα μυαλα μας μεσα.......

Page 2 of 2 FirstFirst 12