Έχετε Φαντασιώσεις και πόσο συχνά? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    Εγώ φαντάζομαι πολύ συχνά ότι έχω κερδίσει το τζόκερ :p
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Καθε μερα.... Μαλιστα πολλες φορες καθομαι σε αυτους τους κοσμους για ωρες. Σιγουρα ειναι καλυτεροι απο τον πραγματικο
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Κι εγώ καθημερινώς χάνομαι σε τέτοιου είδους φαντασιώσεις... Ωστόσο, το περιεχόμενο τους δεν είναι πάντα καλό. Τις μέρες που είμαι σε έξαρση, όλα μαυρίζουν, και τα σενάρια γίνονται θρίλερ. Όταν είμαι καλά ή καλύτερα αρμενίζω σε κόσμους ηρεμίας κι ελπίζω μια μέρα να μπορώ να νίωθω ασφαλής και υγιής.

Senior Member
    Εγω οταν οδηγω κανα 1/2 ωρο την μερα παιζω διαφορα σεναρια στο μυαλο μου, σε στυλ , ηρωα , πολυεκατομυρουχου και φυσικα νομπελιστα! Καπου ειχα διαβασει οτι απελευθερωνεται ντοπαμινη , και ειναι καλο για το στρες και την ψυχολογια μας γενικα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Κι εγώ καθημερινώς χάνομαι σε τέτοιου είδους φαντασιώσεις... Ωστόσο, το περιεχόμενο τους δεν είναι πάντα καλό. Τις μέρες που είμαι σε έξαρση, όλα μαυρίζουν, και τα σενάρια γίνονται θρίλερ. Όταν είμαι καλά ή καλύτερα αρμενίζω σε κόσμους ηρεμίας κι ελπίζω μια μέρα να μπορώ να νίωθω ασφαλής και υγιής.

Μια απο τα ιδια. Πολλες φορες φανταζομαι πως ειμαι σε καταστασεις που στην πραγματικότητα δεν θα ηθελα να βρεθω ποτε. Αλλα εκει μου αρεσει να το φανταζομαι γτ τουλαχιστον μπορω να ελεγξω το αποτελεσμα
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Το πρόβλημα με εμένα είναι ότι φαντάζομαι μία άσχημη κατάταση... ότι πεθαίνω... τουλάχιστον είναι η μοναδική κατάσταση που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσω κι αυτό με ηρεμεί. Ελπίζω ότι απλώς θα έρθει η λύτρωση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lord of Light View Post
    Δεν εννοώ Σεξουαλικές αυτές τις εχουμε ολοι. Εννοώ π.χ φανταστικά σενάρια - να εχετε πλάσει εναν δικο σας φανταστικο κοσμο. Π.χ φανταζομαι τον εαυτο μου μεγαλοδικηγορο που οικονομαει πολλα λεφτα και ειναι διασημος - ο Κουγιας ενα πραγμα Ρ:

Και αυτες οι σκεψεις να ερχονται καθε μερα ενω π.χ. εισαι περιπτερας και βγαζεις διφραγκα. (Λεω ενα παραδειγμα στη τυχη)

Δηλαδη ο φανταστικος αυτος κοσμος να εχει μεσες ακρες υλοποιηθει φαντασιακα και να καταφευγετε εκει στις δυσκολιες. να αισθανεστε καλα εκει.

ΥΓ: Δεν λεω να πειτε τα φανταστικα αυτα σεναρια ρωταω αν εχετε και ποσο εχουν εισερθει στο μυαλο σας και καθε πότε.
    συνεχεια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και τωρα τελευταια το μονο που θελω ειναι να καθομαι καπου ησυχα και να ταξιδευω με τη φαντασια μου

Senior Member
    Βασικά είμαι ο ορισμός του ονειροπόλου!
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Maladaptive daydreaming...τσεκαρετε τον ορο αμα θελετε. Το εχω απο μικρο παιδι. Υπαρχαν περιοδοι που ξεχναγα μεχρι και να ζησω στη πραγματικη μου καθημερινοτητα, η ζωη με προσπερνουσε. Και οταν προσπαθουσα να το κοψω με επιανε τεραστια μιζερια/καταθλιψαρα.
    Ασχετα που συνειδητοποιουσα οτι δε μου κανει καλο και να το σταματησω δεν μου εκανε καλο.
    Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη.
    Τωρα το εχω περιορισει και εχω συμφιλιωθει με το λιγο, ειμαι οκ με αυτο, μια χαρα. Χωρια που υπαρχει και οι θεωρια οτι ολοι εχουν εναν εσωτερικο μονολογο για τη ζωη τους/μια ιστορια για το πως την βλεπουν απλα δεν τον παιρνουν ολοι χαμπαρι. Μεχρι ενα βαθμο ειναι νορμαλ δηλαδη. Αμα σε πιανουν ομως να κανεις μονος σου χειρονομιες η να γελας/μιλας στον εαυτο σου οκ ισως δεν ειναι τοσο :P
    Επισης υπαρχει η θεωρια πως σε εκτεταμενο βαθμο ειναι αμυντικος μηχανισμος του ψυχισμου για να ξεφυγει κανεις απο μια επιπονη/μη ικανοποιητικη πραγματικοτητα αλλα απο ενα σημειο και μετα ξεφευγει απο αμυνα και γινεται κουσουρι, ο μονος τροπος που αντιλαμβανεσαι τον κοσμο/αλληλεπιδρας με αυτον/σκεφτεσαι. Αυτο ειχα παθει εγω απο τα 3-4 ακομα. Μεγαλωνοντας ευτυχως συμμαζευτηκε το πραγμα αλλα οκ... ακομα ειμαι στη κοσμαρα μου :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Maladaptive daydreaming...τσεκαρετε τον ορο αμα θελετε. Το εχω απο μικρο παιδι. Υπαρχαν περιοδοι που ξεχναγα μεχρι και να ζησω στη πραγματικη μου καθημερινοτητα, η ζωη με προσπερνουσε. Και οταν προσπαθουσα να το κοψω με επιανε τεραστια μιζερια/καταθλιψαρα.
    Ασχετα που συνειδητοποιουσα οτι δε μου κανει καλο και να το σταματησω δεν μου εκανε καλο.
    Τωρα το εχω περιορισει και εχω συμφιλιωθει με το λιγο, ειμαι οκ με αυτο, μια χαρα. Χωρια που υπαρχει και οι θεωρια οτι ολοι εχουν εναν εσωτερικο μονολογο για τη ζωη τους/μια ιστορια για το πως την βλεπουν απλα δεν τον παιρνουν ολοι χαμπαρι. Μεχρι ενα βαθμο ειναι νορμαλ δηλαδη. Αμα σε πιανουν ομως να κανεις μονος σου χειρονομιες η να γελας/μιλας στον εαυτο σου οκ ισως δεν ειναι τοσο :P
    Επισης υπαρχει η θεωρια πως σε εκτεταμενο βαθμο ειναι αμυντικος μηχανισμος του ψυχισμου για να ξεφυγει κανεις απο μια επιπονη/μη ικανοποιητικη πραγματικοτητα αλλα απο ενα σημειο και μετα ξεφευγει απο αμυνα και γινεται κουσουρι, ο μονος τροπος που αντιλαμβανεσαι τον κοσμο/αλληλεπιδρας με αυτον/σκεφτεσαι. Αυτο ειχα παθει εγω απο τα 3-4 ακομα. Μεγαλωνοντας ευτυχως συμμαζευτηκε το πραγμα αλλα οκ... ακομα ειμαι στη κοσμαρα μου :P
    Πολύ ενδιαφέροντα αυτά. Και εγώ λίγο έως πολύ, βρίσκω αυτή τη διέξοδο όταν είμαι πεσμένος και μελαγχολικός.
    Είναι σαν να στρουθοκαμηλίζεις. Ένω υπάρχουν προβλήματα μπροστά σου, πας με το νου σου ταξίδια από τις Μαλδίβες μέχρι τις Παρθένες Νήσους!
    Θα το κοιτάξω περαιτέρω και σε ευχαριστώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Πολύ ενδιαφέροντα αυτά. Και εγώ λίγο έως πολύ, βρίσκω αυτή τη διέξοδο όταν είμαι πεσμένος και μελαγχολικός.
    Είναι σαν να στρουθοκαμηλίζεις. Ένω υπάρχουν προβλήματα μπροστά σου, πας με το νου σου ταξίδια από τις Μαλδίβες μέχρι τις Παρθένες Νήσους!
    Θα το κοιτάξω περαιτέρω και σε ευχαριστώ.
    Θα προτεινα να μη το σκαλιζεις και πολυ, μπορει να σου γαμησει τη ψυχολογια αδικα...και ως καποιον βαθμο ειναι υγιες υποθετω. Χαλαρα.

Senior Member
    Θα προτεινα να μη το σκαλιζεις και πολυ, μπορει να σου γαμησει τη ψυχολογια αδικα...και ως καποιον βαθμο ειναι υγιες υποθετω. Χαλαρα.
    Κοίταξε, την ψυχολογία μου δεν την λες και "παρθένα"...!
    Από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον θα το κοιτάξω, όπως έχω κοιτάξει και πολλά άλλα.

Senior Member
    Κι όταν οι σκέψεις σου σε πάνε σε μέρη πιο άσχημα από αυτά που ήδη βρίσκεσαι....
    Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό;

Banned
    χαχαχα και έλεγα πως μόνο εγώ είμαι τόσο "βλαμμένο"...:p
    Πως κατάφερες να το σταματήσεις ή έστω να το συμμαζέψεις χωρίς να φρικάρεις? Οταν προσπάθησα να το κάνω,κόντεψα στην κυριολεξία να αυτοκτονήσω..
    Aν και βασικά πιστεύω ότι αυτό περιορίζεται όταν η καθημερινότητα του ατόμου είναι απο υπέροχη εώς υποφερτή.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Κι όταν οι σκέψεις σου σε πάνε σε μέρη πιο άσχημα από αυτά που ήδη βρίσκεσαι....
    Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό;
    τελευταια φορα που πηγε η σκεψη μου στο πως μπορει να ειμαι στο μελλον και μου βγηκαν ολες μου οι φοβιες επαθα κριση πανικου

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast