Results 16 to 30 of 36
Thread: Εγκυμοσύνη και σχέση
-
02-11-2016, 23:30 #16
Συνεχιζεις να μην καταλαβαίνεις τους κανόνες ενός φόρουμ και τι εστί μηνύματα εκτός θέματος. Πουθενά δεν ζήτησε την άποψη μας η κοπέλα για το εάν πρέπει να το ρίξει το παιδί ή όχι, πουθενά επίσης δεν φαίνεται να θέλει κάτι τέτοιο. Εσύ πάλι αντί να συνεισφέρεις με τις απόψεις σου για τα προβλήματα που την απασχολούν, οδηγείς ίσως και με δόλο αλλού την συζήτηση. Το θεωρώ απαράδεκτο και μην το συνεχίσεις, οχι για μένα αλλά επειδή με όσα γράφεις δεν βοηθάς ούτε στο ελάχιστο την κοπέλα να δει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα !!!
- 03-11-2016, 02:58 #17
Καλησπέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Δυστυχως δε ξέρω πως να quotarw πολλαπλά μηνύματα οπότε θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα σημεία μπορώ γενικά κ όχι ξεχωριστά στον καθένα.
Καταρχάς οι λόγοι για τους οποίους κράτησα επειδή πολλοί επιμένετε στην ηλικία,ήταν πως αφενός ήθελα ένα παιδί το οποίο δεν ήρθε στα 20 που δεν είχα ζήσει τίποτα απο τη ζωή μου και επίσης συναισθηματικοί λόγοι που με απέτρεψαν από την άμβλωση. Όσο για το αν ήταν εγωϊστικό, νομίζω πως και οι 2 αποφάσεις έχουν στοιχεια εγωισμού. Η καθεμία για τους λόγους της. Δεν έχω θέμα να ακούω πως έπρεπε και αν έπρεπε να κάνω άμβλωση. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του βλέποντας από άλλη γωνία.
Το παιδάκι σαφώς και δεν πρέπει να περάσει τίποτα από όλα αυτά και είναι προτεραιότητα και θα το καλοδεχτούμε και εγώ και ο μπαμπάς του και σαφώς και οι οικογένειες μας.Και είναι δεδομένο πως μόλις γεννηθεί θα λάβει το 200% της φροντίδας μας.
Ο μπαμπάς θέλει να είναι απόλυτα ενεργός στη ζωή του παιδιού και όχι μόνο να υπάρχει σαν εικόνα, οπότε σίγουρα αυτό είναι τεράστια ανακούφιση και βοήθεια και ψάχνουμε μια φόρμουλα πως θα γίνει αποτελεσματικά και μακάρι να την βρούμε.
Οι λόγοι που χωρίσαμε ήταν ανεξάρτητοι με την εγκυμοσύνη και είχε να κάνει με το γεγονός πως σαν ζευγάρι είμα
σταν πλέον μη λειτουργικοί. Βασικά δε θέλαμε άλλο να είμαστε μαζί Οπότε όταν προέκυψε η εγκυμοσύνη θεωρήσαμε πως αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι μαζί δε θα μπορούσαμε να είμαστε και καλοί γονείς και πως σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι γονείς χωρίς ερωτική σχέση αλλά μεγαλώνοντας μαζι το παιδί.Αλλωστε η ύπαρξη δύο ερωτικών συντρόφων δε διασφαλίζει καλούς γονείς αν η σχέση τους είναι χάλια και καταπιέζονται που είναι μαζί. Και αυτό ήταν μια κοινή απόφαση. Δεν εχω να του καταλογίζω κάτι παραπάνω από οτι σε εμένα, δηλαδή ανωριμότητα και απροσεξία τη στιγμή της σύλληψης και για αυτό είμαι ήρεμη.
Είναι απόλυτα λογική η σκέψη της τελευταίας σχέσης μου, πως υπάρχει ένας πρωην (που θα υπήρχε, δε φυτρώνουν τα παιδιά), ενα μωρό και μια εγκυμοσύνη σε εξέλιξη, δηλαδή από όπου και να το πιάσεις, μπέρδεμα είναι. Λογική αλλα ωστόσο συναισθηματικα με τσακίζει δε μπορώ να το κρύψω αυτό γιατί ήθελα να πιστεύω πως αν θες τον άλλον απλά γίνεσαι μέρος της ζωής του , αυτό είναι σίγουρα εγωιστική σκέψη απο μεριάς μου
Τώρα αναφέροντας πως είσαι μια κατάσταση , εννοώ πως είσαι η "μόνη μανα" όχι η Χ, Ψ, Α. Δηλαδή τα καλά σου στοιχεία απλά θα παραβλεφθούν γιατί έχεις μπαγκάζια πίσω και πιστεύω πως βάσει στερεοτύπων δε θα κάτσει να δεί κανείς πίσω απο την κατάσταση. Δηλαδή η ύπαρξη ενός πρώην δε σημαίνει όπως και να έχει πως είναι τοξικός και θέλει να παρέμβει και η ύπαρξη ενός παιδιού περιόρίζει τα πράγματα , αλλά και ή έλλειψη χρημάτων τα περιορίζει (τηρουμένων των αναλογιών). Σαφώς και το ταργκετ γκρουπ ειναι οι 35 και πάνω. Ένας 25αρης θέλει να βγαίνει μέχρι το πρωϊ δε θα περιοριστεί με ένα παιδί που δεν είναι καν δικό του και είναι απόλυτα σεβαστό. Το παιδί θα είναι προτεραιότητα και για άλλους είναι η δουλειά προτεραιότητα.Δηλαδή θελω να πώ είναι μόνο θέμα lifestyle ή και θέμα εγωισμού που θαμεγαλώνει ένα ξενο παιδί?
Σίγουρα με ή χωρίς παιδιά όλοι έχουμε το ταργκετ γκρουπ μας, οπότε ναι μια διαφορετική επιλογή το διευρύνει ή το περιορίζει.Συμφωνώ πως όλοι καταστάσεις είμαστε στην ουσία απλά νιώθω πως είναι ακόμα στην Ελλάδα "στίγμα" και πως πολλές οικογένειες σίγουρα θεωρούν ντροπή για τον γιο και την κόρη του να έχει σχέση με single mom ή dad ακόμα και σήμερα.
03-11-2016, 08:12 #18
ε δεν νομιζω μετα από καποια ηλικια να ενδιαφερετε κανεις τι θα πει ο κοσμος και ειδικα οι γονεις του.. οι λογοι που θα αποτρεψουν έναν ανδρα να συναψει σχεσεις μαζι σου θα ναι καθαρα προσωπικοι και θα χουν να κανουν με την προσωπικοτητα του κάθε ανδρα!
πχ αν κρινω από μενα ολες οι παλιες μου γυναικες εχουν παντρευτεί και κανουν παιδακια.. αν χωριζαν και μου λεγαν να ειμαστε μαζι.. δεν θα κολωνα από το γεγονός ότι εχουν παιδια.. και ότι υπαρχει ενας αλλος ανδρας που θα εχει λογο στα παιδια... απλα ισως να θελα να κανουμε και ένα μαζι...
03-11-2016, 08:53 #19
Στερεοτυπα υπαρχουν κυριως στην επαρχια και σε μεγαλυτερες ηλικιες.Στην πρωτευουσα οχι τοσο.
Περα απο τα στερεοτυπα υπαρχει το πρακτικο κομματι,που ειναι και lifestyle οπως ειπες και εγωισμου.
Μια σχεση περναει τα σταδια της απο τη γνωριμια μεχρι το γαμο και τα παιδια.Δε θα μπορεις να εχεις την ανεμελια των πρωτων ραντεβου με το παιδι στη μεση,και ο αλλος θα πρεπει να δεχθει οτι η κοπελα του ειναι και μανα ενος παιδιου που δεν ειναι δικο του.
Πολλοι αντρες παραγκωνιζονται λογω του παιδιου οταν οι γυναικες τους γινονται μαναδες.Φαντασου να γινεται αυτο για χαρη ενος μη δικου τους παιδιου.Και μαλιστα στα πρωτα σταδια μιας σχεσης που ειναι τα πιο ανεμελα θεωρητικα και που το ζευγαρι περναει πιο πολυ χρονο μαζι.
Συν οτι αργοτερα μπορει να κανεις παιδι με αλλο αντρα οποτε περιπλεκεται και αλλο.Δεν ειναι κατι αδυνατο αλλα ο αλλος θα προτιμησει πιο ευκολα μια πιο απλη περιπτωση δηλ. να μπλεξει με μια που δεν εχει παιδια.
Επισης,ειναι ακαιρο να συζητας για ολα αυτα,γιατι αμφιβαλλω αν θα χεις χρονο για dating μεχρι να φτασει το παιδι σε μια ηλικια.
03-11-2016, 10:09 #20
η κοπελα δεν ζητησε καμια γνωμη περι εκτρωσεων, αλλα εσυ θεωρησες καλο να δημοσιευσεις την αναχρονιστικη σου αποψη περι εκτρωσεων και μαλιστα με την μορφη "νομου", υποχρεωσης, ηθικης επιταγης, δεν ξερω πως να το πω.
δικαιωμα της και υποχρεωση της , μη σου πω, και της μελισσας και της καθε γυναικας να γραψει και τον αντιλογο , που ολως τυχαιως συμπιπτει με την νομοθεσια καθε πολιτισμικα προηγμενης χωρας του κοσμου.
κρατα τους αναχρονισμους σου για σενα, οταν μειενις εγκυος, αν εισαι γυναικα. το σωμα των γυναικων τους ανηκει. δεν ειναι δοχειο μωρων και δεν εχει λογο κανενας ταλιμπαν στο τι θα κανει σε αυτο.
03-11-2016, 10:17 #21
για την ηθικη αποψη πολλων περι μονης μητερας, ισχυει αυτο που λες, οπως ισχυουν και αντιστοιχες αντιληψεις για ολα τα θεματα που μπορει κανεις να φανταστει.
δεν ξεπερνιεται αυτο.
απλα εσυ στοχευεις σε ανδρες που δεν εχουν τετοιου ειδους προκαταληψεις και που παραλληλα ο τροπος ζωης σου απο εδω και περα, τους αρεσει και θελουν να ακολουθησουν, να τον κανετε μαζι.
03-11-2016, 11:24 #22
Από την στιγμή που η θεματοθέτρια δεν έχει θέμα να ακούει για τις εκτρώσεις ας μιλήσουμε λίγο για αυτές και για τις αναχρονιστικές μου απόψεις. Παγκοσμίως γύρω στα 50-60 εκ. βρέφη εξοντώνονται κάθε χρόνο. Μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 300.000 εκτρώσεις, ο δε Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι εννιά στις δέκα γυναίκες που υποβλήθηκαν σε έκτρωση έπαθαν κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή στην μετέπειτα ζωή τους ενώ υπάρχει πιθανότητα 45% να επηρεαστούν τα τοιχώματα της μήτρας και να μην μπορεί η γυναίκα να τεκνοποιήσει στην υπόλοιπη ζωή της.
Αυτό λοιπόν είναι που επιθυμείς εσυ Remedy για τις κοπέλες αυτές; Ή νομίζεις πως η στατιστική και οι έρευνες λένε ψέμματα; Είχες εσυ ποτε σου καμιά αδελφή, μάνα, φίλη που αναγκάστηκε ή οχι να προβεί σε έκτρωση; Είδες πόσο πολύ άλλαξε η ζωή της μετά από αυτό το συμβαν; Ξέρεις τι σημαίνει για μια γυναίκα να καταστρέψει το σώμα της και να μην μπορέσει ποτε ξανά να γίνει μητέρα; Μάλλον όχι !!! Για αυτό κόψε το υφάκι των ταλιμπαν και απευθύνσου εκεί που σε παίρνει με αυτό το επιθετικό ύφος !!!
Και ναι, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και προσφεύγουν στην λύση της υιοθεσίας. Η μητέρα θα μπορούσε να φέρει στην ζωή το τέκνο της και μετά να το έδινε για υιοθεσία εκτός και αν είσαι αντίθετη και με τον θεσμό της υιοθεσίας....
03-11-2016, 11:34 #23
9 στις 10 γυναικες που υποβληθηκαν σε εκτρωση επαθαν εξ αυτου διπολικη διαγταραχη η καταθλιψη?????
εννια στις δεκα??????
εγω που γνωριζω δεκαδες γυναικες που το εκαναν, γιατι δεν ξερω ουτε μια απο αυτες με τετοια ασθενεια??? ολες οι φιλες μου επεσαν στο 10%??? αποκλειεται, λυπαμαι.. επισης, ολες εκαναν οταν το θελησαν, μετεπειτα παιδια με τις συνθηκες που επελεξαν. μα καμια να μην ηταν στο 45%????
σιγουρα προκειται για παραπληροφορηση. αν εχεις τετοια εκθεση του ΠΟΥ παρακαλω να την δημοσιευσεις. φυσικα και το αμφισβητω αν δεν το δω.
βεβαιως και δεν επιθυμω οι κοπελες να προβαινουν σε εκτρωσεις.
επιθυμω να λαμβανουν ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για να μην χρειαστει να κανουν εκτρωσεις.
αν ομως παρα τα μετρα, η για καποιο λογο δεν ληφθηκαν μετρα συμβει μια ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ εγκυμοσυνη (και ποιος δεν θελει να ειναι επιθυμητη), τοτε ειναι στην αποκλειστικη αποφαση της γυναικας η εξελιξη.
κανενος αλλου.
εμενα ομως με ενδιαφερουν αλλα στοιχεια, κι αν μπορεις να τα βρεις, τα περιμενω.
ποσα παιδια που γεννηθηκαν ανεπιθυμητα και απο ακαταλληλους γονεις κατεληξαν δυστυχισμενα η ψυχικα ασθενη με πιθανη καταθλιψη η πιθανη διπολικη διαταραχη?
ποσες γυναικες κατεστρεψαν την ζωη τους απο μια εγκυμοσυνη που δεν μπορεσαν να ελεγξουν?
ξεπερνας σιωπηλα το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ολα τα προηγμενα κρατη που αντιμετωπιζουν την γυναικα σαν ατομο με δικαιωματα κι οχι σαν ζωο η σαν αντικειμενο , δινουν το δικαιωμα στην γυναικα να αποφασιζει για το σωμα της και για το μελλον της.
ευτυχως για μας, προς το παρον, ισχυει...
03-11-2016, 11:41 #24
03-11-2016, 14:34 #25
Για να είσαι ευτυχισμένη αρχικά πρέπει εσύ η ίδια να ανοίξεις το νου σου και να μην το στενεύεις ψάχνοντας πως λειτουργεί ο κόσμος στερεοτυπικά. Προσωπικά γνωρίζω πολλές χωρισμένες μητέρες που ξαναπαντρεύτηκαν ή έχουν κάποιο σταθερό σύντροφο. Αλλά αυτή η πληροφορία δεν θα ανακουφίσει το άγχος μέσα σου αν εσύ η ίδια δεν νιώσεις αρχικά ότι έπραξες σωστά, δηλαδή έχεις τη δυνατότητα να γευτείς τη μητρότητα και την ευτυχία μέσα από αυτό και ότι τυγχάνει ο πατέρας να είναι ένας άνθρωπος που παρότι ερωτικά δεν μπορείτε να συνυπάρχετε έχετε δημιουργήσει μια ομάδα με καλό σκοπό.
Στη ζωή σου θα ξαναερωτευτείς και θα σε ερωτευτούν γιατί αυτά τα πράγματα δεν καταλαβαίνουν από καταστάσεις και εμπόδια και θα βιώσεις ξανα τη συντροφικότητα. Το πρόβλημα είναι όταν νομίζεις πως το παιδί φταίει επειδή η κατασταση δεν προχώρησε. Οχι, ότι νέο κι αν είχες μάθει εγκυμοσύνη, δουλειά στο εξωτερικό, ασθένεια που θα σταμάταγε να σε κανει 100% διαθέσιμη αυτός ο άνθρωπος που αναφέρεις θα έφευγε, δεν ήσουν η γυναίκα της ζωής του
03-11-2016, 23:59 #26
Η κατάσταση για την καινούρια σχέση είναι περίεργη διότι α) δε σε γνώρισε single mom, β) δεν υπάρχει παγιωμένη κατάσταση, δηλαδή ποια είναι τα όρια του μπαμπά του παιδιού, πώς τον αντιμετωπίζεις κτλ . Είναι μια νέα σχέση που χτίζεται μεταξύ σας, γίνεστε γονείς. Δεν είναι εύκολο για τη νέα σου γνωριμία να βρει μια θέση και να νιώθει άνετα σε όλο αυτό. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά ακόμα.
Όταν με το καλό γεννήσεις, μπείτε σε μια ρουτίνα (με την καλή έννοια) με το παιδί και τις επισκέψεις/ φροντίδες του μπαμπά του, τότε θα βρεις πολλούς που θα θέλουν να καλύψουν τον άδειο χώρο στο πλευρό σου- ως σ'υντροφοί σου.
Τώρα δεν είναι καν ορατός ο χώρος αυτός, πιστεύω.
04-11-2016, 00:14 #27
Μπορεί να είναι απόλυτη η απαντηση,αλλά εμπεριεχει την πραγματικότητά σου.
Κανεις αποχαιρετηστήριο σεξ με τον πρωην σου,που ενώ θέλετε να χωρίσετε παράλληλα κάνετε και σεξ για να το γιορτάσετε....
Μένεις έγκυος "καταλάθος" στην ηλικία των 33 που θα έπρεπε να είχε ωριμάσει μέσα σου η λέξη πρόληψη....
Στα καπάκια γνωρίζεις έναν άλλο άντρα που έχει αισθήματα για σένα,αλλά στα καπάκια την κάνει γιατι δεν γουστάρει μπερδέματα με πρώην και μωρά,αλλά ευτυχώς ο πρώην διατίθεται μετά το αποχαιρετηστήριο σεξ να αναγνωρίσει το παιδί-που ενώ αποφάσισες να κρατήσεις,τώρα δεν είσαι σίγουρη για την απόφαση!
Απορώ αν όλα στην ζωή σου τα διαχειρίζεσαι με τον ίδιο τρόπο!
Μάλλον θα πρέπει να σε δει κάποιος ειδικός-αφού γεννήσεις καλύτερα.
04-11-2016, 09:32 #28
04-11-2016, 11:48 #29
Νομίζω ότι την εγκυμοσύνη την κατάλαβε στο α' μήνα τον Μάιο δηλαδή,τελοσπαντων το θέμα δεν είναι να την τιμωρήσουμε σε ένα δημόσιο φόρουμ για τις πράξεις της,από μόνη της λεει ότι αυτομαστιγώνεται!
Το θέμα είναι να αποδεχτεί την απόφασή της να κρατήσει το παιδί που γεννάει σε λίγο καιρό...και ναι νηματοθέτρια πολλοί άντρες αποφασίζουν να κάνουν σχέση ή να παντρευτούν γυναίκες που έχουν ένα παιδί που μπορεί και οι ίδιοι να έχουν άλλο ένα,η ζωή το αποδεικνύει συνέχεια αυτό....δεν υπάρχει καμια περίπτωση να τα ξαναβρείτε με τον πατερα του παιδιού και να γίνετε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;
04-11-2016, 12:11 #30
Σε πρώτη φάση δε θεωρώ καν πως είσαι σε θέση να ξέρεις ποιός είναι ο καημός/καημοί μου διαβάζοντας ένα ποστ στο οποίο ρωτάω για ένα θέμα .
Βιώνω μια κατάσταση πρωτόγνωρη (καθόλου πρόσφατη δεδομένου πως η εγκυμοσύνη διαρκεί 9 μήνες, το λές και ετοιμόγεννη μετά απο 7 μήνες) στην οποία με απασχολούν διάφορα θέματα , ένα από αυτά και αυτό..Θες να μου γράψεις μια λίστα με επιλέξιμες ανησυχίες για εγκύους μήπως???
Επειδή προφανώς ο τρόπος που το θέτεις ευτελίζει και το θέμα και τον προβληματισμό, όχι δεν εχω καημο αν και πότε θα ξαναβρώ άντρα, έχω έναν προβληματισμό πως αν ποτέ θελήσω να ξαναβρώ αντρα θα έχω την αντιμετώπιση που είχα προσφάτως.Ούσα έγκυος δε σημαίνει πως έβαλα το μυαλό μου σε safe mode και σκέφτομαι μόνο ζιπουνάκια.Εκτός αν θεωρείς πως οι έγκυοι μπαίνουν 9 μήνες σε γυάλα ,οπότε δε θα στο χαλάσω.