Ανασταλτική στο τετράγωνο !!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Senior Member

Ανασταλτική στο τετράγωνο !!!

Πως μπορείς να το δουλέψεις αυτό ; Στην περίπτωση μου σχέδον όλα τα αφήνω για τελευταία στιγμή και αν δεν δουλεύω υπό πίεση δεν παράγω.. μέχρι και στο διάβασμα οταν είναι σκ και δεν έχω μαθήματα (ιδιαίτερα) διαβάζω ελάχιστα και αυτό μου κοστίζει μέσα στην βδομάδα..

Συνηθως αναβαλουμε οτι μας φερνει αρνητικα αισθηματα. Το πως θα καταφερεις σε ορισμενα να τα δεις με ποιο θετικη οπτικη ειναι ενας αγωνας σημαντικος. Ευκολο δεν ειναι... με λιγα λογια αν μπορω να το περιγραψω λεγεται "Δημιουργω κινητρα και αντιμετωπιζω κατι που δεν μου αρεσει αλλά βρισκω σε αυτο που κανω καποιο νοημα που μου δινει ενεργεια να ασχοληθω".
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Συνηθως αναβαλουμε οτι μας φερνει αρνητικα αισθηματα. Το πως θα καταφερεις σε ορισμενα να τα δεις με ποιο θετικη οπτικη ειναι ενας αγωνας σημαντικος. Ευκολο δεν ειναι... με λιγα λογια αν μπορω να το περιγραψω λεγεται "Δημιουργω κινητρα και αντιμετωπιζω κατι που δεν μου αρεσει αλλά βρισκω σε αυτο που κανω καποιο νοημα που μου δινει ενεργεια να ασχοληθω".
    Σωστά η φυσική μου έχει φαει τη ζωή αλλά θα προσπαθησω γιατί έτσι θα καταφερω τον στοχο μου που ειναι η σχολη που θέλω.. ευχαριστώ πολυ΄για την απάντηση σου :)

Το σχολειο ειναι μια προετοιμασια εφαρμογης για το μετεπειτα. Στη σχολη σου θα δεις οτι θα υπαρξουν μαθηματα που δε θα σου τραβανε τοσο το ενδιαφερον αλλά και εκει θα πρεπει να το παλευεις. Εισαι στη τελικη ευθεια ; τελευταια ταξη ;

Senior Member
    Το σχολειο ειναι μια προετοιμασια εφαρμογης για το μετεπειτα. Στη σχολη σου θα δεις οτι θα υπαρξουν μαθηματα που δε θα σου τραβανε τοσο το ενδιαφερον αλλά και εκει θα πρεπει να το παλευεις. Εισαι στη τελικη ευθεια ; τελευταια ταξη ;
    Ειμαι 27 εχω τελειωσει μια σχολη.. μετα απο μια δουλεια και μια προσωπικη αποτυχία αποφάσισα να ξανα φτιαξω τη ζωή μου απο την αρχη.. η ευτυχια ειναι αποφαση αλλα ειμαι κ ανασταλτικη τρομαρα μου..αυτο ειναι το κακο..

... Τι να πρωτο πω ; το δυσκολο ειναι να ξανα αρχισεις ! Εσυ εκανες το πιο μεγαλο βημα και συγχαρητηρια, ευχομαι να πετυχεις στην σχολη που επιθυμεις. Εαν δεν υπηρχε το βαρομετρο χρημα θα ειμασταν ολοι οι ανθρωποι καλυτεροι υποθετω μιας και δε θα βλεπαμε τοσα εμποδια στα ονειρα μας. Εγω βλεπω περισσοτερη αποφασιστικοτητα και λιγοτερη ανασταλτικοτητα. Γεμισε τον χωρο σου με εμψυχωτικα σημειωματα για να ειναι η καθε ημερα μια Νεα Αρχη :) :) :)

Senior Member
    ... Τι να πρωτο πω ; το δυσκολο ειναι να ξανα αρχισεις ! Εσυ εκανες το πιο μεγαλο βημα και συγχαρητηρια, ευχομαι να πετυχεις στην σχολη που επιθυμεις. Εαν δεν υπηρχε το βαρομετρο χρημα θα ειμασταν ολοι οι ανθρωποι καλυτεροι υποθετω μιας και δε θα βλεπαμε τοσα εμποδια στα ονειρα μας. Εγω βλεπω περισσοτερη αποφασιστικοτητα και λιγοτερη ανασταλτικοτητα. Γεμισε τον χωρο σου με εμψυχωτικα σημειωματα για να ειναι η καθε ημερα μια Νεα Αρχη :) :) :)
    Τι γλυκός άνθρωπος..ευχαριστώ πραγματικά.. μακάρι να τα καταφέρω πρέπει να την αγαπήσω τη φυσική είναι η μόνη λύση.. τι να σου πω τα χρήματα δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας ευτυχίας στην μεχρι τωρα ζωή μου.. καλή δουλειά οι γονείς, μοναχοπαιδι, αλλά η σφαλιαρα στα προσωπικά με έκανε να πω ελενακι ξυπνα σου κλεψανε το ονειρο ξυπνα και ξεκίνα από την αρχή.. σε ευχαριστώ και παλι.. με έχετε βοηθήσει σε πολλά εσείς εδω περα να είστε καλα σωματικά και ψυχικά !!!

Ειμαι της γνωμης πως ο καθε ανθρωπος εχει το δικο του αγωνα και ακομα και εαν δεν μοιαζουν αρκετα στοιχεια καλο ειναι να μην κρινουμε αυστηρα. Αυτο δε με καθιστα αυτοματα καλυτερη γιατι μπορει καποιος να με αποκαλεσει διπλωματισσα, ολα παιζουν σε τουτη τη ζωη ! Σε ευχαριστω για τον καλο σου λογο ειμαι και κοπελια να σημειωσω εδω γιατι το ψευδωνυμο μου ειναι ουδετερο.
    Για εμενα ηταν ανασταλτικος παραγοντας το χρημα ( ενοικιο, παγια εξοδα, διατροφη, εξοδα σχολης ) αλλά βαζω τον εαυτο μου κατω και λεω - εαν δεν ειχες και ιστορικο ψυχολογικο ταυτοχρονα θα κηνυγουσες περισσοτερο το ονειρο σου για ενα δευτερο πτυχιο και θα δουλευες παρτ ταιμ εστω. Θαυμαζω τους ανθρωπους που πεφτουν και ξανα σηκωνονται. Απλα σε μια ψυχικη νοσο εκεινος που δεν νοσει δεν ειναι καλο να βαζει χρονομετρητη στον αλλον διοτι ειναι σχετικα παραλογο, αυτο το δικαιωμα ισως να το εχει μονον ενας ψυχιατρος αλλά και παλι δεν ξερω.

Κατι σε πληγωσε - απογοητευσε και θυμηθηκες το προσωπικο σου θελω και την αυτο εξελιξη σου, σωστα ; η αποφαση σου λοιπον να δημιουργησεις δειχνει δυναμη.

Senior Member
    Ειμαι της γνωμης πως ο καθε ανθρωπος εχει το δικο του αγωνα και ακομα και εαν δεν μοιαζουν αρκετα στοιχεια καλο ειναι να μην κρινουμε αυστηρα. Αυτο δε με καθιστα αυτοματα καλυτερη γιατι μπορει καποιος να με αποκαλεσει διπλωματισσα, ολα παιζουν σε τουτη τη ζωη ! Σε ευχαριστω για τον καλο σου λογο ειμαι και κοπελια να σημειωσω εδω γιατι το ψευδωνυμο μου ειναι ουδετερο.
    Για εμενα ηταν ανασταλτικος παραγοντας το χρημα ( ενοικιο, παγια εξοδα, διατροφη, εξοδα σχολης ) αλλά βαζω τον εαυτο μου κατω και λεω - εαν δεν ειχες και ιστορικο ψυχολογικο ταυτοχρονα θα κηνυγουσες περισσοτερο το ονειρο σου για ενα δευτερο πτυχιο και θα δουλευες παρτ ταιμ εστω. Θαυμαζω τους ανθρωπους που πεφτουν και ξανα σηκωνονται. Απλα σε μια ψυχικη νοσο εκεινος που δεν νοσει δεν ειναι καλο να βαζει χρονομετρητη στον αλλον διοτι ειναι σχετικα παραλογο, αυτο το δικαιωμα ισως να το εχει μονον ενας ψυχιατρος αλλά και παλι δεν ξερω.

Κατι σε πληγωσε - απογοητευσε και θυμηθηκες το προσωπικο σου θελω και την αυτο εξελιξη σου, σωστα ; η αποφαση σου λοιπον να δημιουργησεις δειχνει δυναμη.
    Κοιταξε μια κακή ψυχολογική κατάσταση ειναι κάτι δύσκολο, η μαμα μου ειχε 14 χρονια καταθλιψη και '' δεν ηταν η μαμα μου'' οποτε τι να λεμε εχεις τα δικια σου με το παραπανω

Ειναι καλυτερα ; Εννοεις "δεν ηταν" λογω της νοσου, σωστα ; συγνωμη εαν εχεις ανοιξει θεμα με προσωπικα στοιχεια και δεν το εχω διαβασει. Εγω κληρονομησα την ταση αλλά μεχρι να συνδεσω τα κομματια του παζλ ειχα ηδη υπερ ταλαντωσει τα ορια μου, κοινως με εξουθενωσα. Ειμαστε ομως παρα πολλοι ανθρωποι τελικα που με τον ενα ή τον αλλο τροπο μηδενιζουμε το κοντερ και ξανα αρχιζουμε. Πραγματι το φορουμακι μας εχει αξιολογα μελη με καλοπροαιρετη διαθεση !

Senior Member
    [QUOTE=Constantly curious;644001]Ειναι καλυτερα ; Εννοεις "δεν ηταν" λογω της νοσου, σωστα ; συγνωμη εαν εχεις ανοιξει θεμα με προσωπικα στοιχεια και δεν το εχω διαβασει. Εγω κληρονομησα την ταση αλλά μεχρι να συνδεσω τα κομματια του παζλ ειχα ηδη υπερ ταλαντωσει τα ορια μου, κοινως με εξουθενωσα. Ειμαστε ομως παρα πολλοι ανθρωποι τελικα που με τον ενα ή τον αλλο τροπο μηδενιζουμε το κοντερ και ξανα αρχιζουμε. Πραγματι το φορουμακι μας εχει αξιολογα μελη με καλοπροαιρετη διαθεση ![/QU

Ναι πολύ καλύτερα, αυτό εννοώ λογω της κατάθλιψης σχεδον ολα αυτα τα χρονια τις δουλειες του σπιτιου τις εκανα εγώ και δεν χαμογελουσε δεν ακουγε μουσικη.. το κακό προέκυψε μετα τον αποτομο χαμο του μικρου της αδερφου.. τον χασαμε μπροστα στα ματια μας.. και εγω τοτε ημουν μονο 13.. τεσπα το σημαντικο ειναι οτι τωρα ειναι καλα.. για την μανουλα μου οχι δεν ειχα γραψει κατι.. για τα προσωπικα μου ναι.. δεν πειραζει που δεν το εχεις διαβασει προς θεου.. :) ναι εχει εμενα μου κρατανε παρεα απο τον Απριλιο.. :)

Μπηκες σε ρολο υπευθυνο στην εφηβεια σου και κατα καποιο τροπο σε ρολο γονεα για να βοηθησεις ! Αυτο δεν ειναι λιγο, δεν ειναι μικρο, δεν ειναι σιγουρα απλο. Χαιρομαι για εκεινην αλλά καταλαβαινω οτι και εσυ εισαι ευαισθητη και αποφασισες να βοηθας και οχι να καταστρεφεις. Ειναι ζητημα χαρακτηρα αυτο, αλλο παιδι απλα θα μπορουσε να αδιαφορησει πιστεψε με !

Senior Member
    Μπηκες σε ρολο υπευθυνο στην εφηβεια σου και κατα καποιο τροπο σε ρολο γονεα για να βοηθησεις ! Αυτο δεν ειναι λιγο, δεν ειναι μικρο, δεν ειναι σιγουρα απλο. Χαιρομαι για εκεινην αλλά καταλαβαινω οτι και εσυ εισαι ευαισθητη και αποφασισες να βοηθας και οχι να καταστρεφεις. Ειναι ζητημα χαρακτηρα αυτο, αλλο παιδι απλα θα μπορουσε να αδιαφορησει πιστεψε με !
    Για την μανούλα μου με τίποτα δεν άφησε κανέναν που είχε ανάγκη στην οικογένεια μας χωρις να του συμπαρασταθει και να τον βοηθήσει και οχι με οικονομικο όφελος γιατι παιζουν και αυτα, παππουδες θείους.. αυτά έβλεπα αυτά έκανα, όπως το μάθεις το παιδί λένε.. τεσπά.. με μεγάλωσε γρήγορα ως ενα βαθμό όλο αυτό αν και παιδί ένιωθα μέχρι πριν έναν χρονο.. τώρα πια μεγάλη αν και ανασταλτική ακόμα.. :/ Αλλά ναι η ευαισθησία μου χτυπαει κοκκινο..εχεισ δίκιο ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by maria eleni View Post
    Πως μπορείς να το δουλέψεις αυτό ; Στην περίπτωση μου σχέδον όλα τα αφήνω για τελευταία στιγμή και αν δεν δουλεύω υπό πίεση δεν παράγω..
    Νομιζω, πρεπει να σκαψεις λιγο μεσα σου γιατι τα αφηνεις ολα τελευταια στιγμη. Βαριεσαι? τεμπελιαζεις? θελεις να κανεις κατι αλλο? Λειτουργεις βασει προγραμματος και δεν το τηρεις? τι ακριβως??

ας πουμε εγω στο διαβασμα ηθελα τελευταια στιγμή να ειμαι ο αρχοντας και να χαιρομαι την ηρεμια μου. Επειδη αγχωνομαι πολυ και φοβαμαι οτι κατι μπορει να προκυψει τελευταια στιγμη και να μην μπορω να διαβασω. Το υπο πιεση μπορεις να το υποκαταστησεις διαβαζοντας, οχι στο σπιτι, αλλα σε αναγνωστηριο με κοσμο. Εκει νιωθεις μια καποια πιεση οτι πρεπει να διαβασω. Σε φασεις που δεν ηθελα να κλειστω σπιτι, διαβαζα σε καφετεριες, πηγαινα βολτα και διαβαζα σημειωσεις, ακουγα μουσικη κλπ.
    Μια αλλη ιδεα ειναι τελευταια στιγμη να κανονισεις μια εξοδο οποτε θα αναγκαστεις να διαβασεις νωριτερα. Να φτιαξεις ενα προγραμμα που θα εχει και αλλες δραστηριοτητες μεσα, και οχι διαβασμα μονο. Οποτε θα αναγκαστεις να διαβασεις γιατι δεν θα υπαρχει χρονος μετα.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Νομιζω, πρεπει να σκαψεις λιγο μεσα σου γιατι τα αφηνεις ολα τελευταια στιγμη. Βαριεσαι? τεμπελιαζεις? θελεις να κανεις κατι αλλο? Λειτουργεις βασει προγραμματος και δεν το τηρεις? τι ακριβως??

ας πουμε εγω στο διαβασμα ηθελα τελευταια στιγμή να ειμαι ο αρχοντας και να χαιρομαι την ηρεμια μου. Επειδη αγχωνομαι πολυ και φοβαμαι οτι κατι μπορει να προκυψει τελευταια στιγμη και να μην μπορω να διαβασω. Το υπο πιεση μπορεις να το υποκαταστησεις διαβαζοντας, οχι στο σπιτι, αλλα σε αναγνωστηριο με κοσμο. Εκει νιωθεις μια καποια πιεση οτι πρεπει να διαβασω. Σε φασεις που δεν ηθελα να κλειστω σπιτι, διαβαζα σε καφετεριες, πηγαινα βολτα και διαβαζα σημειωσεις, ακουγα μουσικη κλπ.
    Μια αλλη ιδεα ειναι τελευταια στιγμη να κανονισεις μια εξοδο οποτε θα αναγκαστεις να διαβασεις νωριτερα. Να φτιαξεις ενα προγραμμα που θα εχει και αλλες δραστηριοτητες μεσα, και οχι διαβασμα μονο. Οποτε θα αναγκαστεις να διαβασεις γιατι δεν θα υπαρχει χρονος μετα.
    κανω άλλες βλακείες πχ ακουω μουσικη ή θα συμμαζεψω.. τα αφήνω τελευταια στιγμή και μετα τρέχω και δεν φτάνω.. και ειναι κριμα γιατι η αποφαση για τις εξετασεις ειναι συνειδητή..

Page 1 of 2 12 LastLast