Results 46 to 57 of 57
Thread: ΒΟΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΙΔΨ
-
14-11-2016, 20:47 #46Nefeli28Guest
Όχι από όσο ξέρω. Δεν το έχω ψάξει όμως.
Εννοώ, πως αν ήταν κάτι θα είχε κάνει την εμφάνισή του σωστά;
- 14-11-2016, 20:57 #47
Δεν φαινεται παντα, εκτος αν κανει την εκρηξη του...
τελος παντων...
σε ρωτησα επειδη εγω εχω, και η Anxious εχει. Ειναι κοινο γνωρισμα, οχι παντα, δεν ειναι κανονας, αλλα ειναι κατι που συνηθως υπαρχει...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
14-11-2016, 22:07 #48Nefeli28GuestΈχω δερματικο πρόβλημα με εξανθηματα στα χέρια που φουντώνει κατά περιόδους. Αυτό είναι κάτι που δεν το είχα πιό παλιά.
15-11-2016, 09:46 #49
ρε συ παω κ του λεω "εχω τρελλοφοβια, φοβο τρελλας απο μικρη" κ με ρωταει αν ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ????!! εβαλα τα κλαματα επι τοπου...χρειαστηκα παμπερς...κ αρχισα να τρεμω!! νομιζα οτι με ρωταει διοτι εφσον εχω αγχωδη διαταραχη μπορει να το παθω ΚΑΙ αυτο..κ ρε συ πραγματικα εφυγα τρεχοντας!! τι ειναι αυτοι οι αχρηστοι ρε συ??
το οτι μιλαγε με γριφους ο δικος σου Νεφελη..ειναι κατι που δεν ταιριαζει σε εναν σωστο επαγγλματια..
ο τυπος παιζει να ειχε πραγματικα κ αυτος καποια διαταραχη..δεν εξηγειται...
ο αγχωτικος ανθρωπος θελει να ακουει ξεκαθαρα πραματα, ανθρωπινα κ απλα..
για να αποφορτιζεται!! εσενα σε φορτισε περισσοτερο κ γι αυτο εφυγες κ πιο μπερδεμενη απο εκει.
τωρα πλεον ξερεις..θα μπορεις να κρινεις αν αυτος που μιλας ειναι οκ...
νταξει εμαθες..παρτο σαν εμπειρια κ σαν μαθημα.
15-11-2016, 09:51 #50
ναι η αυτοανοσια ειναι συχνη αλλα οχι κ απαραιτητη..
οντως εχω ενα αυτοανοσο κ γω κ η Μαρα..αλλα τωρα μη της μπαινουν ιδεες...
αν ηταν θα ειχε συμπτωματα.
τα εξανθηματα βγαινουν συνηθως απο στρες..δεν ειναι κατι σοβαρο, απλα το δερμα ειναι το μεγαλυτερο μας οργανο κ το αγχος ξεσπαει εκει μερικες φορες κ κανομε αλλεργιες.
θα ηταν πολυ καλο Νεφελη να ξεκινησεις τωρα θεραπεια με καποιον σωστο επαγγελματια...οσο νιωθεις ετσι...μη περιμενεις δλδ να κανει απεξαρτηση πρωτα απο τον παλιο τυπο, πηγαινε τωρα αμεσως σε καποιον να τα πεις κ να σε βοηθησει.
15-11-2016, 11:11 #51Nefeli28GuestΚαλημέρα.
anxious τελικά υπάρχουν πολλοι άχρηστοι εκεί έξω.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί από δαύτους κάνουν αυτή τη δουλειά και χαντακωνουν τον κόσμο. ...
Φαντάζομαι πως ένιωσες....Ναι. ...αν είναι δυνατόν να σου μιλήσει για παραισθησεις. Εσύ ευτυχώς έφυγες από κει. Εγώ έμεινα σχεδόν 2 χρόνια.
2 χρόνια φιλοσοφίας.....γρίφων, διπλών μηνυμάτων, ασυνενοησιας...Και να πιστεύω ότι φταίω εγώ.
Δεν ξέρω τελικά πως έφυγα από κει...
Παρόλο τον πόνο και την αδικία που νιώθω τώρα, αισθάνομαι απελευθερωμενη...
15-11-2016, 11:15 #52
τι λες τωρα! εννοειται οτι θα νιωθεις απελευθερωμενη! εκανες την καλυτερη δουλεια!! μπραβο σου που βρηκες αυτη τη δυναμη! ηταν κ συνηθεια σου ολο αυτο..
μπραβο..αξιζεις ενα μπραβο..να το πεις στον εαυτο σου.!!!
εκανες ενα μεγαλο βημα....
15-11-2016, 13:58 #53
nefeli28 καλησπέρα.Μέχρι τα 20 μου είχα και εγώ έντονη ΙΔΨ για πράγματα παρόμοια με τα δικά σου.Πλύσιμο χεριών,ρούχων,τρόπου που πρέπει να αφήνω τα πράγματα στο χώρο μου, κτλ.Αυτό που με βοήθησε να το ξεπεράσω ήταν η 18μηνη φυλακή.Και εννοώ τους 18 μήνες που πέρασα στον Ε.Σ. αναγκαστικά.Εκεί λοιπόν αναγκάζομενος να συμβιώσω 24/7 με άλλα άτομα δεν είχα τον χώρο να απομονώνομαι για να κάνω τις "τελετουργίες" μου..Προκειμένου να με περάσουν για τρελό,έδωσα τεράστια εσωτερική μάχη με τον εαυτό μου προκειμένου να με πείσω ότι δε θα πάθω μεγάλη συμφορά αν δεν ακολουθήσω όλη την διαδικασία που "πρέπει".. Οσο και αν ακούγεται παράξενο,αυτό με βοήθησε.Βέβαια για να είμαι ειλικρινής,αν γύριζα πίσω τον χρόνο και σκεπτόμενος πόσο πολύ ζορίστηκα σε όλο αυτό,θα έλεγα ναι στο να πάρω τότε αναβολή αρχικά και στο τέλος να το παλέψω για Ι5 αλλά βλέπεις άκουσα την μάνα μου (που δεν είχε ιδέα τι περνούσα γιατί μετά την ψυχική και σωματική βία που δέχθηκα στα 5-6 χρόνια της ζωής μου δεν έλεγα κουβέντα για το τι περνάω) ότι θα αυτοκτονήσει και θα το έχω βάρος στην συνείδηση μου αν το παίδι της πάρει το "τρελόχαρτο" και έκατσα στο κωλοχανείο για τους 18 μήνες..
Στο θέμα της ψυχοθεραπείας τώρα.Εδω και περίπου 8 μήνες κάνω ομαδική συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.Ναι υπήρξαν στιγμές που κάναμε αναβίωση παλιών γεγονότων και εκεί ένιωσα δυσάρεστα αλλά ποτέ δεν έφυγα με δυσάρεστο συναίσθημα από εκεί.Στο τέλος κάθε συνεδρίας κάνουμε και κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης.2 φορές κάναμε και διαλογισμό.Καλή φάση θα έλεγα.Με βοήθησε σε δευτερεύοντα προβλήματα όπως η συναισθηματική υπερφαγία που είχε προκύψει από την διέξοδο που έψαχνα λόγω του ότι δεν είμαι ικανοποιημένος απο την ζωή μου.Η ΙΔΨ πλέον δεν με ενοχλεί.Εμαθα να διαχειρίζομαι σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές μου σκέψεις αλλά όχι όσο θα ήθελα.Το θέμα μου βέβαια είναι ότι προσωπικά πέρα απο την ΙΔΨ πάσχω απο ΔΕΠ-Υ που ως διαταραχή δεν θεραπεύεται παρά μόνο μαθαίνεις να την διαχειρίζεσαι.Αυτό ουσιαστικά με έχει κρατήσει πίσω στη ζωή μου σε κάποια θέματα αλλά οκ σε γενικές γραμμές έχω καταφέρει να εργάζομαι και να ζω ανεξάρτητος σε δικό μου σπίτι.
15-11-2016, 23:52 #54Nefeli28GuestΤο ότι μου λείπει κάτι φορές η συνήθεια και ο ίδιος τι σας λεει; Αν είναι δυνατόν....κι όμως συμβαίνει.
Να ανατρέχω άθελά μου σε ο,τι είχα συνηθίσει τόσο καιρό εκεί. Στις κουβέντες, στον τρόπο σκέψης, σε όλη τη διαδικασία.
Είναι μια απώλεια και όπως όλες οι απώλειες, είναι δύσκολη.
16-11-2016, 09:20 #55
φυσικο κ επομενο να σου λειπει...ηταν ενας ανθρωπος με τον οποιον συνδεθηκες κατα καποιο τροπο..ο θεραπευτης μας ειναι ενας ανθρωπος με τον οποιο δενομαστε..εναποθετουμε ολες τις ελπιδες μας πανω του κ αυτο δημιουργει δεσιμο.
θα ξεσυνηθισεις...χρονο θελεις..παρε τον χρονο σου κ θα σου ξαναελεγα να βρεις ευθυς αμεσως καποιον αλλον, που θα σε βοηθησει κ να διαχειριστεις το μικρο πενθος της απωλειας που νιωθεις αυτη τη στιγμη.
24-02-2017, 19:03 #56
καλησπερα ειμαι καινουρια στο forum, θα ηθελα αν μπορεις anxious να μοθ πεις το τηλ του γιατρου σου γιατι ψαχνω καποιον που να κανει γνωσιακη.ευχαριστω
08-04-2017, 15:05 #57
καλησπέρα, ,μπορεις να μου δώσεις το τηλ του θεραπευτη σου?
σε ευχαριστω πολύ
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία