Αγορα --Αξιζει? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 16 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 230
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Καταρχήν το ποσό που αναφέρεις δεν έχει για όλους την ίδια αξία. Για κάποιους τα 750 ευρώ είναι το μηνιάτικο (και πολλά λέω) και για άλλους μπορεί να είναι δυο καλές έξοδοι για διασκέδαση. Δεν ξέρω τι αξία έχουν τα χρήματα αυτά για την δική σου οικογένεια.

Το ύφος όμως που γράφεις με κάνει να συμφωνήσω με την Mara. Δείχνεις να μην έχεις ακριβώς συναίσθηση της θέσης σου. Είσαι 25 χρονών όχι 15, οι γονείς σου δεν είναι υποχρεωμένοι να σε συντηρούν για πάντα, ποσω μάλλον να σου παρέχουν κινητά και ταξίδια.
    Επίσης όσοι δουλεύουν δεν σημαίνει απαραίτητα οτι φυτοζωούν! Υπάρχουν άνθρωποι στην ηλικία σου και νεότεροι που σπουδάζουν και δουλεύουν ταυτόχρονα και τα καταφέρνουν μια χαρά. Η δουλειά δεν είναι μόνο για την επιβίωση, είναι και δημιουργία, μας κάνει να πατάμε στα πόδια μας, να είμαστε αυτόνομοι και υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ανεξαρτησία, όταν δεν υπάρχει πρωτίστως οικονομική ανεξαρτησία.

Οι εμπειρίες και η ωριμότητα δεν έρχονται μόνο με την καλοπέραση και την καλή ζωή. Έρχονται κυρίως με τα λάθη, τις δυσκολίες, τις συνέπειες και γενικά την ανάληψη της ευθύνης της ζωής μας.
    ουτε το ενα ουτε το αλλο.....ενταξει ειναι αρκετα μεγαλο ποσο ,αλλα ουτε μηνιατικο...αλλα ουτε δυο καλες εξοδοι.....αλλα θα το χαρακτηριζα αρκετα μεγαλο ποσο για την οικογενεια μ....
    μα δεν ειπα να μ συντηρουν για παντα αλλα οσο ειμαι φοιτητης πρεπει να μ συντηρουν...
    ναι αλλα αυτοι π σπουδαζουν και δουλευουν δεν ζουνε.....για μενα δεν ειναι ζωη να μπορεις να βγαινεις δυο μερες την εβδομαδα και κανα καφε αμα προλαβεις.......δεν θα μπορουσα να ζησω ετσι......

μια γιατι καποιος απο τα 25 οπωσδηποτε θα πρεπει να εχει ωριμοτητα και οικονομικη ανεξαρτησια?ανεξαρτητος ειμαι,αλλα οχι οικονομικα...

Προτιμω να μεινω για παντα ανεργος παρα να δουλεψω για 700 ευρω....δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψω για 700 ουτε μια στο εκατομυριο....ειναι σαν να με κλεβουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post

Προτιμω να μεινω για παντα ανεργος παρα να δουλεψω για 700 ευρω....δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψω για 700 ουτε μια στο εκατομυριο....ειναι σαν να με κλεβουν
    Περνα καλα τωρα οσο μπορεις γιατι θα πεινασεις στο μελλον.
    και αν αρρωστησουν οι γονεις σου ή φυγουν απο τη ζωη, με τον τροπο που σκεφτεσαι, ετοιμασου για πανηγυρια... Με τον τροπο που σκεφτεσαι οι πιο ψημενοι στη δουλεια θα σε φανε λαχανο!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    βρε Νικ μου πως εχεις μαθει πως δουλευει η αγορα? με ονειροποληση? ή στα κλαμπ και στα μπουζουκια? η εφορια ξερεις πως δουλευει?αντεχεις να κανεις τετοια ανοιγματα σε καιρο κρισης που η φορολογια για τους ελευθερους επαγγελματιες ξεπερνα το 90% μαζι με τις κρατησεις και ολα τα τερτιπια? βιβλια στην εφορια εχεις ανοιξει? αδεια εχεις παρει? για την επιδοτηση εχεις καταθεσει φακελο? ηρθαν, τσεκαραν το χωρο σου? εχεις βαλει πινακιδες? εχεις παρει εγκριση? εσυ καλα καλα δεν εχεις παρει πτυχιο, τι εναρξη επιτηδευματος θα κανεις?
    Θα μπορουσα να σου θεσω απειρα τετοια ερωτηματα...
    δεν στα λεω για ανακριση, στα λεω για να σου δειξω οτι βλεπεις τα λιγα που νομιζεις οτι σε συμφερουν ενω εχεις ολοκληρωτικη αγνοια για το πακετο...
    Για να ανταποκριθεις στον ανταγωνισμο πρεπει να εχεις διχτυωση, τεχνογνωσια, να προσλαβεις τα καταλληλα ατομα στο καταλληλο ποστο και να κοβει το ματι σου, τι παει καλα, τι δεν παει καλα για να διορθωνεις. Ολα αυτα και παλι ετσι οπως ειναι τωρα, ΑΝ αντεξεις...
    καλες οι ιδεες, αλλα αν δεν μπορεις να τις υλοποιησεις ή οι συνθηκες ειναι αντιθετες, ειναι κενες περιεχομενου.

Μικρος μικρος αλλα στο ρισκο το μυαλο σου... για αυτο σου λεω δουλεψε να δεις πως βγαινει το χρημα και μετα να δεις πως θα κολωνεις χρημα που το εχεις δουλεψει να το τζογαρεις. Και η δουλεια ρισκο ειναι, δεν σημαινει οτι αν προσληφθεις καπου, θα δεσεις με την ομαδα και θα παραμεινεις, αλλα δεν πας να δουλεψεις γιατι σκεφτεσαι τι φυτοζωη θα κανω... αλλα το ρισκο το ορεγεσαι. Ναι γιατι το ρισκο για σενα δεν εχει πονο, δεν εχει κοπο, δεν εχει ιδρωτα...
    Γιατι αγαπητη Μαρα αμφιβαλεις πως ξερω πως δουλευει μια επιχειρηση?

οσο για ιδεες εχω μπολικες

Για να πετυχεις κατι θελει ρισκο αλλιως δεν γινεται......το ρισκο ειναι η αρχη του πλουτου ---νομος-->νικ

Senior Member
    ουτε το ενα ουτε το αλλο.....ενταξει ειναι αρκετα μεγαλο ποσο ,αλλα ουτε μηνιατικο...αλλα ουτε δυο καλες εξοδοι.....αλλα θα το χαρακτηριζα αρκετα μεγαλο ποσο για την οικογενεια μ....
    μα δεν ειπα να μ συντηρουν για παντα αλλα οσο ειμαι φοιτητης πρεπει να μ συντηρουν...
    ναι αλλα αυτοι π σπουδαζουν και δουλευουν δεν ζουνε.....για μενα δεν ειναι ζωη να μπορεις να βγαινεις δυο μερες την εβδομαδα και κανα καφε αμα προλαβεις.......δεν θα μπορουσα να ζησω ετσι......

μια γιατι καποιος απο τα 25 οπωσδηποτε θα πρεπει να εχει ωριμοτητα και οικονομικη ανεξαρτησια?ανεξαρτητος ειμαι,αλλα οχι οικονομικα...

Σου εύχομαι να μην χρειαστεί να δουλέψεις για τόσα, άλλα έχε στο νου σου οτι πολλοί γύρω σου δουλεύουν για λιγότερα και συντηρούν οικογένειες και είναι τουλάχιστον έπαρση να μιλάς έτσι σε τέτοιες εποχές.

Οχι, δεν περιμένει κανείς να είναι κάποιος οπωσδήποτε ώριμος ή οικονομικά ανεξάρτητος στα 25 του, μερικοί δεν είναι ούτε στα 45.

Senior Member
    Γιατι αγαπητη Μαρα αμφιβαλεις πως ξερω πως δουλευει μια επιχειρηση?

οσο για ιδεες εχω μπολικες

Για να πετυχεις κατι θελει ρισκο αλλιως δεν γινεται......το ρισκο ειναι η αρχη του πλουτου ---νομος-->νικ
    χαχα οχι αγνοια, στο απολυτο βαθυ σκοταδι εισαι... και φαινεται αυτο απο οσα λες.

Για να πετυχεις κατι, θελει δουλεια, δουλεια, δουλεια...

H επιτυχια ειναι 99% δουλεια και 1% τυχη >>> Leonardo da Vinci

και ο Τομας Εντισον τι ειχε πει? οτι ανακαλυψε 10 χιλιαδες τροπους με τους οποιους δεν κατασκευαζεται μια λαμπα...προσπαθησε 10.000 φορες για μια λαμπα μεχρι να τα καταφερει...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    χαχα οχι αγνοια, στο απολυτο βαθυ σκοταδι εισαι... και φαινεται αυτο απο οσα λες.

και ο Τομας Εντισον τι ειχε πει? οτι ανακαλυψε 10 χιλιαδες τροπους με τους οποιους δεν κατασκευαζεται μια λαμπα...προσπαθησε 10.000 φορες για μια λαμπα μεχρι να τα καταφερει...
    Τώρα τελευταία τυχαίνει κι ακούω πολλούς με καταπληκτικές ιδέες πλουτισμού... που όμως δεν εφαρμόζονται ποτέ! (Δεν υπονοώ κάτι για σένα νικ, απλά παρατήρηση κάνω γιατί μου το θύμισες τώρα με το θέμα σου)
    Τι στο καλό, βρέχει ιδέες???

Senior Member
    Σου εύχομαι να μην χρειαστεί να δουλέψεις για τόσα, άλλα έχε στο νου σου οτι πολλοί γύρω σου δουλεύουν για λιγότερα και συντηρούν οικογένειες και είναι τουλάχιστον έπαρση να μιλάς έτσι σε τέτοιες εποχές.

Οχι, δεν περιμένει κανείς να είναι κάποιος οπωσδήποτε ώριμος ή οικονομικά ανεξάρτητος στα 25 του, μερικοί δεν είναι ούτε στα 45.
    Μα δεν λεω κατι κακο...λεω για εμενα προσωπικα οτι ουδεποτε θα δουλευα για τοσα.....οι υπολοιποι ας κανουν οτι θελουν....μπορει να εχουν αναγκη τα 400 ευρω οποτε ας δουλεψουν για τοσα......εγω ομως δεν τα εχω αναγκη οποτε γτ να δουλεψω για τοσα?

το θεωρω κοροιδια να βγαζω τοση δουλεια για τοσα λεφτα.....ειναι μεγαλη κοροιδια......1000 και πανω για να δουλεψω και με 8ωρα κανονικα και τα Σκ αδεια

Senior Member
    Τώρα τελευταία τυχαίνει κι ακούω πολλούς με καταπληκτικές ιδέες πλουτισμού... που όμως δεν εφαρμόζονται ποτέ! (Δεν υπονοώ κάτι για σένα νικ, απλά παρατήρηση κάνω γιατί μου το θύμισες τώρα με το θέμα σου)
    βλεπε βαρουφακη-μπαρουφακη....
    απο μπαρουφες, φιλη Ελισαβετ, χορτασαμε....

Senior Member

Δουλεια θελει για αυτους π δεν εχουν μυαλο....τα λεγομενα προβατα...οι μαζεσ......εγω δεν ανηκω σ αυτους...θα πετυχω χωρις πολλη δουλεια....

ας ελεγε οτι ηθελε ο Leonardo...

Senior Member
    εχω πολλες ιδεες πλουτισμου...του χρονου ενα φιλαρακι θα εχει μαζεψει ποσα λεφτα και θα ανοιξουμε και αλλη επιχειρηση.........
    θα σας καλεσω οταν ειναι ετοιμη

Senior Member
    το θεωρω κοροιδια να βγαζω τοση δουλεια για τοσα λεφτα.....ειναι μεγαλη κοροιδια......1000 και πανω για να δουλεψω και με 8ωρα κανονικα και τα Σκ αδεια
    σε ποιο πλανητη? στον πλανητη Γη ή στο δικο σου τον πλανητη?

ποια δουλεια θα βγαζεις ρε Νικ, εδω δεν εχεις δουλεψει ποτε, εμπειρια γιοκ, πτυχιο γιοκ, μια γλωσσα ξερεις μονο... τι προσοντα δηλαδη εχεις που αξιωνεις και αμοιβη επιχειρηματια και ωραριο υπαλληλου?

Senior Member
    Μα δεν λεω κατι κακο...λεω για εμενα προσωπικα οτι ουδεποτε θα δουλευα για τοσα.....οι υπολοιποι ας κανουν οτι θελουν....μπορει να εχουν αναγκη τα 400 ευρω οποτε ας δουλεψουν για τοσα......εγω ομως δεν τα εχω αναγκη οποτε γτ να δουλεψω για τοσα?

Βρε συ δεν είναι οτι διαφωνώ με αυτό που λες ή το βρίσκω παράλογο. Συμφωνώ και εγώ πως οι μισθοί είναι πια εξευτελιστικοί, πώς μας έχουν για δούλους, πως πως...
    Η σιγουριά σου είναι που "οξύνει" τα πνεύματα και δείχνει αυτό ακριβώς που σου λέει η Μαρα, πως έχεις άγνοια. Αυτό το "δεν θα το έκανα ποτέ" Αν είχες ψηθεί λίγο στη ζωή θα ήξερες πως δεν υπάρχει ποτέ. Να εύχεσαι να μην χρειαστεί, σου το εύχομαι και εγώ, αλλά αν χρειαστεί πρέπει να είσαι έτοιμος, όχι κολλημένος στο ποτέ.
    Εντάξει, δικαιολογείται από την ηλικία σου

Senior Member
    βλεπε βαρουφακη-μπαρουφακη....
    απο μπαρουφες, φιλη Ελισαβετ, χορτασαμε....
    Μα πραγματικά, είχα τώρα τελευταία μια γνωριμία (που ευτυχώς ξέκοψα) που με είχε πρήξει με τα μεγαλόπνοα σχέδια. Φοβερές ιδέες όλες μιλάμε, μία και μία.... για άλλον πλανήτη όμως, όχι για τούτον. Να σημειώσω βέβαια πως ο άνθρωπος αυτός, δεν είχε δουλέψει ποτέ στην ζωή του και δεν ήταν και μικρός σαν τον νικ, αλλά πίστευε πως τα ήξερε όλα!

Άλλη περίπτωση πάλι, αυτός είχε δουλέψει, είχε φάει τα μούτρα του 10 φορές, αλλά μυαλό δεν έβαζε. Εκεί στις μεγάλες ιδέες και έσπερνε συνεχώς την καταστροφή για να έρθουν μετά οι γύρω του να αναλάβουν τα ερείπια.

Senior Member
    σε ποιο πλανητη? στον πλανητη Γη ή στο δικο σου τον πλανητη?

ποια δουλεια θα βγαζεις ρε Νικ, εδω δεν εχεις δουλεψει ποτε, εμπειρια γιοκ, πτυχιο γιοκ, μια γλωσσα ξερεις μονο... τι προσοντα δηλαδη εχεις που αξιωνεις και αμοιβη επιχειρηματια και ωραριο υπαλληλου?
    λοιπον θα εχω δυο ξενεες γλωσες ,πτυχιο υπολογιστων...πτυχιο ,μεταπτυχιακο σε παρα πολυ καλο πανεπιστημιο της αμερικης......
    Εμπειρεια θα εχω μεγαλυτερη και καλη συσταση γτ εχω εναν φιλο σε μια εταιρια μεγαλη....θελει να μ γτιαξει και ιλνκεδιν πως λεγεται...και μ ειπε οτι ο ceo του ειναι πολυ φιλος και εχουμε βγει θα μ τα φτιαξουν αυτοι ...
    ολα θα γινουν.....θα δεις π θα ειμαι και προισταμενος...

Senior Member
    Βρε συ δεν είναι οτι διαφωνώ με αυτό που λες ή το βρίσκω παράλογο. Συμφωνώ και εγώ πως οι μισθοί είναι πια εξευτελιστικοί, πώς μας έχουν για δούλους, πως πως...
    Η σιγουριά σου είναι που "οξύνει" τα πνεύματα και δείχνει αυτό ακριβώς που σου λέει η Μαρα, πως έχεις άγνοια. Αυτό το "δεν θα το έκανα ποτέ" Αν είχες ψηθεί λίγο στη ζωή θα ήξερες πως δεν υπάρχει ποτέ. Να εύχεσαι να μην χρειαστεί, σου το εύχομαι και εγώ, αλλά αν χρειαστεί πρέπει να είσαι έτοιμος, όχι κολλημένος στο ποτέ.
    Εντάξει, δικαιολογείται από την ηλικία σου
    υπαρχει ελισαβετ ασχετα αμα δεν το βρισκουν οι μαζες.....
    υπαρχει και το χρημα και ολα....ασχετα αμα εχουν υποδουλωση τον κοσμο και τον τρομοκρατουν απο ολα τα μεσα...
    Δεν προκειται να δουλεψω για τοσα γτ δεν θελω να νιωθω οτι με εκμεταλευονται

Page 3 of 16 FirstFirst 1234513 ... LastLast