ksepernontas tis kriseis panikou
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

ksepernontas tis kriseis panikou

geia sas eimai kainourios parolo pou diavazo apopseis sto site kairo...tha sas po me sintomia oti protoeixa kriseis panikou k agorafovia sta dekaeksi mou stin deftera likeiou ligo prin tis panellinies to 2002.piga se pollous psixologous k psixiatrous oi opoioi m edosan farmaka agxolitika k antikatathliptika ta opoia de me voithisan sto elaxisto. ta tria prota xronia itan poli epodina kathws apefevga tis eksodous ,me pianan kriseis panikou stis kafeteries otan perpatousa akoma k mesa sto aftokinito.... to mistiko pou anarosa pliros...prosopika panta....to 2005 petaksa ta farmaka.arxisa na vgaino kanonika kanontas stathera proodeftika vimata ekthesis... episis otan enoiotha oti tha me piasei panikos i otan me epiane, epina alkool to opoio me sinefere k pistevo oti itan i ousia pou se megalo pososto me voithise na kseperaso to provlima mou. episis to kapnisma mou katapraine k afto to agxos mou k to ksekinisa episis ekeini tin periodo(5 tsigara imerisios)...prin apo 3 xronia imoun enas zontanos nekros k imoun ok mono mesa sto spiti mou me tin proipothesi oti kapoios apo tous goneis mou itan episis spiti...simera spoudazo 800 xiliometra makria apo tin poli mou, zo monos mou, taksidevo monos mou me opoiodipote meso, xrisimopoio ola ta mesa mazikis siginonias stin poli, odigo, pigaino gipedo akoma k se metal sinavlies xoris kanena provlima... oi goneis mou de me voithisan katholou me ti stasi tous na kseperaso to provlima giati me antimeropizan poli epithetika akoma k me xlevazan pou eixa afto to provlima eno mou elegan oti de thelo na kseperaso to provlima mou apaitontas na gino kala apo tous psixiatrous pou me estelnan.antithetws eimai eftixis giati treis kollitoi mou filoi me parakinisan para poli, me anextikan, me stiriksan, k emeinan mazi mou spiti otan de mporousa logo tou provlimatos na vgo k etsi den epesa pote psixologika sto pato.... etsi loipon sinopsizontas tha ithela na po se osous exete agorafobia k kriseis panikou oti ksepernietai, ego nomiza oti de tha to kseperaso pote k otan diavaza apo allous na lene oti to kseperasane ego nomiza oti tha eimai ekseresi... min ptoiste na kserete oti eiste poli dinatoi anthropoi afou palevete kathimerina me tous fovous sas....
    to alkool emena me voithise para poli pote den ekana kataxrisi apla otan eixa na kano kati pou me fovize epina ligo k imoun poli pio xalaros. siga siga afou ksekinisa na kano pragmata pou ekana palia me tin epiria mikris posotitas alkool, eida oti mporo na kano oti akrivos ekana palia k den xriazotan na pino me to perasma tou xronou. vevaia akoma k tora exo spiti panta ligo krasi k otan noiotho agxomenos pino ligo k eimai poli kalitera....
    k to kapnisma 5-10 tsigaron ta 3 teleftaia xronia me voithise k afto psixologika parolo pou ksero oti den einai kalo gia tin igeia k se merikous exo akousei oti epidinonei to agxos....
    afta apo mena kalo kouragio k oti apories exete i an thelete na me rotisete kati grapste apo kato, pistevo oti mporw na sas voithiso....

Senior Member
    Vlepw me ekpliksi oti kaneis den egrapse tpt. Dld sas fanikan ola afta sosta k katanoita i ta theorite malakies k den mpenete ston kopo na rotisete kati? i mipws therapeftikan se olous sas oi kriseis panikou?

Senior Member
    Καλημέρα Phill,
    συγνώμη αλλά με τα greeklish ξεστραβώθηκα.Καλέ μου όλες οι απόψεις είναι σημαντικές και πραγματικά πολύ θα το ευχόμουν να είχαμε γιατρευτεί όλοι ξαφνικά.
    Κατ\'αρχήν συγχαρητήρια που έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις τους πανικούς. Για πολλούς από εμάς παραμένει ακόμα όνειρο. Το τσιγάρο ας πούμε εμένα μπορεί να μου δημιουργήσει πανικό χωρίς να φταίει κάτι άλλο. Καπνίζω βέβαια πολύ περισσότερο από σένα. Πες μου όμως κάτι που μ\'ενδιαφέρει. Πώς κ αποφάσισες να πετάξεις τα φάρμακα. Συνέβη κάτι συγκεκριμένο? ή απλά είδες ότι δεν πάει άλλο? κ το ποτό πώς εννοείς ότι σε βοήθησε? Κάθε φορά που ένιωθες άσχημα έπινες ένα ποτηράκι κ ένιωθες καλύτερα? Τώρα πώς είσαι??

Senior Member
    Γεια σου βικυ και winstonman.λοιπον.ειχα φτασει σε ενα σημειο οπου δεν εβγαινα καθολου κ επερνα χαπια.xanax k zoloft. ειχα αφανταστο προβλημα αγοραφοβιας. δεν εμπαινα ουτε κ σε αμαξι καλα καλα.ωσπου μου την εδωσε κ σκεφτηκα οτι κατι πρεπει να αλλαξει. σταματησα τα χαπια κ εβαλα στο μυαλο μου οτι αντιδοτο σε αυτο τον εχθρο που λεγεται πανικος ειναι το αλκοολ.κ ετσι εχοντας αυτο το πραγμα στο μυαλο μου οταν εβγαινα κ δεν αισθανομουν καλα επαιρνα ποτο. πιστευω οτι καθε αγοραφοβικος με ενα ποτακι στην εξοδο του ειναι ενταξει.τουλαχιστον με εμενα αυτο συναιβει. το αλκοολ κ το καπνισμα παρολο που ολοι οι επιστημονες λενε οτι κανουν κακο εμενα με επανεφεραν πληρως στους κανονικους μου ρυθμους. εχω ξεχασει πλεον τι ειναι πανικος κ αν με πιασει που αυτο συμβαινει συνηθως οταν εχω πολυ αγχος το αντιμετωπιζω σαν να μην τρεχει τιποτα κ δεν το φοβαμαι.παλια αισθανομουν ασφαλης μονο στο σπιτι μου και με τους γονεις μου.σημερα νοιωθω παντου σαν το σπιτι μου.πηγαινω σε clubs σε γηπεδα σε συναυλιες οδηγω κ μενω μονος μου πολυ μακρια απο την πολη μου λογω σπουδων.κουραγιο, κοψτε τα χαπια πριν εξαρτηθειτε απο αφτα.

Member
    phil pinis k pernis k xapia??

Senior Member
    Παντως Phil συμφωνω οτι οντως βοηθαει και το αλκοολ, εγω τα βραδια οσες φορες εχω πιει εστω και λιγο αισθανομαι καλυτερα, γιατι αισθανομαι πιο χαλαρος. Να σου πω, τα βραδια σου πως ηταν οταν ειχες το προβλημα? και πως ειναι τωρα? εμενα πολλες φορες αισθανομαι οτι θα με πιασει πανικος ενω εχω πεσει να κοιμηθω. Μπορω να πω οτι η κακη ποιοτητα υπνου ειναι ενα απο τα βασικα που με εχουν καταβαλει, γιατι σε ολα τα προηγουμενα προβληματα που ειχα στη ζωη μου, ο υπνος παντα ηταν δεδομενος και με ξεκουραζε, εκτος απο τωρα...

Senior Member
    φυσικά εξυπακούεται οτι δεν παιρνω χαπια. τα εχω σταματησει πάνω απο τρια χρόνια. δεν κάνει να πίνεις αλκοολ ενώ παίρνεις φαρμακευτικη αγωγη.ποτέ δεν είχα προβήμα με τον υπνο....δηλαδη τι ακριβώς νοιώθεις οταν παει να σε παρει ο υπνος?πως παθαινεις εκεινη την ωρα κριση κ τι συμπτωματα έχει?

Senior Member
    Οταν πεφτω για υπνο αρκετες φορες νιωθω τα προσυμπτωματα του πανικου ενω προσπαθω να ηρεμησω για να κοιμηθω, δηλαδη δυσπνοια και εναν πανικο να αρχιζει να εισβαλει στο σωμα. Ακριβως οπως αρχιζει μια τυπικη κριση. Φταιει πιθανον οτι την πρωτη κριση την επαθα ενω ειχα πεσει για υπνο, καθως και οτι εχω γενικως ενα μικρο αγχος μη με πιασει κριση κατα τη διαρκεια της ημερας. Το παλευω παντως.

Junior Member

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ !!!

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ !!!

Γεια σας παιδιά. Το forum σας μου έδωσε μεγάλη στήριξη σε όλα αυτά που περνάω.

Θα σας εξιστορήσω εν τάχει κι όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει.

Πριν 4 χρόνια παρουσίαση επί 2μήνου δέκατα, πόνο στο στομάχι, μυικούς πόνους, αδυναμία, κόπωση, στοματίτιδα, άφθες, θωρακικό άλγος και πολλά άλλα. Άρχισα να τρέχω από γιατρό σε γιατρό για να βρω τι έχω. Μετά από άσκοπες ενέργειες κατέληξα σε ψυχολόγο (με βαριά καρδιά) και μου είπε ότι έχω Διαταραχή Πανικού. Έκανα ομοιοπαθητική και όλα ξεπεράστηκαν εκτός από το στομάχι που παρουσιάζει ακόμη προβλήματα με γαστρίτιδες και παλινδρομήσεις

Προ 3 ετίας μου παρουσιάστηκε υπέρταση και από τότε παίρνω φάρμακα.

Προ 2 ετίας διαπίστωσα ότι έχω εκκολπώματα και σπαστική κολίτιδα. Ο πόνος στο έντερο δεν περνάει.

Θωρακικοί πόνοι κάθε 3μηνο

Τον τελευταίο χρόνο παθαίνω τενοντίτιδες στους ώμους.

Με το στομάχι μου παιδεύομαι συνέχεια. ΖΗΤΩ ΤΟ nexium!!!

Προ 2μήνου παρουσίασα έντονη ζάλη για 2 - 3 ημέρες και από τότε παιδεύομαι. Μου είπαν ότι είναι ίλιγγος και άρχισα θεραπεία. Το τελευταίο διάστημα είδα βελτίωση ώστοσο συνεχίζω και ζαλίλομαι κυρίως το πρωι και τώρα νιώθω μούδιασμα σε όλο το κεφάλι για όλη την ημέρα . Άρχισα πάλι να τρέχω από γιατρό σε γιατρό.

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

Τώρα φοβάμαι ότι έχω ΟΓΚΟ στο ΚΕΦΑΛΙ.
    Μου πρότειναν μαγνητική εγκεφάλου και triplex καρωτίδας.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
    Ότι και να μου προκύψει θεωρώ ότι θα πεθάνω. Φοβάμαι πολύ!
    Ιδίως με τον ίλιγγο και το μούδιασμα έχω καταρρακωθεί!

Θα το θεωρούσα σπουδαίο να δεχτώ συμβουλές σοβαρές από όλους σας. Θα είμαι ευγνόμων !!!

Senior Member
    Phil καταλαβαίνω πως μπορεί να σε βοήθησε το αλκοολ.
    Όλους μας χαλαρώνει.
    Είναι αρκετά επικίνδυνος συνδυασμός όμως με τα διάφορα φάρμακα που παίρνουμε κάποιοι εδω μεσα αφενός και αφετέρου μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο να \"γαντζωθεί\" κάποιος απο το αλκοόλ διαβάζοντας το ποστ αυτό.
    Είμαστε όλοι πολύ ταλαιπωρημένοι και μια τέτοια σχετικά γρήγορη λύση θα μας ανακούφιζε.
    Έχουμε όμως όλοι την δυνατότητα να βάλουμε όρια;
    Χαίρομαι πραγματικά που εσύ τα κατάφερες.
    Φοβάμαι όμως οτι ακριβώς επειδη οι ισορροπίες είναι λεπτές και η ανάγκη για διέξοδο μεγάλη, θα πρέπει να προσέχουμε δέκα φορές περισσότερο.
    Έχω δοκιμάσει να πιω για να χαλαρώσω απο κρίση πανικού και είχε αποτέλεσμα.
    Την επομενη φορά πάλι αυτό σκέφτηκα.
    Δεν ξέρω όμως αν θα μπορέσω να πώ \"φτάνει\" και δεν εχω καμία όρεξη να καταλήξω στους ΑΑ.
    Ήδη εχω χ προβλήματα. Δεν θα ήθελα να γίνουν χ+1.