Σπουδές & Οικονομική Κρίση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
    Junior Member

Σπουδές & Οικονομική Κρίση

Ο καθηγητής στον οποίο εκπόνησα την πτυχιακή μου, σήμερα μου πρότεινε να συνεχίσω τις σπουδές μου κάνοντας ένα διδακτορικό. Ένα διδακτορικό συνεπάγεται 4 χρόνια άμισθη εργασία στο πανεπιστήμιο ενώ η πολύωρη παραμονή στο εργαστήριο δεν επιτρέπει την εύρεση έστω και κάποιας part-time δουλειάς. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά σε αυτό το βήμα μου οπότε θα πρέπει να αρνηθώ αυτή την πρόταση.. Θεωρείτε ότι αυτή η απόφασή μου είναι η σωστή?
    Last edited by gpa93; 15-11-2016 at 01:47.

Senior Member
    Quote Originally Posted by gpa93 View Post
    Ο διευθυντής του εργαστηρίου στο οποίο εκπόνησα την πτυχιακή μου, σήμερα μου πρότεινε να συνεχίσω τις σπουδές μου κάνοντας ένα διδακτορικό. Ένα διδακτορικό συνεπάγεται 4 χρόνια άμισθη εργασία στο πανεπιστήμιο ενώ η πολύωρη παραμονή στο εργαστήριο δεν επιτρέπει την εύρεση έστω και κάποιας part-time δουλειάς. Δυστυχώς οι γονείς μου δεν μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά σε αυτό το βήμα μου οπότε θα πρέπει να αρνηθώ αυτή την πρόταση.. Θεωρείτε ότι αυτή η απόφασή μου είναι η σωστή?
    αν με το διδακτορικο πιστευεις οτι θα βρεις σιγουρα δουλεια με πολυ μεγαλύτερο μισθο....τοτε η αποφαση ειναι λαθος...
    διαφορετικα καλα εκανες

Junior Member
    Δεν νομίζω να μου προσφέρει κάτι από αυτά που αναφέρατε ...Μόνο ειδίκευση στο πεδίο σπουδών μου!

Senior Member
    Δεν νομίζω να μου προσφέρει κάτι από αυτά που αναφέρατε ...Μόνο ειδίκευση στο πεδίο σπουδών μου!
    ε τοτε τι να το κανεις βρε gpa ,τωρα αν βρεις χρονο και μια Part time καντο....αλλα ψαξτο καλα πριν αρνηθεις...

Junior Member
    Θα το ψάξω και ελπίζω η απόφασή μου να είναι η σωστή! Ευχαριστώ πολύ

Senior Member
    Θα το ψάξω και ελπίζω η απόφασή μου να είναι η σωστή! Ευχαριστώ πολύ
    ψαξτο πολυ προσεκτικα...και δες και εναλακτικες....μην παρεις γρηγορα την αποφαση σ...
    παρολο π δεν εχω φτασει σ επιπεδου διδακτορικου....4 χρονια δεν ειναι πολλα?

Junior Member
    Έχω μια εβδομάδα για να το σκεφτώ οπότε έχω αγχωθεί αρκετά...Επειδή θα περάσω κατευθείαν από πτυχίο σε διδακτορικό (χωρίς τη μεσολάβηση μεταπτυχιακού) είναι 4 χρόνια δυστυχώς..

Senior Member
    Έχω μια εβδομάδα για να το σκεφτώ οπότε έχω αγχωθεί αρκετά...Επειδή θα περάσω κατευθείαν από πτυχίο σε διδακτορικό (χωρίς τη μεσολάβηση μεταπτυχιακού) είναι 4 χρόνια δυστυχώς..
    μεταπτυχιακο θα βρεις δωρεαν? εαν δεν πας σ αυτο το διδακτορικο?
    οι γονεις δεν εχουν την οικονομικη δυνανοτητα να σ στηριξουν?η δεν θελουν?

Senior Member
    Αν αρνηθείς, υπάρχουν καθόλου προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης πάνω στο αντικείμενό σου?

Θέλω να πω, αν είναι να μη βρεις δουλειά, μήπως να ασχοληθείς με το διδακτορικό? Ποτέ δεν ξέρεις τι πόρτες μπορεί να σου ανοίξει.

Junior Member
    Το μεταπτυχιακό στοιχίζει 4000 ευρώ οπότε είναι απαγορευτικό και στην ειδικότητά μου δεν υπάρχουν δωρεάν προγράμματα...Έψαξα για κάποια υποτροφία αλλά με πληροφόρησαν ότι και να κατάφερνα να την πάρω θα μου την έδιναν εφόσον είχα ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό.. Όσον αφορά το διδακτορικό, απλά οι δικοί μου δεν μπορούν να με στηρίξουν για 4 χρόνια οικονομικά.. Σκεφθείτε ότι δεν τους ανακοίνωσα καν την πρόταση που μου έκαναν γιατί ξέρω πόσο θα τους στεναχωρήσει η απόφασή μου

Junior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Αν αρνηθείς, υπάρχουν καθόλου προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης πάνω στο αντικείμενό σου?

Θέλω να πω, αν είναι να μη βρεις δουλειά, μήπως να ασχοληθείς με το διδακτορικό? Ποτέ δεν ξέρεις τι πόρτες μπορεί να σου ανοίξει.
    Αυτή τη στιγμή ψάχνω κάτι στην Αττική (πάνω στον τομέα μου) , όμως που είναι πολύ δύσκολο αφού κατά κύριο λόγο οι σπουδές μου σχετίζονται με την επαρχία (που υπάρχουν ακόμη προοπτικές).. Αν αποφάσιζα να μετακομίσω εκτός Αθήνας θα έπρεπε να συντηρίσω τον εαυτό μου μόνο (ενώ αυτή τη στιγμή προέχει η οικονομική ενίσχυση προς την οικογένειά μου)

Senior Member
    Για μενα κανε το ονειρο σου...τι θα ηθελες?
    θα μ πεις δεν μπορεις λογω οικονομικων προσπαθησε να στριμωχτεις

Junior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Για μενα κανε το ονειρο σου...τι θα ηθελες?
    θα μ πεις δεν μπορεις λογω οικονομικων προσπαθησε να στριμωχτεις
    Θα ήθελα να κάνω διδακτορικό και ειδικά με αυτόν τον καθηγητή γιατί ειδικεύεται πάνω στον τομέα που θέλω να εργαστώ! Απλά πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά (όπως μου είπατε κ πιο πάνω) και ταυτόχρονα να βρω λύση για την οικογένειά μου...

Senior Member
    Θα ήθελα να κάνω διδακτορικό και ειδικά με αυτόν τον καθηγητή γιατί ειδικεύεται πάνω στον τομέα που θέλω να εργαστώ! Απλά πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά (όπως μου είπατε κ πιο πάνω) και ταυτόχρονα να βρω λύση για την οικογένειά μου...
    καλα μην μ μιλας και στον πληθυντικο δεν ειμαι παππους :p
    βραδυνη δουλεια δεν μπορεις να βρεις?σε μπαρ ,κλαμπ?

Junior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    καλα μην μ μιλας και στον πληθυντικο δεν ειμαι παππους :p
    βραδυνη δουλεια δεν μπορεις να βρεις?σε μπαρ ,κλαμπ?
    χαχα από ευγένεια και μόνο! Τις συγκεκριμένες δουλειές δεν τις θέλω, όπως νομίζω ότι δεν με θέλουν κ αυτές :p

Page 1 of 3 123 LastLast