Results 1 to 15 of 21
Thread: Χρειαζομαι βοηθεια
-
25-11-2016, 20:05 #1
Χρειαζομαι βοηθεια
Βρισκομουν στο εξωτερικο 4 χρονια οπου σπουδαζα και δουλευα ταυτοχρονα.
Ο λογος που δουλευα ειναι γιατι η οικογενεια μου δε μπορουσε να με υποστηριξει οικονομικα, λογω οτι ο πατερας μου εχει εξαρτηση με τον τζογο και εχει παιξει μεγαλα ποσα με αποτελεσμα η οικογενειακη μας επιχειρηση να χρεωκοπησει.
Στο εξωτερικο η σχολη ηταν πολυ απαιτητικη και δεν τα πηγαινα καλα γιατι δεν ειχα αρκετο χρονο να διαβασω λογω οτι παραλληλα δουλευα. Τα πραγματα ηταν πολυ δυσκολα και δε μπορουσα να τα βγαλω περα, ειχα τεραστιο αγχος και καταθλιψη και το καλοκαιρι του 2016 βρισκομουν σε αθλια ψυχολογικη κατασταση, εχοντας εγκαταλειψει την σχολη και τη δουλεια μου.
Τοτε αποφασισα να επιστρεψω στην Ελλαδα και να ζητησω οικονομικη βοηθεια απο τον πατερα μου. Αυτος αρνηθηκε να μου δωσει χρηματα και μαλωσαμε. Εγω πηρα τα πραγματα μου και ετοιμαστηκα να φυγω και να επιστρεψω στο εξωτερικο. Τοτε αυτος πηρε τηλεφωνο την αστυνομια και τους ειπε οτι ειμαι ατομο με ψυχολογικα προβληματα και οτι τον απειλω και η υγεια μου βρισκεται σε κακη κατασταση και ειμαι επικινδυνος και χρειαζομαι νοσηλεια σε ψυχιατρειο.
Εγω γνωριζοντας οτι με ψαχνει η αστυνομια προσπαθησα να διαφυγω και οι αστυνομικοι προσπαθησαν κατ επαναληψιν να με συλλαβουν χωρις επιτυχια. Στο τελος με συνελλαβαν βιαια. Εγω αντισταθηκα, φωναζα και διαμαρτυρομουν.
Μου εβαλαν χειροπεδες και με πηγαν στο τμημα. Εκει με ειχαν δεμενο στο πατωμα. Κατοπιν μου εβαλαν ενα κρανος στο κεφαλι και ξεκινησαν να με ξυλοκοπουν με κλωτσιες και μπουνιες στο κεφαλι πανω απο το κρανος. Με ειρωνευοντουσαν και με βριζανε λεγοντας "τι νομιζεις οτι εισαι μαγκας που θα πουλησεις μαγκια στην ελληνικη αστυνομια?". Μου πατουσαν τα δαχτυλα του χεριου με τις μποτες τους και συνεχισαν να με κακοποιουν για 1 περιπου ωρα. Εσβησαν μεχρι και τσιγαρα πανω στο χερι μου. Μου ελεγαν" τωρα θα πεθανεις κωλοπαιδο" "Θες να πεθανεις η να πας φυλακη"? Εγω τρομαξα τοσο πολυ που πιστευα οτι πραγματικα θα με σκοτωναν.
Κατοπιν καποιος αξιωματικος επενεβη και με αφησαν. Ο αξιωματικος τηλεφωνησε στην εισαγγελεα και της ειπε οτι "εχουμε ενα ατομο με ψυχολογικα προβληματα που χρειαζεται νοσηλεια". Η εισαγγελεας εβγαλε εντολη και με πηγαν στο ψυχιατρειο.
Οταν με πηγαν οι αστυνομικοι στο ψυχιατρειο εγω ημουν κατατρομαγμενος, φωναζα "βοηθεια θελουν να με σκοτωσουν" και εβριζα τους αστυνομικους.
Στο νοσοκομειο με κρατησαν 1 μηνα. Οταν ημουν εκει δε μιλησα στους γιατρους για την κακοποιηση που υπεστησα απο τους αστυνομικους, λογω οτι φοβομουνα αντιποινα.
Οι γιατροι με βαση την εικονα που ειχα οταν με πηγανε εκει και βλεποντας με φοβισμενο μου εδωσαν την διαγνωση ψυχωσης.
Για αρκετο καιρο αφου βγηκα απο το ψυχιατρειο φοβομουν για τη ζωη μου. Φοβομουν οτι οι συγκεκριμενοι αστυνομικοι θα με βρισκανε και θα μου καναν κακο.
Απο το καλοκαιρι παιρνω 10 mg Ολανζαπινη (Ζyprexa) και με εχει βοηθησει με την καταθλιψη και το αγχος που ειχα λογω της επαγγελματικης μου αποτυχιας. Παρ 'ολα αυτα δεν πιστευω οτι εχω ψυχωση η οτι επαθα καποιο ψυχωτικο επεισοδιο.
Δεν ειχα ποτε παραισθησεις, ουτε προβλημα με την συγκεντρωση μου, ουτε ακουγα φωνες ουτε εχω παρανοικες ιδεες. Ο φοβος που ειχα μου δημιουργηθηκε απο την κακομεταχειρηση που υπεστησα στα χερια των αστυνομικων, κατι που ειναι λογικο και αληθινο και οχι φανταστικο.
Πλεον δεν εχω αλλο φοβο και σκεφτομαι να κοψω τα φαρμακα γιατι το αγχος και η καταθλιψη εχουν περασει. Τηλεφωνησα σε 2 ψυχιατρους για να ζητησω γνωμη αλλα οι με αντιμετωπισαν σαν ψυχωτικο και μου ειπαν να συνεχισω να παιρνω τα φαρμακα μου. Ακουσα απο αλλους ψυχιατρους οτι οταν δινεται η διαγνωση ψυχωσης πρεπει να παιρνεις φαρμακα ολη σου τη ζωη.
Θελω οπωσδηποτε να κοψω αυτα τα φαρμακα γιατι μου δημιουργησαν παρενεργεις. Εχω βαλει βαρος και εχω σεξουαλικα προβληματα.
Δε ξερω τι να κανω. Θα πιστεψει καποιος ψυχιατρος την ιστορια μου η θα με αντιμετωπισει σαν τρελο λογω της διαγνωσης που μου εδωσαν στο νοσοκομειο?
Σκεφτομαι να παω πρωτα σε ψυχολογο για να με συμβουλευσει πως να κινηθω.
- 25-11-2016, 20:19 #2
Η διακοπη των ψυχοτροπων ουσιων γινεται σταδιακα και με συννενοηση ψυχιατρου. Εφοσον στη παρουσα φαση δεν εχεις αρκετες επιλογες καλο ειναι να μη κανεις διακοπη γιατι εχουν παρενεργειες ασχημες. Το να εχεις μετατραυματικο στρες και θλιψη μετα το βιαιο γεγονος ειναι αναμενομενο και φυσικα ενας καλος θεραπευτης μπορει να παρεχει μια καλυτερη διαχειριση του απο οτι οσοι δεν το εχουν βιωσει ή ειναι προκατειλλημενοι ή απλως δεν θελουν ή και δεν ξερουν πως να βοηθησουν.
Εφοσον εχεις επαφη με ψυχιατρο εαν ειναι να επιλεξεις ψυχοθεραπευτη ή ψυχολογο ρωτησε τον ιδιο ποιον προτεινει ή παρε συστασεις. Ο ψυχιατρος που εχεις τωρα σου δημιουργει θετικα αισθηματα ή ασφυκτικα ;Last edited by Constantly curious; 25-11-2016 at 20:41.
"Make sure your worst enemy isn't you"
25-11-2016, 21:40 #3
με γυρισες πισω οταν νοσηλευτικα εγω με το ζορι και αν δε δεχομουν η μανα μου θα εκανε εισαγγελικη.απο τοτε με το ζορι της μιλαω και ας μενουμε στο ιδιο σπιτι.οι μπατσοι απαραδεκτοι οτι και να πω ειναι λιγο.θα σου προτινα αν εχεις τα χρηματα να πας σε ιδιωτη ψυχιατρο και να του πεις ακριβως τι εχει συμβει και να σε βοηθησει να κοψεις σιγα-σιγα τα φαρμακα
25-11-2016, 22:29 #4
Δεν με παρακολουθει καποιος ψυχιατρος. Απλα παω στα εξωτερικα ιατρεια του νοσοκομειου 1 φορα το μηνα και μου δινουν μια συνταγη.
Λεφτα για να παω σε ιδιωτη γιατρο δεν εχω προς το παρον. Αν παω σε ιδιωτη και αποφασισουμε να κοψουμε τα φαρμακα αργα αργα δε θα αναγκαστω να κλεινω ραντεβου καθε 2-3 βδομαδες τουλαχιστον και επομενως να πληρωνω?
Δεν ξερω αν θα πιστεψει κανεις την κακοποιηση που υπεστησα απο τους αστυνομικους.
25-11-2016, 22:35 #5
ΤΟ ΖΥΠΡΕΧΑ ολοι λενε οτι βαζει πολλα κιλα.εσυ χρειαζεσαι πιστευω καλο ψυχιατρο,δικηγορο(αλλα κ καποιο βαθμο πιστης οτι δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι ετσι),κ ελαχιστη διπλωματια απο την αποψη οτι ισως πρεπει να αποσιωπησεις μερικα πραγματα κ να ξερεις οτι οι βρισιες δεν ωφελουν φιλε πρακτικα
26-11-2016, 10:23 #6
26-11-2016, 13:22 #7
Σε ιδιωτες ναι πληρωνεις. Ο πατερας σου επιβαλει την ληψη της αγωγης ; εαν ναι, παρολο που ειναι σε δυσχερη θεση οικονομικα οπως αναφερεις για την ιατρικη σου περιθαλψη να βοηθησει. Ενας επαγγελματιας ψυχοθεραπευτης θεωρω πως θα σου κανει καλο. Οι ψυχιατροι ειναι σχετικα αποστασιοποιημενοι στην αναλυση των αιτιων και των συναισθηματων, ενας ψυχοθεραπευτης μπορει να δωσει μεγαλυτερη προσοχη στο τι σημαινουν για εσενα ολα αυτα που σου συνεβησαν.
Εαν ξεκινησεις μιλησε για αυτο ακριβως. Για την ελλειψη πιστης των αλλων στην εμπειρια σου.
Ευχομαι να βρεις καλο επαγγελματια και να νιωσεις οτι εχεις συμμαχο στον αγωνα και στον στοχο σου."Make sure your worst enemy isn't you"
26-11-2016, 13:25 #8
26-11-2016, 15:40 #9
προσπαθησε να βρεις εναν ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη ξερω εναν αν θες αλλα εχει 50 ευρω η επισκεψη
26-11-2016, 21:48 #10
φιλε η ιστορια σου μοιαζει κατα πολυ, με αλλο μελος που εγραψε οτι αντισταθηκε στην συλληψη των αστυνομικων, λογο της ιδεολογιας του που θεωρουσε οτι ηταν ''αναρχος''!! Κατ' αρχην δεν πρεπει να αντιστεκεσαι στην συλληψη των αστυνομικων, εφοσον οικογενειακο σου ατομο εβγαλε εισαγγελικη εντολη οτι δεν εισαι καλα και οτι εισαι επικυνδινος.... στις περισσοτερες περιπτωσεις ακομη και αν η καταθεση του γονεα οτι εισαι επικυνδινος, ειναι αναληθεις, δεν πρεπει να αποφυγεις την συλληψη σου απο τους αστυνομικους...αυτο εχει παντοτε σαν αντικτυπο να χρησιμοποιησουν μορφη βιας για να σε παρουν μεσα χωρις την συναινεση σου... κατα τα υπολοιπα θα εξεταστεις απο τους ψυχιατρους αν εισαι ατομο με σωας τα φρενας ή αν χρειαζεσαι αγωγη....εγω αυτα ειχα να πω...
27-11-2016, 12:23 #11
όλα όσα καταγγέλεις είναι πολύ σοβαρά, δεν εισαι ο μονος που εχει υποστει κακοποίηση από αστυνομικούς. Ολα αυτά τα απαραδεκτα γίνονται στις ακούσιες εισαγωγές. Δεν χρειάζεται πάντως καποιος να μην εχει παραισθησεις και να μην ακουει φωνες για να παιρνει κάποιο φαρμακο που μπορει να τον βοηθαει. Για να σου δώσω ενα παραδειγμα εγω παιρνω σταθεροποιητή διάθεσης χωρις να έχω διπολική.(αλλά αυτό εναι άλλη ιστορια)
Τα σεξουαλικά ναι ειναι ενα μεγάλο προβλημα. Πιθανον να υπαρχουν φαρμακα και αγωγες που δεν δημιουργουν τοσες παρενεργειες. Αλλά αυτα με τους γιατρους γιατι εδω απαγορευεται να ειπωθούν τετοια πραγματα.
Nα παρατηρησω μόνο όμως οτι διαβασα την καταγελία σου και σε άλλο site και αναφέρεις και άλλα πράγματα οπως οτι ο πατερας σου πηγε να σε δολοφονήσει και άλλα διαφορα, δεν ξερω τι βοηθεια ζητας συγκεκριμενα, δοκιμασες ομως να πας σε καποιο κεντρο ψυχικης υγειας; πιθανόν εκει να ασχοληθουν πιο σοβαρα ή να κανεις οικονομιες για να πας σε καποιο γιατρό;
η μητερα σου δεν μπορει να σε βοηθησει στα οικονομικά;
27-11-2016, 13:30 #12
Δεν εχω ποσταρει την ιστορια μου σε αλλο site. Αυτη ειναι η πρωτη φορα που μιλαω. Την κακοποιηση που υπεστησα απο τους αστυνομικους δεν την αποκαλυψα στους γιατρους γιατι φοβομουν.
Η μητερα μου ειναι ανεργη χρονια και συντηρειται με επιδομα ανεργιας και δανεικα απο συγγενεις. Ο μονος που θα μπορουσε να με βοηθησει ειναι ο πατερας μου που παιρνει μεγαλη συνταξη αλλα αυτος παιζει ολα τα λεφτα του στο καζινο και δεν του μενει τιποτα. Αυτος ευθυνεται για την καταστροφη της οικογενειας μας. Εχουμε πολυ κακες σχεσεις εδω και χρονια. Ο λογος που του ειχα ζητησει οικονομικη βοηθεια ηταν γιατι ημουν απελπισμενος. Αλλα αυτος μου φερθηκε πολυ σκαρτα.
Τηλεφωνησα σε κεντρο ψυχικης υγειας αλλα μου ειπαν οτι πρεπει να περιμενω 2 μηνες για ραντεβου. Το Zyprexa με βοηθησε με την καταθλιψη και το αγχος αλλα ανησυχω οτι η δοση ειναι μεγαλη. Επισης διαβαζω στο ιντερνετ οτι εφοσον ξεκινησει καποιος Zyprexa θα το παιρνει εφ ορου ζωης. Ειναι αληθεια αυτο?
27-11-2016, 14:09 #13
σου ζητάω συγγνωμη εχεις απόλυτο δικιο δεν το εχεις ποσταρει αλλού δεν ξερω γιατι αλλά μου φανηκε οτι ηταν η ιδια ιστορια που ειχα διαβασει αλλού. Πιθανόν γιατι ειχε κοινα σημεια.(ακουσια εισαγωγη) Για μια ακομη φορα συγγνωμη.
οχι δεν ειναι αλήθεια οτι οταν καποιος ξεκινησει ενα φαρμακο πρεπει να το παιρνει για παντα. Εξαρταται αν κανουμε προσπαθειες να βοηθησουμε τον εαυτο μας. Ψυχοθεραπεια, ομαδες αυτοβοηθειας κλπ... επίσης αναλογα με το βαρος του προβληματος που αντιμετωπιζει καποιος. Καποιοι μπορει για παντα καποιοι αλλοι οχι.
27-11-2016, 14:21 #14
27-11-2016, 14:26 #15
Οι γιατροι στο νοσοκομειο με πρωτοειδαν σε αθλια κατασταση ( μολις ειχα φαει ξυλο στα κρατητηρια). Αργοτερα καταλαβαν οτι ημουν τρομαγμενος απο κατι αλλα δεν ξεραν το λογο διοτι δεν τους μιλησα για την κακοποιηση που υπεστησα απο την αστυνομια. Φοβομουνα να μιλησω γιατι νομιζα οτι αν κατηγορουσα τους αστυνομικους που μου το κανανε αυτο και το μαθαιναν, μπορει να με βρισκανε και να μου καναν χειροτερα.
Οι γιατροι μου δωσαν αυτο το φαρμακο γιατι ειπαν θα με βοηθησει να μην φοβαμαι και επιπλεον θα εξαλειψει το αγχος και την καταθλιψη για τα οποια τους ειχα μιλησει. Το αγχος και η καταθλιψη εφυγαν αλλα ο φοβος κρατησε αρκετο καιρο. Φοβομουν ακομα και να παω στο τμημα για να ανανεωσω το διαβατηριο μου.
Ημουν πολυ τυχερος που δε μου προξενησαν καποια σωματικη βλαβη. Εκανα εγκεφαλογραφημα και ολα καλα.
Τι ειναι το κοινωνικο ιατρειο? Ημουν στο εξωτερικο δε ξερω πως λειτουργουν τα πραγματα στην Ελλλαδα.