δια βιου αντικαταθλιπτικο - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 73
    Senior Member
    την ιδια διαγνωση εχουμε..μονο που εγω δεν βιωνω κρισεις πανικου.
    μικρουλα ετσι ξεκινησε με κρισαρες πανικου κ με πεθανε! κ μετα το γυρισε σε αγοραφοβια κ μειζων καταθλιψη...η πιο βαρια καταθλιψη εβερ!! δεν εχω ξαναβιωσει ποτε κατι τετοιο...αληθεια σου λεω.
    εκλαιγα 3 μηνες, εμεινα στο λαικο με ορο καποιες μερες, δεν κατεβαζα ουτε νερο, δεν μιλαγα, ειχα χαζεμα, ενιωθα απολυτο μαυρο κενο..σαν ζωντανη νεκρη..ηταν πολυ βαρια η καταθλιψη που επαθα.οι γιατροι ειπαν οτι πεθαινω, με πηραν στο αιγινητειο μετα με πηγαν στο δρομοκαιτειο...εκει εμεινα 1 μερα ομως, γιατι φοβηθηκε η μαμα οτι θα με καταστρεφανε...υπογραψαμε εμεις κ φυγαμε..με πηγαν σπιτι κ την μεθεπομενη μερα γνωρισα τον ψυχοθερπαευτη μου κ ηταν η πρωτη φορα που ειδα στην ζωη μου ΦΩΣ!...στην αρχη με εβλεπε 2 φορες την εβδομαδα , με συνοδεια, δεν με αφηναν ποτε μονη μου, μετα εγιναν οικογενειακες συναντησεις..μετα απο 2 μηνες συνηλθα κ χαμογελασα ξανα...ηθελα να ζησω.
    εκανα πολλη δουλεια με τον εαυτο μου μαζι με αυτον τον ανθρωπο..ο θεος να τον εχει καλα!
    μετα μπηκα σε ομαδα.τελειωσα τη σχολη μου, βρηκα δουλεια κ ημουν ενας κανονικος ανθρωπος πια..
    κ ολο αυτο χωρις φαρμακο απο τον γιατρο - ψυχοθεραπευτη..οταν με ειδε, μου ειπε οτι πιστευει σε μενα κ οτι μπορω να τα καταφερω χωρις φαρμακο..
    στο αιγινητειο μου ειχαν δωσει σεροξατ κ δεν μου ειχε κανει καποια διαφορα μετα απο 3 μηνες κ ετσι βρεθηκα στο δρομοκαιτειο.
    ηταν ο.τι χειροτερο εχω ζησει....
    πλεον οι καταθλιψεις μου δεν ειναι τοσο βαριες...ή μαλλον εγω εμαθα να τις αντιμετωπιζω κ με λιγο χιουμορ..στην ψυχοθεραπεια μου εμαθα κυριως να αποδεχομαι οσα μου συμβαινουν κ να τα σεβομαι...
    να σεβομαι καθε αντιδραση μου...να αγαπησω τον εαυτο μου για ολα κ με οσα παθαινει βασικα....
    κ οχι να νιωθω ενοχη που παθαινω ολα αυτα.

Banned
    δια βιου αντικαταθλιπτικο? ενταξει τι να πω...ο γιατρος σου ειναι και μελλοντολογος καθως μπορεσε και εκρινε πως θα ειναι η κατασταση σου για τα επομενα απο τα πολλα χρονια που θα ζησεις, και στο ευχομαι να ειναι πολλα!!!

Senior Member
    συμφωνω με μενη τι ειναι μελλοντολογος και σου ειπε δια βιου?

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    εχτες μετα την επισκεψη μου στον γιατρο τελικα, ειχα να τον δω κανα μηνα...μου ειπε οτι πλεον θα παιρνω αντικαταθλιπτικο δια βιου..
    δεν με χαλασε βασικα...καθολου, διοτι αυτο το σταματα ξεκινα κ ξανα παλι υποτροπη με εχει κουρασει..παιρνω μονο 20mg μου ειπε οπου εχουμε δυνατοτητα σε νεα υποτροπη αν συμβει στο μελλον να ανεβει στα mg.
    τι να πω..ο θεος μαζι μας να ειναι κ να ειμαστε καλα..
    λυπαμαι ομως κ απο την αλλη που η ζωη μυο εχιε εξελιχθει ετσι...νιωθω μια πικρια δεν το κρυβω.
    απο την αλλη σκεφτομαι οτι υπαρχουν τοσοι ανθρωποι που παλευουν με σοβαροτερα προβληματα υγειας κ αυτοι οι ανθρωποι τι να πουν τελικα??
    ευχομαι να μου περασει γρηγορα κ αυτη η υποτροπη γιατι εχω σαλταρει.
    τα πρωινα ειδικα το κεφαλι μου βρισκεται σε χαοτικη κατασταση, η μια σκεψη πανω στην αλλη...στην ουσια μου ειπε οτι βιωνω νοητικα κρισαρες πανικου..
    οτι κανω σκεψεις πανικου το πρωι..μετα η μερα βγαινει καπως πιο ευκολα.
    τι να πω ..ευχομαι υγεια σε ολους μας κ να γινουμε γρηγορα καλα.
    ολα να πανε καλα κ καλα το σκεφτηκες, εδω παλευουν με καρκινους και 1002 ακομα..καλη δυναμη ολα θα φτιαξουν εστω κ με την βοηθεια του αντικαταθληπτικου

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    συμφωνω με μενη τι ειναι μελλοντολογος και σου ειπε δια βιου?
    οχι ρε παιδια...δεν ειναι μελλοντολογος...αλλα καθε χρονο παω απο κει με υποτροπη..ειπε λοιπον ο ανθρωπος..οτι δεν ειναι σωστο αυτο το σταματα ξεκινα...κ οτι θα πρεπει να γινει χρηση μονιμη πλεον...με δοσεις συντηρησης..οκ χαλαρωστε...καλα ειπε για μενα...δεν γινεται αυτο το πραμα..
    το εχω παρει το αντικαταθλιπτικο κ 2 χρονια συνεχομενα κ μολις το κοβω μετα απο μερικους μηνες παλι τα ιδια..οκ...δεν γινεται αυτη η δουλεια συνεχεια.

Senior Member
    οχι ρε παιδια...δεν ειναι μελλοντολογος...αλλα καθε χρονο παω απο κει με υποτροπη..ειπε λοιπον ο ανθρωπος..οτι δεν ειναι σωστο αυτο το σταματα ξεκινα...κ οτι θα πρεπει να γινει χρηση μονιμη πλεον...με δοσεις συντηρησης..οκ χαλαρωστε...καλα ειπε για μενα...δεν γινεται αυτο το πραμα..
    το εχω παρει το αντικαταθλιπτικο κ 2 χρονια συνεχομενα κ μολις το κοβω μετα απο μερικους μηνες παλι τα ιδια..οκ...δεν γινεται αυτη η δουλεια συνεχεια.
    συγνωμη ρε ανξιους γτ θα μας τρελανεις.....εκει που ο γιατρος σ δεν ηθελε να σ δωσει καν χαπι ,τωρα σ λεει να το παιρνεις δια βιου?

Senior Member
    Βασικά κάτι που δεν αναφέρεται ποτέ είναι ότι πέρα την χρησιμότητα ή μη των χαπιών(των οποιωνδήποτε)
    η μακροχρόνια χρήση τους δημιουργεί πρόβλημα στα νεφρά...εκτός λοιπόν από την ψυχική μας υγεία,που σίγουρα είναι πολύ σημαντική,θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο απεξάρτησης με κάποιους τρόπους γιατί μετά από χρόνια δημιουργούν όπως προείπα διάφορα θέματα κυρίως στα νεφρά!

Senior Member
    Noμιζω η Anxious εννοει δοση συντηρησης, που σημαινει light δοση. Ισα ισα να ειναι λειτουργικη, να μην υποτροπιαζει.

Diana ολα τα φαρμακα δημιουργουν προβλημα στα νεφρα... για αυτο λενε οι γιατροι να πινουμε πολυ νερο, να ασκουμαστε, να τρεφομαστε σωστα κλπ.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    κ οχι να νιωθω ενοχη που παθαινω ολα αυτα.
    Ολα αυτα τα επαθες επειδη ειχες φορτωθει με ενοχες για οσα συνεβαιναν στην οικογενειακη εστια? ή τα επαθες απο θυμο που δεν ειχε εκτονωθει??
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Παιδιά καλό θα ήταν όντως να μπορουσαμε να απεξαρτηθούμε όπως λέει η ντιάνα αλλά αν δεχθούμε την βιολογική αιτία της κατάθλιψης τότε είναι σαν να λέμε σε έναν διαβητικό να κόψει την ινσουλίνη γιατί του κάνει πχ πρόβλημα στα νεφρά...

Το θέμα μάλλον είναι να είμαστε σε όσο το δυνατό λιγότερα φάρμακα αντί να βολευόμαστε με φάρμακα για τα πάντα δώσε και ένα για το άγχος και ένα για τις αυπνίες και ένα για να είμαι σε εγρήγορση μέσα στη μέρα και και και...

Και φυσικά αφού βάζουμε έστω και ένα χάπι στον οργανισμό μας αλλά σε μόνιμη βάση να προσέχουμε να επιβαρύνουμε όσο το δυνατό λιγότερο τον οργανισμό μας πχ αλκοόλ, junk food κτλ...

Senior Member
    [QUOTE=panagiwtis23;645971]Παιδιά καλό θα ήταν όντως να μπορουσαμε να απεξαρτηθούμε όπως λέει η ντιάνα αλλά αν δεχθούμε την βιολογική αιτία της κατάθλιψης τότε είναι σαν να λέμε σε έναν διαβητικό να κόψει την ινσουλίνη γιατί του κάνει πχ πρόβλημα στα νεφρά...[QUOTE]

Οι περισσότερες όμως καταθλίψεις προέρχονται από αρνητικές εμπειρίες και όχι από βιολογικά αίτια...
    γι'αυτό επεσήμανα αυτή την πτυχή.
    Πολλοί παίρνουν φάρμακα και δεν κάνουν ποτέ κάτι παράλληλο για να μπορέσουν να απεξαρτηθούν από τα φάρμακα και από την κατάθλιψη.

Σίγουρα δεν είναι κάτι το εύκολο-θέλει δουλειά και εγώ η ίδια παίρνω λίγο φάρμακο και συγχρόνως κάνω και ψυχοθεραπεία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Noμιζω η Anxious εννοει δοση συντηρησης, που σημαινει light δοση. Ισα ισα να ειναι λειτουργικη, να μην υποτροπιαζει.

Diana ολα τα φαρμακα δημιουργουν προβλημα στα νεφρα... για αυτο λενε οι γιατροι να πινουμε πολυ νερο, να ασκουμαστε, να τρεφομαστε σωστα κλπ.
    Ναι , καλα τα νεφρα , το σηκωτι , το ξαχασατε ? τις αγνωστες ζημιες που κανουν στον εγκεφαλο ? εγω προσπαθω να παιρνω μικρουλες δοσεις ........παλιοφαρμακα ειναι ολα ......

Δεν ειναι γνωστη η αιτια της κτθλης , σιγουρα ειναι γονιδικη , συμφωνα με το ινστιτουτο Max Planck ..........εκει σκοπευουν σε εξατομικευμενη θεραπεια , κατι ξερουν.....ισως και να την εχουν ετοιμη , αλλα πως θα συνεχιζουν να πλουτιζουν οι φαρμακοβιομηχανιες , στο παλιοκοσμο που ζουμε ?

Senior Member
    Καλά το συκώτι θα το πάρουμε στο χέρι και θα τρέχουμε στο τέλος με τόσα φάρμακα που προσπαθεί να μεταβολίσει το καημένο...
    Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα φάρμακα αυτά ανεβάζουν τα ηπατικά ένζυμα σχεδόν ένα μήνα μετά...
    Και την χοληστερίνη καμια φορά...

Όσο για τις επιπτώσεις στον εγκέφαλο αφήστε το...
    Μόνιμες οι αλλαγές που προκαλεί το αντικαταθληπτικό όπως και όλα τα ψυχοφάρμακα καθώς ο εγκέφαλος ξαφνικά αναγκάζεται να ισορροπήσει σε τελείως νέα δεδομένα...

Senior Member
    Eγω μια φορα που πηρα μεγαλη δοση αντικαταθλιπτικων , δεν μπορουσα να βαλω την γλωσσα στο στομα μου για 8 ωρες ......

Senior Member
    Κοιταχτε..ο γιατρός είδε ότι δεν την παλευα με το μπεσπαρ κ τελικά έδωσε την συναινεση του..είχα να τον δω 1 μήνα κ ήταν δύσκολο να τον βρω καθώς κάνει εφημερίες...όταν τα είπαμε όντως συμφώνησε...δεν με είχε δει κ ειχε μείνει στο απλό στρες που βιωνα..πάει αυτό..όσον αφορά το συκώτι κ τα νεφρά τώρα, δεν ξέρω αν θα προκαλέσει ζημιά ή όχι..η δόση που παίρνω ειναι μόνο 20 mg, χορεύω κ αθλουμαι συνέχεια καθε μερα παρά μερα..κανω σπουδές χορού κ εύχομαι κάποια πράγματα να αποβάλλονται από τον οργανισμό μου με την άσκηση,δεν πινω ποτε αλκοόλ,το σιχαινομαι,εχω να πιω από μικρή κ είμαι 37.πινω χυμούς κ αναψυκτικό όταν βγω, δεν τρώω πολλά λιπαρά κ τρώω μόνο ψάρια..τώρα αν πάθουν κάτι τα νεφρά,στο καλο κ αυτά κ να μας γραφουν,εγω σαν ζόμπι με στρες κ σκοταδουρα αρνούμαι να ζήσω..ένα γαμωχαπο είναι ! Τώρα αν κάνει ζημιά στο καλό κ ενας λιγότερος που λενε...ειλικρινά βαρεθηκα να ζω με φόβο υποτροπής συνέχεια, μία φίλη που έχει ένα αυτοανοσο σοβαρό κ παίρνει 7 χάπια την ημέρα τι να πει αυτή???κ μιλάμε εμείς για 1 χάπι??? Δόση συντήρησης είπε ο άνθρωπος αργότερα ,εννοώντας την χαμηλότερη δυνατή για να έχω ένα δίκτυ ασφαλείας από κάτω μου..Κ γενικώς προσπαθώ να ανεβω παιδιά κ να νιώσω ασφαλής..οι καταστροφολογιες σχετικά με τιν εγκέφαλο,τα νεφρά κντο συκώτακι δεν με βοηθάνε..πασχω από γαδ!κ η δουλεια μου είναι να αγχωνομαι με κάθε τι ακόμα κ για φανταστικά πράγματα που δεν υπάρχουν καν..εννοω ότι έχω φόβους,πχ εχτες φρικαρισα στην σκέψη ότι θα πεθάνει ή μάνα μου κ ένιωθα σα πένθος χωρίς καν να έχει συμβεί! Αγχωνομαι για όλα στη ζωή σε αυτή τη φάση που είμαι,επομενως αρνητικά σχόλια περί θεραπείας μου,κακο μου κάνουν κ οχι καλό...be nice to me μωρακια!!

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast