Results 1 to 13 of 13
-
18-11-2016, 10:49 #1
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ? ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΝΙΩΘΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ?
Εχω ξαναγραψει γ αυτο το θεμα αλλα επειδη διαρκως εξελισσεται, εχω φτασει στο σημειο οπου εχω σκαλωσει. Ειμαι κοπελα και εχω σχεση εδω και τρια χρονια με μια υπεροχη κοπελα, η οποια ηταν πρωτα κολλητη μου και μετα φιλη μου. Ειμαστε παρα πολυ δεμενες, κανουμε τα παντα μαζι και γενικως σα ζευγαρι εχουμε πολλη επικοινωνια, χημεια και αγαπιομαστε πολυ. Το θεμα ειναι το εξης και θα ηθελα πραγματικα να μου πει καποιος αντικειμενικος τριτος τι θα εκανε στη θεση μου γιατι και γω κ κεινη εχουμε ερθει σε αδιεξοδο και τσακωνομαστε συχνα πλεον. Εχουμε μια κοινη παρεα αρκετων ατομων. Μεσα σ αυτη την παρεα υπαρχει μια κοπελα, με την οποια εγω και η φιλη μου ημασταν πιο κοντα παλιοτερα δηλαδη βγαιναμε και ξεχωριστα απο την υπολοιπη παρεα οι τρεις μας και γενικως περνουσαμε πολυ καλα. Οταν αυτη εμαθε για τη σχεση μας αρχισε να απομακρυνεται, για λογους ζηλιας και 'πενθους' οπως το χαρακτηρισε. Εμεις ημασταν ιδιες απεναντι της και ισα ισα προσπαθουσαμε να τη φερουμε παλι κοντα μας. Εγω απο παλιοτερα ηδη ειχα υποψιαστει εντονα οτι η κοπελα αυτη γουσταρει τη φιλη μου καθως εβλεπα αρκετα δειγματα, αγγιγματα και κυριως βλεμματα. Δε μπορω να το εξηγησω αλλα και πριν αποκτησω ερωτικο ενδιαφερον για τη φιλη μου, το ενιωθα οτι υπηρχε και μαλιστα της εχει πει κ καποια πραγματα που δειχνουν ερωτικη ελξη. Η φιλη μου τη βλεπει εντελως φιλικα απο την αλλη και ενω γουσταρε πολυ την παρεα της, οπως μου λεει δεν εχει δεθει συναισθηματικα με κεινη. Εν πασει περιπτωσει, εγω απο περυσι αρχισα να ζηλευω σ εντονο βαθμο το γεγονος ακομη και οτι μιλανε αυτες οι δυο στην κοινη παρεα- η ιδεα οτι γουσταρει τη φιλη μου δε μπορει να μου ξεκολλησει απο το μυαλο- και ενω παλιοτερα ηθελα να κανουμε παρεα με αυτη την κοπελα, πλεον νιωθω πολυ μακρια της λογω της υποψιας μου και δε θελω επαφη ιδιαιτερη. Εκεινη απο την αλλη μας προσεγγιζει και μεσα στην παρεα την κοινη αλλα και σε μηνυματα να ξαναβγουμε οι τρεις μας. Της το ξεκοψαμε με ωραιο τροπο σιγα σιγα. Το θεμα ειναι οτι η κοπελα αυτη πλεον δε μου μιλαει στην παρεα/ μου μιλαει πολυ ψυχρα, ενω στη φιλη μου μιλαει κανονικα και με θερμη/οικειοτητα και την πειραζει, ακριβως δηλαδη οπως παλια. Εγω της δειχνω παγωμαρα απο μεριας μου κ δειχνει κ κεινη προς τα μενα. Εμενα ομως με ενοχλει απιστευτα που μιλαει στη φιλη μου, γιατι ζηλευω παρα πολυ που η φιλη μου της δινει σημασια και της μιλαει κανονικα ενω ξερει οτι με πειραζει πολυ γιατι παντα φοβαμαι μηπως στο τελος τη θελησει κ η φιλη μου και νιωθω απειλη εκεινη την ωρα. Η φιλη μου μου εχει εξηγησει πως δε μπορει να την κοψει, δε μπορει να μην της μιλαει κανονικα μεσα στην κοινη παρεα γιατι θα φανει αγενης και γενικα εχει ακριβως την ιδια σταση απεναντι σε κεινη οπως παλιοτερα, αλλα εχιε κοψει καποια αγγιγματα πειραγματα που κανανε παλιοτερα οι δυο τους, δηλαδη τη σωματικη επαφη. Εγω ομως ενω ξερω οτι δε μπορω να απαιτησω απο τη φιλη μου να μη μιλαει σε ατομο της παρεας ή να την ξεκοψει, νιωθω ασχημα και απαισια. Δε θελω να εχω αυτη την υποψια, εχουμε τσακωθει απειρες φορες και πολυ ασχημα για το τι πρεπει να κανει η φιλη μου απεναντι της γ να μη νιωθω ζηλια αλλα στο μονο που καταληξαμε ειναι στη λυση που θελει εκεινη, δλδ να της μιλαει κανονικα οπως μιλαει σε ολες που ειναι κ πολυ λογικο, γιατι ειναι δικο της θεμα τι θα κανει με τις φιλες της και πώς θα τους μιλαει. Εγω απο την αλλη εχω μεινει ο μαλακας να καθομαι να βλεπω την αλλη να κολλαει στη φιλη μου καθε φορα (οχι προκλητικα πλεον, οπως παλιοτερα), σε μενα να μη μιλαει και γω απλως να χαλιεμαι και να γυριζω σπιτι με χαλια διαθεση. Θελω να το δω καπως αλλιως, να μη νιωθω απειλη αλλα εχω σκαλωσει! Τι πιστευετε? Εχω παει σε ψυχολογο αλλα ακρη δε βρηκα!
- 18-11-2016, 12:56 #2
Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, το να ενδιαφερθεί ερωτικά ένα άτομο από την παρέα για σένα ή για τη φίλη σου είναι ανέλεγχτοι παράγοντες που πολλές φορές προκύπτουν στην ζωή. Το να χαλιέσαι και να την πιέζεις και εκείνη τόσο όχι μόνο δεν φέρνει αποτελέσματα αλλά φθείρει πραγματικά τη σχέση. Της κάνεις τη ζωή δύσκολη γιατί εσύ η ίδια δεν μπορείς να νιώσεις ασφαλής ενώ εκείνη προσπαθεί να είναι σωστή απέναντι σε όλους. Το να θέλει να μιλάει στην κοπέλα αυτή σε φιλικά πλαίσια προφανώς και δεν σημαίνει ερωτική ανταπόκριση αλλά ανθρώπινη συμπάθεια και δεν μπορείς να της στερείσεις την επιθυμία της να είναι ευγενική ή να μιλήσει με έναν άνθρωπο είτε άμεσα είτε έμμεσα δηλαδή με σκηνές. Εστιάζεις σε τελείως λάθος στόχο. Ο στόχος είναι να δυναμώσετε το σύνδεσμο μεταξύ σας ώστε να νιώθετε πιο ασφαλείς και όχι να αναλώνεστε στα έξω, γιατί τα έξω είναι αμέτρητες δοκιμασίες.
Μην της ξανακάνεις σκηνή εφόσον είναι εντάξει και σεβάσου τα θέλω της. Εφόσον δεν πρόκειται για τίποτα ερωτικό απτην πλευρά της φίλης σου δεν έχεις λόγο να της κάνει δύσκολη τη ζωή.
Και ξέρεις κάτ, χίλιες φορές καλύτερο να προδόσουν την εμπιστοσύνη σου παρά να αμφισβητείς το άτομο που πραγματικά την αξίζει και κατ' επέκταση να το χάσεις!Last edited by Magdalinx; 18-11-2016 at 13:29.
18-11-2016, 15:18 #3
Έχω μια παρέα που αποτελείται από τέσσερις άντρες που είναι ζευγάρια μεταξύ τους και από τρεις κοπέλες, η μία εκ των οποίων είναι λεσβία, η άλλη είναι η κοπέλα μου και η άλλη είναι μια φίλη μας απλώς. Λοιπόν η πρώτη κοπέλα την είχε πέσει στα ίσια και με πολύ άγαρμπο τρόπο στην κοπέλα μου αλλά η δικιά μου της έδωσε να καταλάβει ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι μαζί της και καλό θα ήταν να παραμείνουν φίλες, ασχέτως αν την ελκύουν ή όχι οι κοπέλες. Παρολαυτα, η κοπέλα αυτή συνεχίζει να βρίσκεται στην παρέα μας και θα συνεχίσει να μένει και αυτό γιατί εγω έχω εμπιστοσύνη στην δικιά μου κοπέλα. Το ίδιο λοιπόν να κάνεις και εσυ και όλα θα πάνε καλά...δεν χρειάζεται να ζηλεύεις εφόσον δεν σου έχει δώσει κάποια αφορμή στο παρελθόν ο άνθρωπος σου για να αμφισβητείς τα λόγια της !!! Τώρα αν η κοπέλα σου την έχει ως καβάτζα σε περίπτωση που χωρίσετε εσεις οι δυο..αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις !!! Αν το κάνει...απλά θα είναι άξια της μοίρας της και των παθών της !!! Δεν μπορώ να έχω μια φίλη, εναν φίλο και να ορκίζομαι αληθινή φιλία και μετά να μου την βαρέσει και να τον/την δω ερωτικά. Βέβαια εσεις ακριβώς έτσι ξεκινήσατε επομένως το ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον δεν θα μπορούσε να το αποκλείσει κανείς !!! Καλό είναι να φυλάγεσαι πάντως και να μην τις αφήνεις να βγαίνουν μόνες τους και από την άλλη θα πρέπει η κοπέλα σου να σου δείχνει κάθε λεπτό ότι εσυ είσαι αυτή που την ενδιαφέρει και καμία άλλη...αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να απογοητεύουν τους γύρω τους...κράτα μικρό καλάθι για να μην πληγωθείς στο τέλος !!!
18-11-2016, 16:12 #4
Κι εγω πιστεύω οτι κατι τρέχει με την κοπέλα αυτή, πιστευω οτι θέλει κατι ερωτικό με τη φίλη σου. Να την προσέχεις παρα πολυ και ας λέει η φίλη σου οτι τη βλέπει μονο φιλικά. Δεν ξέρεις τι γίνεται γιατι πολλά ακούμε για φιλίες και παρέες και κολλητους και κατι δεν πάει καλά στο τέλος.
18-11-2016, 16:25 #5
αποριες:
1/ η κοπελα που περιγραφεις ειναι στρειτ η ομοφυλοφυλη?
2/σας το ειπε Η ΙΔΙΑ οτι ενοιωσε ζηλεια και "πενθος" οταν εμαθε οτι εχετε σχεση?
18-11-2016, 17:06 #6
τωρα γιατι της βαζετε της κοπελας εννοια...
δεν φτανει οση εχει??? οσο κ να γουσταρει η αλλη, αν η φιλη σου θελει εσενα τελος!
εσυ πρεπει να λυσεις το θεμα της ανασφαλειας σου με καποιον τροπο...κ αν πηγες σε καποια ψυχολογο κ δε σε βοηθησε βρες αλλη ψυχολογο! οσο κανεις ετσι φθειρεις κ την κοπελα σου κ την σχεση σας.
ειναι παθολογικη ζηλια αυτο το πραμα..
κ ναι παντα θα υπαρχουν αλλες κ αλλοι που γουσταρουν τους γκομενους μας...δεν γινεται να το εχουμε συνεχεια εννοια αυτο το πραμα,θελει δουλεια με τον εαυτο σου για να νιωσεις εσυ απο μονη σου ασφαλης.
κ γω εχω εναν γκομενο κ επειδη το εχω δουλεψει πολυ το θεμα της ζηλιας..σε πληροφορω οτι δεν καθομαι καν να σκεφτομαι που ειναι κ τι κανει...
νιωθω μεσα μου το εξης "αν θελει να κανει θα κανει...τελος..δεν μπα να χτυπηθω τωρα εγω?"
αλλα αυτο που σου λεω ειναι αποτελεσμα δουλειας με τον εαυτο μου.
μη το αφηνεις το θεμα του ψυχολογου...
19-11-2016, 02:36 #7
Μόλις έκανα εγγραφή πως ανεβάζω ένα θέμα ;
19-11-2016, 11:01 #8
Ακόμα κι έτσι να είναι, δεν σου αρέσει που η φίλη σου είναι ποθητή και από άλλους; Κανονικά αυτό έπρεπε να σε κάνει να νιώθεις όμορφα που διάλεξε εσένα!Θα θελες να είσαι με κάποια που απλά είναι μαζί σου γιατί δεν είχε άλλη επιλογή;
Καταλαβαίνω οτι αν η άλλη της την πέφτει προκλητικά αυτό είναι ενοχλητικό για σένα, αλλά αν η φίλη σου δεν σου έχει δώσει άλλη αφορμή, τότε νομίζω οτι είναι καθαρά δικό σου το θέμα να σκεφτείς γιατί νιώθεις τόσο ανασφαλής και τι θα ήθελες από την σχέση σου. Εγώ το θέμα θα το έψαχνα καθαρά στη σχέση και στον εαυτό μου, όχι στους τρίτους. Δηλαδή θα σκεφτόμουν αν είμαι εγώ τόσο ανασφαλής,( ήσουν και σε προηγούμενες σχέσεις έτσι; ) ή αν κάτι δεν με καλύπτει μέσα στη συγκεκριμένη σχέση και μου δημιουργεί ανασφάλεια.
Αν ένιωθες πάντα ανασφάλεια στις σχέσεις σου, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείς οτι μπορεί να μην ισχύει και τίποτα από αυτά που σκέφτεσαι, άρα θα πρέπει να λύσεις εσύ με τον εαυτό σου αυτό το θέμα και να μην φθείρεις την σχέση σου.
Αν πάλι αυτό προέκυψε ξαφνικά, τότε θα πρέπει να αναζητήσεις ποια στοιχεία της σχέσης σου είναι εκείνα που δεν σε καλύπτουν αρκετά. Δεν νιώθεις οτι παίρνεις αρκετή αγάπη, προσοχή...; Καμιά φορά κάποια στοιχεία του άλλου έρχονται και "κουμπώνουν" με κάποια δικά μας βιώματα ή κάτι τέτοιο και μας ανασύρουν τέτοια συναισθήματα χωρίς να έχουμε δείξει δείγματα στο παρελθόν. Αυτό απαιτεί δουλειά και από τους δύο. Και για να βρουν ποια είναι αυτά και για να τα δουλέψουν στη συνέχεια. Δεν σημαίνει οτι κάποιος είναι προβληματικός, σημαίνει απλά ότι πρέπει να βρουν κάποιες νέες ισορροπίες μεταξύ τους ώστε να νιώθουν και οι δύο όμορφα.
Σίγουρα πάντως μια πιο χαλαρή ματιά στο θέμα θα βοηθούσε. Αν κάποιος/α θέλει να μας απατήσει, μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή και να μην πάρουμε και χαμπάρι! Το θέμα είναι αν είμαστε διατεθειμένοι να αφεθούμε και να το απολαύσουμε ακόμα και με τον κίνδυνο να πιαστούμε κορόιδο ή αν προτιμάμε να ζούμε πάντα με αυτόν τον φόβο φθείροντας τελικά τον εαυτό μας και τον άλλον/η.
21-11-2016, 10:42 #9
21-11-2016, 10:51 #10
σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας ειναι πολυ βοηθητικες! το θεμα ειναι δυσκολο να το διαχειριστω, γιατι αφενος εχω τη συγκεκριμενη υποψια και συν η φιλη μου εχει και η ιδια εκφραστει για τη συγκεκριμενη κοπελα ( παλιοτερα, οταν αυτη εμαθε και απομακρυνθηκε, μου ειχε πει οτι την αγαπαει και το χε πει και σε κεινη προσωπικα καθως και οτι περναει πενθος που απομακρυνεται. Και μονο που τα γραφω αυτα νιωθω απιστευτη θλιψη) και αφετερου νιωθω πως θελω να μην αδικησω την κοπελα αυτη, καθως οσο κ να γουσταρει τη φιλη μου, εχει δειξει ενα φιλικο ενδιαφερον και για μενα με την εννοια οτι μου εχει πει οτι θελει πολυ να κανει την παρεα που καναμε οι τρεις μας κ πριν. Η φιλη μου , η οποια φερεται με πολλη οικειοτητα σε κεινη και οχι απλως τυπικα, με συμβουλευει να κανω το ιδιο για να μην χαλασει η σχεση μου εντελως με την κοπελα αυτη και να μην απομονωθω στην γενικοτερη παρεα, αν καταλαβουν καποια αντιπαθεια αμοιβαια. Υποψιαζομαι βεβαια οτι πισω απο αυτη την παροτρυνση κρυβεται το γεγονος οτι και κεινη θελει να αναβιωσουμε την παρεα που ειχαμε οι τρεις μας παλιοτερα. Ολα αυτα με κανουν πολυ αδυναμη και οση κατανοηση και να θελω να δειξω και να μιλαω στη συγκεκριμενη κοπελα φυσιολογικα, να τα ξαναβρουμε δλδ , παντα καπου σκαλωνω κ δεν αντεχω να το κανω οταν βρισκομαστε απο κοντα, διατηρωντας ετσι μια πολυ ψυχρη σταση και ενω βλεπω οτι με τη φιλη μου μιλανε τελεια. Ναι, ισως αλλαγη ψυχολογου να βοηθουσε αλλα η κατασταση ειναι απιστευτα ψυχοφθορα και μαγικες λυσεις δυσκολο να υπαρξουν
21-11-2016, 10:55 #11
αυτη η κοπελα στην παρεα σου που λες οτι ηθελε τη δικια σου, τι σχεση ακριβως ειχε με την κοπελα σου? διοτι πολυ διαφορετικα κρινεις μια παιδικη φιλη της κοπελας σου η οποια της την πεφτει αλλα ξερεις οτι ειναι δυνατη αντιπαλος γιατι εχουνε πολλη χημεια μεταξυ τους και η κοπελα σου γενικα τη συμπαθει παρα πολυ και τη γουσταρει πολυ για παρεα και αλλιως μια που απλως εμφανιζεται στην παρεα ως γνωστη και οχι προσωπικη φιλη της πολυ στενη....
21-11-2016, 11:10 #12
οκ, ακου τοτε.
το "φοβαται ο γιαννης το θεριο και το θεριο τον γιαννη", το εχεις ακουστα?
μπορει και οι δυο να ειστε αρνητικες η μια απεναντι στην αλλη , γιατι αντιμετωπιζετε ξυνιλα απ την απεναντι, κι ετσι η κατασταση διαιωνιζεται.
μια ανατρεπτικη λυση βλεπω για να ησυχασεις και να διαπιστωσεις αν τρεχει κατι η ειναι μονο οι φοβοι σου.
ΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ.
μην εισαι ξυνη με την κοπελα παιδι μου, προσπαθησε να την πλησιασεις.
γινε ΖΕΥΓΑΡΙ με την δικια σου και κανε παρεα μας της.
εσυ μπαινεις σε μια γωνια, παρατηρητης και φοβασαι μηπως γινει κατι πισω απ την πλατη σου.
ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ! προσκαλεσε την στην παρεα σας και ενδιαφερσου για το τι κανει, τι θελει στην ζωη της.
για να στο εκμυστηρευτηκε κι εσενα (το περι πενθους), το πιο πιθανο ειναι να της λειπει η παρεα σας κι οχι να θλει να ξεμοναχιασει την φιλη σου.
ασε τους φοβους σου κι ανοιξου σε αυτα που φοβασαι.
ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!
21-11-2016, 16:39 #13
σ ευχαριστω πολυ για την παροτρυνση! μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω αυτο που λες, γιατι πιστευω οτι θα βρω τοιχο απεναντι μου και αυτο το φοβαμαι, αφου μετα θα εχω εξαντλησει ολες μου τις δυνατοτητες, ουτε να πλησιασω αυτη την κοπελα θα μπορω και να ξαναγινω φιλη της, ουτε να πω κατι στη φιλη μου, αφου δε θα φταιει εκεινη παλι σε τιποτα. Θα το προσπαθησω παντως γιατι μου αρεσε η προταση σου....