To μεγάλο δίλημμα της σχέσης με έναν ασεξουαλικό σύντροφο - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 55
    Senior Member
    Όταν ακούει αρνητικά ξεχνάει την χαμηλή αυτοεκτίμηση γιατί χτυπάς σε ευαίσθητη χορδή! Υπεραμύνεται στο κομμάτι εκείνο του εαυτού του που προφανώς δεν αρέσει ούτε στον ίδιο.Δεν αντέχει την κριτική γιατί μάλλον αυτή την κριτική την κάνει ήδη μόνος του στον εαυτό του. Είναι πολύ πιθανόν δηλαδή ο άνθρωπος να έχει ήδη εσωτερικές συγκρούσεις για αυτά τα θέματα (ένα κομμάτι του θέλει να προχωρήσει για αυτό και από μακριά σου λέει τι ΘΑ κάνει, ένα άλλο κομμάτι του όμως φοβάται,πονάει κτλ) και σε σένα βγάζει απλώς τον θυμό προς το κομμάτι αυτό το πιο φοβισμένο. Αν έχει όντως τετοιες εσωτερικές συγκρούσεις, με την κριτική και με το να του λες πόσο δυσαρεστημένη είσαι, απλώς τις μεγαλώνεις.

Είστε ένα χρόνο μαζί με αυτή την κατάσταση; Είναι μεγάλο διάστημα!! Επειδή είδα και για απόσταση που έλεγες, το διάστημα που είστε όντως μαζί από κοντά (εννοώ αθροιστικά αν το δεις) πόσο είναι περίπου; Και σε αυτό το διάστημα δεν έχεις δει καμία βελτίωση; Εννοώ αυτά τα λίγα που έκανε από την πρώτη φορά, αυτά συνεχίζει να κάνει πάντα; Δεν υπήρξε δείγμα βελτίωσης;

Junior Member
    Εγώ από αυτά που ξέρω συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει και ελαφριά μορφή ασεξουαλικότητας, που μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά που εμφανίζει αυτός. Παρ'όλα αυτά, όντως δεν μπορεί να είμαι σίγουρη, μπορεί να παίζουν χίλια δύο όπως κάποια που προανέφεραν κάποιοι, το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος έχει μεγάλο πρόβλημα, και δεν εννοώ απλά το σεξουαλικό κομμάτι, αλλά με τα ψυχολογικά του γενικότερα.

Elisabet έκανες μία πολύ καλή ψυχολογική ανάλυση, όπως τα λες είναι. Και όπως εύστοχα παρατήρησες, ο ένας χρόνος μαζί είναι από απόσταση, αν τα υπολογίσω, το πραγματικό διάστημα που ήμασταν από κοντά πρέπει να ήταν 2-3 μήνες. Βελτίωση είχε με την έννοια ότι σιγά σιγά άρχισε να ξεθαρρεύει στα ερωτικά και να κάνει πράγματα, γιατί όπως είπα μιλάμε για άνθρωπο που δεν είχε καν φιλήσει ποτέ γυναίκα, οπότε στην αρχή τον παρέλαβα εντελώς άπειρο. Άρχισε λοιπόν να ανοίγεται στα προκαταρκτικά, αλλά μέχρι εκεί, για σεξ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να κάνει ούτε την παραμικρή προσπάθεια. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι του αρκούν τα φιλιά, χάδια κτλ, κακόμαθε βέβαια και με το στοματικό και τα χάδια από κάτω, που σιγά σιγά άρχισε να τα ζητάει κι αυτά για να νιώσει ηδονή και να μπορεί να τελειώσει. Άρα τον βολεύει μία τέτοια κατάσταση και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο. Εγώ αρχικά έκανα υπομονή και του προσέφερα αυτά που ήθελε χωρίς να παίρνω τίποτα σε αντάλλαγμα, μόνο και μόνο για να συνηθίσει λίγο και να ξεθαρρέψει, όταν όμως είδα ότι βολεύτηκε και δεν ήθελε κάτι άλλο, του ξεκαθάρισα ότι αυτά υποτίθεται ότι είναι προκαταρκτικά που οδηγούν μετά στο κυρίως κομμάτι του σεξ, κι έπειτα ότι τα σεξουαλικά δεν είναι μόνο να παίρνεις, αλλά να δίνεις κιόλας.

Senior Member
    Μήπως κατα βάθος καθόσουν μαζί του κι από λύπηση? Διότι ωραία τα συναισθήματα, αλλά πρέπει να μπαίνει μπροστά και λίγο η λογική. Εφόσον εσύ είσαι μια δυναμική γυναίκα, με την ανεξαρτησία της και τις φυσιολογικές σεξουαλικές ανάγκες, γιατί να χαραμίζεσαι σε κάτι που στην ουσία δεν σε καλύπτει? Άποψή μου, άφησέ το να περάσει, θα βρεις κάτι καλύτερο. Και μια απορία, αυτός ήθελε να κάνει οικογένεια μαζί σου (και γενικότερα δηλαδή); Γιατί, έτσι όπως τον περιγράφεις, φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια φάση εσωτερικής αναζήτησης (κατάθλιψη, ανεργία) κάτι που είναι δύσκολο να συνδυαστεί με την άμεση δημιουργία οικογένειας.

Senior Member
    Έχω και μια άλλη πολύ προσωπική απορία. Αυτός ζητάει το στοματικό και τα χάδια. Τα προσφέρει κιόλας; Γιατί καλά έχουν μαθει στη ζήτηση, αλλά πρέπει να υπάρχει και προσφορά σε αυτά τα θέματα..

Junior Member
    Αυτό που λες κι εσύ και είπε και ο χρήστης Mnimonio είναι το πιο πιθανό να κάνω Girl, να βάλω τη λογική μπροστά. Για τα άλλα που ρωτάς, τα έχω πει πιο πάνω, το μόνο που δίνει είναι φιλιά, χάδια κτλ, από στοματικό και τέτοια μόνο να παίρνει θέλει, γι'αυτό λέω ότι δεν μπορώ να είμαι πλέον το κορόϊδο που δίνει και δεν παίρνει τίποτα σε αντάλλαγμα. Να φανταστείς ότι και το στοματικό εγώ του το έμαθα, πάνω στην προσπάθειά μου να ανοιχτεί, να του φύγει το άγχος και να μάθει τα σεξουαλικά. Αρχικά έλεγε ότι ντρεπόταν και δεν ήθελε, εγώ τον πίεσα. Αλλά μετά του καλάρεσε και βολεύτηκε έτσι, χωρίς να κάνει τίποτα. Δήθεν λέει κι ότι είναι πολύ συντηρητικός για να μου κάνει κι αυτός. Μέχρι κι αυτό το δέχτηκα, αν και δεν είναι δίκαιο, και του ζήτησα τουλάχιστον να μου βάζει χέρι. Ούτε αυτό το κάνει, με χίλια ζόρια επιφανειακά για δευτερόλεπτα και μετά σταματάει. Γι'αυτό απ'ότι βλέπω δεν είναι καθόλου για σχέση ο άνθρωπος, ίσως τελικά να έψαχνε απλά κάτι πλατωνικό. Απλά αρχικά με ξεγέλασε, στα λόγια ήταν πρώτος, σιγά σιγά βγήκαν αυτά. Αλλά δεν είναι αργά να δώσω ένα τέλος. Οικογένεια που ρωτάς θέλει κ ιαυτός σε θεωρητικά πλαίσια, δηλαδή αν είχαμε τις κατάλληλες συνθήκες λέει ότι θα το ήθελε.

Senior Member
    Άποψή μου, να τον ξεπεράσεις. Αξίζεις κάτι καλύτερο.. Αν δεν σε βάζει και λίγο κάτω ο άλλος να σου αλλάξει τα φώτα..... :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by girl1988 View Post
    Άποψή μου, να τον ξεπεράσεις. Αξίζεις κάτι καλύτερο.. Αν δεν σε βάζει και λίγο κάτω ο άλλος να σου αλλάξει τα φώτα..... :)
    Λίγη σοβαροτητα δε βλάπτει! Δε καταλαβαίνω γιατί το ασεουαλ είναι υποτιμητικός όρος! Στην χώρα μου την Αίγυπτο είτε μουσουλμάνο είτε χριστιανοί οι πιο πολλοί είναι ασεξουα και δε παθαμε τίποτα σαν λαός!

Member
    Γιατί να τα ανέχεσαι όλα αυτά?? είναι κρίμα πραγματικά...Τι σου προσφέρει αυτός ο άνθρωπος??ασφάλεια? σιγουριά? Τι είναι αυτό που σε κρατάει? Για σκέψου και ζυγισε τα...Δε θέλω να βάζω ταμπέλες αλλά αν είσαι άντρας, έχεις περάσει τα 30 και δεν έχεις νιώσει την ανάγκη να κάνεις σεξ τότε κάτι συμβαίνει. Ειναι ασεξουαλικότητα , είναι ψυχολογικά...ποιος ξέρει, αυτό ένας ειδικός θα το κρίνει. Δε βγαίνει και τη νύχτα φοβάται, ειναι ανασφαλής, φοβάται το σεξ..πως θα έχεις φυσιολογική κοινωνική ζωή και πως θα κάνεις οικογένεια? ένας χρόνος είναι αρκετα μεγάλο διάστημα ακόμα και αν είναι από απόσταση. Εκτός αν νομίζεις ότι με τη δική σου βοήθεια θα μεταλλαχθεί και θα γίνει ο άντρας που θα ήθελες..εσύ κρίνεις γιατί είσαι και η μοναδική που ξέρεις τη κατάσταση και τα όρια σου. Καλή επιτυχία :)

Member
    Quote Originally Posted by tktk View Post
    Λίγη σοβαροτητα δε βλάπτει! Δε καταλαβαίνω γιατί το ασεουαλ είναι υποτιμητικός όρος! Στην χώρα μου την Αίγυπτο είτε μουσουλμάνο είτε χριστιανοί οι πιο πολλοί είναι ασεξουα και δε παθαμε τίποτα σαν λαός!
    Ευλογητός - Μετανοείτε !!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by erifilii View Post
    Γιατί να τα ανέχεσαι όλα αυτά?? είναι κρίμα πραγματικά...Τι σου προσφέρει αυτός ο άνθρωπος??ασφάλεια? σιγουριά? Τι είναι αυτό που σε κρατάει? Για σκέψου και ζυγισε τα...Δε θέλω να βάζω ταμπέλες αλλά αν είσαι άντρας, έχεις περάσει τα 30 και δεν έχεις νιώσει την ανάγκη να κάνεις σεξ τότε κάτι συμβαίνει. Ειναι ασεξουαλικότητα , είναι ψυχολογικά...ποιος ξέρει, αυτό ένας ειδικός θα το κρίνει. Δε βγαίνει και τη νύχτα φοβάται, ειναι ανασφαλής, φοβάται το σεξ..πως θα έχεις φυσιολογική κοινωνική ζωή και πως θα κάνεις οικογένεια? ένας χρόνος είναι αρκετα μεγάλο διάστημα ακόμα και αν είναι από απόσταση. Εκτός αν νομίζεις ότι με τη δική σου βοήθεια θα μεταλλαχθεί και θα γίνει ο άντρας που θα ήθελες..εσύ κρίνεις γιατί είσαι και η μοναδική που ξέρεις τη κατάσταση και τα όρια σου. Καλή επιτυχία :)
    δεν ξέρω ο άνθρωπος τι έχει, πιθανόν να φταίει η χρόνια χρήση αντικαταθλιπτικών. Είναι γνωστό ότι αυτά τα φάρμακα έχουν από δυσλειτουργίες μέχρι και έλλειψη επιθυμίας. Πιθανόν να είναι τρομερά συνεσταλμένος και να έχει άλυτες εσωτερικές συγκρούσεις που γράφει και η elisabet, δεν τον βάζουμε τον άνθρωπο στη γωνία να τον βαράμε...
    erifili δεν θέλεις να βάζεις ταμπέλες αλλά το κάνεις... τι σημαίνει το "ασφάλεια" και "σιγουριά" ; Μόνο ενας άνδρας δηλαδή χωρίς ψυχολογικά το προσφέρει αυτό; Και η γυναίκα που ζητάει ασφάλεια τι είναι ανασφαλής;
    Νομίζω ότι αυτά είναι στερεότυπα...
    (Μην ασχολείσαι με τον tktk τρολλ είναι)

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by erifilii View Post
    Ευλογητός - Μετανοείτε !!!
    Με πρόλαβες!

http://luben.tv/wp-content/uploads/2...8C%CF%8212.jpg

Senior Member
    Quote Originally Posted by silverstar View Post
    Εγώ από αυτά που ξέρω συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει και ελαφριά μορφή ασεξουαλικότητας, που μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά που εμφανίζει αυτός. Παρ'όλα αυτά, όντως δεν μπορεί να είμαι σίγουρη, μπορεί να παίζουν χίλια δύο όπως κάποια που προανέφεραν κάποιοι, το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος έχει μεγάλο πρόβλημα, και δεν εννοώ απλά το σεξουαλικό κομμάτι, αλλά με τα ψυχολογικά του γενικότερα.

Elisabet έκανες μία πολύ καλή ψυχολογική ανάλυση, όπως τα λες είναι. Και όπως εύστοχα παρατήρησες, ο ένας χρόνος μαζί είναι από απόσταση, αν τα υπολογίσω, το πραγματικό διάστημα που ήμασταν από κοντά πρέπει να ήταν 2-3 μήνες. Βελτίωση είχε με την έννοια ότι σιγά σιγά άρχισε να ξεθαρρεύει στα ερωτικά και να κάνει πράγματα, γιατί όπως είπα μιλάμε για άνθρωπο που δεν είχε καν φιλήσει ποτέ γυναίκα, οπότε στην αρχή τον παρέλαβα εντελώς άπειρο. Άρχισε λοιπόν να ανοίγεται στα προκαταρκτικά, αλλά μέχρι εκεί, για σεξ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να κάνει ούτε την παραμικρή προσπάθεια. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι του αρκούν τα φιλιά, χάδια κτλ, κακόμαθε βέβαια και με το στοματικό και τα χάδια από κάτω, που σιγά σιγά άρχισε να τα ζητάει κι αυτά για να νιώσει ηδονή και να μπορεί να τελειώσει. Άρα τον βολεύει μία τέτοια κατάσταση και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο. Εγώ αρχικά έκανα υπομονή και του προσέφερα αυτά που ήθελε χωρίς να παίρνω τίποτα σε αντάλλαγμα, μόνο και μόνο για να συνηθίσει λίγο και να ξεθαρρέψει, όταν όμως είδα ότι βολεύτηκε και δεν ήθελε κάτι άλλο, του ξεκαθάρισα ότι αυτά υποτίθεται ότι είναι προκαταρκτικά που οδηγούν μετά στο κυρίως κομμάτι του σεξ, κι έπειτα ότι τα σεξουαλικά δεν είναι μόνο να παίρνεις, αλλά να δίνεις κιόλας.
    Ωραία, γιατί όταν μιλάμε για σεξ λοιπόν το 2-3 μήνες πρέπει να υπολογίζουμε που λες, όχι τον ένα χρόνο. Αυτό το διάστημα δε το θεωρώ καθόλου μεγάλο για κάποιον που όπως λες δεν είχε καν φιλήσει κοπέλα πριν από σένα!Και λες οτι υπήρξε έστω μικρή βελτίωση αυτό το διάστημα. Φαντάζομαι οτι αν ήσασταν κοντά και είχατε καθημερινή επαφή ακόμα και με αυτούς τους 2-3 μήνες θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
    Λες οτι είσαι σίγουρη πως δεν θέλει σεξ, αλλά κάπου αλλού αναφέρεις νομίζω οτι στην πρώτη συνάντηση σας ήρθε με προφυλακτικό. Άρα ήρθε για να κάνει σεξ.

Εξακολουθώ να πιστεύω από όσα λες, οτι ο άνθρωπος θέλει να κάνει σεξ, αλλά για διάφορους λόγους έχει κολλήσει. Ίσως μετά την ψυχρολουσία που λες την πρώτη φορά, να φοβήθηκε ακόμα περισσότερο. Και προφανώς βολεύτηκε κιόλας ακόμα και με την απόσταση. Είμαι σχεδόν σίγουρη οτι πριν από σένα είχε κι άλλες τέτοιες εμπειρίες από απόσταση που δεν τις προχώρησε ποτέ στην πράξη για αυτό λες οτι στα λόγια ήταν καλός. Ποιος από τους δυο σας έκανε το βήμα να βρεθείτε;

Σκέψου όμως οτι ακόμα και με αυτά τα λόγια, δημιουργούνται προσδοκίες, ξέρει τις προσδοκίες που σου δημιούργησε και αυτό τον κομπλάρει όλο και πιο πολύ. Επίσης, πριν βρεθείτε, στα λόγια, ήταν εκδηλωτικός; Εκεί φαινόταν πάλι οτι αδιαφορούσε για την δική σου ικανοποίηση ή με τα λόγια ήταν αλλιώς;

Αυτά που σου λέω δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση οτι εσύ είσαι υποχρεωμένη να κάνεις υπομονή. Το σεξ είναι απο τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή μας και όλοι έχουμε δικαίωμα σε αυτό. Απλά δεν μου φαίνεται και τόσο σίγουρο ότι το πρόβλημα του φίλου σου δεν λύνεται.

Junior Member
    Πολύ λογικά μιλάς Elisabet, και τα έχω σκεφτεί όλα αυτά. Όντως μιάς και πολύ εύκολα τον παίρνει από κάτω άλλωστε, κόπηκε πολύ μετά την πρώτη του αποτυχία. Τη συνάντησή μας που ρώτησες μαζί την αποφασίσαμε, δεν έκανε κάποιος το πρώτο βήμα. Όσι για τα λόγια του, τίποτα δεν φανέρωνε την απροθυμία του, μιλούσε πολύ ερωτικά, γι'αυτό και λέω ότι ήταν μεγάλη ψυχρολουσία να τον βλέπεις στην πράξη. Το ξέρω ότι θεωρητικά ήρθε για να κάνει σεξ, αλλά τότε ήταν και η πρώτη φορά και ακόμα προσπαθούσε να πιεστεί και να το παίξει κάτι που δεν είναι. Αυτό το έχω παρατηρήσει και σε άλλα πράγματα, δεν το έχει κάνει μόνο στο σεξ. Τον έχω μάθει πια ότι λέει πολλά και μπορεί να μην κάνει τίποτα, είναι αυτό που είπα ότι γενικά από τις συνθήκες της ανεργίας και την ήδη ευαίσθητη φύση του, βαριέται που ζει πλέον και είναι σαν παραιτημένος από το καθετί.

Senior Member
    δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου εχει κολλησει η ασεξουαλικοτητα.
    η ασεξουαλικοτητα ειναι (πιθανη) εξηγηση, οταν δεν συντρεχουν αλλοι λογοι για τους οποιους μπορει καποιος να μην εχει σεξουαλικη διαθεση.
    εσυ ΗΔΗ ξερεις οτι ο ανθρωπος και ψυχολογικα προβληματα εχει και φαρμακα παιρνει.
    αυτα ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για να εξηγηθει η πεσμενη λιμπινος!

για ασεξουαλικοτητα μιλαμε οταν δεν συντρεχει κανενας οργανικος λογος, ενω εδω υπαρχουν ηδη δυο που απο μονοι τους μπορουν να ριξουν την λιμπιντο στα ταρταρα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by tktk View Post
    Εδώ όμως είμαστε Ελλάδα... Σιγά μη βάλω και μπούρκα!! Άσε μας καλέ μου. Πολιτισμικές διαφορές λέγεται αυτό και αν δεν σε αφορά το θέμα και δεν σε ενδιαφέρει, μη σχολιάζεις.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast