Ζολοτριν και ΑΓΧΟΣ,ΠΑΝΙΚΟΣ!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
    Junior Member

Ζολοτριν και ΑΓΧΟΣ,ΠΑΝΙΚΟΣ!

καλησπέρα, έχω εδώ και 2 μήνες διαταραχή πανικού με όλα τα συναφη και δεν μου κάνει αισθηση να κάνω τίποτα...(εχω να βγω 3 βδομαδες για ενα καφε γιατι πνιγομαι οταν πηγαινω... πηγαίνω στην σχολη μου και από μέσα m νιώθω σαν τρελός που θέλει να ξεφύγει...το ίδιο και στην δουλειά μου...πήγα σε ψυχίατρο και m έδωσε τα "ζολοτριν" 50mg(αντικαταθλιπτικά) να παίρνω μισό χάπι την μερα για 1 βδομάδα και μετά 1 κάθε μέρα...είναι η 11η μέρα σήμερα και από τότε p το ξεκίνησα ολόκληρο το άγχος μου έχει διπλασιαστεί και κάθε μέρα πρέπει να περνώ 2 μισά ξανάξ από το 0,50 για να ηρεμώ λίγο...(μου το είχε προτείνει σε περίπτωση ανάγκης)επίσης μου είχε πει ότι ίσως τα φάρμακα μέχρι να δράσουν επειδή θέλουν 10-15 μέρες ίσως έχω λίγο παραπάνω άγχος(παρενεργεια)...σε αυτό οφείλεται λέτε η δεν ταιριαζει στον οργανισμό μου το "ζολοτριν"?:confused::confused: και κάτι άλλο πειραζει αν ποτέ ποτέ παίρνω ζαναξ και πότε λεξοτανιλ το έναν τέταρτο από το 6αρι?(1,5) ίδια ποσότητα μου είπε η ψυχίατρος είναι αλλά δεν ξέρω αν τα μπερδεψω
    Last edited by apostolis.t; 19-11-2016 at 18:28.

Senior Member
    Δεν θα παθεις τίποτα,το αντικαταθλιπτικο θέλει πολυ καιρο να δράσει,οχι 10-15 μέρες,αλλα το λιγότερο 1 μηνα με 45 μέρες,στην αρχη τους κ μεχρι να πιασουν σε κανουν πολυ χειρότερα γι αυτό το συνδυάζουν με ζαναξ ή λεξοτανιλ.κανε υπομονη κ επεμεινε στην θεραπεία κ γω είμαι 13η μέρα Σημερα με αντικαταθλιπτικο κ δεν ξυπναω καλά..εχω άπειρο στρες κ μερικές φορές μέσα μου νιώθω σαν τρελλη,ειδικα οταν παω στο γραφείο μου..το οτι σε εχει κανει χειρότερα ειναι κατι αναμενόμενο κ ευχάριστο,μιας κ αυτο δειχνει οτι λειτουργεί,αν ψαξεις στο νετ θα δεις οτι ολοι οσοι ξεκινάνε γίνονται πολυ χειρότερα.κανε υπομονή+ το ζαναξ 0.25 που παιρνεις πρωι βραδι ειναι πολυ μικρη ποσότητα,το αντικαταθλιπτικο στην αρχη φέρνει μεγάλη ταραχή κ καλύτερα θα ηταν να παιρνεις 0.5 μαζι με το αντικαταθλιπτικο,οταν πιασει το αντικαταθλιπτικο, το ζαναξ θα κοπει σταδιακά..ολα θα πανε καλα,θα δεις.

Junior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    Δεν θα παθεις τίποτα,το αντικαταθλιπτικο θέλει πολυ καιρο να δράσει,οχι 10-15 μέρες,αλλα το λιγότερο 1 μηνα με 45 μέρες,στην αρχη τους κ μεχρι να πιασουν σε κανουν πολυ χειρότερα γι αυτό το συνδυάζουν με ζαναξ ή λεξοτανιλ.κανε υπομονη κ επεμεινε στην θεραπεία κ γω είμαι 13η μέρα Σημερα με αντικαταθλιπτικο κ δεν ξυπναω καλά..εχω άπειρο στρες κ μερικές φορές μέσα μου νιώθω σαν τρελλη,ειδικα οταν παω στο γραφείο μου..το οτι σε εχει κανει χειρότερα ειναι κατι αναμενόμενο κ ευχάριστο,μιας κ αυτο δειχνει οτι λειτουργεί,αν ψαξεις στο νετ θα δεις οτι ολοι οσοι ξεκινάνε γίνονται πολυ χειρότερα.κανε υπομονή+ το ζαναξ 0.25 που παιρνεις πρωι βραδι ειναι πολυ μικρη ποσότητα,το αντικαταθλιπτικο στην αρχη φέρνει μεγάλη ταραχή κ καλύτερα θα ηταν να παιρνεις 0.5 μαζι με το αντικαταθλιπτικο,οταν πιασει το αντικαταθλιπτικο, το ζαναξ θα κοπει σταδιακά..ολα θα πανε καλα,θα δεις.
    Ειναι λογικο που δεν εχω νιωσει καμια απολυτως αλλαγη? ισα ισα μου τριπλασιασε το αγχος απο τοτε που το ξεκινησα...σημερα σκεφτηκα ακομα και να το σταματησω το ζολοτριν...

Junior Member
    Μίλησα με την ψυχιατρο μου και της είπα ότι από τότε που ξεκίνησα τα ζολοτριν ολόκληρα έχει τριπλασιαστει το άγχος μου... Και μ είπε να το σταματήσω...τι να κάνω? Με πειράζει η δεν έχει δράσει ακομα?

Senior Member
    συνηθως δνε το σταματανε...δινουν απλα αγχολυτικο μαζι...
    δεν παιρνεις καποιο αγχολυτικο μαζι με αυτο?
    εγω παιρνω λαντοζ μαζι με ζαναξ γιατι μου εχει τριπλασιασει τα παντα! ολα τα SSRI ετσι κανουν..
    δεν ειναι σωστο να τα παρατας ετσι τοσο ευκολα..
    μηπως να επαιρνες μια δευτερη γνωμη?
    οταν τριπλασιαζει το αγχος σημαινει οτι λειτουργει κ να εισαι χαρουμενος γι αυτο.
    απλα το συνδυαζουν με αγχολυτικο τις πρωτες 30 μερες.
    κακως αν δεν σου χει δωσει αγχολυτικο....πολυ κακως!!
    ολοι οταν ξεκιναμε αντικαταθλιπτικο μας φρικαρει παρα πολυ...αλλα κανουμε υπομονη με ζαναξακι κ περναει ο καιρος...

Senior Member
    α σορρυ τωρα ειδα κ θυμηθηκα οτι παιρνεις ζαναξ...αλλα πιθανον χρειαζεται να αυξησεις το ζαναξ απο 0.25(ειναι τρομερα χαμηλη δοση ) κ να το κανεις 0.5..μιλησε της κ προτεινε της το εσυ φυσικα..
    μου κανει λιγο εντυπωση πυο σου ειπε να το παρατησεις ..
    εμενα κανενας γιατρος ποτε , ενω τους ελεγα οτι νιωθω χειροτερα, δεν μου το σταματησε ποτε! ισα ισα μου ελεγαν..ωραια μπραβο αυτο θελουμε...να σε κανει χειροτερα..κ μου συνιστουσαν υπομονη κουραγιο κ ζαναξ..τελος...γαιτι να τα παρατησεις τωρα?ξεκινησες μια προσπαθεια! ειναι κριμα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by apostolis.t View Post
    Ειναι λογικο που δεν εχω νιωσει καμια απολυτως αλλαγη? ισα ισα μου τριπλασιασε το αγχος απο τοτε που το ξεκινησα...σημερα σκεφτηκα ακομα και να το σταματησω το ζολοτριν...
    ειναι λογικο..το αντικαταθλιπτικο αυτη τη στιγμη χτιζει σεροτονινη μεσα στον εγκεφαλο σου..την μαζευει ολη κ την κραταει κ γι αυτο νιωθεις χειροτεροτερα( η σεροτοννη μας κανει να νιωθουμε ηρεμοι),στις 40 μερες την απελευθερωνει στα κυτταρα του εγκεφαλου κ ο ανθρωπος τοτε νιωθει ομορφα,ηρεμος κ ασφαλης..
    κανει τη δουλεια του τωρα το φαρμακο...διαβασε η δες youtube για το πως λειτουργουν τα SSRI ..ΕΧΕΙ κ πολλα animation k θα καταλαβεις απολυτα γιατι νιωθεις τοσο χαλια...

Junior Member
    Το ζαναξ το έκοψα γιατί Μ έφερνε υπνηλία και τώρα παίρνω ένα τέταρτο λεξοτανιλ από το 6mg(δηλαδή 1,5)
    Όταν το παίρνω πρέπει να νιώθω ΤΕΛΕΙΑ? γιατί έμενα απλά μ ριχνει λιγο την ένταση... Έσενα τι σ κανει?

Senior Member
    TO αγχολυτικο ηρεμει..κ φερνει λιγη υπνηλια τον πρωτο καιρο..θα πρεπει να κανεις υπομονη..τωρα που μπηκες στον χορο θα χορεψεις.
    το λεξο δεν φερνει υπνο αλλα αφαιρει την ενταση απο μεσα κ το αγχος...οπως κ να εχει, μη σε φοβιζουν ολα αυτα.ειναι προσωρινα ολα! κ το ζαναξ κ το λεξο..μετα θα κοπουν.εσυ τελικα το εκοψες το αντικαταθλιπτικο η το συνεχιζεις?
    εγω τωρα ειμαι 1 μηνα με ζαναξ των 0.5 η 0.25 αναλογως κ ειμαι στην εταιρια κ δουλευω κανονικα...
    κ το παιρνω 1 μηνα γιατι δεν ξεκινησα αντικαταθλιπτικο αμεσως..πρωτα ξεκινησα ζαναξ με τον γιατρο λογω στρες κ μετα αφου ειδαμε οτι δεν γινεται τιποτα ..πριν 14 μερες ξεκινησα λαντοζ..οποτε το ζαναξ δεν γινεται να κοπει ακομα...μεχρι να πιασει το λαντοζ..δεν εθιζεσαι σε μικρες ποσοτητες κ μετα το κοβεις κ σταδιακα κ δεν κινδυνευεις..το χω κανει 7 φορες!! ολο αυτο! δεν εθιστικα ποτε.

Senior Member
    γραφω τοσο βιαστικα λογω δουλειας , που κανω ολο λαθη....αναγραμματισμους κλπ..δεν ειμαι δυσλεκτικη...βιαστικη ειμαι...χααχαχαχ

Junior Member
    Γνώμη σου πια είναι? Ζαναξ η λεξο για αυτή την περίπτωση να πηγαίνω στην σχολή και μετά στην δουλεια μου?

Senior Member
    λεξο αν δεν θες να κοιμασαι.....

Junior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    TO αγχολυτικο ηρεμει..κ φερνει λιγη υπνηλια τον πρωτο καιρο..θα πρεπει να κανεις υπομονη..τωρα που μπηκες στον χορο θα χορεψεις.
    το λεξο δεν φερνει υπνο αλλα αφαιρει την ενταση απο μεσα κ το αγχος...οπως κ να εχει, μη σε φοβιζουν ολα αυτα.ειναι προσωρινα ολα! κ το ζαναξ κ το λεξο..μετα θα κοπουν.εσυ τελικα το εκοψες το αντικαταθλιπτικο η το συνεχιζεις?
    εγω τωρα ειμαι 1 μηνα με ζαναξ των 0.5 η 0.25 αναλογως κ ειμαι στην εταιρια κ δουλευω κανονικα...
    κ το παιρνω 1 μηνα γιατι δεν ξεκινησα αντικαταθλιπτικο αμεσως..πρωτα ξεκινησα ζαναξ με τον γιατρο λογω στρες κ μετα αφου ειδαμε οτι δεν γινεται τιποτα ..πριν 14 μερες ξεκινησα λαντοζ..οποτε το ζαναξ δεν γινεται να κοπει ακομα...μεχρι να πιασει το λαντοζ..δεν εθιζεσαι σε μικρες ποσοτητες κ μετα το κοβεις κ σταδιακα κ δεν κινδυνευεις..το χω κανει 7 φορες!! ολο αυτο! δεν εθιστικα ποτε.
    Όχι δεν το έκοψα μου είπε να κάνω υπομονή μέχρι την Τετάρτη που κλείνω μια βδομάδα που παίρνω ολόκληρο το χάπι και να δουμε...

Member
    Το ζαναξ το έκοψα γιατί Μ έφερνε υπνηλία και τώρα παίρνω ένα τέταρτο λεξοτανιλ από το 6mg(δηλαδή 1,5)
    Όταν το παίρνω πρέπει να νιώθω ΤΕΛΕΙΑ? γιατί έμενα απλά μ ριχνει λιγο την ένταση... Έσενα τι σ κανει?
    Αυτό κάνει, σου ρίχνει την ένταση που νιώθεις και σου αφήνει μια ελαφριά υπνηλία/χαλάρωση. Φυσικά και δεν σε κάνει να νιώθεις ΤΕΛΕΙΑ. Αλλά κι αυτό που κάνει δεν είναι και λίγο αν σκεφτείς πόσο δύσκολες είναι εκείνες οι στιγμές του αγχους κ του πανικου.

Senior Member
    Όχι δεν το έκοψα μου είπε να κάνω υπομονή μέχρι την Τετάρτη που κλείνω μια βδομάδα που παίρνω ολόκληρο το χάπι και να δουμε...
    δεν καταλαβα ακριβως..τ θα γινει την τεταρτη?θα παιρνεις ολοκληρο το αντικαταθλιπτικο?δλδ τωρα παιρνεις μισο??επιπλεον μη περιμενεις κανενα φως πριν τις 30 μερες..δεν σε ενημρωσε ο γιατρος?
    ειναι πολυ αργα χαπια τα αντικαταθλιπτικα..κανουν το λιγοτερο 1 μηνα να πιασουν...αν ηταν ετσι...τοσο ευκολο....θα χαμε ολοι σωθει...κανε υπομονη..δεν θα δεις τιποτα πριν τον 1 μηνα..ισα ισα ..θα σε κανει πολυ χειροτερα κ μετα θα φτιαξει ολο αυτο.υπομονη.

Page 1 of 3 123 LastLast