Ζολοτριν και ΑΓΧΟΣ,ΠΑΝΙΚΟΣ! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Member
    Σε άλλους μπορεί να έρχεται πιο γρήγορα η βελτίωση, σε άλλους να χρειάζεται περισσότερος χρόνος και να γίνεται σιγά σιγά. Εγώ χρειάστηκα κανα 3μηνο για να νιώσω διαφορά. Ηταν τοσο αργή η βελτιωση μου που δεν την καταλαβαινα και ειχα απογοητευτει πολυ τον πρωτο καιρο. Ευτυχώς που ο γιατρός μου επέμεινε και τη συνέχισα την αγωγή.

Senior Member
    κ μενα κανα 2μηνο μου παιρνει για να ερθει το κεφαλι στα ισα του...την πρβτη φορα με επιασε στις 30 μερες, την δευτερη στις 45..τωρα που ειναι η τριτη μου φορα μπορει να παρει κ περισσοτερο ..δεν ξερω..μπορει να παει κ στις 50 μερες δλδ..θα δειξει..

Junior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    κ μενα κανα 2μηνο μου παιρνει για να ερθει το κεφαλι στα ισα του...την πρβτη φορα με επιασε στις 30 μερες, την δευτερη στις 45..τωρα που ειναι η τριτη μου φορα μπορει να παρει κ περισσοτερο ..δεν ξερω..μπορει να παει κ στις 50 μερες δλδ..θα δειξει..
    ολόκληρο το παίρνω το χάπι εδώ και μια εβδομάδα... Τι εννοείς είναι 3η φορά? Δεν κάνεις αγωγή για να σ περάσει? Είναι κάτι προσωρινό? Δεν θα μ περάσει για πάντα?

Senior Member
    παιρνεις το αντικαταθλιπτικο για κανα 1 με 1 μιση χρονο κ σε αφηνουν χωρις μετα, αν ξαναγινει υποτροπη τοτε ξαναξεκινας...πανω απο 3 υποτροπες συνηθως , η θεραπεια γινεται πιο μονιμη..
    εγω εχω καενι πολελς υποτροπες απο τα 31-37, εως τωρα δλδ κ τελικα το χαπι θα το παιρνω δια βιου.
    μη τρομαζεις..ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος , αλλες οι συνθηκες οι δικες μου αλλες οι δικες σου, εσυ μπορει να παρεις το χαπι για 1 - 1 μιση χρονο κ μετα να μη ξανακανεις ποτε ξανα υποτροπη στη ζωη σου.
    η να ξανακανεις υποτροπη σε 10 χρονια...αυτο κανεις δεν το ξερει..
    καλο ειναι να το συνδυασεις με ψυχοθεραπεια για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα.
    εγω εχω μεγαλο προβλημα με αυτο..+ εχω κ εναν θυρεοειδη που υπερλειτουργει κ μου δημιουργει κ αυτο προβλημα στην ΓΑΔ.
    μη συγκρινεις εμενα με εσενα....εισαι κ πιο μικρος απο εμενα...αλλο εγω, αλλο εσυ.

Senior Member
    το για παντα ποτε κανεις δνε το ξερει..οσο θα παιρνεις το χαπι παντως θα εισαι μια χαρα!
    οταν το κοψεις ..τοτε βλεπεις..αλλα μεχρι τοτε θα μεσολαβησει πολυ μεγαλο διαστημα...καμια θεραπεια δεν εχει μονιμα αποτελεσματα.εξαρταται κ πως το δουλευεις κ συ.
    αν δλδ κανεις ψυχοθεραπεια..θα σε βοηθησει να διαχειριζεσαι καταστασεις πιο ευκολα, οποτε θα γλιτωνεις τυχον υποτροπη.

Junior Member
    Εμένα μου είπε την θεραπεία θα την κάνω για 2 μηνες... Και ένα καλό νέο είναι ότι εδώ και 2 μέρες μου έχει φύγει το άγχος κατα 90% παίρνω κανονικά το ζολοτριν και ένα λεξο 1.5 το πρωί και ένα το μεσημέρι και νιώθω ότι έχω έρθει πάλι στα ίσια μου... Ελπίζω να γίνομαι καλά!!!

Senior Member
    περιεργο....2 μηνες?πρωτη φορα το ακουω...τοσα ατομα εδω περα παιρνουν, κανεις ποτε δεν του εχουν πει μονο 2 μηνες...περιεργο..σορρυ απλα πρωτη φορα το ακουσα αυτο.

Senior Member
    το ζολοτριν ειναι ομοιο με το ζολοφτ κ ειναι SSRI..τα SSRI κανουν παρα πολυ καιρο να δρασουν..
    δνε ξερω ειλικρινα εχω μεινει με ανοιχτο το στομα..ας επεμβει ο Panagiwtis23 ή ο Macgyver που ειναι γερολυκοι του SSRI..αληθεια δεν ξερω τι να πω...

Με ζολοτρίν ξεκίνησα κι εγώ...με 50mg μετά 100 και τελικά έχω μείνει στα 125. Λοιπόν το ζολοτρίν στην αρχή με ζόρισε απίστευτα πολύ ήμουν χάλια για κάνα δυο βδομάδες μετά σταδιακά άρχισα να στρώνω και από το μήνα και μετά ήμουν τέλεια...Όσον αφορά το για 2 μήνες που σου είπε το θεωρώ απίθανο. Εμένα μου είχε πει από 3-6 μήνες και τώρα που μιλάμε είμαι στους 9 με την προσθήκη σταθεροποιητή. Οπότε βλέπεις ότι όλα αυτά είναι πολύ σχετικά. Πάντως 2 μήνες είναι λίγο. Στην περίπτωση μου πάντως με βοηθήσανε πάρα πολύ τα χάπια και ο γιατρός μου είπε ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα αρχίσουμε να κόβουμε. Οπότε οψόμεθα...Πάντως μην ανησυχείς...

Senior Member
    παιδια αν κοπει ssri στους 2 μηνες ..θα γινει πανικος! η ουσια πεφτει αποτομοα κ σε κανει χειροτερα..στιυς 2 μηνες δεν εχιε προλαβει καν να χτισει εξ ολοκληρου!
    δεν πρεπει να κοβονται με τιποτα πριν τους 6 μηνες...γιατι θα υπαρξουν τρομερες παρενεργειες..το γραφει παντου, μου το χουν πει ολοι οι γιατροι! ακομα κ η ψυχιατρικη πυο διαβαζω σπιτι το γραφει μεσα το κεφαλαιο των SSRI.....κ στην τελικη...καλυτερα να το παρει καποιος 6 μηνες κ να ναι σιγουρος ..παρα λιγοτερο κ να κινδυνευει μετα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    το ζολοτριν ειναι ομοιο με το ζολοφτ κ ειναι SSRI..τα SSRI κανουν παρα πολυ καιρο να δρασουν..
    δνε ξερω ειλικρινα εχω μεινει με ανοιχτο το στομα..ας επεμβει ο Panagiwtis23 ή ο Macgyver που ειναι γερολυκοι του SSRI..αληθεια δεν ξερω τι να πω...
    Ας πω λοιπον περι αντικατ/κων .......πρωτα πρεπει να βρεις ποιο αντ/κο σου ' παει ' , θα το καταλαβεις σε δυο μηνες , το φουλ εφεκτ ..........δεν τελειωσε εκει ομως η ιστορια , στο 4μηνο , θα δεις κι αλλα πραματα , ενα 20% ακομη ισως , ισως και καθολου .................στους 6 μηνες , εχει μαθει οργανσμος σου τοφαρμακο , αλλα σιγα σιγα , μπορεις να το κοψεις , δεν ειναι καλα ταντικτ/κα μακροπροθεσμα , τα ' μαθαινει ' ο οργανισμος , και αντιδρα λιγο , πολυ λιγο ......no result ουσιαστικα , εμπλεξες μενα φαρμακο , που καλυτερα να μην το αρχιζες , ιδιως κατι σεροξατ , που ειναι εθιστικα , εχει φαει μηνυσεις η εταιρεια ,,......................εγω , που δεν υπαρχει φαρμακο που να μην εχω δοκιμασει , μονομε το σεροξατ ειδα 3 πολυ καλους μηνες , το 2010 , και μετα ,........τιποτα , σε ριχνει στην συντηρηση , πας στο εφεξορ ,καλο κι αυτο , μια απο τα ιδια , μπορει να σε πιασει στην αρχη , μετα σε ριχνει στην συντηρηση .......τελικα , οτι εχω καταφερει , μονο ιδαις δυναμεις , απογοητευση τα αντικατθλ. , για τον απλο λογο , οτι δεν εχει βρεθει η πραματικη αιτια της κτθλψης , εικασιες μονο , το φαρμακο θαχει βρεθει ? σε μερικα χρονια , θα βρεθει κι αυτο , ως τοτε , ζοριστειτε , σκεφτειτε θετικα , απασχοληθητε , γιατ δεν σας βλεπω καλα ........

Senior Member
    οποτε μακ...δεν γινεται ενα SSRI ΝΑ κοπει στους 2 μηνες που του ειπε ο γιατρος....τι γιατρος ειναι αυτος που του λεει να κοπει σε 2 μηνες..το φαρμακο σε 2 μηνες θα κανει τη δουλεια του την σωστη κ την σταθερη...πως γινεται να του λεει μονο για 2 μηνες?συμφωνεις?

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ας πω λοιπον περι αντικατ/κων .......πρωτα πρεπει να βρεις ποιο αντ/κο σου ' παει ' , θα το καταλαβεις σε δυο μηνες , το φουλ εφεκτ ..........δεν τελειωσε εκει ομως η ιστορια , στο 4μηνο , θα δεις κι αλλα πραματα , ενα 20% ακομη ισως , ισως και καθολου .................στους 6 μηνες , εχει μαθει οργανσμος σου τοφαρμακο , αλλα σιγα σιγα , μπορεις να το κοψεις , δεν ειναι καλα ταντικτ/κα μακροπροθεσμα , τα ' μαθαινει ' ο οργανισμος , και αντιδρα λιγο , πολυ λιγο ......no result ουσιαστικα , εμπλεξες μενα φαρμακο , που καλυτερα να μην το αρχιζες , ιδιως κατι σεροξατ , που ειναι εθιστικα , εχει φαει μηνυσεις η εταιρεια ,,......................εγω , που δεν υπαρχει φαρμακο που να μην εχω δοκιμασει , μονομε το σεροξατ ειδα 3 πολυ καλους μηνες , το 2010 , και μετα ,........τιποτα , σε ριχνει στην συντηρηση , πας στο εφεξορ ,καλο κι αυτο , μια απο τα ιδια , μπορει να σε πιασει στην αρχη , μετα σε ριχνει στην συντηρηση .......τελικα , οτι εχω καταφερει , μονο ιδαις δυναμεις , απογοητευση τα αντικατθλ. , για τον απλο λογο , οτι δεν εχει βρεθει η πραματικη αιτια της κτθλψης , εικασιες μονο , το φαρμακο θαχει βρεθει ? σε μερικα χρονια , θα βρεθει κι αυτο , ως τοτε , ζοριστειτε , σκεφτειτε θετικα , απασχοληθητε , γιατ δεν σας βλεπω καλα ........
    Macgyver εννοείται πως τα αντικαταθληπτικά και γενικότερα τα ψυχοφάρμακα δεν καταπολεμούν την αιτία αλλά μόνο τα συμπτώματα αλλά όταν είσαι στα μαύρα σου τα χάλια σου δίνουν ένα boost μετά σιγά σιγά μπορείς να κάνεις δραστηριότητες και να πάρεις τα πάνω σου. Άσε που σε πολλές περιπτώσεις η ψυχοθεραπεία παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, εκεί ότι πετύχεις θα είναι μόνιμο. Τα χάπια βοηθάνε να ξεπεράσεις τα συμπτώματα πολύ πιθανό είναι αν δεν έχεις δουλέψει με τον εαυτό σου να σε πάρει πάλι από κάτω. Εγώ κάνω ψυχοθεραπεία 1.5 χρόνο και παίρνω ζολόφτ και depakine πλέον 9 μήνες. Δεν είναι εύκολο καθόλου αλλά με προσπάθεια, αγάπη από τους γύρω και μερικές δραστηριότητες όλα γίνονται. Επίσης σύμφωνα με τον ψυχίατρο μου "Δεν θέλω να σε έχω μόνιμα σε χάπια, το θέμα είναι να σταθεροποιηθείς και μετά να τα βγάλουμε, η κύρια θεραπεία σου θα είναι η ψυχοθεραπεία." Όταν στο λέει αυτό ένας γιατρός που δουλειά του είναι να γράφει χάπια τότε καταλαβαίνεις ότι βοηθάνε αλλά δεν είναι και η λύση.

Senior Member
    Κ γω συμφωνω με τον marstay για το κομματι της ψυχοθεραπειας..εχουν υπαρξει στιγμες που δεν πιστευω στην ψυχοθερπαεια..κ αλλες φορες οταν παω κ βγαζουμε λαυρακια..εκει διαπιστωνω την μαγεια της.
    θελει συνδυασμο κ των δυο πιστευω..κ θεραπειας κ ψυχοθεραπειας..αυτο τελικα ειναι το ιδανικοτερο.

Junior Member
    19η μερα σημερα και νιωθω κα8ε μερα νιωθω καλυτερα...ξεκινησαν να με ενδιαφερουν πραγματα που με ενδιεφεραν...ηδη εχ8ες πηρα μονο μια φορα την μερα ηρεμιστικο σε αντιθεση με της αλλες μερες π επαιρνα 2 και σπανια 3...Μεσα στην βδομαδα 8α παω και σε γνωσιακη αναλυτικη ψυχοθεραπευτρια...θα κανει καποια δουλεια λετε?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast