Results 31 to 44 of 44
-
21-11-2016, 00:04 #31
nai αλλα δεν μας ειπες σκεφτεσαι να ξαναγυρισεις?
- 21-11-2016, 01:16 #32
Δεν ξερω! αυτό είναι το θεμα...ολοι γυρω μου μου λεν μη τολμησω και ξαναγυρίσω...εγω δυσκολευτηκα να το παρω αποφαση...είναι πολύ νωρις....φοβάμαι ότι για πολύ καιρο θα στεναχωριέμαι...σκέφτομαι ότι θα ξαναγυριζα ισως εάν το προσπαθουσε αυτος σωστα...όχι με προσβολες και απειλες...αλλα αν μου εδειχνε ότι δυσκολευετε χωρις εμενα. κατι τετοιο όμως δε συμβαινει... αν απλα συνεχισει τη ζωη του δεν θα τον αναζητησω μαλλον....
21-11-2016, 01:18 #33
21-11-2016, 01:31 #34
Το εχω πει ηδη.. και θυμωσε..ελεγε να παω εγω..μετα ακολουθησε η κατασταση που με οδηγησε να πω φυγε...
21-11-2016, 01:34 #35
Να σας πω την αληθεια..φοβαμε να τον συναντησω τωρα..κρινοντας απο τον τροπο που μιλουσε ειναι σε κατασταση που μοιαζει να με μισει τοσο επειδη τον προδωσα και να θελει να με εκδικηθει... οταν μπαινει μεσα ο φοβος...ειναι περιεργα.
21-11-2016, 02:03 #36
Όταν ο δικός μου επέμενε να βρεθούμε για τελευταία φορά και του είπα οτι τον φοβάμαι κι ότι μόνο σε δημόσιο χώρο θα τον συναντούσα πια, έμεινε έκπληκτος!
Δεν ξέρω αν και σένα ο φίλος σου είναι σαν τον δικό μου, αλλά εγώ για τον δικό μου είμαι 100% πεπεισμένη οτι δεν είχε συναίσθηση του τρόμου που προκάλεσε! Είχε μια πρωτοφανή για μένα, ικανότητα να περνάει απο το ένα συναισθημα στο αλλο σε δευτερόλεπτα! Και είχα παρατηρήσει οτι κάποια μετά δεν τα θυμόταν ακριβώς. Δεν θυμόταν ακριβώς πχ τι μου είχε πει και μου είχε προκαλέσει φόβο.
Δεν έχει νόημα να γυρίσεις αν πιστεύεις οτι έχει ελπίδα να αλλάξει. Ο άνθρωπος, είτε του βάλεις ταμπέλα είτε όχι, είναι έτσι! Το θέμα είναι αν εσυ μπορείς να ζήσεις μαζί του έτσι όπως είναι.
Στον ψυχολόγο συνεχίζεις να πηγαίνεις; Να δουλέψεις το θέμα με τις ενοχές, μη το αφήσεις. Πρέπει να έχεις τις απαντήσεις για τον εαυτό σου όταν θα σε πιάνει ενοχή ή νοσταλγία. Και ο πόνος θα περάσει... τώρα σου φαίνεται βαρύ το ξέρω, αλλά θα δεις με τον καιρό θα το αποδεχθεις και θα νιώσεις ελεύθερη. Γιατί αυτή είναι νοσηρή κατάσταση που ήσουν και ήμουν.
21-11-2016, 09:07 #37
Οταν αγαπας καποιον πιστευεις οτι αντεχεις τα παντα. Και αν δεν μιλουσα σε κανεναν θα ημουν μαζι του τωρα ξανα. Συζηταω και με ειδικο και με αλλους ανθρωπους γιατι ισως οταν το ζεις δεν βλεπεις καθαρα..γιατι φοβαμε αν μεινω κι αλλο μη περασει πολυ καιρος και κανω κακο σε μενα...και δεν υπαρχει επιστροφη.αλλα και για αυτον δεν εχω καταληξει τι ειναι καλυτερο...αφου ετσι κι αλλιως δεν εκτιμαει τιποτα.
21-11-2016, 09:46 #38
παρανοικη δεν ξερω αν ειναι, για τετοια διαγνωση χρειαζεται εξεταση απο ψυχιατρο.
ειναι γνωριμη παντως, απο διηγησεις αλλων γυναικων και μπορει να μην ειναι παρανοικος, αλλα ΚΩΛΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.
αν δενε χει διαγνωση, σου λυνει κανενα προβλημα εσενα? αλλαζει σε κατι το γεγονος οτι σε κακοποιει?
περιμενεις μια διαγνωση για να διεκδικησεις την αξιοπρεπεια σου σαν γυναικα και σαν ανθρωπος, και την ασφαλεια σου?
21-11-2016, 09:49 #39
21-11-2016, 10:45 #40
ΔΕΝ μπορείς να τον βοηθήσεις! Ακόμα κι αν δεν είναι θέμα χαρακτήρα και έχει όντως κάποιο πρόβλημα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Εχει δικούς του ανθρώπους, αν έχει πρόβλημα, μπορούν να τον βοηθήσουν αυτοί. Εγώ με τον δικό μου τις περισσότερες ενοχές τις είχα γιατί δεν είχε δικούς του ανθρώπους κι ένιωθα ότι ήταν δική μου ευθύνη να ειδοποιήσω κάποιον, αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.
Ευθύνη έχεις για τον εαυτό σου και μόνο. Και βασική σου ευθύνη είναι να προστατεύεις τον εαυτό σου. Όταν βλέπεις ότι ο άλλος γίνεται βίαιος και βγαίνει εκτός εαυτού, οφείλεις να σε προστατεύσεις.
Απομακρύνσου από την όλη ιστορία και προσπάθησε να την δεις συνολικά και απ' έξω. Έπαιρνες αυτά που ήθελες όσο ήσουν εκεί; Ένιωθες καλά; Ένιωθες ελεύθερη να είσαι ο εαυτός σου; Αν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι όχι, τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να γυρίσεις.
Έχω μια αγαπημένη φράση "Αν δε σου αρέσει εκεί που είσαι κουνήσου, δεν είσαι δέντρο!"
21-11-2016, 14:14 #41
ευχαριστω παντως για τις απαντησεις..
μιλαμε για ανθρωπο που στιγμες κυκλοφορουσε με μαχαιρακι στο αυτοκινητο (!) γιατι ηταν σε αμυνα...ελεγε αν του επιτεθει κανεις εχει μονο τον εαυτο του πρεπει να σωθει... είναι να λυπασε..να στεναχωριεσε που κι εσυ τον αφηνεις μονο του... πολύ εμμονη με βια..αρχιζω και φοβαμε μηπως υπαρχουν και ψυχωσεις που ο άλλος παιρνει χαρα με το να κανει κακο... τι να πω...
21-11-2016, 14:43 #42
Ρε κούκλα πάλι δεν καταλαβεσ ωσ παιδιά ειμασταν ψιλό κωλοπαιδα ζωηρά να το πω κάποιοι μπλεξανε κ βγαλαμε ψύχωση τώρα από τη στιγμή που θα βγάλεις ψύχωση όλα διαλύονται θέλει χρόνια για να ανασυγκροτηθεισ κι άμα μπλεξεισ δε συνερχεσε και ποτέ εγώ ασ πούμε γλυτωσα γιατί δουλευα διανοησε οχτώ χρονών παιδί να δουλεύει; Εγώ δουλευα κι έκανα κ καλή δουλειά όσο θα δουλέψεις εσύ σε όλη σου τη ζωή εγώ το έχω συμπληρωμένο στα τριάντα τέσσερα μου όσοι μπλεξανε δεν ξεμπλεξαν ποτέ εγώ τι γλυτωσα πάντως δε φταίει ή ψύχωση
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-11-2016, 15:16 #43
Και κάτι άλλο δεν μπορείς να τον βοηθησεισ ούτε να τον αλλαξεισ αυτό είναι το μόνο σίγουρο οπότε καλή επιτυχία με τον επόμενο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-11-2016, 15:47 #44
Αυτό που μπορείς να αναρωτηθείς και να έχει αξία για σένα είναι γιατί εσύ βρέθηκες εκεί; Τι έβρισκες εκεί που σου άρεσε; Ποια ανάγκη σου κάλυπτε;
Αυτές οι απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις ανάγκες του ώστε να μην ξαναβρεθείς σε τέτοια σχέση. Με αυτή την έννοια θα δεις οτι ακόμα και μια τέτοια εμπειρία είχε τα θετικά της, και το θετικό είναι αυτό που καταφέρνουμε να μάθουμε για μας ωστε να χρησιμοποιησουμε αυτή τη γνώση προς όφελος μας.