Πεθερά με διπολική διαταραχή - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 85
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Flower16 View Post
    Δεν θέλω να με χαρτζιλικώσει εγώ δεν είμαι γαϊδάρα να εκμεταλεύομαι μία γυναίκα που είναι σε αυτή την κατάσταση και να κάθομαι εγώ και να κάνω την κλώσα. Ότι έκανα ως τώρα το έκανα πάντα με καλή θέληση. Αλλά ξέρετε τι μάθαινα η Flower το θύμα που την έχεις και την κάνεις ότι θέλεις και αφού ο άντρας μου έχει δώσει αυτή την εντύπωση γιατί να μην την εκπμεταλευτούν και οι άλλοι.
    Ναι προφανως δεν θες, αλλιώς δεν θα σουν εδω να προσπαθεις να βρεις λύση. Αυτό λέω λοιπόν.... άσε τους άλλους να είναι όσο γαιδούρια θελουν, εσύ χαλιέσαι και μπαίνεις σε ρόλο θύματος όταν σκεφτεσαι ετσι.
    Και για τον άντρα σου που λες, συμφωνώ απόλυτα γιαυτο σου είπα οτι μαζί του πρέπει να το λύσετε. Νομίζω οτι το πρόβλημα σου δεν είναι η πεθερά, καμιά πεθερά δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι έτσι κι αλλιώς. Το πρόβλημα σου είναι οτι νιώθεις οτι ο άντρας σου δεν σε καταλαβαίνει σε αυτό και προφανώς το ίδιο νιώθει κι αυτός για σένα. Μαζί λοιπόν πρέπει να το κουβεντιάσετε, να του εξηγήσεις ακριβώς πώς νιώθεις με όμορφο τρόπο γιατί είναι μανα του όπως και να ναι, και να βρείτε μαζί μια λύση από κοινού. Καταρχήν έτσι όπως τα λες η γυναίκα θα θέλει σε συνεχόμενη βάση άνθρωπο κοντά της...

Senior Member
    συμφωνω παλι με ελισαβετ..νομιζω οτι πρεπει να ξεκαθαρισετε με τον αντρα σου κ γενικως παρατηρω ελλειψη ουσιαστικης επικοινωνιας με τον ανθρωπο σου κ αυτο ειναι το πιο ουσιαστικο προβλημα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    ΣΥΜΦΩΝΩ με αυτο που λεει η ελισαβετ..δλδ να μην στεκεσαι στα λογια της..πως μπορεις κ συνεριζεσαι μια γυναικα που δεν εχει σωας τας φρενας?(δεν ξερω κ πως γραφεται γμτ)..τι σου λεει οτι εισαι ακαματρα,ανοικοκυρευτη (παραδειγματα φερνω) κλπ κλπ, εσυ δεν πρεπει να τα παιρνεις τοσο τοις μετρητοις..μη σου πω καθολου..
    εγω ειμαι γεματη τατουαζ..ο πατερας του δικου μου εχει εμμονη με την εκκλησια κ πολυ απαρχαιωμενες ιδεες..τα χερια μου ειναι γεματα τατουαζ μανικια κ τα δυο σχεδον...οταν με ειδε κουνησε το κεφαλι..του χαμογελασα, μετα μια μερα με ρωτησε "δε μου λες?τι εισαι πρεζακι?τι ειναι αυτα τα πραματα?" κ του απαντω "οχι κε...... Ταδε...μοδα ειναι μοδα, μη μου συγχιζεσαι!" κ χαμογελαγα κ τον χαιδεψα..εκει χαμογελασε κ αυτος...
    σιγουρα με εχει για την χειροτερη...αλλα δεν δινω σημασια...δεν θελει κοπο , θελει τροπο που λενε..
    M' έκανες και χαμογέλασα.. Τι τρυφερή σκηνή, πόσο όμορφη..
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    ευχαριστω jackie..να σαι καλα..γενικως πιστευω οτι ο.τι δινεις παιρνεις ...μαχαιρα εδωσες μαχαιρα θα λαβεις..ακομα κ οταν προκειται για τον χειροτερα αρρωστο ανθρωπο..αν χαμογελασεις θα γινουν ολα πιο ευκολα.αν κακιωσεις κ νευριασεις θα γινουν ολα χειροτερα.
    νιωθω πως η φιλη μας κ χωρις παρεξηγηση, απλα επειδη εδω ειμαστε για να τα λεμε ολα κ να βοηθαμε, εχει κ αυτη τις ιδιοτροπιες της κ τις παραξενιες της....οχι οτι δεν ειναι ακραιο ολο αυτο που αντιμετωπιζει..σιγουρα ειναι ακραιο...αλλα τελικως παιζει μεγαλο ρολο το πως διαχειριζομαστε τις καταστασεις.
    εγω βλεπω το εξης: ενας αντρας, με μια εγκυο γυναικα..μια μανα αρρωστη κ μια γυναικα που πιεζει τον αντρα,ενας αντρας που ποναει την μανα που τον γεννησε κ την λυπαται κ στενοχωριεται γιατι ειναι πραγματικα αρρωστη...μια γυναικα που πιεζει τον αντρα να εξαφανισει την μανα του, αν γινεται,ενας αδερφος που δεν θελει αναμειξη, ο αντρας αυτος σιγουρα καποια στιγμη θα σκασει...στην ουσια δεν ειναι η μανα του το προβλημα, αλλα οπως προειπαμε μια μη ξεκαθαρη κ με διαφανεια σχεση μεταξυ τους..αν ειχαν σωστη επικοινωνια σιγουρα θα ειχε ηδη βρεθει μια καταλληλη λυση που θα ικανοποιουσε κ τις δυο πλευρες.

Member
    Δεν θα βγω φταίχτρα κιόλας λοιπόν εγω ήθελα απλώς να καταλάβω πως πρέπει να την μεταχειριστώ αδιαφορία, καλοσύνη πως τέλος πάντων. Και όσο για το οτι δίνεις πέρνεις ο θείος τ αρρώστησε τον φιλοξένησα σπίτι μου (γιατί αγαπώ τον άντρα μου)πήρα τα @+##-#- τον παππού του καρκινοπαθή με τις πάνες και στο κρεβάτι το ίδιο (γιατί αγαπώ τον άντρα μου) πήρα τα #&@+*; τώρα όλο και πιο συχνά εκτός απο γιορτές την πεθερά μου και απ ότι βλέπω πάλι τα ίδια θα πάρω. Στην εποχή που βρισκομαστε μερικά πράγματα θεωρουνται δεδομένα και πιστεύω πως δεν αξίζω να κάνω εγώ όλες αυτές τις θυσίες γιατί και εμένα οι γονείς έχουν προβλήματα υγείας αλλα ουτε καν μ αναφέρουν κατι κ τα μαθαίνω στο τέλος εγω ποιος θα σκάσει εγώ που κάνω την νοσοκομα ή ο άντρας μ π εχει την εντύπωση ότι οποιαδήποτε είναι μαζί τ θα ανέχεται όλο αυτό

Member
    Μην βλέπετε το θέμα μόνο ανθρωπιστικα από την πλευρά οτι είναι μια άρρωστη γυναίκα έχω φτάσει στο σημείο να κλαίω καθημερινά όσο πλησιάζει ο καιρός γιατί δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσω αυτή την γυναίκα.

Senior Member
    αυτο σου λεμε ολοι ομως λιγο πολυ, εφοσον παιρνεις τα @@@@ σου γιατι το κανεις?γιατι δεν υπαρχει σωστη επικοινωνια με τον αντρα σου ρε παιδι μου?σε αναγκαζει με κανα οπλο?τι?
    τι σου συμβαινει κ αναλαμβανεις ευθυνες για τις οποιες δυσκολευεσαι τοσο πολυ κ τελικως δεν μπορεις να αντεξεις?γιατι πολυ απλα δεν εχεις κατανοηση απο τον συζυγο..οπως βλεπεις εχουμε φυγει λιγο απο το θεμα της πεθερας κ εχουμε επικεντρωθει σε σενα κ νομιζω οτι αυτο πρεπει λιγο να ψαξεις..
    τι ειναι αυτο που σε εχει κανει να τρως ολη την πιεση?
    κ να μην μπορει ο συζυγος να καταλαβει?

Banned
    ευχαριστω jackie..να σαι καλα..γενικως πιστευω οτι ο.τι δινεις παιρνεις ...μαχαιρα εδωσες μαχαιρα θα λαβεις..ακομα κ οταν προκειται για τον χειροτερα αρρωστο ανθρωπο..αν χαμογελασεις θα γινουν ολα πιο ευκολα.αν κακιωσεις κ νευριασεις θα γινουν ολα χειροτερα.
    νιωθω πως η φιλη μας κ χωρις παρεξηγηση, απλα επειδη εδω ειμαστε για να τα λεμε ολα κ να βοηθαμε, εχει κ αυτη τις ιδιοτροπιες της κ τις παραξενιες της....οχι οτι δεν ειναι ακραιο ολο αυτο που αντιμετωπιζει..σιγουρα ειναι ακραιο...αλλα τελικως παιζει μεγαλο ρολο το πως διαχειριζομαστε τις καταστασεις.
    εγω βλεπω το εξης: ενας αντρας, με μια εγκυο γυναικα..μια μανα αρρωστη κ μια γυναικα που πιεζει τον αντρα,ενας αντρας που ποναει την μανα που τον γεννησε κ την λυπαται κ στενοχωριεται γιατι ειναι πραγματικα αρρωστη...μια γυναικα που πιεζει τον αντρα να εξαφανισει την μανα του, αν γινεται,ενας αδερφος που δεν θελει αναμειξη, ο αντρας αυτος σιγουρα καποια στιγμη θα σκασει...στην ουσια δεν ειναι η μανα του το προβλημα, αλλα οπως προειπαμε μια μη ξεκαθαρη κ με διαφανεια σχεση μεταξυ τους..αν ειχαν σωστη επικοινωνια σιγουρα θα ειχε ηδη βρεθει μια καταλληλη λυση που θα ικανοποιουσε κ τις δυο πλευρες.
    Εγώ δεν βλέπω τίποτα τέτοιο, εγώ βλέπω ένα βολεμένο τύπο ....αφού και η μητέρα έπαθε μόλυνση λέει!!, προφανώς την ευθύνη την έχουν οι γιοι της.......
    Εγώ λέω να πεις στον άντρα σου να μιλήσει στον κουνιάδο, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του..........
    Και γιατί 15 μέρες και όχι 5 ?.......

Senior Member
    εγω βλεπω κ τα δυο...εναν αντρα που κ ποναει την μανα κ δεν θελει να την αφησει μονη, αλλα κ εναν αντρα που εχει βολευτει..γι αυτο πιο πανω τελικα, την ρωταω , γιατι ο συζυγος την πιεζει να γηροκομαει τελικα ολους τους συγγενεις του?κ γιατι δεν την καταλαβαινει?κ οτι το προβλημα τελικα ειναι η μεταξυ τους επικοινωνια.

Senior Member
    [Βοηθάμεlower16;646502]Δεν θα βγω φταίχτρα κιόλας λοιπόν εγω ήθελα απλώς να καταλάβω πως πρέπει να την μεταχειριστώ αδιαφορία, καλοσύνη πως τέλος πάντων. Και όσο για το οτι δίνεις πέρνεις ο θείος τ αρρώστησε τον φιλοξένησα σπίτι μου (γιατί αγαπώ τον άντρα μου)πήρα τα @+##-#- τον παππού του καρκινοπαθή με τις πάνες και στο κρεβάτι το ίδιο (γιατί αγαπώ τον άντρα μου) πήρα τα #&@+*; τώρα όλο και πιο συχνά εκτός απο γιορτές την πεθερά μου και απ ότι βλέπω πάλι τα ίδια θα πάρω. Στην εποχή που βρισκομαστε μερικά πράγματα θεωρουνται δεδομένα και πιστεύω πως δεν αξίζω να κάνω εγώ όλες αυτές τις θυσίες γιατί και εμένα οι γονείς έχουν προβλήματα υγείας αλλα ουτε καν μ αναφέρουν κατι κ τα μαθαίνω στο τέλος εγω ποιος θα σκάσει εγώ που κάνω την νοσοκομα ή ο άντρας μ π εχει την εντύπωση ότι οποιαδήποτε είναι μαζί τ θα ανέχεται όλο αυτό[/QUOTE]

Flower κανεις δεν λέει οτι είσαι φταιχτρα. Να βοηθήσουμε προσπαθούμε με την γνώμη του ο καθένας.
    Καλη μου νιώθεις έτσι γιατί μάλλον ανελαβες περισσότερες ευθύνες απ οσες μπορούσες να σηκώσεις και για τους λάθος λόγους. Είμαι παθουσα και το ξέρω. Οταν προσφέρουμε βοήθεια απελευθερωμενοι όμως απο αισθήματα όπως ενοχές, υποχρέωση κτλ, δεν νιώθουμε τέτοια πίεση! Εσύ είσαι πολύ πιεσμένη.. Λες κλαις καθε μέρα... Σκέψου λίγο τι κανεις! Μήπως θεωρουσες τον εαυτό σου υποχρεωμένο να τα κανει όλα αυτά για να είσαι εντάξει με τον άντρα σου? Μήπως είναι δικές σου πεποιθήσεις οτι οποίος δεν βοηθάει είναι κακός άνθρωπος?
    Ουτε υποχρεωμένη είσαι ούτε κακός άνθρωπος αν δε τα κανεις όλα αυτά. Βοηθάμε όταν εμείς νιώθουμε καλά έτσι! Οχι επειδή πρέπει.

Το βασικό θέμα που πρεπει να εστιάσεις νομιζω είναι στη κουβέντα με τον άντρα σου. Να εξηγήσεις πως νιώθεις και γιατί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    [Βοηθάμεlower16;646502]Δεν θα βγω φταίχτρα κιόλας λοιπόν εγω ήθελα απλώς να καταλάβω πως πρέπει να την μεταχειριστώ αδιαφορία, καλοσύνη πως τέλος πάντων. Και όσο για το οτι δίνεις πέρνεις ο θείος τ αρρώστησε τον φιλοξένησα σπίτι μου (γιατί αγαπώ τον άντρα μου)πήρα τα @+##-#- τον παππού του καρκινοπαθή με τις πάνες και στο κρεβάτι το ίδιο (γιατί αγαπώ τον άντρα μου) πήρα τα #&@+*; τώρα όλο και πιο συχνά εκτός απο γιορτές την πεθερά μου και απ ότι βλέπω πάλι τα ίδια θα πάρω. Στην εποχή που βρισκομαστε μερικά πράγματα θεωρουνται δεδομένα και πιστεύω πως δεν αξίζω να κάνω εγώ όλες αυτές τις θυσίες γιατί και εμένα οι γονείς έχουν προβλήματα υγείας αλλα ουτε καν μ αναφέρουν κατι κ τα μαθαίνω στο τέλος εγω ποιος θα σκάσει εγώ που κάνω την νοσοκομα ή ο άντρας μ π εχει την εντύπωση ότι οποιαδήποτε είναι μαζί τ θα ανέχεται όλο αυτό
    Flower κανεις δεν λέει οτι είσαι φταιχτρα. Να βοηθήσουμε προσπαθούμε με την γνώμη του ο καθένας.
    Καλη μου νιώθεις έτσι γιατί μάλλον ανελαβες περισσότερες ευθύνες απ οσες μπορούσες να σηκώσεις και για τους λάθος λόγους. Είμαι παθουσα και το ξέρω. Οταν προσφέρουμε βοήθεια απελευθερωμενοι όμως απο αισθήματα όπως ενοχές, υποχρέωση κτλ, δεν νιώθουμε τέτοια πίεση! Εσύ είσαι πολύ πιεσμένη.. Λες κλαις καθε μέρα... Σκέψου λίγο τι κανεις! Μήπως θεωρουσες τον εαυτό σου υποχρεωμένο να τα κανει όλα αυτά για να είσαι εντάξει με τον άντρα σου? Μήπως είναι δικές σου πεποιθήσεις οτι οποίος δεν βοηθάει είναι κακός άνθρωπος?
    Ουτε υποχρεωμένη είσαι ούτε κακός άνθρωπος αν δε τα κανεις όλα αυτά. Βοηθάμε όταν εμείς νιώθουμε καλά έτσι! Οχι επειδή πρέπει.

Το βασικό θέμα που πρεπει να εστιάσεις νομιζω είναι στη κουβέντα με τον άντρα σου. Να εξηγήσεις πως νιώθεις και γιατί.[/QUOTE]

συμφωνω παλι με την Ελισαβετ ( τι πρωτοτυπο...)

Banned
    εγω βλεπω κ τα δυο...εναν αντρα που κ ποναει την μανα κ δεν θελει να την αφησει μονη, αλλα κ εναν αντρα που εχει βολευτει..γι αυτο πιο πανω τελικα, την ρωταω , γιατι ο συζυγος την πιεζει να γηροκομαει τελικα ολους τους συγγενεις του?κ γιατι δεν την καταλαβαινει?κ οτι το προβλημα τελικα ειναι η μεταξυ τους επικοινωνια.
    σίγουρα δεν είναι ο καημένος γιος και η κακή νύφη που θέλει να εξαφανίσει την πεθερά........εγώ βλέπω ο γιος δεν κάνει τίποτα, και ο παππους κοιμόταν στις ακαθαρσίες του από ότι κατάλαβα ........το ότι την πονάει οκ μάνα του είναι........ηρωίδα είναι η νύφη , όχι οι γιοι της......για την επικοινωνία συμφωνώ.......

Member
    Συγνώμη ρε παιδιά αλλά έχω τόσο πολύ πρεσαριστεί. Θα πρέπει να μιλήσω με τον άντρα μου ήρεμα. Απλά όποτε προσπάθώ να του εξηγήσω ότι εγώ μέχρι ένα σημείο μπορώ αρχίζει και φωνάζει ή αντιδρά ότι ή θα πρέπει να κάνεις το καλό στους συγγενείς μου γιατί πρέπει να έχω την φήμη του καλού παιδιού ή θα χωρίσουμε. Αυτό ειδικά τώρα όπως είμαι δηλαδή διάβασμα για μεταπτυχιακό, άγχος για το μωρό , άγχος να γυρίσω σπίτι για να κάνω δουλειές άγχος στην δουλειά να είμαι σωστή κάπου και εγώ πελαγώνω για φαντάσου μέσα σε όλα τώρα να έχεις να φροντίσεις και έναν άνθρωπο που έχει τα στραβά του

Banned
    Συγνώμη ρε παιδιά αλλά έχω τόσο πολύ πρεσαριστεί. Θα πρέπει να μιλήσω με τον άντρα μου ήρεμα. Απλά όποτε προσπάθώ να του εξηγήσω ότι εγώ μέχρι ένα σημείο μπορώ αρχίζει και φωνάζει ή αντιδρά ότι ή θα πρέπει να κάνεις το καλό στους συγγενείς μου γιατί πρέπει να έχω την φήμη του καλού παιδιού ή θα χωρίσουμε. Αυτό ειδικά τώρα όπως είμαι δηλαδή διάβασμα για μεταπτυχιακό, άγχος για το μωρό , άγχος να γυρίσω σπίτι για να κάνω δουλειές άγχος στην δουλειά να είμαι σωστή κάπου και εγώ πελαγώνω για φαντάσου μέσα σε όλα τώρα να έχεις να φροντίσεις και έναν άνθρωπο που έχει τα στραβά του
    Μήπως το κάνει για να πάρει περιουσίες? δηλαδή είναι ωραίο αυτό που σου λέει με το καλό παιδί?

Senior Member
    Γιατι δεν του λες να τη φροντισει ο ιδιος και οτι εσυ πρεπει για λιγες μερες να ξεκουραστεις κλπ ?
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast