Κατάθλιψη ! help
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Unhappy Κατάθλιψη ! help

Παιδιά πάσχω από βαρειά κατάθλιψη εδώ και 6 χρόνια, είμαι 35 ετων εχω αλλάξει αντικαταθληπτικά, πρωτα έπινα το σεροξατ 20 μιλιγκρ. πρωι και απόγευμα αλλά μου έκανε τρομερή δυσκοιλιότητα, τωρα το σεροξατ 75 mgr την μέρα και δυο ζαναξ των 0, 25 αλλά είμαι χάλια, μάλλον θα πάρω και δευτερο σεροξατ το απόγευμα των 75! Νιώθω απροσανατολισμένη, με διαφορες κρίσεις πανικου ασχημες, νιωθω ζαλάδα πως θα λιποθυμήσω, δεν μπορω να το εξηγήσω αλλιώς , εναν γιατρό ψυχιατρο που είχα ήταν μόνο για το χρημα και τίποτα αλλο, δυστυχως τι νας λέω τωρα ίσως έτσι να είναι πολλοί, όσοι εχουμε περπατήσει στον χώρο της κατάθλιψης το γνωρίζουμε καλά, λίγη συμπόνοι , σε βλέπουν καθαρα επαγγελματικά! Εχω απογοητευτει , δεν αντεχω αλλο τον ψυχικό πόνο, είναι βαρυς καποιες φορες λέω να σταματησει και τι στον κόσμο...εχετε βρει κάποιον καλό γιατρό; ας είναι και ιδιωτης φτανει να είναι άνθρωπος, ειμαι από επαρχία δε!

Senior Member
    Είχες κάποια προβλήματα που πιστεύεις σε επηρέασαν; ή ξεκίνησε ετσι ξαφνικά;

Senior Member
    Πολλά προβλήματα, πολύ άσχημο οικογενειακό περιβάλλον με πολύ βίαιο πατέρα και καρκινοπαθή μητέρα αλλά κυρίως ο πατερας είναι το μεγάλο πρόβλημα, ακόμα και σημερα δυστυχως και φυσικά και οικονομικά προβλήματα μιας και δεν μπορω να εργαστω αυτην την στιγμη! Παιδικα χρονια με φτωχεια, γκρινια, αδιαφορια

Senior Member
    Ολο το πακέτο δηλαδή για να πάθεις βαριά κατάθλιψη.
    Οι ψυχίατροι στην Ελλάδα ως επί το πλείστον δεν κάνουν ψυχανάλυση.

Εσύ χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία όχι μόνο φάρμακα,τα φάρμακα είναι σαν τις ασπιρίνες....δεν θα σου πάρουν το πρόβλημα!
    Αν υπάρχει η οικ.δυνατότητα ψάξε να βρεις μία καλή ψυχοθεραπεύτρια

Senior Member
    Ολο το πακέτο και κάτι παραπάνω ....το θεμα ειναι τι κάνω ; ευχαριστω ντιανα για τις συμβουλές ! ειμαι λίγο για τον καιδα και πολλες φορες λέω πως δεν θα φτασω καν τα 40 ! ψυχοθεραπευτρια δηλ. ψυχολόγο κατι τετοιο; ο ψυχιατρος μου εκανε γνωσιακη θεραπεια αλλά λόγω του ασχημου οικογενειακου περιβάλλοντος καλό δεν έβλεπα... ειναι περιπλοκη και χρονια η ασχημη κατασταση, αν γνωριζετε καποιον καλο γιατρο αν θελετε στειλτε μου πμ, πρωτα να ειναι ανθρωπος

Banned
    μαλιστα το θεμα με τα πμ ειναι πως αν δεν συμπληρωσεις τα 50 ποστς δεν μπορουμε να σε στειλουμε, ουτε να στειλεις εσυ... οσο αφορα τον καλο ψυχιατρο ειναι κατι που θα πρεπει μονη σου να το ανακαλυψεις εφοσον σε καλυπτει, ως ενα βαθμο παντα η αγωγη σου, αλλα και απο το τι προσδοκιες εχεις εσυ απο την ψυχαναλυση που θα κανετε μαζι!!!

Senior Member
    Απλά πραγματα. να με βοηθησει να σταθω στα πόδια μου παρ'ολες τις δυσκολίες, να κόψω τα ζαναξ που πια τα παιρνω σαν ασπιρινες, να μην ειναι στα όρια του αγενους και του υστερικού, να μην συρρικνωνεται η ωρα μας στα 20 λεπτα με ενα τεταρτο και αυτο ξεπέτα και όμως να δινω κανονικη τιμη, να βρω μια δουλεια σιγα, σιγα..αυτα ζητάω πολλα;

Senior Member
    επαιρνα κι εγω παλιοτερα σεροξατ.δε με ειχε βοηθησει καθολου.απο αντικαταθλιπτικα μονο το ρεμερον με ειχε βοηθησει και κοιμομουν και πολυ με αυτο γιατι παιδευομουν στον υπνο.
    εχω αλλαξει γιατρους αλλα σχεδον ολοι με κραταγαν 1 ωρα.ολοι εκτος απο εναν στη 2η νοσηλεια που με ξεπεταγε στα 10-15 λεπτα.
    συμπληρωσε 50 ποστ κι εχω να σου συστησω μια πολυ καλη γιατρο στην Αθηνα.κι εγω απο επαρχια ειμαι αλλα παω Αθηνα μια φορα στους 1.5-2 μηνες για να με δει.
    ποτε παιρνεις ζαναξ μεσα στ μερα?εγω επαιρνα 1-2mg τη μερα.σταδιακα το εκοψα.αρχισα καθε εβδομαδα να το μειωνω κατα 0.25 και εδω και1 εβδομαδα σχεδον το εχω σταματησει τελειως
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Κοιτα εχω παιρνω χρονια περιπου 7 , παλια επαιρνα 3 των 0,25 την μέρα, τωρα συμφωνα με εναν εδω νευρολογο που ειναι ο μονος που με καταλαβαινει και με βοηθαει , ο μονος που μου εχει προσφερει βοηθεια ουσιαστικη γιατι εχω φοβια και με τα χαπάκια πολύ( τι να σου κανει δεν ειναι η ειδικότητα του) , τωρα μου βαζει 1 των 0,10 τρεις φορες την μερα αλλα δεν μου φτανει εμενα, αν δεν παρω δυο των 0,25 την μερα, τωρα σε λίγο καιρο θα πάρω και αλλο εφεξορ/ δε εχω ερθει αθηνα για ψυχολογικη στηριξη ποτε ναι θα συμπληρωσω τα μηνυματα! α, καλα εμενα ξεπετα 10 λεπτα, ενα τεταρτο οι ψυχιατροι και δημοσιο να ηταν θα με κανανε περισσοτερο αλλα το χρημα, χρημα, καμια περικοπη αφου νομισα πως ετσι ειναι η ωρα στο 20 λεπτο το πολυ!
    Last edited by take a break; 23-11-2016 at 15:33.

Senior Member
    υπαρχει xanax των 0,10?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Δεν καταλάβαμε αν είσαι γυναίκα ή άντρας αλλά ότι και να είσαι σταμάτα να πηγαίνεις σε ψυχιάτρους.
    Οι ψυχίατροι δεν κάνουν ψυχανάλυση,λένε μπούρδες και σου δίνουν φάρμακα.

Καλό είναι για αρχή επειδή είσαι πολύ πεσμένος/η να πάρεις μία φαρμακευτική αγωγή και κατόπιν να κάνεις ψυχανάλυση με ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ,αν σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου.

Αν μπορούσες να απομακρυνθείς και από το οικ.περιβάλλον θα ήταν ακόμα καλύτερα......

Senior Member
    Δεν ξερω αν υπαρχει ζαναξ των 0,10 αλλα το σπαω στην μεση το 0,25!
    Ντιάνα γυναίκα είμαι , αν άλλαζα περιβάλλον θα γινόμουνα και καλά σταδιακά, όταν είμαι έξω από το σπίτι πολλά από τα συμπτώματα υποχωρουν και γινομαι καλα αλλά που λεφτά να συντηρεις σπίτι με ενοικια κτλ

Senior Member
    Kαλα στα λέει η ντιάνα. Τωρα με το φάδερ τι γίνεται;

Senior Member
    Ο φαβερ ειναι σαν 18 ετων, υγιαινει οσο δεν παει, αφου δεν στεναχωριεται για τιποτα, ριχνει τα μπινελικια του την μερα, πίνει τα τσιπουρακια του και δεν τον νοιαζει μια, οσα πανε , οσα ερθουν ! Σε μενα λεει πως δεν εχω κατι και ετσι κανω η πως την θελω την καταθλιψη αν του πω δε να με συνοδευσει σε κανα γιατρονα δουμε τι εχω μου λεει " εκει ειναι ο δρομος, τραβα" αυτα τα ωραια, οτι τραβιεμαι , τραβιεμαι μονη μου! Η καταθλιψη δυο πραγματα θελει ή κοσμο να σε καταλαβαινει ή χρημα να δεις μονος σου τι θα κανεις αν απουσιαζουν και τα δυο εισαι για καιαδα!

Senior Member
    Αν θελετε παιδια μου στελνετε καποιον καλό γιατρο της προκοπής σε πμ δηλ. να είναι άνθρωπος πρωτα από ολα ,να κανει την ωρα του ολοκληρωμένη, να μην βλέπει μόνο το χρημα και τιποτα αλλο, να μην ειναι υστερικος , αποτομος κτλ.