Σχέσεις;;;...μοναξιά μάλλον - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 50
    Banned
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Αυτο το νήμα με παραπεμπει σε αυτο
    Προσωπικά θεωρώ ότι ταιριάζει αυτό https://www.youtube.com/watch?v=MsBm69xjGhM
    "Κοιτάς μπροστά κ δεν σε νοιάζει κοιτάζεις πίσω και πονάς
    Μα όλα θα ήτανε εντάξει αν είχες κάποιον να μιλάς
    Να ήταν δίπλα σου στον πόνο να ήταν δίπλα στις χαρές
    Να μην σ' άφηνε μόνο σε μέρες τέτοιες σκοτεινές
    Και είναι δύσκολες μέρες κ δεν περνάν οι στιγμές"
    στίχοι με νόημα

Senior Member
    Admforall, ασχετο!!! αλλα το σκεφτομαι...
    λες εχεις δεπυ... βρε φιλε μου εγω απο συγκεντρωση εδω σε διαβαζω μια χαρα!! στη δεπυ δεν μπορεις να μαζεψεις το μυαλο σου σε μια πληροφορια, ειναι διασκορπισμενο και καταληγεις να μπερδευεσαι και να χανεσαι στα 4 σημεια του οριζοντα...σαν χαζος, με iq ραδικιου φαση.
    Μηπως απλα ειχες μια καποια δυσλεξια που την ερμηνευσαν λαθως οι γνωστοι ανευθυνουπευθυνοι και σου ειπαν για δεπυ?
    δηλαδη και σχολη τελειωσες, και με τεχνικα θεματα ασχολεισαι που μια Α συγκεντρωση απαιτουν, και συγκροτημενη σκεψη εχεις και ωραια διατυπωνεις τις αποψεις σου, και το παλευεις γενικοτερα. Δηλαδη καπου δεν μου κολλαει ολο αυτο με τη δεπυ... λεω τωρα...χωρις να ειμαι ειδημων, απλως μια αποψη.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Οταν αισθανομουν βουνο την ολη διαδικασια στην αρχη πιστεψα πως ειμαι ειδικη περιπτωση με αρνητικη εννοια, σιγα σιγα ειδα οτι ηταν εσωτερικη αναγκη να απεχω. Δε θελω να χασω την ελπιδα οσο μικρη και αν ειναι πως καποια στιγμη θα εχω σχεσεις που αντεχουν το βαρομετρο της αλλαγης.

Εφοσον αλλαξα εγω αλλαξαν σαν ντομινο και οι σχεσεις γυρω μου αλλά και η οπτικη μου. Πως να γλιτωσω την μοναξια οταν πλεον η ζωη και ο εαυτος μου ειχαν κανει μια μεταβαση ; μου πηρε χρονο να συμφιλιωθω με την αληθεια αυτη.

Καθε φορα απαντω με ερωτημα πανω σε αυτο το ζητημα "Τι ειμαι διαθετειμενη να δωσω εγω στις σχεσεις μου και τι δεν ειμαι". Δυσκολακι αυτο !!!
    Νομιζω ολοι μας περναμε φασεις πιο εσωτερικες, μοναχικες, οπου μιλαμε με τον εαυτο μας, τα βρισκουμε με εμας. Γιατι καπου στην πολυκοσμια γνωριζουμε πολλους, κανουμε παρεα με ασχετους και χανουμε εμας. Οποτε στη μοναχικοτητα ανασυγκροτουμαστε.
    Εγω απο τοτε που εφυγα απο Αθηνα και επανηλθα επαρχια, περιοριστηκαν οι συναναστροφες αλλα στραφηκα σε μενα αναγκαστικα, ασχοληθηκα με μενα, ηπια καφε με μενα, πηγα βολτες και ταξιδια με μενα, ηρεμησε το κεφαλι μου (οκ σε αυτο συνεδραμαν και τα αντικαταθλιπτικα), ανεπνευσα καθαρο αερα κυριολεκτικα και μεταφορικα.

ΟΙ σχεσεις ειναι παρε-δωσε και το βλεπεις CC στην πορεια τι αντεχεις να δωσεις, που φτανουν τα ορια σου με ενα ατομο και που τελειωνουν. Θελει κοπο και προσπαθεια και απο τις 2 μεριες... αυτο ειναι το δυσκολο, να βρεις ατομα που μια φιλια, μια συνεργασια, μια συντροφικη σχεση θα την παλαιψουν ισοτιμα και δεν θα σε χρησιμοποιουν σαν αντιβαρο των οποιων αναγκων τους...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Quote Originally Posted by Cath View Post
    Και φτάνεις τα 30 και έχεις απομείνει εσύ και ο εαυτός σου.Όλοι σκόρπισαν, άλλοι εξωτερικό, άλλοι στα μέρη τους. Όλες οι φιλίες χάθηκαν. Και αυτές που ήταν να μείνουν και αυτές που καλώς ή κακώς έφυγαν. Τι μπορείς να κάνεις;

Οι φίλοι μου (όσοι απέμειναν) ελάχιστοι (2-3) και μακριά μου δυστυχώς. Ευτυχώς για εκείνους έχουν δικούς τους φίλους και κάποιον κύκλο. Εγώ με την καθημερινότητα, τη δουλειά αποξενώθηκα, δεν είμαι πια ανεκτική και πόσο βουνό μου φαίνεται να γνωρίσω άλλα άτομα. Πήγαινε σε κάποια δραστηριότητα, ξεκίνα μια νέα γλώσσα...ναι το ξέρω. Δύσκολο. Νιώθω πολύ μεγάλη πια. Και έχω και τόσο μικρή οικογένεια...ούτε μια ξαδέρφη,κάποιον να συναντιόμαστε, κάτι τέλος πάντων.

Είναι κανείς σε παρόμοια θέση; Έχει ξεπεράσει κάποιος κάποια παρόμοια κατάσταση;
    Μπεσα τωρα,αν ειχες γκομενο θα σε πειραζε που δεν εχεις φιλες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    ισα ισα τοτε, θα εκανε/αν παρεα με αλλα ζευγαρια!

Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Έχω σχέση...αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Για το μοναδικό πράγμα που είμαι σίγουρη είναι πως δεν έκανα στην ακρη φιλιες για τη σχεση και ουτε ειμαι απο τους ανθρωπους που θα κανουν παρεα μονο με τους φιλους του συντρόφου τους.Απλα καποιες φιλιες τελειωσαν (κάποιες οντως αποσυρθηκαν λογω σχεσης) και καποιες απλα εγιναν πλεον σχεσεις απο αποσταση.

Αυτο που ηθελα να θιξω σαν ζήτημα ηταν οτι φτανεις τα 30 και για χ ψ λογους εχεις μεινει μονος (απο φιλους) και πως ειναι δυσκολο έως ακατορθωτο να κανεις καινουργιες φιλιες...μεγαλώνοντας γινεσαι πιο καχυποπτος,κλειστος...ετσι νομιζω.Και χρειάζονται ολα στη ζωη για να εισαι ευτυχισμενος.Οχι μονο ενας συντροφος,οσο κι αν εισαι ερωτευμενος.Σωστα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Cath View Post
    Έχω σχέση...αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Για το μοναδικό πράγμα που είμαι σίγουρη είναι πως δεν έκανα στην ακρη φιλιες για τη σχεση και ουτε ειμαι απο τους ανθρωπους που θα κανουν παρεα μονο με τους φιλους του συντρόφου τους.Απλα καποιες φιλιες τελειωσαν (κάποιες οντως αποσυρθηκαν λογω σχεσης) και καποιες απλα εγιναν πλεον σχεσεις απο αποσταση.

Αυτο που ηθελα να θιξω σαν ζήτημα ηταν οτι φτανεις τα 30 και για χ ψ λογους εχεις μεινει μονος (απο φιλους) και πως ειναι δυσκολο έως ακατορθωτο να κανεις καινουργιες φιλιες...μεγαλώνοντας γινεσαι πιο καχυποπτος,κλειστος...ετσι νομιζω.Και χρειάζονται ολα στη ζωη για να εισαι ευτυχισμενος.Οχι μονο ενας συντροφος,οσο κι αν εισαι ερωτευμενος.Σωστα;
    στο 1ο που λες, οταν εχεις σχεση, δεν μπορεις ευκολα να κανεις παρεα με μια κοπελα single γιατι απλουστατα αλλαζουν οι προτεραιοτητες και τα ενδιαφεροντα. Εσυ θα λες πχ για χθες το βραδυ που ξενυχτησες βλεποντας τιβι με τον καλο σου και η αλλη τι να σου πει? οτι πηγε για ποτο με την παρεα της? ειναι λιγο ανισορροπο αυτο...
    Αλλα και σχεση να εχει η αλλη, και παλι οι ισορροπιες αλλαζουν γιατι τα ενδιαφεροντα απορροφωνται απο αλλα πραγματα πχ εγω με το φιλο μου θα παμε διακοπες εκει, εσεις που θα πατε? και σκεψου οι αλλοι να μην εχουν λεφτα ουτε για πιτογυρο...
    Δηλαδη θελω να πω το θεμα ειναι οτι αλλαζουν οι ισορροπιες και οι προτεραιοτητες.

Στο 2ο που λες, δεν ειναι τα 30νταν, ειναι γενικοτερα η φαση. Περναμε διαφορες φασεις στη ζωη μας. Εσυ στο γυμνασιο ειχες τις ιδιεις φιλες που ειχες στο δημοτικο? μετα οταν σπουδαζες ειχες τις ιδιες φιλες που ειχες στο γυμνασιο?
    Οι παρεες ειναι τροχος που γυριζει... σημερα εδω, αυριο αλλου... Καποιοι πιστευουν οτι και οι φιλιες και οι σχεσεις οι συντροφικες ειναι ετσι.
    Αν κανεις τις δραστηριοτητες, τις γνωστες και κλασικες, μουσικο οργανο πχ, μια γλωσσα, χορο με τα απειρα παρτυ που γινονται, "φιλες" για εναν καφε θα βρεις! εδω βρηκα εγω που γυρισα επαρχια μετα απο 15 χρονια Αθηνα και δεν ηξερα κανεναν... Θα βρεις μια, αυτη θα σου συστησει αλλες δυο, οκ θα γινει καμια πατατα κλασικη θα τις διαολοστειλεις, θα πας αλλου, θα βρεις αλλη, θα γνωρισεις αλλους 2-3 απο αυτην, μετα πρεπει να εχεις καποιο στεκι με καλο κοσμο (εγω δεν το εχω πετυχει ακομα γιατι ειχα κατι αλλα θεματα να παλαιψω) να πηγαινεις συχνα, και θελει χρονο ολο αυτο...
    Δεν καταλαβα ομως.. εσυ θελεις μια φιλη για να ανοιγετε την καρδια σας και να μοιραζεστε τα εσωψυχα σας ή απλα μερικες φιλες για καφε και βολτα και μαγαζια?? αυτο ειναι πανδυσκολο οκ και απο μια ηλικια και μετα επειδη εχεις φαει χαστουκια οντως κλεινεσαι στο καβουκι σου...

Senior Member
    Κατά πολλές γυναικεσ σκέφτονται σαν εσένα μπορώ να ανοιξω θέμα να μου εξηγήσεις τα ενδιαφέροντα κ τις προτεραιότητες δεν κάνω πλάκα θα σου εξηγήσω αν μου πεις να ανοιξω θέμα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Κατά πολλές γυναικεσ σκέφτονται σαν εσένα μπορώ να ανοιξω θέμα να μου εξηγήσεις τα ενδιαφέροντα κ τις προτεραιότητες δεν κάνω πλάκα θα σου εξηγήσω αν μου πεις να ανοιξω θέμα
    σε μενα το λες ή στη νηματοθετρια? σορρυ αλλα δεν καταλαβα

Senior Member
    Μαρα έγραψα και το τ9 το άλλαξε σε σένα το λέω ναι θα με βοηθησεισ ;

Senior Member
    Θα σου εξηγήσω εδώ έχω πέντε κολλητός τέλος πάντων παντρευτηκανε αυτοσ που είναι να παντρευτεί τώρα άρχισε να μου λέει δεν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα αλλά μας ενώνει ή αγάπη που έχουμε κλπ λόγια της γυναίκας του είναι αυτά δεν έχω πρόβλημα με αυτό αλλά γιατί για κάποιες γυναικεσ πρέπει να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα για να κάνουμε παρέα εν ολίγοις τι είναι αυτά τα ενδιαφέροντα κ γιατί πρέπει να τα ακολουθούμε αυτό ρωταω αν μπορείς να μου πεις

Senior Member
    Μαρα έγραψα και το τ9 το άλλαξε σε σένα το λέω ναι θα με βοηθησεισ ;
    ποιο ειναι το τ9?

καταλαβαινω οτι μου λες ναι, οκ να προσπαθησω να σου απαντησω...
    στο επομενο ποστ, να το αναλυσω λιγο...

Senior Member
    Το τ9 είναι διόρθωση λέξεων

Senior Member
    Θα σου εξηγήσω εδώ έχω πέντε κολλητός τέλος πάντων παντρευτηκανε αυτοσ που είναι να παντρευτεί τώρα άρχισε να μου λέει δεν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα αλλά μας ενώνει ή αγάπη που έχουμε κλπ λόγια της γυναίκας του είναι αυτά δεν έχω πρόβλημα με αυτό αλλά γιατί για κάποιες γυναικεσ πρέπει να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα για να κάνουμε παρέα εν ολίγοις τι είναι αυτά τα ενδιαφέροντα κ γιατί πρέπει να τα ακολουθούμε αυτό ρωταω αν μπορείς να μου πεις
    θα σου πω ενα παραδειγμα...
    σκεψου πχ αυτος ο φιλος σου με τη γυναικα του ανοιγουν σπιτι. Ολη μερα ψαχνουν επιπλα, κουρτινες, κουζινες, συνεννοουνται με μαστορια, δουλειες, ολο το πακετο. Ερχεται λοιπον ο φιλος αυτος για μπυρα με σενα το βραδυ για μια ωρα. Κουρασμενος. και μετα θα γυρισει στη γυναικα του. Τι να πειτε εκτος απο μπαλα και πολιτικα? για γκομενες δεν μπορειτε να μιλησετε ελευθερα γιατι ο ανθρωπος ειναι δεσμευμενος. Εσυ αν εισαι ελευθερος μπορει να θελεις να φλερταρεις....... εμ η γυναικα του αλλου μπορει να φοβαται οτι θα τον παρασυρεις....Να σου πει αυτος για τις πριζες που ψαχνει ή το σαλονι που αγόρασαν? και εσυ τι θα του πεις? για το χωραφι που καλλιεργεις και τους σπορους που θα βαλεις?
    καταλαβαινεις τι θελω να πω?
    αλλαζουν τα ενδιαφεροντα και οι ισορροπιες. Δεν ειμαστε 2 φιλαρακια που μιλανε για μπαλα, γκομενες, ποδοσφαιρο τωρα πια και πινουμε μια μπυριτσα στην υγεια της αχαριστης. Ο αλλος νοικοκυρευεται ενω ο single ειναι ρεμαλι/μπακουρι... στερεοτυπο, δεν συμφωνω, αλλα η κοινωνια δυστυχως τετοια λεει...

να σου πω για μενα, εχω 2 φιλες με τις οποιες εκανα κολλητη παρεα Αθηνα. Παντρευτηκαν, εχουν μωρα τωρα. Οποτε μιλαμε, το μωρο πειναει-κλαιει, Ω μαγειρευω-μην μου καει το φαι, Ω ειμαι κουρασμενη, Ω εχω νευρα, Ω ο συζυγος θα ερθει απο τη δουλεια και θελει να φαει, Ω χρειαζομαι νεο χαλι, θα τον στειλω να μου παρει...
    Και εγω δεν ειμαι τεμπελα, μονη μου κραταω σπιτι, μαγειρευω, τα παντα κανω. Αλλα εχω χρονο. Και κυριως εχω χρονο ΓΙΑ ΜΕΝΑ! Αυτες τρεχουν για τους αλλους και οταν ησυχασουν ταβλιαζονται στον καναπε κατακοπες τα σ/κ να δουν τηλεοραση... και επειδη εβαλαν πχ συνδρομητικη αφου σου λεει δεν παμε πουθενα, δεν εχουμε αλλη διασκεδαση, το θεωρουν πολυτελεια αυτο.
    Εγω πολυτελεια θεωρω το σ/κ να παω εκδρομη, οσο κουρασμενη και να ειμαι. Εγω μπορει να ξυπνησω στις 11 το πρωι ή στις 5 το πρωι αν εχω κεφια και να κατσω να διαβασω... αυτες θα ξυπνησουν για το παιδι, να το ταισουν/καθαρισουν κλπ.
    Αυτο εννοω οταν λεω οτι αλλαζουν οι ισορροπιες...και μετα μπαινουν μεσα και αλλα συναισθηματα, μια καποια ζηλεια... γιατι εγω να καθομαι σπιτι και να το παιζω νοικοκυρα και η αλλη να πηγαινει ταξιδια? γιατι εγω να μην ψωνιζω για μενα, ολα για το σπιτι και η αλλη ολα για τον εαυτο της? κλπ κλπ

Senior Member
    Κατάλαβα τι λες αλλά τα θεωρώ βλακειεσ πάντα τα θεωρουσα κ πάντα θα τα θεωρώ μου φαίνεται

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast