Results 1 to 15 of 20
Thread: Χρειάζομαι αισθημα ανεξαρτησίας
-
09-12-2016, 21:49 #1
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 233
Χρειάζομαι αισθημα ανεξαρτησίας
Θα μου έπαιρνε ώρες να αναλύσω τα προβλήματα μου.Έζησα φαινομενικά φυσιολογικά,μα στην πραγματικότητα πολύ έντονα και τραυματικά παιδικά χρόνια.Στην πραγματικότητα είμαι ψυχάκιας εντελώς.Όμως μου αρέσει.Γι αυτό και δεν θέλω να αντιμετωπίσω τα προβλήματα μου με λογική,αλλά να βρω άμυνες μέσα στην τρέλα μου.
Η στροφή μου σε πολλούς εναλλακτικούς χώρους έρευνας σε συνδυασμό με την μεγάλη συναισθηματική μου νοημοσύνη και τα συνδρομα ψυχαναγκασμού μου δημιουργησαν μια κατάσταση υπερευσυνειδησίας που όμως πλεον είναι απειλή.Θα σας πω τι εννοώ.
Έχω όντως καταλάβει ότι κάθε σκεψη παιζει ρόλο.Ότι όντως η ενέργεια ρέει παντού,ότι ακόμα και αν σκέφτομαι κάποιον τον επηρεάζω έστω και ελάχιστα απέναντί μου ή και τον ίδιο.ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους(μην αναλωθείτε στο αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί μου,εδώ,δείτε το από την θέση μου αν επιθυμεί καποιος να με βοηθήσει και όχι να σπαταλήσουμε ενέργεια σε πραγματα εκτός θέματος).Αυτό μου έχει δημιουργησει επιπλέον φραγμούς.Κρίνω τον εαυτό μου σε κάθε κίνηση.Μερικές φορες αντι να με ζω,με βλέπω.Είμαι πολύ ευγενικός,προσπαθω να καταπραύνω το εγώ μου που ζηλεύει ή μισεί,η αδικειται και στην προσπάθεια αυτη βγαίνει όντως ενα ανιδιοτελής εαυτός που με κανει να δίνω ενεργεια ακόμα και σε πράγματα η ανθρωπους που μισώ εντελώς,με την ελπίδα ότι θα το αλλάξω.Θέλω να σταματησω να δίνω ενέργεια όπου δεν θέλω.
Είμαι πολύ δοτικός και αυθορμητος στις σχέσεις μου.Όμως στην επιθυμία μου για το ιδανικό,και το καλύτερο δινω ενεργεια σε πράγματα που είναι περα από τις δυνατότητες μου να αλλάξω.Έχω καταπιέσει τον θυμό μου επειδή όταν μου έσπειραν την αυτοαμφιβολία δεν ημουν αρκετά δυνατος για να το παραδεχτώ.Ούτε ακόμα είμαι,αλλά τώρα πάω προς τα εκεί,εχω τασεις να θελω να εκραγώ.Παραχωρώ την συναισθηματικη ελευθερία μου ,και ι αυτό,κάθε 5-6 μήνες έχω για κανα μήνα τασεις φυγής η παραίτηση.
Καταλαβαίνω τι λένε γύρω μου,καταλαβαινω πως φαίνομαι και καταλαβαινω όταν καποιος μου λεει κάτι για κάποιον κοντινό του,αισθανομαι ότι μπορεί να λέει αλλού κατι για μένα.Ανησυχω για τους πάντες και νοιωθω ότι συνθλιβομαι.Αν βγω έξω θα ειμαι ενθουσιώδης,μα στην πραγματικότητα υπερκινητικός και ανησυχος,αν μείνω μεσα θα ανακουφιστώ για λίγο,αλλά μετα θα αρχίσω να εγκλωβίζομαι στον εαυτό μου.
Δεν θέλω πια να μπαίνω στον ψυχισμό του άλλου.Δεν θέλω να καταλαβαίνω το καθέναν.Δεν θέλω να με νοιάζει.Θέλω να μπορώ να θυμώνω και να αντιδρώ ευκολότερα και να φεύγω και να μην με νοιάζει.Θέλω να ζήσω περισσότερα και να έχω πιο ανεμελη σκεψη.Θέλω να ειμαι πλεον πιο ανέμελος.Θέλω να μπορώ να μην χαιρεταω στον δρόμο οταν καταλαβαίνω οτι ο αλλος θελει να με χαιρετήσει.Θέλω να μπορώ να μην απαντήσω όταν το περιβάλλον απαιτεί απάντηση.Θέλω να έχω την διαύγεια να μην απαντάω όπου δεν θέλω χωρίς την σκέψη πίεσης ότι ο αλλος περιμένει να γελάσω με το κάκιστο σαρκαστικό και επιθετικό αστείο του
Θέλω να έχω 3-4 ανθρώπους που καταλαβαινω τα παντα γι αυτούς,τους εμπιστευομαι τόσο ώστε να ειμαι εντελώς αυτός που ειμαι χωρίς καμια αναστολή,και να έχουν την ανεση και την επιθυμία να νοιώθουν το ίδιο,θέλω να ειμαστε παράξενοι και συμπαθεστατοι και γεμάτοι κατανοηση ο ενας για τον άλλον,και να κάνουμε κάθε λογής παιδική τρέλα και οι αλλοι να μην με νοιάζουν.Να μπορώ να τους περιφρονήσω.Να έχω ενα πιο σκληρό πρόσωπο προς τα έξω και προς την οποιαδηποτε κοινωνική κριτική.Δηλαδή να δείχνω εχθρικός και να μην με νοιάζει.Σαν άμυνα,μην σας τρομάζουν τα λόγια μου.Κακό δεν μπορω να κανω ούτε σε μύγα,αντι να τις σκοτώσω περιμενω να βγουν απο το παράθυρο
Ήδη το κάνω αλλά θελω να το αυξήσω.Βοηθήστε με να απαλλαγώ από την υπερευσυνειδησία και να την διατηρώ μόνο στον στενό μου κύκλο.Αγαπώ πολυ τους ανθρώπους αλλα μισω τον τρόπο που λειτουργει η κοινωνία
- 09-12-2016, 22:05 #2
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Μάλλον είσαι πραγματικά ευγενικός άνθρωπος ή θα σκληρυνεις μεγαλονωντασ ή θα πρέπει να τα γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι όταν πασ στρατό κατά τα άλλα δεν έχεις τίποτα ιδιαίτερο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-12-2016, 23:39 #3Nefeli28GuestΈχεις κάνει ψυχοθεραπεία ή έχεις πάρει ποτέ φάρμακα;
Αυτό που περιγράφεις μοιάζει αρκετά με ψυχαναγκαστικες τάσεις οι οποίες βρίσκουν ανακούφιση με γνωσιακη -συμπεριφοριστικη θεραπεία
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις και με φάρμακο θεραπεία παράλληλα.
Το να μην μπορείς να είσαι ελεύθερος από πράγματα και να "αναγκάζεσαι " να φερθεις όπως φέρεσαι είναι μια μορφή καταναγκασμου. Έτσι μου ακούγεται.
Υπάρχει λύση.
09-12-2016, 23:52 #4
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 118
Εσωστρεφης....τελειομανης...� �ε μια κριμενη/καταπιεσμενη καταθλιψη
10-12-2016, 00:38 #5
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 233
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Δεν έχω πάρει ποτε φαρμακα ουτε εχω πάει ποτε σε ψυχολόγο.Έχω σοβαρα θεματα από την εφηβεία ,τα οποία έχω προσπαθήσει να λύσω μόνος μου.Σε κάποιες περιπτώσεις κάτι έχω καταφέρει.Δεν πιστεύω στο όφελος απο τα φάρμακα.Γενικά,όλα είναι θέματα πεποιθήσεων και συνηθειών,έτσι δεν είναι?Κάθε φορά προσπαθώ ν αλλάξω κάτι μέσα μου,να παρέμβω σε μια ανάμνηση.Ξέρω που οφείλονται τα περισσότερα μου προβλήματα και μπορώ να τα λύσω.Όμως πρέπει να το κάνω χωρίς να κάνω αυτοκριτική.Κάνω υπόγεια αυτοκριτική και υπονομεύω την αυτοπεποίθησή μου.Δεν θέλω να ειμαι ενοχικός και θέλω να νοιώθω ανεξάρτητος.Νοιώθω οτι πρέπει να ειμαι θετικός καταναγκαστικά κάποιες φορές για να συμμετέχω και δεν θέλω.
Απλά προσπαθώ να σπάσω αυτον τον κύκλο θετικότητας και αρνητικότητας,με την έννοια να ειμαι θετικός αλλά ταυτόχρονα να μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να μην έχω αυταπάτες.Κάνω λάθος διαχείριση σε κάποια αρνητικά συναισθήματα,κυρίως στον θυμό και στην ντροπή.
Kαι επίσης θέλω να μπορώ να αγνοώ πράγματα.Προσπαθώ να μην απορροφώ ότι βλέπω,αλλα κάποιες φορές αν δω η νοιωσω κάτι αρνητικό καθηλώνεται σαν σκέψη και με ακινητοποιεί για ώρες.Δηλαδή μια υπερανάλυση που αναζητεί την αιτιότητα και ξεφεύγει και από την δική μου βούληση ,λες και μπορώ να διορθωσω κάτι που έχει ήδη συμβεί.Αυτό που κάνω τελευταία πχ,είναι να βάζω μια δεύτερη φωνή να λέει στο μυαλό μου "σκάσε"
10-12-2016, 01:35 #6
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 758
Ίσως φανεί λίγο επιφανειακό αυτό που θα πω, αλλά θα μπορούσες να απελευθερώνεις την ενέργεια σου μόνο σε ανθρώπους και καταστάσεις που πραγματικά σε αφορούν. Το να πνίγεις τα συναισθήματα σου είτε αρνητικά, είτε θετικά δεν σου κάνει καλό κι επίσης σκέψου απλώς πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσες να χαρακτηριστείς ανειλικρινής.Δεν το λέω ως προσβολή κι εγώ ακόμη δεν έχω καταφέρει να εκφράζω ατόφια τα συναισθηματά μου, καταπιέζομαι πολύ. Για λίγο προτείνω μερική απομόνωση και λίγη αδιαφορία... εστιάσε σ αυτούς που αγάπας. ...Τα καταπιεσμένα συναισθήματα σε διαλύουν εκ των έσω.
10-12-2016, 05:28 #7
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 233
Γεια σου Έρις!!Όχι,δεν ειναι καθόλου επιφανειακό,ειναι εξαιρετικά απλό και στοχευμένο.Και εγώ αυτό προσπαθώ,να 'κλείσω' την προσοχή μου μόνο εκεί που ξέρω πως πραγματικά με ενδιαφέρει,και στα άλλα να μην ενεργοποιώ ούτε φίλτρα κριτικής,ούτε κατανόησης,ούτε να δαπανω κανενός είδους φαιά ουσία.
10-12-2016, 15:06 #8
- Join Date
- Aug 2015
- Posts
- 4,692
Μονη δεν κατορθωσα να πετυχω αυτο που περιγραφεις. Με ψυχοθεραπεια συμβουλευτικη ναι καθοτι η αυτο αμφιβολια μειωθηκε και ενιωθα πως εχω συμμαχο αρα δεν εχω μοναδικο κριτη παρατηρητη τον εαυτο μου.
"Make sure your worst enemy isn't you"
10-12-2016, 18:21 #9
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 233
Ναι ώρες-ώρες δεν αντέχω.Όμως όταν αναζητω ψυχολόγο η κάτι,έχω ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση να μιλάω μαζί του.Γίνομαι σαν μικρό παιδί που θελει να νοιωσει συναισθηματική ασφάλεια.Μου κάνει δηλαδή κακό μακροπρόθεσμα μάλλον.Είναι σαν να μου λέει κάτι "πρέπει να τα βγαλεις πέρα μόνος σου" Πάντα νοιωθω οτι πρεπει να τα βγαλω περα μόνος μου.
Ίσως αυτό να έμεινε από τις καλές αλλά πολύ απόμακρες σχέσεις που είχα με τους γονείς μου.Έχω πολύ καλές αναμνήσεις,αλλά μετά από μια ηλικία,κλειδώθηκα και δεν τους ελεγα ποτέ ότι κακό μου συνέβαινε.Πάντως ακόμα και μέσα σε αυτό το χάος βρίσκω παραδόξως τον δρόμο μου,απλά κάποιες φορές πνίγομαι
10-12-2016, 19:01 #10
- Join Date
- May 2013
- Location
- Sin City
- Posts
- 2,415
Moυ άρεσε το παρωνύμιο σου ''Σαπουνάκι μπάνιου'' καλό!!!Είπα να πω ένα γεια και να στείλω ένα σαπούνι Fight club!!http://www.anawalls.com/images/movie...p-text-red.jpg
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
10-12-2016, 19:11 #11
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 233
Χαχαχα....
10-12-2016, 19:38 #12
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 758
Είπες παραπάνω ότι σου δημιουργείται εξάρτηση από τον ψυχολόγο και για αυτό προτιμάς να το αντιμετωπίσεις μόνος σου.
Όταν δεν μιλάς με κάποιο ψυχολόγο, έχεις συναισθηματική εξάρτηση από κάτι άλλο;
10-12-2016, 19:42 #13
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 233
Ναι,αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το περιγράψω κατανοητά.Είμαι εξαρτημένος από μια ιδανική εικόνα εαυτού.Φτάνω σε σημεία που νοιώθω εντελώς πλήρης και απίστευτα ήρεμος και νηφάλιος και προγραμματίζω διαφορες λύσεις που μου δινουν αισθημα συναισθηματικης σταθερότητας,και αυτοπεποίθησης.Δείχνει καλό,αλλά ίσως είναι "ψευτοζεν" με τον έννοια πως αν και νοιώθω υπεροχα,έχω ευθραυστη αυτο-εικόνα.Μειώνεται η ανοχή μου προς τους άλλους και νοιώθω σαν να ζω στον τέλειο πύργο μου παρατηρώντας τον κόσμο.
Aυτός ο τέλειος εαυτός ή το αθώο και αυθορμητο παιδί που περιέγραψα πριν,είναι οι κύριοι μηχανισμοί αυτοτροφοδοσίας μου για να λύσω κάποια προβλήματα που αφορουν την συγκρουση με την αρνητικότητα.Πότε χρησιμοποιώ τον έναν,πότε τον άλλον.Γενικά εχω την ταση να φανταζομαι κάπως τον εαυτό μου και να προσπαθώ να λειτουργώ σε ένα πλαισιο που να επιβεβαιώνω την αυτοεικόνα αυτή.
10-12-2016, 19:50 #14
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 758
Εννοείς κάτι σαν να είσαι... μία τέλεια οντότητα που αλληλεπιδρά με ατελείς ανθρώπους, σε μία ατελή κοινωνία; Οι λύσεις που προγραμματίζεις αφορούν εσένα ή το περιβάλλον σου... Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση πλήρους ηρεμίας και νηφαλιότητας έχει πάρει διαζύγιο απο μένα...
10-12-2016, 19:57 #15
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Εντάξει μάλλον κατάλαβα εσύ μία χαρά είσαι δεν έχεις τίποτα οι άλλοι σου λένε όλη την ώρα μαλακιεσ κ πεφτεισ εύκολα κατάλαβα καλά;
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
Similar Threads
-
ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΛΜΩΝ
By Kentavros3 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 81Last Post: 21-03-2021, 19:48 -
αίσθημα παλμων
By Kentavros3 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 16Last Post: 30-03-2020, 02:10 -
αισθημα κοπωσης
By Αρης31 in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 16Last Post: 17-06-2014, 17:30 -
Αισθημα ζαλης
By janagn in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 1Last Post: 07-08-2010, 01:53 -
Αίσθημα ενοχής
By Ορέστεια in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 54Last Post: 05-08-2009, 15:08
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία