Δεν επιβιώνω - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 72
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συγνωμη,
    αυτο το φαινομενο εσυ κι η φιλη σου, το αποδιδετε στην κριση?
    γιατι το φαινομενο υπαρχει απο τοτε που βγηκαν οι πετρες..
    Όχι. Έγραψα απλά ότι το συζητήσαμε. Εγώ σπουδάζοντας σε μια σχολή που είχε αναλογία 250 κορίτσια/10 άνδρες έκανα παρέα, σχεδόν υποχρεωτικά με πολλές κοπέλες. Από τα 18 λοιπόν άκουγα και παρατηρούσα τις επιλογές τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nik83 View Post
    Αυτή τη συζήτηση έκανα σήμερα με τη σύζυγο ενός φίλου μου, για το γεγονός ότι πολλές κοπέλες επιδιώκουν να βρουν σύντροφο και μελλοντικό σύζυγο κάποιον αποκαταστημένο επαγγελματικά, για να μην ζοριστούν. Στα 30 και αυτή μου είπε κάποτε δεν το αντιλαμβανόμουν, σήμερα όμως το έχω συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να μην αγαπούν κάποιον πραγματικά, αλλά να επιλέγουν να είναι μαζί του για να μην έχουν οικονομικά προβλήματα. Αρχίζει λοιπόν να γίνεται κοινή διαπίστωση.
    αυτο το φαινομενο δεν ειναι μονο γυναικειο, σορρυ κιολας...
    ΚΑΙ πολλοί, για να μην πω παρα πολλοι, αντρες επιλεγουν τη συντροφο τους με κριτηριο ποσα βγαζει το μηνα και τι σπιτι εχει!
    Τυχαιο που ολες οι διορισμενες δασκαλες μικροπαντρευτηκαν?
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    ΚΑΙ πολλοί, για να μην πω παρα πολλοι, αντρες επιλεγουν τη συντροφο τους με κριτηριο ποσα βγαζει το μηνα και τι σπιτι εχει!
    Συμφωνώ Mara, μάλιστα αυτό το αποδεικνύει και ο θεσμός της προίκας που υπήρχε, αλλά και μέχρι σήμερα πολλοί άντρες (ειδικά σε ηλικίες που ψάχνουν να κάνουν οικογένεια) κοιτάνε την περιουσιακή κατάσταση της γυναίκας και το αν δουλεύει ή όχι. Εγώ έχω αρκετά παραδείγματα που γνωρίζω προσωπικά.

Senior Member
    Εγώ να σασ πω θέλω μία να δουλεύει ή να έχει δουλέψει μία πενταετία τουλάχιστον γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να συννενοηθουμε πρώτον κ δεύτερον πρακτικά θέματα τι θα τρώμε γιατί εγώ αυτά που παίρνω δε φτάνουν οι περιουσίες ουδέποτε με ενδιέφεραν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Συμφωνώ Mara, μάλιστα αυτό το αποδεικνύει και ο θεσμός της προίκας που υπήρχε, αλλά και μέχρι σήμερα πολλοί άντρες (ειδικά σε ηλικίες που ψάχνουν να κάνουν οικογένεια) κοιτάνε την περιουσιακή κατάσταση της γυναίκας και το αν δουλεύει ή όχι. Εγώ έχω αρκετά παραδείγματα που γνωρίζω προσωπικά.
    Σίγουρα ναι αλλά όχι όσες γυναίκες..
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Δηλαδή όλες τους βρήκαν προικοθήρα?

Banned
    Πάντως προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ως προς το να επιβιώνω.Και θεωρώ ότι οι περισσότεροι που γράφουν εδώ μέσα επιβιώνουν..Το ζητούμενο όμως δεν είναι το να επιβιώνεις αλλά να έχεις και μια ποιοτική ζωή.Εκει προσωπικά πάσχω καθώς δεν έχω φτάσει στο επίπεδο που θέλω.Η επιβίωση είναι εύκολη θεωρώ για τους περισσότερους μας.Ενα πιάτο φαϊ,ένα κρεβάτι να κοιμόμαστε,να κάνουμε ένα μπάνιο,να φοράμε καθαρά ρούχα,ενα pc και μια σύνδεση στο νετ για να γράφουμε εδώ μέσα τις μ...ς μας!!! ε ..σκέψεις μας..,εχουμε..
    Ακόμη και αυτοί που είναι άστεγοι και τρώνε στα συσσίτια του δήμου ή ψάχνουν στα σκουπίδια πάλι επιβιώνουν..Αλλά δεν έχουν ποιότητα ζωής.

Banned
    εμενα με κοβω σε καμια πενταετια αστεγο.... συσσίτιο από τον δημο κλπ.. εκτος αν παρω τα βουνα και κυνηγαω πουλακια... χα

Banned
    Πάντως χαρά στο κουράγιο σας όσοι μένετε με γονείς..Και κυρίως που οι γονείς σας αφήνουν να μένετε μαζί τους και δεν σας πρήζουν..Η αν σας πρήζουν,πως τους αντέχετε δεν ξέρω..Εγώ στη τελική θα καθαρίσω σκατά,θα πλύνω πιάτα, θα καταλήξω να γίνω τραβεστί χαχαχα λέμε τώρα,αν δε βρω άλλο τρόπο επιβίωσης παρά να ξαναγυρίσω στο πατρικό μου..

Quote Originally Posted by noumac View Post
    εμενα με κοβω σε καμια πενταετια αστεγο.... συσσίτιο από τον δημο κλπ.. εκτος αν παρω τα βουνα και κυνηγαω πουλακια... χα
    Όχι noumac! Είσαι ένας άνθρωπος μορφωμένος, έμπειρος. έξυπνος και μαχητικός. Ποτέ δεν θα γίνει αυτό που λες. Τί έχεις πάθει και τα λες αυτά τα πράγματα;

Γενικά η εποχή είναι δύσκολη και πολλοί αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους. Παρά ταύτα, δεν είμαι σίγουρος ότι όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή, έχουν εξαντλήσει και την προσπάθειά τους. Νομίζω ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα για να είναι ανεξάρτητοι.

Junior Member
    Εκ του προσωπικού, δεν επιδίωξα την ανεξαρτητοποίηση γιατί η εργασία μου είναι στον ίδιο τόπο με το πατρικό μου σπίτι. Επιπλέον, γι' αυτό που γράφει ο admforall, μετά τα φοιτητικά χρόνια, όντως ήταν δύσκολη η προσαρμογή, τώρα πια έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε συνηθίσει τις τριβές της καθημερινότητας. Απλά συνειδητοποιείς ότι (προσωπικά πάντα) κατά κάποιο τρόπο ο τρόπος ζωής σου προσαρμόζεται στον δικό τους.

Banned
    Quote Originally Posted by admforall View Post
    Σίγουρα ναι αλλά όχι όσες γυναίκες..

Δηλαδή όλες τους βρήκαν προικοθήρα?
    Γιατί όχι όσες γυναίκες κάνεις λάθος εδώ νομίζω......

Απλά συνειδητοποιείς ότι (προσωπικά πάντα) κατά κάποιο τρόπο ο τρόπος ζωής σου προσαρμόζεται στον δικό τους.
    Δυστυχώς έτσι είναι.........

Banned
    always sad σε προκαλώ να κάνουμε μια ανώνυμη ψηφοφορία σε άτομα άντρες και γυναίκες άνω των 25 ετών με ερώτημα "θα σας πείραζε αν ο/η σύντροφος σας είναι άνεργος και πρέπει να συνεισφέρετε κυρίως εσείς για τα έξοδα του σπιτιού σας?" και να δούμε ποιοι θα απαντήσουν ναι ή όχι..Καλώς ή κακώς οι άντρες είμαστε λιγότερο απαιτητικοί στην αναζήτηση συντρόφου.Οι περισσότεροι εκεί έξω απο αυτά που βλέπω προσωπικά απο τον περίγυρο μου ζητάνε κάποια που να βλέπετε και να μην γκρινιάζει πολύ.
    Οι γυναίκες είστε που ζητάτε και άλλα πράγματα.

Banned
    Admforall οι γυναίκες τα έχουν όλα, γι'αυτό. Ξέρετε πως θα σας κάνουν τις δουλειές, πως θα τις κάνετε ότι θέλετε και άλλα πολλά και θέλετε απλά μία να τα ανέχεται αυτά και να μη γκρινιάζει, με συγχωρείς πολύ αλλά έτσι είναι. Οι γυναίκες (όχι όλες) αξίζουν πιο πολλά και γι'αυτό θέλουμε και πιο πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι τα βρίσκουμε και δεν μιλάω για λεφτά.

Banned
    Εκ του προσωπικού, δεν επιδίωξα την ανεξαρτητοποίηση γιατί η εργασία μου είναι στον ίδιο τόπο με το πατρικό μου σπίτι. Επιπλέον, γι' αυτό που γράφει ο admforall, μετά τα φοιτητικά χρόνια, όντως ήταν δύσκολη η προσαρμογή, τώρα πια έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε συνηθίσει τις τριβές της καθημερινότητας. Απλά συνειδητοποιείς ότι (προσωπικά πάντα) κατά κάποιο τρόπο ο τρόπος ζωής σου προσαρμόζεται στον δικό τους.
    Και ουσιαστικά είσαι νέο παιδί και αντί να ανοίξεις τα φτέρα σου να κάνεις κάτι δικό σου,κάθεσαι και ζεις την ζωή των γονιών σου.Οκ όπως βολεύεται ο καθένας..Εγώ πάντως θα το θεωρούσα ντροπή για μένα σχεδόν 40 χρονών άνθρωπος να ζω απο τους γονείς μου.Και αυτό με ανάγκασαν να το μάθω με το hard way στα 18 μου αλλά τώρα πια χαίρομαι που δεν τους έχω ανάγκη.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast