Results 1 to 15 of 43
Thread: ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
-
22-11-2016, 00:01 #1
ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Γεια σας!εδω κ 4 χρονια μετακομισα στην Αθηνα για δουλεια.ειμαι απο επαρχιακη πολη κ μενω με καποιο αγορι σε μια οικογενειακη πολυκατοικια.ο πατερας μου εχει πεθανει οταν ημουν 18ετων.η μανα μου ειναι νοικοκυρα , δεν εχει δουλεψει ποτε.εχω 2 αδερφια.μια αδερφη 44 ετων ανυπαντρη,διορισμενη στο δημοσιο απο 24ετων,με οικονομικη επιφανεια,ψυχρη ,εαυτουλης, αποστασιοποιημενη.κ εναν αδερφο ο οποιος δουλευει απο δω κ απο κει,παρολο που εχει τελειωσει καποια σχολη.εγω ειμαι η μικροτερη.το αγορι πουμενω μαζι ειναι παρα πολυ καλος κ ηταν κ ο λογος που πηγα στην αθηνα.δουλευει περιστασιακα , παρολο που εχει τελειωσει καλη σχολη κ αυτο λογω κρισης.δυστυχως υπαρχει προβλημα στο σπιτι του με τους γονεις του.η μανα του με βριζει συνεχεια,λεει οτι ειμαι ορφανη,φτωχη κλπ.δεν συμμορφωνεται με τιποτα παρολο που ο φιλος μου της λεει να συνελθει.η κατασταση ειναι ανυποφορη για αυτο κ αποφασισα να ζητησω βοηθεια απο τους δικους μου για βοηθεια για να με βοηθησουν να νοικιασω σπιτι.βλεπετε η αθηνα ειναι ακριβη πολη κ δεν μπορω να ανταπεξελθω.οταν της ζητησα βοηθεια μου ειπε οτι δεν μπορω να σε βοηθησω οικονομικα.σε σπουδασα αυτη ηταν η υποχρεωση μου δεν εχω αλλη.να σημειωσω οτι σπουδασα στην πολη μου οποτε δεν ειχα πολλα εξοδα.της ειπα να με στηριξει ηθικα τουλαχιστον μιας κ ζοριζομαι στο σπιτι ψυχολογικα.μου λεει δεν ειμαι ψυχολογος δεν μπορω.επεσα απο τα συννεφα.ηρθε η αδερφη μου κ μου φωναζε λεγοντας οτι ψωνιστηκα απο τοτε που εφυγα κ οτι ο τ εχω με εναν τεμπελη....επεσα απο τα συννεφα.καμια υποστηριξη απο πουθενα....εκλαιγα..πηρα τα πραγματα μου κ εφυγα.....να σημειωσω οτι η μητερα μου παιρνει συνταξη απο τον πατερα μου ανω των 800ευρω κ εχουμε εισοδημα κ απο καποιο ακινητο.μπορει δηλ.να βοηθησει εαν θελει...το σπιτι ειναι δικο μας.τι να κανω παιδια???ειμαι απελπισμενη,δεν μπορω να μεινω σ αυτο το σπιτι με τους γονεις του???δημιουργουνε πολυ μεγαλο προβλημα στην σχεση μας....
- 22-11-2016, 00:10 #2
Με τον σύντροφό σου δεν έχεις μιλήσει?
22-11-2016, 00:13 #3
22-11-2016, 00:19 #4
ναι εχουμε μιλησει.μου ειπε οτι δεν περιμενε να φερθουν ετσι οι γονεις του.εχει εκπλαγει κ ο ιδιος.συνεχεια τσακωνεται μαζι τους αλλα δεν καταλαβαινουν οι γονεις του,ειναι μεγαλοι σε ηλικια,πολυ ιδιπτροποι ανθρωποι.μου ζηταει συνεχεια συγνωμη...δεν θελω κ εγω να τσακωνεται στεναχωριεμαι.δυστυχως μονο εγω δουλευω αυτην την περιοδο κ αυτο λογω κρισης κ ειναι δυσκολο να νοικιασουμε σπιτι.για αυτο ζητησα βοηθεια απο τους δικους μου μπας κ βοηθησουνε....
22-11-2016, 00:29 #5
Πώς σε βρίζει δηλαδη η ''πεθερά'' σου; ετσι φάτσα φορα ας πουμε ή κρυφά τα λέει στο φίλο σου;
22-11-2016, 00:31 #6
δλδ, αν καταλαβα καλα εσυ κ το αγορι σου μενετε στο σπίτι των δικων του...?
για μενα αυτο ήταν το λαθος, που μετακομισες χωρις να εχετε εξασφαλισει την κατοικια ...απο'κει κ περα μια τετοια συμβίωση μονο προβλήματα θα δημιουργει....αλλά ας πάμε παρακάτω...
αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ή να βρεις μια δευτερη δουλεια ή να βρει κ το αγόρι σου...ή ακόμη αν τα πράγματα μεταξυ σας είναι σοβαρα να πάτε εξωτερικό (πόσο καιρό είστε μαζί...τα πηγαίνετε καλά..?)
από τη στιγμή οι δικοί σου δεν θελουν(?) ή δεν ξερω 'γω τι άλλο (βάλε όποιο αλλο ρήμα θέλεις) δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να τραβήξεις μόνη σου το δρόμο (όσο δυσκολο και αν ακούγεται/φαίνεται), εσύ είσαι υπεύθυνη για τη ζωή σου
το άλλο σενάριο είναι να δανειστει-ς/τε κάποια χρηματα από γνωστούς - αδέρφια, για να νοικιασετε... κ δουλεύοντας τα ξεχρεώνετε
22-11-2016, 00:33 #7
Και ομως δεν βοηθαει...και εγω τοσα υπολογιζα 150ευρω να μου δινει..τιποτα παιδια...δεν το περιμενα...σαν να μου λεγε αι πνιξου βρες μονη σου την λυση.επειδη δουλευω απο το πρωι πολλες φορες μεχρι αργα το απογευμα κουραζομαι παρα πολυ κ ψυχολογικα πολλες φορες γιατι ξερω οτι αν παω σπιτι θα αρχισουν οι φασαριες με τους γονεις του,μια μερα πηρα τηλ την μανα μου για μια συμπαρασταση.της λεω ασε κ εγω κουραστηκα πολυ σημερα ειμαι ακομη στην δουλεια ...ε τι να κανουμε μου λεει ετσι ειναι οι δουλειες κ αλλαξε κουβεντα...τι να πω ρε παιδια εγω περιμενα να ακουσω κατι ενθαρρυντικο μια γλυκια κουβεντα, τιποτα......
22-11-2016, 00:39 #8
δεν εχει τετοιες ευαισθησιες..φατσα καρτα με βριζει..ειχε φτασει σε σημειο να θιξει κ το θεμα οτι δεν εχω πατερα...απο που να δανειστω χρηματα ρε παιδια ολοι ζοριζονται.η αδερφη μου εχει ανεση αλλα οπως σας ειπα πιο πανω ηταν πολυ επιθετικη μαζι ,μου.δεν καταλαβαινει.εχει διοριστει μικρη στο δημοσιο κ νομιζει οτι ολα ειναι ευκολα...
22-11-2016, 00:42 #9
Για τα οικονομικα τους δεδομενα ενα 150ρακι δεν θα ηταν τπτ......μηπως δεν στα δινουν επειδη εφυγες για αθηνα?και τους αφησες?
22-11-2016, 00:43 #10
Ο σύντροφός σου πρέπει να βρει μια δουλειά, εσύ του είπες ότι δεν αντέχεις, ότι ζήτησες χρήματα να νοικιάσεις γιατί δεν μπορείς με τους δικούς του?
22-11-2016, 00:44 #11
H αδερφή σου που μένει;
22-11-2016, 00:46 #12
μα οταν εφυγα δεν ειχαν προβλημα...στην αρχη στεναχωρεθηκαν αλλα μετα νομιζω οτι χαρηκαν,με την εννοια οτι το παιδι τους βρηκε το δρομο τους.εγω ειμαι τοσο φιλοτιμη που ως κ στον αδερφο μου εστελνα χρηματα οταν ηταν ανεργος.αυτο τα πρωτα χρονια που δουλευα μετα ξυπνησα......
22-11-2016, 00:47 #13
κοιτα εσύ ξερεις από ολους καλύτερα την μητερα σου κ ότι να σου πουμε εμείς θα είναι αναληθες(?) ... αλλα οι γονείς μας έχουν περασει άλλες καταστασεις- άλλες εμπειρίες κ η ιδια η ζωη τους εχει κανει λιγο σκληρους....εμεις, τα σημερινα παιδιά στην πλειοψηφια είμαστε μαλθακα...οπότε ίσως να μην ειναι σε θεση ν σου πει καποια λογια παρηγοριάς
φανταζομαι για να φτανεις να γραφεις εδω θα εχεις εξαντλησει όλα τα περιθωρια συζητησης για βοήθεια από τη μητέρα σου...επόμενως τι άλλο θα κανεις...δεν μπορείς να μένεις σε αυτό, δλδ..."δεν με βοηθανε, δεν μου κανουνε...κλπ" πρεπει να προχωρησεις παρακατω....με το να λες αυτοί κάνουν αυτό οι άλλοι κανουν εκείνο δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως εσενα...εσύ πρέπει ν βρεις τη λύση
πόσο χρονών είσαι τώρα..?
22-11-2016, 00:48 #14
η αδερφη μου εμενε μαζι με την μανα μου κ τον αδερφο μου κ μετα πηγε νοικιασε σπιτι.ναι ο φιλος μου τα ξερει ολα.προσπαθει να βρει δουλεια...
22-11-2016, 00:54 #15
η πεθερα σ γτ σε βριζει?τις εχεις κανει τπτ?