Νεολαία είναι άχρηστοι ή είναι ιδέα μου; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 111
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Δεν τους κατηγορώ πάντως, είναι οι τελευταίοι που φταίνε έτσι όπως εχουν γίνει τα πράγματα. Απλά μου προκαλεί λίγο θλίψη όταν βλέπω τόσο σκοτωμό για το φαινεσθαι και μόνο
    Aυτη η τεχνολογια , η κακη χρηση της μαλλον , απο η/υ εως i-phone και tablets , εκαναν μεγαλη ζημια ....................ειναι σαν το χρημα , καλος υπηρετης αλλα κακος αφεντης .........................αμα μεγαλωσαν μαυτα ,τους φαινεται ο φυσιολογικος τροπος επικοινωνιας αυτος , ενω δεν ειναι , εξ ου και οι μοναξιες , οι διαταραχες διαθεσης , η αποξενωση , και ολο το κακο συναπαντημα ............φταινε κι οι γονεις που τους παρεχουν με αφθονια τα μαραφετια αυτα ..........εδω μεγαλυτεροι παρασυρονται , τα παιδια πως να την γλυτωσουν ?

Senior Member
    Φταίνε κ τα κανάλια φταίνε κ τα περιοδικά όλα παρουσιάζουν μία άλλη ζωή
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by nightcrawler View Post
    Καθε γενια γκριναζει οτι η επομενη ειναι εντελως αχρηστη .Ρωτηστε τους παπουδες σας και τους πατεραδες σας....
    πολύ σωστά...
    εμενα αυτό που μου αρέσει με τις γενικεύσεις είναι ότι συνήθως εξαιρούμαι τους εαυτούς μας από αυτες. Οπότε καλό είναι κατά την ταπεινή μου άποψη να μην γίνονται.
    Σίγουρα υπαρχει το κομματι της νεολαίας που ζει "εικονικά", αλλά υπάρχει επίσης και το κομματι της νεολαίας που δεν γυριζει την πλατη της σε οτι συμβαινει γύρω της. Υπάρχει επίσης το κομμάτι της νεολαίας που έκανε την εξέγερση του 2008, κανει παράλληλα φιλίες μεσω facebook και χρησιμοποιεί τα social media, οπως επίσης και κομματι της νεολαίας που καθεται για ωρες πάνω από το pc αντί να βγει έξω και γραφει χιλιάδες σχόλια σε φορουμ σαν κι αυτό...
    και στην τελική δεν νομιζω οτι το θεμα ειναι να είμαστε πολλοί οι μάστορες ο καθένας με τις δεξιότητες του....
    Οχι γενικεύσεις...

Senior Member
    Εγώ ξέρω περίπου γιατί είμαστε όλοι άχρηστοι γιατί ανοιγεισ τηλεόραση περιοδικό ολοι τέλειοι πασ στο φμπ κι αυτοί τέλειοι κ μετά πασ για δουλειά εκεί γίνεται το μαλιοβρασι οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι όλες αντικρουόμενες κ σ λένε μετά μη βγαλεισ ψυχολογικά τέλος πάντων πονάει αυτό αλλά έτσι ζούμε όλοι

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Aυτη η τεχνολογια , η κακη χρηση της μαλλον , απο η/υ εως i-phone και tablets , εκαναν μεγαλη ζημια ....................ειναι σαν το χρημα , καλος υπηρετης αλλα κακος αφεντης .........................αμα μεγαλωσαν μαυτα ,τους φαινεται ο φυσιολογικος τροπος επικοινωνιας αυτος , ενω δεν ειναι , εξ ου και οι μοναξιες , οι διαταραχες διαθεσης , η αποξενωση , και ολο το κακο συναπαντημα ............φταινε κι οι γονεις που τους παρεχουν με αφθονια τα μαραφετια αυτα ..........εδω μεγαλυτεροι παρασυρονται , τα παιδια πως να την γλυτωσουν ?
    Η κακή χρήση της όπως το λες γιατί η τεχνολογία από μόνη της μια χαρά είναι.
    Κι όπως λέει κι ο elis όλα παρουσιάζουν μια άλλη ζωή που δεν υπάρχει παρά μόνο εικονικά. Και κάπως έτσι χάσαμε όλοι μας το νόημα και στερούμαστε τις μικρές χαρές που είναι αυτές τελικά που έχουν σημασία. Χάσαμε την επαφή μας με την φύση, με την γη, με τα ζώα και τελικά με τον εαυτό μας τον ίδιο.

Black_adder αλοιμονο αν δεν υπήρχε και αυτό το κομμάτι που λες! Για αυτό μίλησα για ελπίδα.

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Κανεις δεν εχει εδω παιδια Αλαφ , οποτε σε ποιον απευθυνεσαι ? σε μελλοντικους γονεις ? ασε να γινουμε γονεις , και το ξαναβλεπουμε το θεμα !!! αν δω οτι το παιδι μου δεν ' τραβαει ' δεν θα το κανω με το ζορι γιατρο , εγω επιχειρηματιας ειμαι , που δεν χρειαζονται σπουδες , να τοχεις μεσα σου χρειαζεται , αλλα στο μελλον η ιδιωτικη πρωτοβουλια θα εκλειψει λογω παγκοσμιοποιησης , και ολοι θα δουλευουν για μεγαλες εταιρειες ..........αναλογα τις ικανοτητες τους , οπως γινεται στην Γερμανια ..........
    Δεν ξερω ποιοι χρηστες εχουν παιδια Μακ,γενικη και υποθετικη ερωτηση ηταν.

Τα ιδια λεω και στον πατερα μου οταν εκφραζει αποψεις σαν τις δικες σου,του λεω καλα ρε πατερα εμας τοτε γιατι μας σπουδασες ή και συ γιατι σπουδασες?

Δε γινεται να παραπονιεται καποιος για την ελλειψη μαστορων και να σπρωχνει το παιδι του να γινει οτιδηποτε αλλο εκτος απο μαστορας και ταυτοχρονα να θεωρει τους μαστορες μπας κλας.

Τελος παντων,αυτοι που οντως ηταν σκληραγωγημενοι και προσγειωμενοι ηταν η γενια της κατοχης και πισω.Οσοι γεννηθηκαν απο το '50 και μετα δεν εχουν και τοσο μεγαλες διαφορες.Και οι σημερινοι 50αρηδες και 60αρηδες αρκετα βολεμενοι ηταν και αυτοι,δεν περασαν δυσκολα.

Αναπτυσσοταν η Ελλαδα μετα τον εμφυλιο,και φτιαχτηκαν οι περισσοτεροι λιγο πολυ.Υπηρξε κινητικοτητα για μια-δυο γενιες,πριν και μετα (τωρα δηλαδη) τιποτα.Οποιος προλαβε προλαβε.

Junior Member
    Αυτό που γράφεις αλαφροϊσκιωτε είναι σωστό. Η μόνη γενιά που σε μεγάλο ποσοστό μεγάλωσε σκληραγωγημένα ήταν οι παππούδες μας, μετά από τις κακουχίες που πέρασε η Ελλάδα στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα. Ωστόσο το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού το βρίσκω καθημερινά μπροστά μου με τους μαθητές μου. Ακόμη από την εποχή που υπήρξα μαθητής, άκουγα γονείς να προωθούν τα παιδιά τους στο να ακολουθήσουν κάποια σχολή, έστω και ένα τυχαίο τ.ε.ι. για να έχουν ένα χαρτί μήπως και βολευτούν κάπου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι οι γονείς συνεχίζουν να ασκούν την ίδια τακτική. Από την άλλη όμως έχω πολλές περιπτώσεις μαθητών μου, που δεν έχουν ιδιαίτερη έφεση στη μάθηση, ωστόσο ούτε θέλουν να ασχοληθούν με χειρωνακτικά επαγγέλματα, παρότι οι γονείς τους, τους παροτρύνουν. Δεν θεωρώ άχρηστη τη σημερινή νεολαία, όμως η πλειονότητα δεν έχει καμιά σχέση με τις παρελθούσες γενιές. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η αδιαφορία για τα κοινωνικά δρώμενα και η πλήρης απασχόληση του εγκεφάλου με τις χιλιάδες εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων.

Elis, μήπως νιώθεις εσύ αποτυχημένος και πας να φορτώσεις τις ευθύνες στους άλλους;

Μιλάς με τους άλλους για τα social media που χρησιμοποιεί συχνά η νεά γενιά, ενώ είσαι ενεργότατο μέλος σε ένα φόρουμ! Η προκλητικότητά σου δεν έχει όρια. Ωραία τα χώνεις στη νεολαία όλη μέρα στο φόρουμ, αλλά δεν απάντησες τίποτα επί της ουσίας στο προηγούμενο ποστ. Το κράτος αλώθηκε γιατί ακριβώς δεν λειτουργούσε όπως το έχτισε η δική σου η γενιά και οι προηγούμενες. Γι' αυτό και τώρα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας πρέπει να γκρεμιστεί και να μπουν νέες βάσεις, αλλά τι να σου εξηγώ τώρα εσένα. Λεφτά υπάρχουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Be_brave View Post
    Elis, μήπως νιώθεις εσύ αποτυχημένος και πας να φορτώσεις τις ευθύνες στους άλλους;

Μιλάς με τους άλλους για τα social media που χρησιμοποιεί συχνά η νεά γενιά, ενώ είσαι ενεργότατο μέλος σε ένα φόρουμ! Η προκλητικότητά σου δεν έχει όρια. Ωραία τα χώνεις στη νεολαία όλη μέρα στο φόρουμ, αλλά δεν απάντησες τίποτα επί της ουσίας στο προηγούμενο ποστ. Το κράτος αλώθηκε γιατί ακριβώς δεν λειτουργούσε όπως το έχτισε η δική σου η γενιά και οι προηγούμενες. Γι' αυτό και τώρα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας πρέπει να γκρεμιστεί και να μπουν νέες βάσεις, αλλά τι να σου εξηγώ τώρα εσένα. Λεφτά υπάρχουν.
    Aπολυτο δικιο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Η κακή χρήση της όπως το λες γιατί η τεχνολογία από μόνη της μια χαρά είναι.
    Κι όπως λέει κι ο elis όλα παρουσιάζουν μια άλλη ζωή που δεν υπάρχει παρά μόνο εικονικά. Και κάπως έτσι χάσαμε όλοι μας το νόημα και στερούμαστε τις μικρές χαρές που είναι αυτές τελικά που έχουν σημασία. Χάσαμε την επαφή μας με την φύση, με την γη, με τα ζώα και τελικά με τον εαυτό μας τον ίδιο.
    α.
    Ακριβως ετσι , Ελισαβετ , δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο ............

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Δεν ξερω ποιοι χρηστες εχουν παιδια Μακ,γενικη και υποθετικη ερωτηση ηταν.
    Τα ιδια λεω και στον πατερα μου οταν εκφραζει αποψεις σαν τις δικες σου,του λεω καλα ρε πατερα εμας τοτε γιατι μας σπουδασες ή και συ γιατι σπουδασες?

Δε γινεται να παραπονιεται καποιος για την ελλειψη μαστορων και να σπρωχνει το παιδι του να γινει οτιδηποτε αλλο εκτος απο μαστορας και ταυτοχρονα να θεωρει τους μαστορες μπας κλας.

Τελος παντων,αυτοι που οντως ηταν σκληραγωγημενοι και προσγειωμενοι ηταν η γενια της κατοχης και πισω.Οσοι γεννηθηκαν απο το '50 και μετα δεν εχουν και τοσο μεγαλες διαφορες.Και οι σημερινοι 50αρηδες και 60αρηδες αρκετα βολεμενοι ηταν και αυτοι,δεν περασαν δυσκολα.
    ε.
    Δεν αντιλεγω , Αλ , παντα μιλω σε φιλικο τονο , ειναι αληθεια οτι ο καθε γονιος θελει το καλυτερο για το παιδι του , και δυσκολα θα το σπρωξει να γινει πχ. υδραυλικος ........οσους υδραυλικους ξερω , εγιναν γατι ηταν κιοι γονεις τους , ετσι παει ...........αμα βλεπεις ομως οτι το παιδι σου δεν ' τραβαει ' τι κανεις ? δεν εχω παιδια , δεν ξερω .......
    Ειναι επισης αληθεια οτι παλια , οταν ημουν ξεκιναγα την επαγγελματικη μου σταδιοδρομια τα πραματα ηταν πιο ευκολα , επιτοκια 20% και ανω ................ο πατερας μου , 90 τωρα , οντως ειναι πιο ψημενος απο μενα , διοτι αντιμετωπισε δυσκολιες ( κατοχη , πολυ περπατημα , χειρωνακτικη δουλεια πολυ γενικα ) αλλα μετα την κατοχη , οι Ελλαδα ηταν σε αναπτυξη , υπηρχαν δουλειες , και οντως οποιος προλαβε , προλαβε ......................................τωρα , τα κεφαλια μεσα !!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by nik83 View Post
    Macgyver αυτό που λέω στους μαθητές μου είναι να μη τα βλέπουν όλα σε συνάρτηση με τη βαθμολογία και την επιτυχία στις πανελλαδικές, αλλά να προσπαθήσουν να αποκτήσουν κριτική ικανότητα. Για να την αποκτήσουν όμως χρειάζεται να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
    κανεις
    ποτε δεν παρακινηθηκε απο συμβουλες.
    τι νοημα εχει να τους λες να μην παπαγαλιζουν και να σκεφτονται, οταν το εκπαιδευτικο συστημα τους αξιολογει με τους βαθμους και την παπαγαλια και για να εχουν ενα αξιοπρεπες απολυτηριο και για να περαοσυν στα πανεπιστημια , που ειναι και το ζητουμενο τους στις ηλικιες αυτες?
    εγω διαβασα παραπανω ατελειωτα τσουβαλιασματα.
    ουτε "η νεολαια" ειναι κατι συμπαγες, ουτε ολοι προκομενοι, ουτε ολοι ανεπροκοποι, οπως και παντα αλλωστε.
    το να οδηγηθουν ΟΛΟΙ στα τεχνικα επαγγελματα, θα οδηγησει σε ενα μελλον χωρις επιστημονες.
    το να οδηγηθουν ολοι στα πανεπιστημια, σε ενα μελλον χωρις τεχνιτες.

το θεμα ειναι ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ και να μην υπαρχουν ΤΑΜΠΟΥ για χειρωνακτικες εργασιες και τεχνικα επαγγελματα.
    στο παρελθον εβλεπες το ντουγανι του αιωνα, που μπορει να επιαναν τα χερια του ομως, να το σπρωχνουν να γινει γιατρος πχ.
    αφου δεν τα παιρνει τα γραμματα ρε φιλε!!! με το ζορι?? κι αντε και πηγε με τα χιλια ζορια. θα τελειωσει ποτε? κι αν τελειωσει θα γινει κατι χρησιμο η θα παιρνει τον κοσμο στον λαιμο του? να γινει υδραυλικος, αγροτης. κακο ειναι?

εγω δεν βλεπω καμια αχρηστη νεολαια.
    τα παιδια του περιβαλλοντος μου τελειωσαν με επαινους και υποτροφιες και πηγαν στο εξωτερικο για ανωτερες σπουδες και τους ζητανε για τις καλυτερες δουλειες ΕΚΕΙ.
    εδω , πειτε μου τι γινεται, που ουτε επιστημονες μπορει να απορροφησει η χωρα, ουτε μελλον εχει κανεις που παραμενει.
    αντε, να πανε ολοι στα χωραφια.
    να δω που θα βρεις οδοντιατρο σε 20 χρονια που θα θελεις μασελιτσα...

οσο για το ιντερνετ, εγω βλεπω 60ρηδες και 50ρηδες και 40ρηδες κολλημενους πολυ περισσοτερο απο 20ρηδες που εχουν και ασχολιες, σπουδες, κλπ.

Senior Member
    Εγώ είμαι αποτυχημένος γιατί έπρεπε να βγάζω δυο χιλιάρικα και βγάζω πεντακόσια ευρώ θέλω να μου εξηγήσεις πως ακριβώς θα χτιστεί νέο κράτος γιατί αυτά είναι παπάριες που σας λένε και τα τρώτε αμάσητα

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κανεις ποτε δεν παρακινηθηκε απο συμβουλες.
    τι νοημα εχει να τους λες να μην παπαγαλιζουν και να σκεφτονται, οταν το εκπαιδευτικο συστημα τους αξιολογει με τους βαθμους και την παπαγαλια και για να εχουν ενα αξιοπρεπες απολυτηριο και για να περαοσυν στα πανεπιστημια , που ειναι και το ζητουμενο τους στις ηλικιες αυτες?.
    Παρότι συμφωνώ μαζί σου για την αδικία του εκπαιδευτικού συστήματος, που προωθεί την αποστήθιση, αυτό που έγραψα είναι ότι συμβουλεύω, ασχέτως του αν θέλουν ή δεν θέλουν να δώσουν εξετάσεις για να περάσουν στην τριτοβάθμια, να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί, διαφορετικά θα αδρανήσει. Όπως επίσης έγραψα ότι διαφωνώ με το "τσουβάλιασμα". Φυσικά κάθε γενιά έχει εκπροσώπους με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Senior Member
    Εγω πιστευω οτι οι καθε γενια , βιωνει τις εκαστοτε πολιτικοκοινωνικο οικονομικες συνθηκες που επικτρατουν ............αλλες συνθηκες βιωσε ο πατερας μου , αλλες εγω , αλλες τα νεα παιδια ..................οποτε κανεις δεν φταιει , οι νεοι θαντιμετωπισουν δυσκολοτερες συνθηκες , για τις οποιες κανεις δεν ευθυνεται , αυτες τις συνθηκες βρηκανε , σε αυτες θα πρεπει ναντεπεξελθουν , δικο τους ειναι το μελλον , οχι δικο μου , εγω εκανα τον κυκλο μου , οντως σε πιο ευκολες συνθηκες , τωρα ειναι για ολους δυσκολοτερες , παγκοσμιως , και η μεθεπομενη γενια , θα βιωσει αλλες τελειως διαφορετικες συνθηκες , κ.ο.κ. οποτε δεν θεωρω την νεα γενια αχρηστη , ουτε την προηγουμενη υπευθυνη για τις τωρινες συνθηκες , αυτες βρηκαμε εμεις , σε αυτες αντεπεξηλθαμε ..............ο πατερας μου , αρχισε την καρριερα του 24 ετων , πηγαινοντας στο Καμερουν , τωρα δεν τα κανει κανεις αυτα τα πραματα ...........................αλλες γενιες βρεθηκν εκ τυχης σε καλυτερες συνθηκες , αλλες σε χειροτερες , παντως διαφορετικες , δεν εχει νοημα να κανουμε τον δικαστη , και να δειχνουμε αλλους .........αυτη ειναι η ζωη .....

να προσθεσω οτι ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος για να κινειται , και να συναναστρεφεται ταλλα μελη της κοινωνιας , αυτη η γενια , αθελα της , βρηκε καταφυγη στα μεσα μαζικης δικτυωσης , οποτε δεν κινουνται , ουτε εχουν πραματικες συναναστροφες .........εμεις , τοτε , κινουμεθα με ποδηλατα , καναμε παρεες , τα αυτοκινητα ηταν το 1970 170.00 , το 1980 350.000 ( και πολυ ακριβοτερα ) , σπανια εβλεπες οικογενεια με ανω του ενος αυτοκινητου , τωρα ειναι ανω των 2 εκατομ. , ουτε μηχανες εβλεπες το 1978 που αγορασα την 1η μηχανη μου , αρα ουτε κινουνται οσο πρεπει οι νεοι , ουτε υπαρχουν μεγαλες παρεες , οπως επι εποχης μου, οποτε , να μια αιτια ψυχικων διαταραχων .......
    δεν φταιμε ουτε εμεις γι αυτο, ουτε οι νεοι, εξελιξη ..........

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast