Results 1 to 15 of 24
Thread: οριακή?
-
05-03-2008, 23:47 #1
οριακή?
πρίν απο μια εβδομάδα περίπου πήγα σε μια ψυχολόγο, βασικά κ εδω είναι για γέλια, για να ρωτήσω σχετική με την διπολική διαταραχή που εχει ο φίλος μου, και η γιάτρος μου έκαν διαγνωση οριακής προσωπικότητας...
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, είχα πάντα πρόβλημα στις ερωτικές μου σχέσεις, οι άντρες ποτέ δεν με εμπιστευονταν, με έβελεπαν πολυ επιφανεικά κ πάντα έπλαθα τα σενάρια μου..
Η γιατρός το αποκάλεσε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Στις φιλικές μου σχέσεις δεν είχα ποτε ιδιαιίτερα προβληματα.
Ποτέ δεν είχα τάση αυτοκτονίας ή καταθλιψης.. Ποτέ, αλλα πάντα ήμουν κυκλοθυμική, δηλαδή τώρα μπορεί να είμαι ντάουν και μετά απο 30 λεπτά να σκέφτω τα πρόσωπα που αγαπώ τα πράγματα που κάνω και να αιστανθώ τέλεια κ το νταουνιλίκι εξαφανίζεται..
Χωρίς θεραπέια λέτε να την βγάλω καθαρή?
Μια καλησπέρα σε όλους και δύναμη..
όλα ξεπερνιούνται αρκεί να δούμε την θετική πλευρά!!!!
- 06-03-2008, 02:09 #2
Καλησπέρα Fortuna...Καλό θα ήταν να ρωτήσεις την γιατρό σου επ\'αυτού...Εγώ να σε ενημερώσω πως η οριακή διαταραχή δεν ανήκει στις ευκαταφρόνητες διαταραχές προσωπικότητας...Κάθε επιτυχία εύχομαι...
06-03-2008, 04:50 #3
fortuna, μήπως να επισκεφτείς και κάποιον άλλο γιατρό; Εδώ άλλοι πάνε μήνες σε ψυχολόγους και δε τους καθορίζουν ακριβώς τι έχουν, μου κάνει εντύπωση με μία επίσκεψη κάποιος να βγάλει άμεσα συμπέρασμα, εκτός φαντάζομαι αν τα συμπτώματα είναι υπερβολικά έντονα και εμφανή (αλλά και πάλι επιφυλάσσομαι και για αυτές τις περιπτώσεις). Αλλά τα συμπτώματα που ανέφερες τουλάχιστον δε μπορεί να τα χαρακτηρίσει κάποιος έντονα, περισσότερο μοιάζουν φυσιολογικές αντιδράσεις και συμπεριφορές.
06-03-2008, 14:27 #4
μηπως να ξεκινησεις απο το αν πραγματικα συμβαινει να δυσφορεις για κατι που εσυ περνας και πιθανοτατα να θελεις να το συζητησεις παραπανω πανω στο θεμα σου με καποιον ειδικο ;
εμενα προσωπικα θα με ενοχλουσε καθε ανθρωπος που θα εσπευδε να μου βαλει ταμπελα του τυπου ...εισαι οριακη ... ακομα κι αν αυτος ειναι ειδικος...αλλα θα γουσταρα τρομερα να μπορω να συζητησω και να βγαλω απο μεσα μου με τη βοηθεια καποιου ειδικου που σεβεται και εμενα και το επαγγελμα του η της και δειχνει πραγματικο ενδιαφερον , ενα προβλημα η κατι στην συμπεριφορα μου η στο συναισθημα μου που να με προβληματιζει βαθεια...
07-03-2008, 00:34 #5
κοιτα ψυχολογοι ειναι για ψυχοθεραπεια οταν μιλας για διπολικοτητα η οριακη διαταραχη επειδη συνηθως χρειαζονται πολλα φαρμακακια καλυτερα ειναι επισκεψη σε ψυχιατρο!οι οσο κ οι δυο ειδικοτητες κ να θεωρουνται ιδιες απο τον πολυ λαο
ενας διπολικος κ ενας οριακος ειναι θεμα ψυχιατρου
ασε που τη διαγνωση με τη μια κ χωρις να τη διασταυρωσεις...για να βγει διαγνωση πρεπει να εχεις καποια χαρακτηριστικα 9 στο συνολο κ απορω με ολουσ οσους βγαζουν διαγνωση χωρις να ξερουν καλα τα σωψυχα του αλλουwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
07-03-2008, 21:29 #6
σας ευχαριστώ πολυ καταρχάς για τις απαντήσεις σας!!
τι να πω βρε παιδιά, μακάι να ήξερα και εγώ τι συμβαίνει.
Είμαι δυσκολη γενικά με τις σχέσεις μου αλλα όχι σε φιλικό επίπεδο όσο σε ερωτικό..
Μάλλον πρεπει να το ψάξω περισσότερο.
Πάντως η σχ΄ση με διπολικό είναι πολύ πολύ δύσκολή, δεν ξέρω εαν κανείς σας έχει ανάλογη εμπειρία και πως μπορείς να την κρατήσεις αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι..
Δεν ξέρω εαν κανείς στις μέρες μας είναι αυτό που λέμε νορμάλ, δύσκολα μπορώ να το πιστέψω..
08-03-2008, 10:36 #7
normal????στις μερες μας γιοκ
να μη σε πω οτι αυτοι που δεν τυγχανουν ψυχοθεραπειας κ φαρμακοθεραπειας ειναι πολυ πιο διαταραγμενοι απλα λογω το το δεν εχουν παει σε ειδικους δεν το ξερουνwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
08-03-2008, 14:31 #8
μήπως όμως τελικά είναι καλύτερα να μην το ξέρεις?
Η ζωή μας ειναι τόσο μικρή για τόσο έντονους προβληματισμόυς...
και δεν μιλάω για σχιζοφρένεια η διπολικότητα που χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια.
08-03-2008, 15:13 #9
πιστευω οτι ετσι κι αλλιως ποβληματιζεσαι.
ειτε ξερεις ειτε οχι.
ακομα κι οταν αναβαλλεις αυτο τον προβληματισμο γι αργοτερα.
πιστευω οτι αν δεν ξερεις πονας περισσοτερο.
οι γυναικες που εχουν αγνοια του τι συμβαινει στο σωμα τους κατα τον τοκετο ουρλιαζουν πολυ περισσοτερο απο τον πονο απο αυτες που το εχουν μελετησει λιγακι.
πιστευω επισης οτι δεν ειναι βοηθητικο να ανα λαβει κανεις αλλοςυη ζωη σου εκτος απο σενα.
ο ειδικος βοηθα.
απλα δικες μου σκεψεις.........
08-03-2008, 15:27 #10
Καλύτερα να ξέρεις τι σου συμβαίνει.Αν ξέρεις μπορείς να το αντιμετωπίσεις και καλύτερα.
Ασε που αν το αφήσεις έτσι μπορεί να μεγαλώσει το πρόβλημα και μετά να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.Οσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.
08-03-2008, 20:36 #11
Originally posted by interappted
κοιτα ψυχολογοι ειναι για ψυχοθεραπεια οταν μιλας για διπολικοτητα η οριακη διαταραχη επειδη συνηθως χρειαζονται πολλα φαρμακακια καλυτερα ειναι επισκεψη σε ψυχιατρο!οι οσο κ οι δυο ειδικοτητες κ να θεωρουνται ιδιες απο τον πολυ λαο
ενας διπολικος κ ενας οριακος ειναι θεμα ψυχιατρου
ασε που τη διαγνωση με τη μια κ χωρις να τη διασταυρωσεις...για να βγει διαγνωση πρεπει να εχεις καποια χαρακτηριστικα 9 στο συνολο κ απορω με ολουσ οσους βγαζουν διαγνωση χωρις να ξερουν καλα τα σωψυχα του αλλου
08-03-2008, 20:45 #12
Originally posted by researcher
πιστευω οτι ετσι κι αλλιως ποβληματιζεσαι.
ειτε ξερεις ειτε οχι.
ακομα κι οταν αναβαλλεις αυτο τον προβληματισμο γι αργοτερα.
πιστευω οτι αν δεν ξερεις πονας περισσοτερο.
οι γυναικες που εχουν αγνοια του τι συμβαινει στο σωμα τους κατα τον τοκετο ουρλιαζουν πολυ περισσοτερο απο τον πονο απο αυτες που το εχουν μελετησει λιγακι.
πιστευω επισης οτι δεν ειναι βοηθητικο να ανα λαβει κανεις αλλοςυη ζωη σου εκτος απο σενα.
ο ειδικος βοηθα.
απλα δικες μου σκεψεις.........
πολυ μουαρεσαν οι σκεψεισ σου..μπραβο...:)...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
08-03-2008, 22:41 #13
ευχαριστω Adzik :)
09-03-2008, 17:57 #14
Γιατί πήγες εσύ και όχι ο φίλος σου?
09-03-2008, 18:08 #15
Originally posted by fortuna
πρίν απο μια εβδομάδα περίπου πήγα σε μια ψυχολόγο, βασικά κ εδω είναι για γέλια, για να ρωτήσω σχετική με την διπολική διαταραχή που εχει ο φίλος μου, και η γιάτρος μου έκαν διαγνωση οριακής προσωπικότητας...
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, είχα πάντα πρόβλημα στις ερωτικές μου σχέσεις, οι άντρες ποτέ δεν με εμπιστευονταν, με έβελεπαν πολυ επιφανεικά κ πάντα έπλαθα τα σενάρια μου..
Η γιατρός το αποκάλεσε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Στις φιλικές μου σχέσεις δεν είχα ποτε ιδιαιίτερα προβληματα.
Ποτέ δεν είχα τάση αυτοκτονίας ή καταθλιψης.. Ποτέ, αλλα πάντα ήμουν κυκλοθυμική, δηλαδή τώρα μπορεί να είμαι ντάουν και μετά απο 30 λεπτά να σκέφτω τα πρόσωπα που αγαπώ τα πράγματα που κάνω και να αιστανθώ τέλεια κ το νταουνιλίκι εξαφανίζεται..
Χωρίς θεραπέια λέτε να την βγάλω καθαρή?
Μια καλησπέρα σε όλους και δύναμη..
όλα ξεπερνιούνται αρκεί να δούμε την θετική πλευρά!!!!
Πώς συμπεριφερεστε υπο πίεση?
07-11-2024, 15:01 in Συζητήσεις Ψυχολογικού Ενδιαφέροντος