Results 16 to 20 of 20
Thread: Χρειάζομαι αισθημα ανεξαρτησίας
-
10-12-2016, 20:02 #16
Είναι κάπως πολύπλοκο,αλλά ναι.Οι λύσεις αφορούν μοτίβα σκεψης που μπορώ να αναπτύσσω μόνο όταν έχω καταφέρει να ερθω στην ψυχολογική κατάσταση που περιέγραψα.Είναι μοτιβα σκεψης που μου επιτρέπουν να διατηρω μια θετική και συνεχή συναισθηματική κατάσταση,κατι το οποιο επηρεαζει πολύ εμφανως και το περιβάλλον μου,καθώς ως ενα βαθμό την κάνω και επιθετική,για να βγάζω τον άλλον από την αρνητική κατασταση πριν με βάλει στην δική του.Αλλά δεν είναι τόσο απλό..Αυτό έχει πολλά καλά,συνειδητοποιώ πράγματα,πχ μπορεί μια μέρα να ξυπνησω και να αναπτύσσω χαρά χωρίς λόγο,ή να είμαι ανιδιοτελής χωρίς λόγο ακόμα και αν νοιώθω ότι εισπράττω σκ***ά δεν με νοιάζει.Στην πραγματικότητα οι σχέσεις μου βελτιώνονται.Όμως επειδή έχω την αίσθηση του ιδανικού,αρχίζω και παρατηρώ λεπτομέρειες,που για κάποιο λοο τις παίρνω εύκολα και προσωπικά.Το βλέπω και λίγο σαν στοίχημα,αν θα νικήσει η αρνητικότητα,ή εγώ..Όμως ενδεχομένως να είναι επίπλαστο και μη αναξιόπιστο,γιατί μένω πίσω σε προσωπικούς στόχους,και όταν μου σκάει η αρνητικότητα,είναι μαζεμένη και νοιώθω εγκλωβισμένος.
Όταν 'γκρεμίζομαι' από τον πύργο αυτό,νοιώθω εντελώς γυμνός,και νοιωθω ότι κορόιδευα τον εαυτό μου,τον βλέπω σαν θύμα και οτι πρεπει να σηκωθώ να φύγω.Νοιώθω οτι η κατανοηση μου εχει παρερμηνευτεί και οτι οι αλλοι εχουν αυξημένη εξουσία πανω μου.Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό,ή αν είναι η συχνότητα της αρνητικότητας που με έχει ξεγελασει και με κατηγορεί για να έχω και εγώ άμυνες.Μισώ την αυτοαμφιβολία
Θέλω να μην βγαζω αυτό το προσωπο πλεον τοσο ευκολα,θελω να φαίνομαι εχθρικός και απομακρος,αλλά να εχω 2-3 ανθρωπους που να το βγζω αφοβα χωρίς αναστολές
- 10-12-2016, 20:14 #17
Προφανώς όταν μέσα σε ένα μοτίβο σκέψης βρίσκεσαι σε μία συνεχή θετκή συναισθηματική κατάσταση, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται απαραιτήτως και στην πραγματικότητα ή την καθημερινότητα σου, αλλά αυτό είναι ένα δικό σου θέμα...
Το περιβάλλον σου γιατί ενοχλείται από τον ιδιαίτερο διαλογισμό σου, αν μπορώ να τον χαρακτηρίσω έτσι... εφόσον σου κάνει καλό...
Δεν θεωρώ απαραίτητο να γίνεις ή να είσαι εχθρικός και απόμακρος... Μπορείς απλώς να αδιαφορείς για ότι δεν αφορά... Κράτα 2-3 ανθρώπους δίπλα σου και απλώς μην ασχολήσε...
10-12-2016, 20:14 #18
Μετάφραση ! Εσύ θεσ να είσαι καλός για να πετυχαινεισ τους στόχους σου οι άλλοι βλέπουν ότι είσαι θετικός κι ανάλογα αντιδρούν είτε σε συμπαθούν κ πετυχαινεισ είτε αντιδρούν ή σε εκμεταλλεύονται είτε σου λένε μαλακιεσ εσύ όταν γίνεται αυτο νιώθεις ότι σε κοροϊδεύουν κ θεσ να πάρεις τα βουνά όλο το κουμπι είναι ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου τον βαθμολογεισ θετικά όταν πετυχαίνει κι όταν συναντάει αντιδράσεις πεφτεισ όλο το κουμπι ξαναλεω είναι πως διαμορφώνεις τη γνώμη για τον εαυτό σου
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
13-12-2016, 02:17 #19
Ναι..αυτό θελω.Και το εχω ξανακάνει,αλλα πρεπει να το κάνω σωστά.Κάποιες φορες αν κλείσω τον κύκλο μου, κανω το λάθος να βασιστώ υπερβολικά εκεί,σε καποιο σημειο παραχωρώ την συναισθηματική ελευθερία μου και μετα πεφτω σε εσωστρέφεια.Πρέπει να το προσέξω.Σε ευχαριστώ Έρις
elis,ναι καμια φορα η αισθηση που διαμορφωνουν οι αλλοι για μένα,γίνεται αυτοματα δικός μου τροπος θεασης για μένα.Τα πάω λιγο καλυτερα τελευταια σε αυτό
28-12-2016, 04:10 #20
Σίγουρα παίζουν ρόλο οι πεποιθήσεις και οι συνήθειες. Το θέμα είναι αυτές να διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικές σε βάθος χρόνου.
Δε λέω, πολύ καλή η αυτοπαρατήρηση, στην οποία επιδίδεσαι, αλλά ένας βοηθός σε όλο αυτό, νομίζω πως θα έπαιζε σημαντικό ρόλο. Έτυχε να κάνω κάτι τέτοιο με γνωστό μου πρόσωπο, με το οποίο κάναμε ψυχόδραμα (μεταξύ μας, χωρίς τη διαμεσολάβηση κανενός, πιθανόν να μην ήξερε και ο γνωστός μου ότι αυτό λέγεται ψυχόδραμα, που στην ουσία αυτός το ξεκίνησε). Όμως, σε κάθε περίπτωση, ο ψυχολόγος είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για τέτοια θέματα. Πιθανόν να μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου, ίσος και όχι. Μπορεί βέβαια με τον ψυχολόγο να χάσεις χρόνο και χρήμα τζάμπα, αν και πιστεύω πως από κάθε άνθρωπο κάτι έχουμε να αποκομίσουμε.
Τώρα σχετικά με τα ψυχοφάρμακα. Τα φάρμακα αυτά, κατά κύριο λόγο, απ' ότι ξέρω, έχουν κατασταλτικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό. Η όλη ουσία βρίσκεται στην ψυχοθεραπεία, πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή. Με βάση τα όσα μας περιγράφεις, δε νομίζω να έχεις ανάγκη από φαρμακευτική αγωγή, αν και αυτό βέβαια άλλοι είναι αρμόδιοι να το κρίνουν. Απλά, ένας ψυχολόγος, νομίζω πως θα σου δείξει τον ποιο σωστό και σύντομο δρόμο προς την επίλυση των προβλημάτων σου.Last edited by delmem-190819a; 28-12-2016 at 04:53.