Ζώντας με τη σχιζοφρένεια - προς μη σχιζοφρενικούς - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 83
    Banned
    Μιλάω σε αυτό το σάιτ που υποτίθεται ότι μπαίνουν άνθρωποι με πρόβλημα και οι ίδιοι (άλλου είδους) και έστω να "ακούσουν" λίγο για το πως αισθανόμαστε που μας συμπεριφέρονται οι περισσότεροι με γελοίο και χυδαίο τρόπο. Δεν είμαι υποχρεωμένη να το λέω τι έχω αλλά κάποια στιγμή θα φανεί. Το αν με περάσουν για τρελή δικό τους πρώτα από όλα πρόβλημα όπως είπε κάποιος/α από πάνω. Αλλά επειδή εμένα θα σχολιάσουν και εγώ δεν φταίω σε τίποτα να βγάζουν τα απωθημένα τους χωρίς να τους έχω πειράξει, καλό είναι να πω κι εγώ τι με πειράζει, δεν είναι κακό να μιλάμε και να γράφουμε, γι'αυτό υπάρχει το σάιτ. Δεν είμαι υποχρεωμένη να αρέσω σε όλους, εγώ το θέλω γιατί είναι πολύ μεγάλος ο πόνος της απόρριψης χωρίς λόγο (εγώ για όλο τον κόσμο είμαι όπως το είπες στη δεύτερη πρόταση), οπότε θέλω και κάτι να το αντισταθμίσω αυτό σε κάλυψα;

Senior Member
    O γελοιος και χυδαιος τροπος δεν εχει να κανει με σενα σαν ανθρωπο.
    Εχει να κανει με την εικονα που η αρρωστεια σου προβαλλει προς τα εξω.
    Και εγω αν βγω και πω στην παρεα μου οτι πχ αυτος που αναψε το φως στο απεναντι διαμερισμα, μου κανει νοηματα κλπ, για βλαμμενη θα με περασουν. Σιγα μην καταλαβουν το φοβο και το αγχος που με δερνει...Σιγα μην πουν οτι αααα ειναι σχιζοφρενης, δεν της δινουμε σημασια, απο την αρρωστεια της λεει ό,τι λεει...
    Ξερεις τι θα πουνε πανευκολα?? οτι επικαλειται την αρρωστεια για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα, τα εκανε μπαχαλο και θελει να βγει κι απο πανω.

Για αυτο, να δινεις σημασια μονο σε οσους ειναι διπλα σου, σε αγαπουν και σε υποστηριζουν!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    αν ο αλλος δεν εχει θεμα σχιζοφρενειας στη ζωη του ή στο σπιτι του πιστευεις οτι θα προσπαθησει να καταλαβει οσα λες? που εσυ σωστα και δικαιολογημενα τα εκφραζεις. Αλλα για αυτον που εχει μια ηρεμη ζωη, σε μια νορμαλ οικογενεια, και μεγαλωσε νορμαλ, αυτα που λες ειναι κινεζικα...
    Εδώ συμφωνώ εν μέρει όμως... Μπορεί να τα έχουν σπίτι τους και πάλι να μην μαθαίνουν, να συνεχίζουν να κατακρίνουν και να μην καταλαβαίνουν. Μπορεί ακόμη να τα περάσουν οι ίδιοι αλλά να είναι σε άρνηση, να μην το δέχονται και να συνεχίζουν να κατακρίνουν. Εδώ μπαίνει το θέμα της ενσυναίσθησης. Ακόμη και αν δεν έχεις περάσει κάτι να μπορείς να νιώσεις τον άλλον και να το έχεις σαν άνθρωπος να μην κατακρίνεις ποτέ αυτά που δεν καταλαβαίνεις και να μην περιθοριοποιείς τους ανθρώπους. Είναι ευλογία και κατάρα να μπορεί κάποιος να το νιώθει αυτό. Απ' την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε άγνοια και ακολουθούν το πλήθος αλλά αν κάτσεις να τους εξηγήσεις κάποια πράγματα να είναι δεκτικοί να τα ακούσουν και να προσπαθήσουν να καταλάβουν. Πριν χρόνια αν έλεγες πως πάσχεις από κατάθλιψη θα σε έπαιρναν με τις ντομάτες. Τουλάχιστον τώρα ο κόσμος άρχισε να εξοικειώνεται κάπως με όλα αυτά και αυτό γίνεται επειδή γίνονται πλέον ένα σωρό εκμπομπές και αρχίζει και ο κόσμος να μιλάει άφοβα γι' αυτά. Αν δεν το έκανες κανείς, ο όρος "ψυχική ασθένεια" θα ήταν άγνωστος και ο κόσμος θα ήταν καταδικασμένος να υποφέρει χωρίς να γνωρίζει πως υπάρχει η λύση του ψυχίατρου και της ψυχοθεραπείας. Επίσης είναι διαφορετικό να τα ακούς να συμβαίνουν σε άλλους από το να έρθει κάποιος φίλος/γνωστός/συγγενής και να σου πει "ξέρεις τι; υποφέρω από το τάδε και με βλέπεις, είμαι σαν και σένα και αν δεν στο λεγα μπορεί να μην το καταλάβαινες και ποτέ, είμαι κι' εγώ άνθρωπος και χρειάζομαι στήριξη, μην με αντιμετωπίζεις εχθρικά και είμαι διατεθειμένος να σου εξηγήσω τι είναι αυτό που με βασανίζει", ε από κει και πέρα αν ο άλλος δεν είναι σε θέση να καταλάβει (απουσία ενσυναίσθησης, άρα όσο και να εξηγήσεις δεν θα βγει κάτι) τότε τον αφήνεις, πας παρακάτω και ψάχνεις κάποιον άλλον. Δεν γίνεται όμως να κρατάς το στόμα σου κλειστό γιατί είναι πάρα πολύ άδικο να μην αντιμετωπίζονται ανθρώπινα. Στην τελική ούτε στους ίδιους θα άρεσε αν το πάθαιναν κάποια στιγμή και δεν είναι ωραίο να ξέρεις πως αν βγεις σαν άνθρωπος για ένα καφέ να φοβάσαι μην σε πιάσει κάτι και γίνεις ρεζίλι, οπότε οι άλλοι να σε περιθοριοποιήσουν και να αναγκαστείς να κλειστείς πάλι στο σπίτι. Για να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο σίγουρα χρειάζεται βοήθεια, στήριξη και κατανόηση από τους άλλους αλλιώς παλεύεις μόνος με τέρατα και όλοι οι άλλοι σε χλευάζουν από πάνω. Και άντε πες έχεις 1-2 άτομα που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν. Τι γίνεται όταν βγεις έξω και όλοι σε κοιτάνε με το μισό τους και σε δείχνουν; Και καλά να είσαι στην υγεία σου και με τον εαυτό σου, ακόμη κι' αν είσαι δυνατός, δεν το αντέχεις και είναι φυσιολογικό να σε ρίχνει.

Banned
    Αχ, σ' ευχαριστώ πολύ deep με την ανάλυση, με κάλυψες πλήρως!!! Αυτό θα ήταν και το πιο δίκαιο, να το πάθαιναν οι ίδιοι και όχι εμείς αλλά δυστυχώς το αντίθετο γίνεται!
    Mara.Z δεν διαφωνώ με αυτά που λες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by always sad View Post
    Αυτό θα ήταν και το πιο δίκαιο, να το πάθαιναν οι ίδιοι και όχι εμείς αλλά δυστυχώς το αντίθετο γίνεται!
    το πιο δικαιο ειναι να βρεις την υγεια σου, να εισαι καλά, να περνας ομορφα, να εχεις διπλα σου ανθρωπους που νοιαζονται για σενα, να προσεχεις τη διατροφη και τη γυμναστικη σου, να ελεγχεις με τη λογικη τις σκεψεις σου, να παιρνεις και να δινεις χαρα!!!!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Αlways sad θελεις να μας πεις τις εμπειριες σου απο τη σχιζοφρενεια?
    παντως σε ηλικια 7 ετων δε νομιζω να το εχω ξανακουσει...
    Τι βιωματα ειχες?

Banned
    το πιο δικαιο ειναι να βρεις την υγεια σου, να εισαι καλά, να περνας ομορφα, να εχεις διπλα σου ανθρωπους που νοιαζονται για σενα, να προσεχεις τη διατροφη και τη γυμναστικη σου, να ελεγχεις με τη λογικη τις σκεψεις σου, να παιρνεις και να δινεις χαρα!!!!
    Όχι αυτά μου τα έχουν αποκλείσει κάποιοι υγιείς γι'αυτό και θέλω να πληρώσουν! Η ζωή μου εμένα δεν έχει αξία και να πεθάνω στα τέτοια τους! Αυτά βιώνω τόσα χρόνια, ούτε η ζωή μου μετράει ούτε ο θάνατός μου, και να σου απαντήσω και στην επόμενη ερώτηση, μόνο πληγώνομαι τίποτα άλλο μια ζωή.

Senior Member
    Ρε συ πρέπει να μάθεις πωσ λειτουργεί ο κόσμος δε φταίει ή ασθένεια να σου πω μερικά δεν έχεις λεφτά είσαι ένα τίποτα δουλευεισ κ δε βγαζεισ λεφτά είσαι ένα τίποτα δεν τα καταφέρνει κ πολύ καλά στις δουλειές είσαι άχρηστος είσαι πάντα ευγενικός είσαι γκευ είσαι χοντρός είσαι άχρηστος είσαι πολύ αδύνατος παίρνεις ναρκωτικά αυτά είναι τα βασικά που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με ασθένεια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Καλά ναι δεν είπα πως δεν υπάρχουν και άλλοι δρόμοι να σε κατακρίνουν απλά με το να τους δεχόμαστε τους διαιωνίζουμε............

Senior Member
    Εντάξει να θυμάσαι όμως κάτι ο κόσμος δεν αλλάζει εσύ θα αλλαξεισ κ δεν στο λέω για κακό στο λέω για να το σκεφτείς να αλλαξεισ τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by always sad View Post
    Όχι αυτά μου τα έχουν αποκλείσει κάποιοι υγιείς γι'αυτό και θέλω να πληρώσουν! Η ζωή μου εμένα δεν έχει αξία και να πεθάνω στα τέτοια τους! Αυτά βιώνω τόσα χρόνια, ούτε η ζωή μου μετράει ούτε ο θάνατός μου, και να σου απαντήσω και στην επόμενη ερώτηση, μόνο πληγώνομαι τίποτα άλλο μια ζωή.
    τι σε νοιαζει η γνωμη τους??? απο τη στιγμη που σε νοιαζει το τι πιστευουν, τους δινεις δυναμη... αν δεν σε νοιαζει το τι πιστευουν, ειναι ανυπαρκτοι....
    Δεν σε οριζουν οι αλλοι, εσυ οριζεις τον εαυτο σου!!!!

Banned
    Ο κόσμος αλλάζει αν αλλάξουμε εμείς πρώτα, είναι λαθεμένη αυτή η πρόταση που σου έχουν βάλει στο μυαλό κάποιοι. Θα βλέπω δηλαδή εγώ τα πράγματα όπως συμφέρει κάποιους, θα υποχωρώ μόνο και μόνο για τους άλλους;; Αυτό θέλω να αποφύγω!!

Junior Member
    Κοπέλα μου να σου πω και την δική μου άποψη. Κανείς δεν θα μπορέσει να σε νιώσει αν δεν βιώσει αυτό που περνάς. Το λέω απο εμπειρία ιδιαιτερότητας στο στενό μου περιβάλλον. Οι γονείς, τα αδέλφια, παιδί, σύζυγος μπορεί να συμπονέσουν, να βοηθήσουν, να αγαπήσουν και να σου συμπαρασταθούν όσο μπορούν αλλά δεν θα μπουν ποτέ στη θέση σου. Εσύ πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως είναι με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του, γιατί είσαι μοναδική. Αν δεν δεχθείς τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις οτι και οι άλλοι δεν θα το κάνουν. Μια φιλική συμβουλή...μη δίνεις καμία σημασία στο πως σε αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ο καθένας κοιτάει να κριτακάρει τον άλλον, να τον χλευάσει, να τον απορρίψει, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατάματα το δικό του πρόβλημα! Ασχολήσου με τον εαυτό σου και όσους ανθρώπους στέκονται δίπλα σου.

Banned
    Mikaelaj σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντησή σου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα, αλλά δεν πιστεύω πως οι άλλοι σου συγχωρούν όλα τα ελαττώματα. Έχω πολλούς λόγους να είμαι κακιά προς τους άλλους έτσι όπως μου έχουν φερθεί και είναι κάποια πράγματα που δεν θα μου τα συγχωρούσε κανείς!!!!! Οπότε πως να τα δεχτώ εγώ αυτά τα ελαττώματα; Και να τα δεχτώ δηλαδή δεν πρόκειται να τα δεχτούν οι άλλοι και όλα αυτά το λέω δεν είμαι κακιά, απλά θέλω να τιμωρήσω όλους όσους μου έχουν φερθεί ή μπορεί να μου φερθούν στο μέλλον άσχημα......

Banned
    τι σε νοιαζει η γνωμη τους??? απο τη στιγμη που σε νοιαζει το τι πιστευουν, τους δινεις δυναμη... αν δεν σε νοιαζει το τι πιστευουν, ειναι ανυπαρκτοι....
    Δεν σε οριζουν οι αλλοι, εσυ οριζεις τον εαυτο σου!!!!
    Τώρα το είδα Mara.Z συγγνώμη! Πολύ ωραία τα λες, αυτό θα κάνω λοιπόν, δεν θα με νοιάζει από δω και πέρα τι λένε, έτσι κι αλλιώς είμαι πολύ ανώτερή τους απλά αυτό πρέπει να καταλάβω, και κακιά που είμαι είναι γιατί τους έχω δώσει αξία!

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast