Έλλειψη ερωτικής ζωής - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 32 of 32
    Junior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Εγώ κατάλαβα ότι είσαι μια χαρά γενικότερα, βγαίνεις , δεν είσαι κλεισμένος μες στο σπίτι, αλληλεπιδράς με κόσμο, είχες γνωριμίες με κοπέλες...
    Άρα το ''πρόβλημα'' είναι ότι δεν προχώρησαν αυτές οι επαφές και όχι ότι δεν υπήρχαν αυτές οι επαφές....
    Άρα και σε μια δραστηριότητα να πας, και αποκτήσεις μια φίλη ,κατά πόσο θα επιδίωκες κάτι ερωτικό με την φίλη ή με την γνωστή της φίλης πχ?

Εγώ έλξη εννοώ......θέλω να σε βλέπω και έχω σεξουαλική επιθυμία, τώρα σε τι βαθμό δεν ξέρω...Αν αυτά δεν τα χεις νιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό, λογικό δεν είναι να να το αφήνεις από την στιγμή που είσαι εσωστρεφής? με δεδομένο δηλαδή ότι ένας ντροπαλός άνθρωπος δεν είναι και η καλύτερή του όλα αυτά, θα βγει από το καβούκι του, αν αξίζει τον κόπο....τώρα θα μου πεις και αυτό τι είναι λειτουργικό? πρέπει να πέσω ξερός από έρωτα για να κάνω κάτι, να προσεγγίσω μια κοπέλα ? ε δεν έχω απάντηση........Αλλά με μια κατάλληλη που θα την θέλεις, αν αυξήσεις τις γνωριμίες σου, μπορεί να την κυνηγήσεις, αυτή να είναι το κίνητρό σου.......

Αν το χεις νιώσει για κοπελες και παρόλα αυτά τις άφηνες δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσουν οι γνωριμίες όσο το να επικεντρωθείς στο φόβο/κοπέλα......και το θεωρώ πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις αυτό μόνος σου, γιατί ότι μας αγχώνει είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε παρά να βρεις κίνητρα να μπεις στη φάση ξεκινάω μια δραστηριότητα, μιλάω περισσότερο, γνωρίζω νέο κόσμο κλπ......
    Για τα κίνητρα έχω να πω ότι βολευόμαστε σε μια κατάσταση, γιατί και χωρίς σχέση δεν πεθαίνεις κιόλας και αυτή είναι η παγίδα της υπόθεσης.......Και για να συνοψίσω άλλο δεν έχω διάθεση , κίνητρα κλπ να κυνηγήσω να κάνω μια σχέση γενικά και αόριστα και άλλο με αγχώνει κάτι δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω οπότε το αφήνω κιόλας ....
    Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν ευκαιρίες και επαφές και εγώ τις "χαράμισα" για το λόγο ότι αισθανόμουν ντροπαλός όταν ερχόταν η "δύσκολη" ώρα να βρεθούμε και να πάει το πράμα στην πράξη.
    Σεξουαλική επιθυμία υπάρχει αρκετή και προφανώς μόνο για αυτό το λόγο θα μπορούσα να κάνω κάτι ακόμα και αν η κοπέλα δεν μου έκανε κλικ ρομαντικά πχ. να την ερωτευόμουν. Γενικά το αισθάνομαι αρκετά με τις γυναίκες που μου αρέσουν απλά υπάρχει αυτός ο δισταγμός και η ντροπαλότητα που δεν το κυνηγάω καν. Σκέψου ότι όποτε βλέπω κοπέλα όμορφη και την θεωρώ γλυκιά ή ελκυστική αρκετά, ή ακόμα καλύτερα μια κοπέλα που να είναι πολύ ερωτεύσιμη στα μάτια μου, στενοχωριέμαι αμέσως επειδή φοβάμαι τον εαυτό μου ότι θα δειλιάσει και δεν θα κάνω τίποτα. Σαν να μου ξύνει την πληγή και να μην το αντέχω οπότε τις περισσότερες των περιπτώσεων προσπαθώ να το αποφύγω για να μην νιώσω χειρότερα. Ξέρω ότι είναι λάθος και πληγώνει.. αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργώ.
    Για το τελευταίο που λες ότι είναι διαφορετικό όταν δεν έχεις διάθεση/κίνητρα με το να έχεις άγχος για κάτι και να φοβάσαι να το αντιμετωπίσεις. Απλά στη δική μου περίπτωση πιστεύω ότι ισχύει το δεύτερο, δηλαδή το ότι φοβάμαι/αγχώνομαι/ντρέπομαι αλλά αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο και προκαλεί πρόβλημα στην διάθεση μου.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Jorge View Post
    Φίλε μου μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω αρκετά. Έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση, και κατάφερα να βγω από όλο αυτό. Τι εννοώ: Είχα περάσει φάσεις τις ζωής μου όπου έχασα όλους μου τους φίλους λόγο του ότι απλώς δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι διότι φοβόμουν και ντρεπόμουν. Από το 1ο έτος και μετά από προσπάθεια όχι μόνο τους ξανά βρήκα, αλλά έκανα τόσες πολλές γνωριμίες που πλέον δε ξέρω με ποιόν να πρωτοβγώ για καφέ!
    Για τις κοπέλες τώρα: Είμαι και εγώ φουλ ντροπαλός και έχω την ίδια ακριβώς αίσθηση με εσένα. Μέχρι πέρσι τα 22(τώρα είμαι 23) δεν είχα καμία επαφή με γυναίκες. Και η αλήθεια είναι ότι δε με ενοχλούσε και τόσο πολύ διότι περνούσα όμορφα με τη παρέα μου. Στα 22 ξαφνικά μου ήρθε η όρεξη να βρω μια κοπέλα, και όντως την βρήκα, και κάναμε και σχέση.
    Τι θέλω να σου πω μέσα από τη δικιά μου ιστορία: Ότι ίσως ακόμα δεν νιώθεις 100% έτοιμος για να μπεις σε μια σχέση σοβαρή, όπως τη θέλεις εσύ. Και αυτό δεν είναι κακό. Όταν νιώσεις έτοιμος θα το καταλάβεις, και τότε θα δεις ότι θα έρθει και η σχέση. Δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου. Είσαι ακόμα πολύ νέος: Ζήσε τη ζωή σου, πέρνα καλά με τη παρέα σου, κάνε τα χόμπι σου, και πίστεψε με θα νιώσεις έτοιμος για μια σχέση και θα την κάνεις :)
    Καταρχήν χαίρομαι που κατάφερες να κάνεις αυτό που ήθελες και γενικά να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες σου.
    Αυτό περίπου συμβαίνει και σε μένα τις περισσότερες περιόδους, δηλαδή περνάω καλά και με άλλους τρόπους αλλά όσο νάνε χρειάζεσαι μια σχέση μετά από κάποιο σημείο ή έστω σεξουαλική δραστηριότητα.
    Πως βρήκες την κοπέλα? Εννοώ μέχρι τότε δεν την ήξερες καν και απλά έτυχε και ήσουν σε κάποιο μαγαζί και την γνώρισες από εκεί και έκανες κάτι άμεσα? Ή ήταν κάποια παλιά φίλη/γνωστή και αποφάσισες να μιλήσεις?
    Αυτό που λες πιστεύω ισχύει αρκετά απλά μερικές φορές δεν χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για κάτι απλό. Δηλαδή ακόμα είμαστε νέοι οπότε δεν υπάρχει και καμία τρελή προσδοκία σε μια απλή σχέση που θα κάνεις με κοπέλα. Άσχετα αν γίνεται και αυτό εφόσον και οι δύο το βλέπουν σοβαρά και υπάρχει αγάπη κτλ. Εμπειρία καλό είναι να υπάρχει και επίσης θεωρώ ότι στην περίπτωση μου, ακόμα και έτοιμος να μην είμαι, θα με βοηθούσε να κάνω ένα βήμα στα "βαθιά" για να αντιμετωπίσω αυτά που φοβάμαι αλλά και να αρχίσω να σταματάω τον φαύλο κύκλο που δημιουργείται στην ψυχολογία μου.

Page 3 of 3 FirstFirst 123