Κλισέ φράσεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Κλισέ φράσεις

Κλισε φράσεις. Μύθος ή αλήθεια.
    Ακούμε καθημερινά πολλές κλισε φράσεις. Πολλές απο αυτες μας εκνευριζουν και αθελα μας μπορει να τις χρησιμοποιουμε και εμεις. Παρακάτω παραθέτω μερικές για να τις σχολιάσουμε και να αξιολογησουμε κατα πόσο ισχύουν. Αν ειναι αλήθεια, μυθος, αν ισχύει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ή αν η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Προσθέστε και άλλες φράσεις που έχω ξεχάσει.

Αν θέλεις κάτι πολύ το πετυχαίνεις. Όλοι οι ανθρωποι έχουν όρια.

Πάντα υπάρχει λύση.
    Δεν μπορούν να τα πετύχουν όλα όλοι, ούτε είναι πάντα θέμα θέλησης. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Η ευτυχία είναι επιλογή. Η ευτυχία μας εκτός από την αυτογνωσία την αισιοδοξία και την θέληση, εξαρτάται από το περιβάλλον μας και την σωματική μας υγεία. Για κάποιους αυτά είναι δύσκολο να αλλάξουν. Δεν είναι επιλογή για όλους. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος. Τις περισσοτερες φορες θεραπευει. Υπαρχουν και καποιες που γινεται ο χειροτερος γιατρος. Ισχυει στον μεγαλυτερο βαθμο.

Θα έρθει από μόνο του εκεί που δεν το περιμένεις. Απο τις πιο εκνευριστικες εκφρασεις. Αν ότι επιθυμούσαμε ερχόταν έστω και με καθυστέρηση, η ευτυχία για όλους θα ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Δεν με νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Κι όμως κατα βάθος όλους μας νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Έστω και λίγο. Ισχύει σε μικρότερο βαθμο.

Η ζωή είναι μικρή Η ζωή είναι μεγάλη όταν είσαι μικρος και μικρή όταν είσαι μεγάλος.

Η ζωή είναι για τους σκληρούς. Μεγάλη δόση αλήθειας. Δεν σημαινει οτι δεν πρεπει και οι πιο αδυναμοι να προσπαθουνε να βελτιωθουνε.

Υπάρχουν και χειρότερα. Πολλοί το έχουν φιλοσοφήσει έτσι και τους βοηθάει, τους περισσότερους όμως νομίζω το χειρότερο δεν τους κάνει να αισθάνοντε καλύτερα.

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους Κανείς δεν είναι τέλειος.

Εισαι έξυπνος. Θα τα καταφερεις. Νομιζω οτι δεν βοηθαει. Αν σου το λενε πολλοι τοτε ισως βοηθαει να παρεις λιγο τα πανω σου.

Ο άνθρωπος αντέχει τα πάντα. Δεν ειναι ολοι το ιδιο δυνατοι.

Ήταν γραμμένο για να γίνει. Δυσκολο να απαντηθει. Δεν πιστευω ουτε στην μοιρα, ουτε απολυτα στην δυναμη του ανθρωπου, να καθορισει την ζωη του.

Senior Member
    Αν θεσ κάτι πολύ το πετυχαινεισ συμφωνώ απλά δε σου λένε το πότε ταιριάζει σε στόχο κι όχι σε καθημερινή πρακτική
    Λύση υπάρχει σαφώς κ βρίσκετε λύση ακόμα κι όταν δεν κανεισ τίποτα γτ όλα αλλάζουν κάθε μέρα
    Η ευτυχία είναι επιλογή το κατάλαβα τώρα που δεν έχω μία εκτιμάω όταν τρώω κεφτεδάκια με πατάτες
    Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός γτ όλα αλλάζουν
    Θα έρθει από μόνο του δεν ξέρω εγώ στη ζωή μου ότι δεν έκανα εγώ απλά δε μου συνέβη
    Η ζωή είναι μικρή συμφωνώ
    Η ζωή είναι για τους σκληρούς όντως ισχύει
    Υπάρχουν κ χειρότερα το λένε για να μάθετε να εκτιμάτε
    Ο άνθρωπος αντέχει τα πάντα ισχύει εκατό τα εκατό στα άλλα συμφωνώ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Aπό αυτά μου την σπάει το ''θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις'', σωθήκαμε λέω γω... Θεωρώ ότι είναι λόγια παρηγοριάς , θα έρθει αν και όταν θέλει και αν κάνεις και τίποτα εσύ........και το ''υπάρχουν και χειρότερα'' που εντάξει το λέμε όλοι και με άλλες εκφράσεις, λόγια παρηγοριάς.........

Επίσης ''μην στεναχωριέσαι δεν αξίζει'', ε πως ''δεν αξίζει'' δηλαδή? και τι πάει να πει ''μην στεναχωριέσαι''? τόσο εύκολο είναι?

Και ''κάθε ένας είναι διαφορετικός''...... δηλαδή ''είσαι ένας χάλιας αλλά διαφορετικός οκ :p'' σαν λόγια παρηγοριάς επίσης......

''H προσπάθεια μετράει''....η προσπάθεια μετράει για τους άλλους, εσένα προφανώς σε νοιάζει αν η προσπάθειά σου πάει χαμένη.....

Θεωρώ μπούρδες τα
    αν θέλεις κάτι πολύ το πετυχαίνεις.....θες και προσόντα, τύχη , προσπάθεια, δεν φτάνει να θες
    ήταν γραμμένο για να γίνει...απλά δεν ξέρεις τι είναι γραμμένο...
    Δεν με νοιάζει τι θα πει ο κόσμος...ναι καλά :P
    Με τα άλλα συμφωνώ.......

Μ΄άρεσε το θέμα σου :)

Eπίσης ''ότι δίνεις παίρνεις'', προφανώς δεν ισχύει και υπάρχει και αδικία και σχέσεις και πληγώματα αχαριστία κλπ

και ''όλα εδώ πληρώνονται '' που δηλαδή???!
    Last edited by cdeleted29517; 15-01-2017 at 22:59.

Senior Member
    Να μια αλλη κλισε φραση: "δεν μπορεις να αγαπησεις καποιον αλλον πραγματικα αν πρωτα δεν αγαπας τον εαυτο σου". Τι λετε...; Απο τη μια μου φαινεται πολυ λογικο. Απο την αλλη δε ξερω. Αν ειναι ετσι μου φαινεται σχεδον κανεις δεν αγαπα κανεναν, δεν φαινεται ρεαλιστικο η πλειοψηφια των ανθρωπων σε φαινομενικα ευτυχισμενες σχεσεις να τα εχουν ολα λυμμενα με τη παρτη τους. Οποτε η δεν ισχυει η φραση η η αγαπη σχεδον ολων ειναι μουφα :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Να μια αλλη κλισε φραση: "δεν μπορεις να αγαπησεις καποιον αλλον πραγματικα αν πρωτα δεν αγαπας τον εαυτο σου". Τι λετε...; Απο τη μια μου φαινεται πολυ λογικο. Απο την αλλη δε ξερω. Αν ειναι ετσι μου φαινεται σχεδον κανεις δεν αγαπα κανεναν, δεν φαινεται ρεαλιστικο η πλειοψηφια των ανθρωπων σε φαινομενικα ευτυχισμενες σχεσεις να τα εχουν ολα λυμμενα με τη παρτη τους. Οποτε η δεν ισχυει η φραση η η αγαπη σχεδον ολων ειναι μουφα :P
    Πολυ σωστη. Συμφωνω με αυτη την φραση, αλλα δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Με τοση αρρωστια που υπαρχει, ολοι εχουν απο κατι, μαλλον κανεις δεν μπορει να αγαπησει κανεναν..

Κατα την γνωμη μου, ειναι δυνατον να αγαπησεις ακομη κι αν δεν αγαπας τον εαυτο σου, δεν γινεται ομως να μενεις και να εχεις υγιεις σχεσεις με αυτους που αγαπας. Δημιουργουνται προβληματα, δυσκολευεις τους αλλους, σε βλεπουν θλιμενο κτλ. Ετσι μαλλον το εννοει η φραση.
    Εκεινοι που δεν μπορουν να αγαπησουν ειναι οι κακοι, οι ακραιοι ρατσιστες κτλ.
    Last edited by Anti-pression; 16-01-2017 at 15:35.

Senior Member
    Νομιζω οτι αν δεν αγαπας τον εαυτο σου οπως πρεπει δε μπορεις να αγαπησεις και αλλους οπως πρεπει.δηλαδη ενοω με το σωστο τροπο.κι αν συμβαινει αυτο δημιουργουνται προβληματικες καταστασεις, σχεσεις και λαθος συναισθηματα..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    Νομιζω οτι αν δεν αγαπας τον εαυτο σου οπως πρεπει δε μπορεις να αγαπησεις και αλλους οπως πρεπει.δηλαδη ενοω με το σωστο τροπο.κι αν συμβαινει αυτο δημιουργουνται προβληματικες καταστασεις, σχεσεις και λαθος συναισθηματα..
    Συμφωνω, καπως ετσι ειναι...

Senior Member
    Όποιος δεν αποδέχεται τον εαυτό του δεν μπορεί να αποδεχθεί κανέναν άλλο και άρα ούτε να αγαπήσει σωστά ούτε να σχετιστεί αλλιωσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Εμένα μου τη δίνει όταν διαβάζω: "10/20/100 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι".
    Ανάθεμα αν κάνουν έστω ένα, αυτοί που είναι "επιτυχυμένοι" (και εδώ βάλε επιχειρηματίες, ηθοποιούς, αθλητές, κλπ.)
    Π.χ.: είναι ευγνώμονες, έχουν καλή γνώμη για όλους, μαθαίνουν από τα λάθη τους, κλπ...
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Εμένα μου τη δίνει όταν διαβάζω: "10/20/100 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι".
    Ανάθεμα αν κάνουν έστω ένα, αυτοί που είναι "επιτυχυμένοι" (και εδώ βάλε επιχειρηματίες, ηθοποιούς, αθλητές, κλπ.)
    Π.χ.: είναι ευγνώμονες, έχουν καλή γνώμη για όλους, μαθαίνουν από τα λάθη τους, κλπ...
    Όντως κλισε, μας τα εχουν ζαλισει. 10 πραγματα που δειχνουν οτι σας αγαπαει, 12 ότι σας απαταει, 13,5 ότι ξενοκοιταει .. Μερικα ειναι σοβαρα, τα περισσοτερα ομως ειναι για κλικ μονο. Σημερα ειναι 7 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι σε ευτυχισμένους γάμους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anti-pression View Post
    Όντως κλισε, μας τα εχουν ζαλισει. 10 πραγματα που δειχνουν οτι σας αγαπαει, 12 ότι σας απαταει, 13,5 ότι ξενοκοιταει .. Μερικα ειναι σοβαρα, τα περισσοτερα ομως ειναι για κλικ μονο. Σημερα ειναι 7 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι σε ευτυχισμένους γάμους.
    Η "κουλτούρα" που καλλιέργησαν τόσα χρόνια ΝΙΤΡΟ, ΚΛΙΚ και ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΑΝ πέρασε και ιντερνετικά.
    Όσοι τα πιστεύουν, δείχνουν το επίπεδό τους, απλά.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Η "κουλτούρα" που καλλιέργησαν τόσα χρόνια ΝΙΤΡΟ, ΚΛΙΚ και ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΑΝ πέρασε και ιντερνετικά.
    Όσοι τα πιστεύουν, δείχνουν το επίπεδό τους, απλά.
    Πετροκωστοπούλεια κουλτούρα και έτσι? :Ρ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anti-pression View Post
    Πωωωωωω δε βρισκω και το καταλληλο emoticon, θα προσπαθησω να εκφρασω την μονη μου αντιδραση σε αυτα γραπτα: "bleeeeergh".

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Πετροκωστοπούλεια κουλτούρα και έτσι? :Ρ
    Αν φανταστείς ότι η μισή κοινωνία ακολουθούσε (και το χειρότερο είναι ότι ακολουθεί ακόμη) κατά γράμμα το τι λέει το editorial ενός σαχλοπεριοδικού, νομίζω ότι δεν θα είναι υπερβολή αν σε 100 χρόνια υπάρχει άγαλμα και δρόμος με το όνομά του...!

Η εύκολη λύση, που ποτέ δεν έχει ειπωθεί, για την ευτυχία και την επιτυχία είναι απλή: Κάνε τον άλλον δυστυχισμένο, να λες μόνο ψέματα, να φοράς πάντα ένα ψεύτικο χαμόγελο ακόμη και όταν εξαπατάς τον διπλανό σου, κλέψε και στο τέλος να λες πάντα: είμαι καλός και αθώος. Οι άλλοι είναι για τα μπάζα...!
    Αυτή είναι η κοινωνία μας σε μια φράση και αυτό κάναν στη πλάτη μας τόσα χρόνια και κάνουν αυτοί που πουλάνε πνεύμα...!

Senior Member
    Υπαρχει κ το ''ψαχνω να βρω τον εαυτο μου''λες κ ο εαυτος ειναι ο αναπτηρας που εχασες.

Page 1 of 2 12 LastLast