Results 16 to 29 of 29
-
24-12-2016, 18:11 #16
Καλησπέρα! Θεωρώ πολύ ωραία ιδέα ότι το φόρουμ εξελίσσεται, απλά με τις πολλές ενότητες που έχουν δημιουργηθεί είναι δύσκολο να εντοπίσουμε αν υπάρχουν νέα θέματα. Δηλαδή εγώ προσωπικά που συμμετείχα κυρίως στο "Οικογένεια,σχέσεις και σεξουαλικότητα" και στο "Γενικά" πλέον πρέπει να ανοίξω πάρα πολλές ενότητες για να δω τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Παλιότερα στο πλάι δεξιά υπήρχαν απ'ότι θυμάμαι τα πιο δημοφιλή θέματα και κάποια άλλη περίοδο τα καινούργια θέματα. Εγώ προσωπικά θεωρούσα πολύ χρήσιμο το να βλέπω άμεσα τα καινούργια θέματα που έχουν ανοίξει χωρίς να τα ψάχνω. Υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που σταμάτησε αυτή η παρουσίαση των καινούργιων θεμάτων; Και αν όχι μήπως να το ξανασκεφτόσασταν να επανέλθει;
- 06-01-2017, 21:33 #17
Επαναφέραμε τελικά την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή στην ενότητα "Αγχος-Φοβίες". Δεν δημιουργήσαμε διαφορετική ενότητα για την ψυχαναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας, προς αποφυγή επιπλέον μπερδέματος. Οι περισσότεροι -όπως ανέφερες και συ άλλωστε- δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν που να ανοίξουν το θέμα του.
Δημιουργήσαμε επίσης ενότητα για τις διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού. Σιγά σιγά, εντοπίζουμε τα σχετικά θέματα που υπάρχουν στο φόρουμ, ώστε να τα ταξινομήσουμε στη νέα ενότητα που δημιουργήσαμε.
06-01-2017, 21:39 #18
Νομίζω -δεν ειμαι σίγουρος- ότι για το πρώτο θέμα, πρέπει να πατάς "εκτενής αναζήτηση" και στη συνέχεια να βάζεις φίλτρο να βρίσκει την φράση που θέλεις, μόνο στον τίτλο του κειμένου και όχι σε όλο το κείμενο. Αυτό εμένα με βοηθά να βρίσκω πιο ακριβή αποτελέσματα.
Για το δεύτερο που αναφέρεις, δεν σε καλύπτει η επιλογή εγγραφή(Subscribe) στο θέμα?
06-01-2017, 21:41 #19
06-01-2017, 22:28 #20
06-01-2017, 22:43 #21
06-01-2017, 22:49 #22
09-01-2017, 10:07 #23
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις, καλή χρονιά και καλή αρχή, νομίζω θα είναι πολύ πιο εύκολη η περιήγηση των μελών με τις νέες ενότητες που δημιουργήσατε, ειδικά στις αγχώδεις διαταραχές-φοβίες αλλά και σε άλλες κατηγορίες, όπου τα μέλη δε γνώριζαν ακριβώς που να ανοίξουν ένα νέο θέμα, τώρα μου φαίνονται πιο ξεκάθαρα και ευέλικτα τα πράγματα!
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι σχετικό με το μοίρασμα άρθρων, βίντεο κλπ, τι επιτρέπεται στο φόρουμ, πιστεύω τα περισσότερα από τα μέλη (και εγώ κατά καιρούς) μέσα από τη διάθεσή τους κυρίως να μοιραστούν κάτι που τους βοήθησε έχουν ποστάρει κείμενα ή βίντεο από κάτι όσον αφορά πχ την πάθησή τους ή κάτι άλλο γενικά που θεωρούν καλό να το δουν και ακούσουν περισσότεροι άνθρωποι, από ελληνικές ή ξένες ιστοσελίδες με αναφορά της πηγής. Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να υπάρχει μια ισορροπία, να μη γίνεται κατάχρηση του χώρου κλπ γι' αυτό και ρωτάω σαν μια ας το πούμε γενική οδηγία, τι προτείνετε πάνω σε αυτό?
09-01-2017, 11:49 #24
προσωπικα,
δεν εχω παρει και πολυ χαμπαρι τις αλλαγες, γιατι παντα επισκεπτομαι το λινκ "σημερινα θεματα", που βρισκεται στο πανω μενου, αριστερα, πρωτο ταμπ.
αν πας εκει, βλεπεις και τα νεα θεματα που ανοιγουν και τα παλια που εχουν σχολιαστει προσφατως.
πηγα και στην εφαρμογη του κινητου και μου φαινεται ωραια, αλλα εξακολουθω να μπαινω απο τον εξπλορερ γιατι η εφαρμογη δενε χει το λινκ "σημερινα θεματα".το αλλο με τα "τρεχοντα θεματα" δεν με εξυπηρετει γιατι μου φαινεται περιορισμενο.
ετσι, προς το παρον δεν την χρησιμοποιω την εφαρμογη αν και την εχω κατεβασει.
10-01-2017, 23:54 #25
1. Θα ήμασταν ενθουσιασμένοι αν τα βίντεο που αναρτούν κατά καιρούς τα μέλη του φόρουμ, αφορούν μια προσπάθεια βοήθειας προς τα άλλα μέλη.
Δυστυχώς, το 99% των βίντεο είναι "περί ανέμων και υδάτων". (τραγούδια, χιουμοριστικά βίντεο κτλ)
Κάνουμε μια προσπάθεια να διορθώσουμε μερικά πράγματα στο φόρουμ. Δεν ξέρω αν θα επιτύχει η προσπάθεια, δεν λέμε ότι (κατ)έχουμε τη σωστή συνταγή. Θα προσπαθήσουμε όμως κι ας μείνουμε με την προσπάθεια.
Σε αυτό το πλαίσιο, αφαιρέθηκε η δυνατότητα ανάρτησης βίντεο στις περισσότερες ενότητες. Στόχος είναι να αποθαρρύνουμε το τσατ στις περισσότερες ενότητες και να το περιορίσουμε στη νέα ενότητα "με καφέ και συμπάθεια".
Ευελπιστούμε με αυτό να πετύχουμε οι συζητήσεις να παραμένουν σε ένα επίπεδο υποστήριξης του εκάστοτε θεματοθέτη και να μην ευτελίζονται μετά από μερικά ποστς, κάτι το οποίο συμβαίνει πολύ συχνά ως τώρα.
2. Σε ότι αφορά τα κείμενα από τρίτες ιστοσελίδες, εδώ το πρόβλημα είναι η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.
Δεν αρκεί η αναφορά της πηγής για να μην υπάρχει πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων. Ένα κείμενο, για να μην παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα πρέπει
α. να μην αναρτάται στο σύνολο του.
β. να αναφέρετε με σαφήνεια η πηγή.
γ. να αναρτάται με σκοπό την κριτική/ συζήτηση γύρω από το θέμα που πραγματεύεται.
"Ξερή" παράθεση άρθρου, κατά 95%, συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
3. Ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε είναι αναρτήσεις που είναι σε σύγκρουση με διάφορες ενότητες του Portal μας. Αυτή είναι μια λεπτή συζήτηση που ξέρω πως εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί από διάφορα μέλη του φόρουμ. Όπως και να χει ομως, ας εξηγήσω τι εννοώ.
Υπάρχει πρόβλημα όταν αναρτώνται σεμινάρια τρίτων στο φόρουμ, τη στιγμή που που για διάφορους λόγους υπάρχει μια διαδικασία έγκρισης των σεμιναρίων που θα δημοσιευθούν και θα προβληθούν μέσα από το E-Psychology.
Το παράδειγμα που θα σου αναφέρω, χωρίς να μπορώ να επεκταθώ σε λεπτομέρειες είναι πως κατά καιρούς, διάφοροι εναλλακτικοί/περίεργοι εν τέλει μη ψυχολογικοί φορείς επιχείρησαν με πλάγιους τρόπους να "διαφημίσουν" τις υπηρεσίες τους μέσα στο E-Psychology.
Ομοίως και στα άρθρα: διάφορα άρθρα υποκρύπτουν διαφημίσεις θεωριών και μεθόδων που ΔΕΝ είναι αποδεκτές από ένα Portal Ψυχολογίας όπως το E-Pschology.
Το τμήμα σύνταξης, συνολικά έχει απορρίψει ως τώρα πάνω από 30-40 τέτοια άρθρα.
Αν λοιπόν το φόρουμ είναι ανοικτό σε προβολές άρθρων και σελίδων τρίτων, είναι πολύ εύκολο να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτους που θα θεωρήσουν το φόρουμ, πρόσφορο έδαφος για τη διαφήμιση των υπηρεσιών τους.
Τα πιο παλιά μέλη θα θυμούνται κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.
Προσπαθώντας λοιπόν να κάψουμε τα ξερά, κατανοούμε ότι θα κάψουμε και μερικά χλωρά. Είναι όμως πιο ασφαλές έτσι.
Έχουμε επίσης πρόβλημα όταν στο E-Psychology, υπάρχουν περισσότερα από 3000 άρθρα ψυχολογίας που με κόπο έχουν γραφτεί από την ομάδα των ειδικών επιστημόνων - συνεργατών του E-Psychology και εν τέλει στο φόρουμ , κυκλοφορούν άρθρα όμοιας θεματολογίας, από τρίτες ιστοσελίδες.
Ελπίζω να σου έδωσα μερικές απαντήσεις. Στη διάθεση σου αν χρειάζεσαι περαιτέρω διευκρινήσεις.
14-01-2017, 02:47 #26
14-01-2017, 14:33 #27
Για να μην ανοίγω νέο θέμα:
Με την αναδιάρθρωση που είναι σε εξέλιξη στο φόρουμ, γίνονται και διαγραφές παλιών/άχρηστων θεμάτων.
Μην απορήσετε λοιπόν αν δείτε τον συνολικό αριθμό των μηνυμάτων σας να μειώνεται.
17-01-2017, 08:07 #28
Εγώ θα πρόσθετα ότι οι πολλές ενότητες προκαλούν σύγχυση. Αυτο που πρόσεξα (ως "αναδιάρθρωση") είναι απλά ανακατανομή των υφιστάμενων θεμάτων σε νέες ενότητες. Και δεν ξέρω αν αυτη η ανακατανομή αντανακλά κάποια επιστημονική μεθοδολογία.
Η εισήγηση μου θα ήταν ποιότητα στα γραφόμενα από τους συμμετέχοντες (μιλώ γι αυτους που εκφέρουν γνώμες ή δίνουν συμβουλές).
Επίσης, υπάρχουν άτομα που, αρκετές φορές, συζητούν, ιδίως σε μορφή τσατ, θέματα άσχετα με τους σκοπούς και το πνεύμα συζητησης του φόρουμ. Αυτοι οι τύποι, αντι να κάνουν τετοιες συζητήσεις σε άλλα καταλληλα για το σκοπο αυτο σάιτ απλά βολεύτηκαν εδώ.
Αυτό που λέει ο ellis για "καρφίτσωμα ουσιών", αυτο πιστευω δεν ειναι εφικτό. Το φορουμ δεν μπορει να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη προσέγγιση ενός ειδικού. Άλλωστε, κάθε άτομο που απευθύνεται για βοήθεια στο χώρο αυτό, ακόμα και αν φαινομενικά το πρόβλημα του εμπίπτει σε συγκεκριμένη κατηγορία θεμάτων ψυχολογίας ή σε συγκεκριμένο είδος προβλήματος, ωστόσο δεν είναι ασύνηθες να κρύβει πολύ διαφορετικό χαρακτήρα και πολύ διαφορετικές γενεσιουργές αιτίες προβλήματος από άλλα άτομα που απευθύνονται εδώ για βοήθεια για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ως εκ τουτου μονο ανταλλαγη έμπειριών θα ήταν αποδεκτή, κάτι που γίνεται και ειναι υποβοηθητικό.
Aeon, συμφωνώ ότι αναρτώνται άσχετα με το φορουμ βίντεο. Μπορει καποιος να πει ότι ειναι μια ευχαριστη νοτα στα δυσαρεστα που συνηθως συζητιούνται εδώ. Όμως τετοιες αναρτησεις μπορει να προερχονται απο ατομα που απλα σκοτωνουν την ωρα τους πάνω από το pc.γιάννης
17-01-2017, 13:34 #29
Ιωάννη σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.
Γίνεται μια προσπάθεια, το chat να περιοριστεί στην ενότητα "με καφέ και συμπάθεια".
Η ενότητα αυτή δημιουργήθηκε ακριβώς για να στεγάσει πιο χαλαρές συζητήσεις.
Τα βίντεο πλεόν επιτρέπονται μόνο σε αυτή την ενότητα. Η σχετική δυνατότητα έχει αφαιρεθεί από όλα τα άλλα φόρουμ.
Σε ότι αφορά τις πολλές νέες κατηγορίες, ο βασικός λόγος δημιουργίας τους έχει να κάνει με το ότι υπήρχαν μερικές ενότητες με 3.000 θέματα και 50.000 μηνύματα εντός αυτών. (παράδειγμα η ενότητα άγχος ή ακόμη η παλιά ενότητα "γενικά").
Έτσι, η αναζήτηση ενός θέματος, ήταν δύσκολη.
Τώρα ας πούμε, δημιουργήθηκε η ενότητα "αυτοεκτίμηση-αυτοπεποίθηση" η οποία στεγάζει μόλις 20-30 θέματα. Έτσι, είναι εύκολο για κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα αυτοπεποίθησης, να ανακαλύψει γρήγορα τις σχετικές υπάρχουσες συζητήσεις.
Κατανοούμε ότι οι πολλές κατηγορίες έχουν το μειονέκτημα μιας αρχικής σύγχισης, ωστόσο ελπίζουμε μακροπρόθεσμα, η καλή ταξινόμηση να συντελέσει στο να έχουμε ένα θετικό τελικό αποτέλεσμα.