στερεοτυπα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Senior Member

στερεοτυπα

υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι μονοι τους που θελουν να κανουν σχεση αλλα εγω προσωπικα δεν καιγομαι για αυτο.Ειχα κανει σχεσεις στο παρελθον κ εχω απογοητευτει.Δεν με νοιαζει λογω ηλικιας να δημιουργησω οικογενεια.Εαν το χει το τυχερο μ να κανω σχεση κ να βρω τν συντροφο της ζωης μου καλως να γινει.Δεν κλαιγομαι κιολας ομως να το κανω.Ξερω πως δεν μπορω να χω καποιον συντροφο γιατι πολυ απλα δεν βρισκω καποιον που να μ κανει .Μου γνωρισαν (χωρις να τους το ζητησω) εναν τυπο που δεν μαρεσε καθολου και απο συμπεριφορα καμμια αισθηση ο κυριος.Μου λεγαν ομως αφου εισαι μονη να κανεις σχεση με τον τυπο.Μα γιατι?Γιατι να ξαπλωσω με εναν τυπο που δεν τον θελω?Δεν ειναι σαν βιασμος αυτο?Επειδη το λενε οι αλλοι?Η να σου λενε α υπαρχει το ταδε παλικαρι που ειναι ελευθερος κανε κατι μαζι του.Το παλικαρι το ρωτησαν αν ενδιαφερεται για μενα?κ χιλια παλικαρια να υπηρχαν αμα δεν δειξουν ενδιαφερον επειδη ειναι ελευθερα θα παω εγω να τους την πεσω για να μην ειμαι μονη...Ας λογικευτουν μερικοι.Τροχονομο θα βαλουν στα ερωτικα μ ζητηματα?Κοιταω να περναω καλα κ δεν μ ενδιαφερουν ολα αυτα τα στερεοτυπα.Μην πω για το αλλο που χω ακουσει κ γελαω κυριως απο μεγαλους σε ηλικια ατομα...κανε σχεση ακομα κ με ασχημο για να σε παντρευτει κ να σε καλυψει οικονομικα..αχαχαχα...κλαιω απτα γελια..καταρχας ποιος ειπε πως αν ξεκινησεις μια σχεση με εναν ασχημο σιγουρα αυτος θα σε παντρευτει κιολας?

Junior Member
    υπαρχουν μερες που συμφωνω απολυτα μαζι σου, τοτε που ειμαι χαλια και δεν θελω να κανω τιποτα! Λεω και γω πως δεν καιγομαι, πως δεν με νοιαζει, πως επειδη το κανουν ολοι δεν χρειαζεται να το κανω εγω... (ευτυχως δεν μου γνωριζουν καμια χωρις να το ζητησω) και επειδη δεν πολυ μιλαω για τα δικα μου, δεν με ρωτανε κιολας.
    αλλα οταν νιωθω καλα καταλαβαινω πως ειμαι λαθος, το εψαξα και φταιει το υποσυνειδητο μου γιατι βλεπει κινδυνο απο την προηγουμενη μου σχεση και γενικα τη "κακη" σχεση που εχω με τις γυναικες. Νομιζω πως δεν μπορω να το αντιμετωπίσω, οχι οτι το εχω προσπαθησει πολυ αλλα μου φαινεται πολυ δυσκολο, σαν βουνο!

το λεω γιατι διαβαζοντας το θεμα σου ειναι σαν να εβλεπα τον εαυτο μου.

Αυτοι που γεννηθηκαν μετα τον πολεμο ή λιγο μετα εχουν τετοια νοοτροπια,ετσι εκαναν τοτε.Αν μεγαλωσαν επαρχια τοτε ειναι ακομα πιο οπισθοδρομικοι.

Τοτε ο γαμος ηταν συναλλαγη μεταξυ των οικογενειων και λιγο πολυ το παραδεχονταν.Το κακο ειναι οτι αντιθετα με εσενα,πολλα κοριτσια στην ηλικια σου τις ασπαζονται αυτες τις μπουρδες.

Senior Member
    καλα, και να σε παντρευτει, παλι τα βαρη του σπιτιου και της σχεσης, εσυ θα τα σηκωσεις!!
    Οποτε αξιζει να τρεχεις καθημερινα για σπιτι, φαγητο και παιδια και διπλα σου να εχεις εναν αχρηστο μακακα? ε οχι βεβαια!!

Οι μεγαλυτεροι το λενε σαν βολεμα, να βαλεις ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι σου! ετσι εχουν μαθει οτι η γυναικα ειναι για σπιτι και να μεγαλωνει παιδια! δεν σκεφτονται συναισθηματα, αν ταιριαζουν οι χαρακτηρες κλπ. Επομενως, μην δινεις σημασια, ειναι διαφορετικες οι νοοτροπιες.

Εγω παντως στην ηλικια μου, δηλαδη στα 30κατι+, βλεπω οτι η εμφανιση δεν παιζει τοσο καταλυτικο ρολο οσο στα 20s οσο το οικονομικο, τι δουλεια εχεις, ποσα λεφτα παιρνεις, τι ασφαλιση εχεις, τι περιουσια εχεις... Ξερω κοπελες κουκλαρες που δεν τις παντρευτηκαν τα αγορια τους επειδη οι γονεις ηθελαν κοπελα απο τζακι με στρωμενη δουλεια και πελατεια. Και οταν ο αλλος ειναι χρεωμενος ως το λαιμο, την εμφανιση ή το συναισθημα θα λογαριασει? σιγα... τα λεφτα θα κοιταξει, και αν γουσταρει εμφανιση, θα βολευτει με ξεπετες.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Miliva21
    Guest
    Ίσως οι φίλοι σου ...σου κάνουν γνωριμίες από ενδιαφέρον να σου γνωρίσουν κάποιον που να σου αρέσει....δεν χρειάζεται να το παίρνεις τόσο άσχημα να σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάτι με αυτό το άτομο...(εκτός πια αν και αυτοί γίνονται πειστικοι σε σημείο που να σ ενοχλεί ).....καλό είναι που κάνουν και αυτοί τη κίνηση τους...φαντάσου να μην νοιάζοταν καθόλου...που ξέρεις μπορεί να γνωρισεις μέσω αυτούς κάποιον που να σου αρέσει περισσότερο...

Στερεότυπο πιστεύω έχει γίνει...γιατί παρόλο που λέμε ότι έχουμε γίνει μοντέρνοι φαίνεται ακόμα περίεργο να μην έχεις παντρευτεί μέχρι μια ηλικία ( εγώ δεν συμφωνώ ) ......και γτ είναι έτσι η ανάγκη του ανθρώπου να ψάχνει ταίρι ....

Εσύ ζήσε όπως θες ......από τη στιγμή που εσύ είσαι καλά δεν πέφτει λόγος σε κανέναν :))

Αν όμως δεν είναι η πραγματική σου επιθυμία και σε φρενάρει ο φοβος...τοτε διέγραψε το παρελθόν...καμιά σχέση δεν είναι ίδια με την άλλη ούτε σημαίνει πως επδ υπήρξαν κάποιες αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν θα είναι έτσι και στο μέλλον...προχωρά και δίνε ευκαιρίες στους ανθρώπους π σε ενδιαφέρουν ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Ίσως οι φίλοι σου ...σου κάνουν γνωριμίες από ενδιαφέρον να σου γνωρίσουν κάποιον που να σου αρέσει....δεν χρειάζεται να το παίρνεις τόσο άσχημα να σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάτι με αυτό το άτομο...(εκτός πια αν και αυτοί γίνονται πειστικοι σε σημείο που να σ ενοχλεί ).....καλό είναι που κάνουν και αυτοί τη κίνηση τους...φαντάσου να μην νοιάζοταν καθόλου...που ξέρεις μπορεί να γνωρισεις μέσω αυτούς κάποιον που να σου αρέσει περισσότερο...

Στερεότυπο πιστεύω έχει γίνει...γιατί παρόλο που λέμε ότι έχουμε γίνει μοντέρνοι φαίνεται ακόμα περίεργο να μην έχεις παντρευτεί μέχρι μια ηλικία ( εγώ δεν συμφωνώ ) ......και γτ είναι έτσι η ανάγκη του ανθρώπου να ψάχνει ταίρι ....

Εσύ ζήσε όπως θες ......από τη στιγμή που εσύ είσαι καλά δεν πέφτει λόγος σε κανέναν :))

Αν όμως δεν είναι η πραγματική σου επιθυμία και σε φρενάρει ο φοβος...τοτε διέγραψε το παρελθόν...καμιά σχέση δεν είναι ίδια με την άλλη ούτε σημαίνει πως επδ υπήρξαν κάποιες αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν θα είναι έτσι και στο μέλλον...προχωρά και δίνε ευκαιρίες στους ανθρώπους π σε ενδιαφέρουν ...
    Ναι οντως να σου γνωρισουν καποιο ατομο δειχνει ενδιαφερον,αλλα να σ γνωριζουν καποιον που ξερουν πως δεν θα σε ενδιαφερει γτ ξερουν τι σ αρεσει-κανει κ να σε ρωτανε αν τελικα θες το συγκεκριμενο ατομο κ ενω τους λες πως δεν θες ξεκαθαρα,δεν ειναι ωραιο να επιμενουν να κανεις κατι με την λογικη πως εισαι μονη σου.Δεν φοβαμαι να κανω σχεση λογω κακων εμπειριων,απλα οι εμπειριες μου με εχουν κανει να μην αποζηταω διακαως σχεση γτ εχω δει κ την καλη πλευρα του νομισματος κ την κακη βεβαια.
    Τελος φυσικα αν βρεθει καποιο παλικαρι που να ενδιαφερθει για μενα κ με κανει να ενδιαφερθω κ γω,δεν αποκλειω και να κανω σχεση..καλοδεχουμενο..������.Α� �λα επειδη κατι τετοιο αυτην την περιοδο δεν συμβαινει δεν θα κατσω να σκασω οπως θελουν μερικα ατομα που γνωριζω.Ειλικρινα δεν ξερω τι προβλημα εχουν.

Senior Member

απαντηαη

Ναι οντως να σου γνωρισουν καποιο ατομο δειχνει ενδιαφερον,αλλα να σ γνωριζουν καποιον που ξερουν πως δεν θα σε ενδιαφερει γτ ξερουν τι σ αρεσει-κανει κ να σε ρωτανε αν τελικα θες το συγκεκριμενο ατομο κ ενω τους λες πως δεν θες ξεκαθαρα,δεν ειναι ωραιο να επιμενουν να κανεις κατι με την λογικη πως εισαι μονη σου.Δεν φοβαμαι να κανω σχεση λογω κακων εμπειριων,απλα οι εμπειριες μου με εχουν κανει να μην αποζηταω διακαως σχεση γτ εχω δει κ την καλη πλευρα του νομισματος κ την κακη βεβαια.
    Τελος φυσικα αν βρεθει καποιο παλικαρι που να ενδιαφερθει για μενα κ με κανει να ενδιαφερθω κ γω,δεν αποκλειω και να κανω σχεση..καλοδεχουμενο..

Senior Member
    Λένα,

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!

Προσπάθησε να είσαι ανεξάρτητη οικονομικά ώστε να μην έχεις ανάγκη να καλύπτει τα έξοδά σου κανείς.

Δουλεύουμε για να συντηρούμαστε οικονομικά. Κάνουμε σχέση για να απολαμβάνουμε. Όχι ανάποδα.

...
    Δεν είναι καθόλου άσχημο το να σου κάνουν γνωριμίες.
    Άσχημο είναι να σου γνωρίζουν άτομα κατώτερου επιπέδου σε σχέση με το δικό σου. Αν συμβαίνει αυτό σημαίνει πως σε υποτιμούν και επίσης σου ρίχνουν την αυτοεκτίμηση.
    Ασχημο είναι επίσης να περιμένεις έτοιμα από τους άλλους, δλδ να γίνεσαι τεμπέλης.

Σε καθε περιπτωση ο σκοπός της σχεσης/γαμου κλπ είναι για να λύσουμε το πρόβλημα μοναξιάς.
    Κι αν δεν έχεις εμπειρια ακόμα πιο δύσκολο να σου προκύψει μια σχέση που θα σε κανει ευτυχισμένο.
    Τον τελευταίο καιρό έχει πέσει το ενδιαφερον μου για το θεμα αυτο...
    γιάννης

Miliva21
    Guest
    Προφανώς αν σου λένε να κάνεις κάτι με το ζόρι μην τους ακούς...ουτε αν είναι κάποιος κατώτερος σου που δεν θες ...διευκρίνισε τους πολύ απλά πως είσαι μια χαρά έτσι και όταν αποφασίσεις να κάνεις κάτι με κάποιον θα είναι η δική σου επιλογή .....αν νιώθεις άνετα με αυτό απλά υποστήριξε το....βάλε τα όρια σου στους φίλους σου και μη τους δίνεις το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη ζωή σου περισσότερο από όσο θες εσύ..Πες παιδιά ευχαριστώ αλλά δεν μου κάνει...ορθά κοφτά και αποφασιστικά και τέλος ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δεν είναι καθόλου άσχημο το να σου κάνουν γνωριμίες.
    Άσχημο είναι να σου γνωρίζουν άτομα κατώτερου επιπέδου σε σχέση με το δικό σου. Αν συμβαίνει αυτό σημαίνει πως σε υποτιμούν και επίσης σου ρίχνουν την αυτοεκτίμηση.
    Ασχημο είναι επίσης να περιμένεις έτοιμα από τους άλλους, δλδ να γίνεσαι τεμπέλης.

Σε καθε περιπτωση ο σκοπός της σχεσης/γαμου κλπ είναι για να λύσουμε το πρόβλημα μοναξιάς.
    Κι αν δεν έχεις εμπειρια ακόμα πιο δύσκολο να σου προκύψει μια σχέση που θα σε κανει ευτυχισμένο.
    Τον τελευταίο καιρό έχει πέσει το ενδιαφερον μου για το θεμα αυτο...
    ποτε δεν ειναι ασχημο οι γνωριμιες ,ασχημη ειναι η πιεση που ασκουν,αυτο που σου πιπιλιζουν το μυαλο με το ζορι να κανεις κατι για να εισαι κ εσυ ζευγαρωμενος!Καποτε με ενοχλουσε η εννοια της μοναξιας κ επεφτα κακως βεβαια με τα μουτρα κ στο τελος πληγωνομουν γιατι δεν εβρισκα προφανως τα καταλληλα ατομα.Δυστυχως κανενας δεν ειχε παραπονο απο μενα ολοι καλη κοπελα μ λεγαν εισαι,αλλα παντα ο λογος χωρισμου ενα τριτο προσωπο στην μεση εν αγνοια μ...πχ ενας με χωρισε για να τα βρει με την πρωην του,αλλος το παιζε ελευθερος καναμε σχεση κ αφου εξαφανιστηκε μετα απο λιγο καιρο τν ειδε μια φιλη μ με τη γυναικα του (σοκ)..και αλλα μην τα γραψω ολα..Κ σκεφτηκα γτ να επιμενω να εχω καποιον που ισως δεν θα κρατησει?Να κολλαω εγω κ να μην κραταει η σχεση?

Banned
    Εγω βλεπω πρηξιμο για παιδια κυριως ...τα χρονια περνανε,κανε ενα παδι κλπ. Το οτι εσυ μπορει να μην θες, να μην εισαι ετοιμος κλπ λεπτομερειες για καποιους.....

Για τις σχεσεις ισως το πιπιλισμα βοηθαει μονο σε περιπτωσεις που καποιος εχει υψηλες προσδοκιες για αυτα που προσφερει, δικαιωμα του ειναι αλλα καλο ειναι να τον προσγειωνει λιγο το περιβαλλον του...κατ τα αλλα αν εισαι μονος η επιλογη σου θα ειναι η δεν βρισκεις ισως κατι αξιολογο, οποτε το πρηξιμο ειναι αχρηστο και βλαβερο....

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Εγω βλεπω πρηξιμο για παιδια κυριως ...τα χρονια περνανε,κανε ενα παδι κλπ. Το οτι εσυ μπορει να μην θες, να μην εισαι ετοιμος κλπ λεπτομερειες για καποιους.....

Για τις σχεσεις ισως το πιπιλισμα βοηθαει μονο σε περιπτωσεις που καποιος εχει υψηλες προσδοκιες για αυτα που προσφερει, δικαιωμα του ειναι αλλα καλο ειναι να τον προσγειωνει λιγο το περιβαλλον του...κατ τα αλλα αν εισαι μονος η επιλογη σου θα ειναι η δεν βρισκεις ισως κατι αξιολογο, οποτε το πρηξιμο ειναι αχρηστο και βλαβερο....

Για καποιον που εχει συνειδοτοποιησει πως ετσι οπως ειναι που ισως να μπορει να κανει βελτιωσεις αλλα για καποιο λογο δεν τ κανει κ ξερει πως δεν μπορει να βρει αυτον που θελει πιστευω πως ξερει τι αξιζει.Δεν ειναι ωραιο οι φιλοι του αντι να τν κανουν να φτιαξει λιγο την εμφανοση του,να τ λενε κανε κατι με καποιον που δεν θελει.Ειναι πιεστικο πως να τ κανουμε.Με απλα λογια εχω συνειδητοποοιησει πως δεν βρισκω αυτο π θελω,δεν κανω κατι για αυτο πχ πρεπει να χασω κιλα..γτ περα απο αυτο ειμαι μια χαρα,κ εχω επιλεξει το δρομο της μοναξιας.Με πειραζει ομως που καποιοι θελουν να ειμαι με καποιον που δεν με ενιαφερει μονο κ μονο για να με δουν ζευγαρωμενη.Ακομα κ να λεγα ναι σε καποιον που δεν μαρεσει την ωρα π θα θελε να μ παει στο κρεβατι εγω τ θα κανα;Θα βρισκα συνεχεια προφασεις για να μν γινει;Θα πρεπε να κοροιδευω τν αλλον;Για να κανω το χατηρι των αλλων;Προσγειωση ναι μεν οπως λες,αλλα μονο αν γκρινιαζα εγω η ιδια πως δεν βρισκω αντρα,κατι που δεν κανω πια.Το εκανα καποτε βρηκα αντρες επεσα με τα μουτρα κ τωρα δςν το ξανακανω .

Senior Member
    Κ για να τ αναλυσω λιγο ακομα .Να φερω ενα παραδειγμα
    Εαν λοιπον ειχα μια φιλη που θα ηθελε βελτιωση(δεν πιστευω πως υπαρχει ασχημη γυναικα,αλλα απεριποιητη γυναικα).Με βαση λοιπον αυτο τ σκεπτικο αν ειχα μια φιλη απεριποιητη που θα ηθελε να βρει αντρα κ μ το δηλωνε,οχι αν ηταν απλα μονη της,θα την ρωτουσα αρχικα τι αντρα ζηταει δλδ το γουστο της.Αν με βαση τ γουστο της κ την εμφανιση της θεωρουσα πως ζηταει πολλα που δεν μπορει να χει.Θα της ςδινα συμβουλες πως να βελτιωσει την εμφανιση της κ οχι να της γνωριζα καποιον πολυ χειροτερο της κ να επεμενα να κανει σχεση μαζι τ,για να την δω ζευγαρωμενη ������

Senior Member

ναι μεν αλλα

Κ για να τ αναλυσω λιγο ακομα .Να φερω ενα παραδειγμα
    Εαν λοιπον ειχα μια φιλη που θα ηθελε βελτιωση(δεν πιστευω πως υπαρχει ασχημη γυναικα,αλλα απεριποιητη γυναικα).Με βαση λοιπον αυτο τ σκεπτικο αν ειχα μια φιλη απεριποιητη που θα ηθελε να βρει αντρα κ μ το δηλωνε,οχι αν ηταν απλα μονη της,θα την ρωτουσα αρχικα τι αντρα ζηταει δλδ το γουστο της.Αν με βαση τ γουστο της κ την εμφανιση της θεωρουσα πως ζηταει πολλα που δεν μπορει να χει.Θα της ςδινα συμβουλες πως να βελτιωσει την εμφανιση της κ οχι να της γνωριζα καποιον πολυ χειροτερο της κ να επεμενα να κανει σχεση μαζι τ,για να την δω ζευγαρωμενη

Page 1 of 3 123 LastLast