Results 1 to 15 of 106
Thread: Κοινωνικη δικτύωση
-
24-12-2016, 19:08 #1Miliva21Guest
Παρεες ?????
Γειά σας φίλοι μου
Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα περί φιλίας και παρέας και κατά πόσο νιώθουμε ότι έχουμε έναν αξιόλογο σταθερο κοινωνικό κύκλο από άτομα που μας συμπαθουν και δείχνουν να μας ενδιαφέρονται.
Λοιπόν εγώ από παιδί έκανα κολλητές φίλες από το δημοτικό είχα δύο φίλες μου κολλητές που κάναμε πράγματα μαζί.Ύστερα όμως στη πεμπτη δημοτικού μετακόμισα σε άλλη περιοχή χαθήκανε με τις παιδικές μ φίλες και στο καινούριο μου σχολείο κανένας δεν με έκανε παρέα...μου έκαναν μπουλινγκ επδ ήμουν καινούρια και θυμάμαι ότι τα διαλείμματα τα περνούσα μόνη μου χωρίς κανένας να θέλει να με συμπεριλάβει στη πάρεα του.
Έπειτα στο γυμνάσιο έκανα παρέα με δύο κορίτσια. Ήταν η παρέα μου ...Η μία μετά από δύο χρόνια ξαφνικά σταμάτησε να μου μιλαει και με έθαβε σε καινούρια φίλη ..χωρίς να ξέρω τον λόγο όσο κ αν προσπαθούσα να τη ρωτήσω τι εγινε ζητώντας προκαταβολικα συγνώμη για ότι έκανα που τη στεναχώρησε δεν έμαθα πότε. Με την άλλη κοπέλα κάνουμε πολύ παρέα από τότε ..είναι ας πούμε η " κολλητη" μου η πιο κοντινή μου που ξέρω ότι είναι καλός χαρακτήρας που την εμπιστεύομαι και της λέω ότι με απασχολεί κ εκείνη το ίδιο . Ευτυχώς δλδ αυτή ειναι ένα σταθερό άτομο στη ζωή μου αυτά τα 8 χρόνια .
Μετά στη πρωτη σχολή που πέρασα έκανα μια παρέα για 3 μήνες με συμφοιτητές μου η οποία διαλύθηκε γτ εγώ και άλλα μέλη της παρέας θέλαμε να ξανά δώσουμε πανελλήνιες για να περάσουμε σε άλλη σχολή. Με τα διάβασματα χαθήκαμέ..άλλες κοπέλες κάνουν παρέα άλλες φύγανε σε άλλες πόλεις....
Στη καινούρια σχολή που έχω περάσει από πέρυσι δεν έχω καταφέρει να κάνω καμιά παρέα...στη σχολή μου είμαστε σχεδόν όλες κοπέλες ..είμαι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τους συμφοιτητές μου λόγω του ότι ξανά έδωσα εξετάσεις αλλά δν έχει σημασία...Το πρόβλημα είναι ότι όλοι κατάφεραν να κάνουν κλικες να σπάσουν σε παρεες δύο τεσσάρων έξι ατόμων....που έχουν πλέον κατασταλάξει και δν είναι εύκολο να ενταχθεί νέο μέλος καθώς όσο και αν προσπαθώ να είμαι ομιλιτικη και να τείνω να ανοίγω συζήτηση και να προτείνω σε όσους Είναι δεκτικοί μαζί μου και δείχνουν να με συμπαθουν ..δεν ενδιαφέρονται και πολύ γτ στη τελική εκείνοι είναι εξασφάλισμενοι από παρέα.....Αναρωτιέμαι πως κατάφερα πάλι να μείνω στην απέξω ??!?!
Σταθερή παρέα είναι δλδ η κοντινή μου φίλη που μένει στην ίδια περιοχή με εμένα και η οποία με παιρνει περίπου κάθε δέκα μέρες να δει τι κάνω κ να κανονίσουμε καθώς εκείνη έχει τις δικές τις παρέες και φίλες στις οποίες πότε δεν έχει προτείνει να με γνωρισει όλα αυτά τα χρόνια .. και να βγαίνουμε καμιά φορά όλοι μαζί....για να πείτε ότι θα μπορούσα έστω και μέσω της καλής μου φίλης να δικτυωθω....η φιλη μου πάντα κράταγε τις παρέες της για τη παρτυ της δεν την ένοιαζε αν έχω παρέα ...δεν εκανε πότε κίνηση να με πάρει μαζί της καμιά φορά ....και ας έχουμε μια βαθιά φιλιά που λέμε τα πάντα και ξέρουμε ότι είναι εκεί πάντα η μία για την άλλη .... :( κ με έχει στεναχώρησει αυτό...
Πέρυσι γνώρισα μια κοπέλα ένα χρόνο μικρότερη μου με την οποία βγαίνουμε περιστασιακά καθώς και εκείνη έχει τις δικές τις παρέες ..και φίλους .....στους οποίους δεν έχει προτείνει ούτε κ αυτή να με γνωρισει ....( περίεργο έτσι...αυτο π έχω προσέξει είναι ότι περιστασιακά μπορεί να κάνω παρέα με κάποιες κοπέλες οι οποίες όμως ποτέ δεν με γνωρίζουν στη πάρεα τους....πάντα βγαίνουν μόνο μαζί μου ξεχωριστά...και ξεχωριστά με τις παρέες τους ....όπως κάνει κ η " κολλητη μου ")
Νιώθω ξέκρεμαστη πως να το πω...δεν υπήρξα ποτέ μέλος μιας παρέας με αγόρια και κορίτσια ή έστω να νιώθω ότι έχω ένα σταθερό κοινωνικό κύκλο έστω και μικρό που όμως θα είναι εκεί για μένα ... πάντα προσέγγιζα και προσεγγίζω άτομα που τείνω να συμπαθώ περισσότερο και π είναι κ εκείνοι πιο δεκτικοί μαζί μου...αλλά όσο κ αν προσπαθώ να δημιουργήσω σχεσεις μαζί τους είναι δύσκολο καθώς όλοι είναι δικτυωμένοι και δεν έχουν ανάγκη για περαιτέρω παρέα ..κάνω κίνηση μα προτείνω για καφέ στέλνω μνμ μα δω τι κάνουν λέμε συνέχεια θα κανονίσουμε και πάντα χάνονται....ο καθένας στις δικές του παρεες...δεν ξέρω τι κάνω λάθος δεν ξέρω πως ν αλλάξω για να αποκτήσω αυτό π θέλω και ξέρω ότι είναι και πολύ δύσκολο από σας να με βοηθήσετε γτ δεν με γνωρίζετε γ να μ πείτε τι κάνω λάθος.. απλώς νιώθω ότι όλοι έχουν τις παρέες τους όλοι ανήκουν κάπου κ εγώ νιώθω ότι δεν μπορώ να δικτυωθω ...να μπω σε μια παρέα να βγαίνω να γνωρίζω καινούρια άτομα μέσω αυτής και να νιώθω ότι είναι το παρεακι μου...αυτο με ενοχλει πολλά χρόνια .....
Να σας πω δυο λόγια γ μένα ότι αν θα με βλέπατε θα σκεφτόσασταν ότι είμαι μια κοπέλα που δεν τις λείπει τπτ...στα 21 της χρόνια ..εμφάνισιμη..ευγενική ....ευαισθητη....όμως έχω βιώσει πολύ τη μοναξιά ...πάντα όταν βγαίνω είμαι προσχαρη, επικοινωνιακη
είμαι άτομο που γελάει εύκολα γτ μ αρέσει να χαμογελάω ..δεν μπορώ την υποκρισία και τις σχέσεις που δημιουργουνται καθαρά συμφεροντολογικα ...είμαι άτομο που μπορεί να σταθει σαν αληθινη φιλη καθώς πιστεύω ότι ειμαι καλοπροαιρετη και θελω να δημιουργω αληθινες σχεσεις ....
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσατε να μου δώσετε για να βελτιωθώ και να μάθω να δικτυωνομαι σε παρεες και να προσελκύω το ενδιαφέρον των γυρω μου ώστε να θέλουν να συνάνα στρέφονται μαζί μ....πριν με ρώτησετε για τα χομπυ μου να σας πω ότι πάω γυμναστηριο κ είμαι μέλος σε θεατρικο εργαστηρι .....
Με συγχωρείτε για το μεγάλο κείμενο ....Last edited by Miliva21; 24-12-2016 at 20:32.
- 24-12-2016, 22:02 #2
Εχω ανοιξει κι εγω ενα θεμα για παρεες. Που να δεις ποσο δυσκολο ειναι στα 35...
Στην ηλικια σου, επειδη το ζησαμε, θα σου προτεινω το εξης : ΜΠΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΟΥ!
Η λυση που ζητας ειναι αυτη.
Ομαδα φωτογραφιας, κινηματογραφικης λεσχης, παραδοσιακων χορων, ζωγραφικης κλπ της σχολης σου! ή του πανεπιστημιου όπου υπαγεται η σχολη σου!
Μετα πανεπιστημιακο γυμναστηριο! το κανεις στεκι σου!
Πανεπιστημιακο αναγνωστηριο! διαβαζεις εκει, και στα διαλλειμματα γνωριζεις κοσμο. Τρως στο εστιατοριο του πανεπιστημιου.
Θα τολμησω να σου προτεινω και καμια φοιτητικη παραταξη, νορμαλ βεβαια οχι τιποτα ακραιους κραγμενους, χαλαρα, ομορφα και ωραια πας, συστηνεσαι, αυτοι κοσμο θελουν, παρτυ διοργανωνουν, εκδρομουλες κανουν.
Μετα διαμορφωσε το σπιτι σου κατα τετοιο τροπο ωστε να μπορεις να καλεσεις 2 κοπελες πχ να δειτε μια ταινια και να μαγειρεψεις....
Γενικα να ξερεις οτι οι παρεες ειναι παρε-δωσε. Ετσι ανακυκλωνονται.
Οταν ο αλλος βλεπει οτι δεν δινεις τιποτα, ή δεν εχει κατι να κερδισει απο σενα δεν σε πλησιαζει. Επομενως, εχει να κανει και με το πως πλασαρεις τον εαυτο σου. Εισαι η κακομοιρουλα φοιτητριουλα που εμεινε μονη της ή η ξεπεταγμενη γκομενα που ψαχνει παρεες της σειρας της για να περναει καλά ή η κουλτουριαρα φοιτητρια που ξημεροβραδιαζεται στη βιβλιοθηκη ?
θελω να πω, εχει να κανει με το τι ρολο προβαλλεις οτι παιζεις κοινωνικα...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
24-12-2016, 22:22 #3
Να την ακουσ τη Μάρα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
24-12-2016, 22:23 #4
24-12-2016, 22:44 #5
Κι εγώ μαρα μου κι εγώ σ αγαπάω!!!!
24-12-2016, 22:51 #6Miliva21GuestΣε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου..Με βοήθησε αρκετά να σκεφτώ κάποια πράγματα ......δυστυχώς η σχολή μου δν είναι καμιά μεγάλη σχολή με αμφιθέατρα και δεκάδες κόσμο....είναι μικρός ο κύκλος γτ είμαστε σε παράρτημα και στις θεωρίες παίζει να είμαστε 20 άτομα και διαφορετικοί κάθε φορά ...αλλά γενικώς είμαστε κλειστός κύκλος..έχεις δίκιο ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΚΑΛΉ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΆΣΑΡΩ ΤΗΝ ΕΙΚΌΝΑ ΜΟΥ ..Έτσι όπως το λες μάλλον όλοι εκεί παίζει να με βλέπουν σαν την αδιάφορη απομακρη που ξέμεινε μόνη της.....Αυτό έτσι είναι δν μπορω να το αλλάξω....άρα ξέρω ότι δεν μπορώ να ελπίζω σε κτ παραπάνω από τους συμφοιτητές του τμήματος μου......Πάντως οι πανεπιστήμιακες ομάδες είναι μια καλή λύση...ΝΙΏΘΩ ΠΟΛΎ ΠΛΗΓΩΜΈΝΗ .....ΓΤ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΉΣΩ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΕΊΧΑ ΤΌΣΟ ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΘΥΜΊΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΝΈΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΤΛΚ ΈΜΕΙΝΑ ΠΆΛΙ ΜΟΝΗ....το μπουλινγκ στο σχολείο μ δημιούργησε τραύματα δεν μπορω να ανοιχτώ σε ξενες παρεες...Μόνο σε μεμονωμένα άτομα που συμπαθώ...και αυτη η κατάσταση με κάνει ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ φοβάμαι ότι δεν θα ζήσω όπως οι συνομηλικοι μ ....ότι πάντα θα μειονέκτω..ότι οι επιλογές μου είναι περιορισμένες...κατ επέκταση και αντρα δυσκολεύομαι να γνωρίσω υπό αυτές τις συνθήκες ...Μόνο κτ φλερτ μέσω φβ....ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΉΞΩ ΜΌΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....? Υποφέρω στη σκέψη.....και δεν έχω κάνει τπτ ρε γαμωτο...ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πειράξει κανενα...και βλέπω τον κάθε διπροσωπο , υποκριτή και παλιό χαρακτήρα να έχουν παρεες κ φιλους...ΣΚΑΤΑΑ
24-12-2016, 22:53 #7Miliva21GuestΚαμιά συμβουλή στο πως να μάθω να πλάσαρω καλύτερα την εικόνα μου ?
24-12-2016, 22:58 #8
Μήπως είσαι πολύ έξυπνη κ αυτό είναι πρόβλημα;Δηλαδή όταν λες βλέπω τον κάθε διπρόσωπο υποκριτή κ παλιό χαρακτήρα να έχει παρέες αυτό είναι το νόημα της ζωησ δεν το κατάλαβες;Έτσι είναι όλοι μήπως είσαι πολύ καλή ;
24-12-2016, 23:01 #9
Ασ πούμε εμενα με βλέπεις για διπρωσοπο ;Να σου εξηγήσω μερικά πράγματα για τη ζωή
24-12-2016, 23:07 #10
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσατε να μου δώσετε για να βελτιωθώ και να μάθω να δικτυωνομαι σε παρεες και να προσελκύω το ενδιαφέρον των γυρω μου ώστε να θέλουν να συνάνα στρέφονται μαζί μ....πριν με ρώτησετε για τα χομπυ μου να σας πω ότι πάω γυμναστηριο κ είμαι μέλος σε θεατρικο εργαστηρι .....
οσο περισσοτερο τους διασκεδαζεις τοσο αυξανονται..οι φιλοι δες αστεια βιντεο στο ιντερνετ να παρεις ιδεες.
..
24-12-2016, 23:14 #11Miliva21GuestΔεν ξέρω αν είμαι έξυπνη ουτε αν είμαι πολύ καλή...Πάντως μεγαλύτεροι μ μ έχουν πει ότι είμαι πιο ωριμη για την ηλικία μου...και αυτό που ξέρω γ τον εαυτό μου είναι ότι δεν μου αρέσει να υποκρινομαι ούτε μπορώ να το παίζω κάποια ...είμαι αυτή που ειμαι ..λέω αυτό π με ενοχλει ..και τείνω να ανοίγομαι παραπάνω σ αυτούς π συμπαθώ η που πιστεύω ότι Θ μπορούσα να κάνω παρέα....δεν ξέρω πως να προβάλλω την εικόνα μου .....αυτο π ξέρω όμως είναι ότι Μπορείς στο πρόσωπο μ να βρεις μια πραγματικη φίλη...δν ξέρω που είναι το λάθος μου..δν ξέρω τι ν κανω....είμαι απόγοητευμενη και πλ πικραμένη κ πληγωμένη ....είχα κατά καιρούς και αλλες φίλες..η μία μ έκανε κτ πλ άσχημο κ θέλησα ν διακόψω μαζί της κ με την άλλη κάναμε περιστασιακη παρέα μέχρι π ξαφνικά αραίωσε (
Από ότι έμαθα από φιλή της ήταν του χαρακτήρα της να κάνει επιπολαιες παρεες και εφημερες) ...δν ξέρω πλέον τι να πω...βαρέθηκα να νιώθω στο περιθώριο αλλά κουράστηκα κιόλας να προσπαθώ να με συμπαθουν και να προσπαθώ για να μην το αφήσω στη μοίρα του....ισως πρέπει να δώσω προτεραιοτητα στον εαυτό μου...να πω δεν γαμιεται οποίος γουστάρει και να σταματήσω να χαλιέμαι ...Απλά είναι λογικό να με στεναχωρεί...προσπαθώ γ κάτι καλύτερο κ αυτο είναι κτ π θα με ευχαριστήσει πλ.....
24-12-2016, 23:17 #12Miliva21GuestΜ αρεσει να γινομαι αστεία γτ μ αρέσει να γελάω απλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό με ατομα στη σζολη που απλά λέμε ένα γεια .στο ξεκάρφωτο να αρχίσω ν λέω ανέκδοτα...αν κ έχεις δίκιο το χιούμορ βοηθάει..αλλά το μεγαλύτερο χιούμορ βγαίνει όταν έχεις το ίδιο χιούμορ με κάποιον άλλον...είναι θέμα χημείας....έχουν υπάρξει άτομα π μπορούμε να ξεκαρφιστουμε από τα γέλια και με άλλους π δν μπορούμε ν πούμε τπτ αστείο ....
24-12-2016, 23:18 #13
εστιαζεις στην εμφανιση, κατα πρωτο λόγο. Το στυλ σου, τι φορας, τι αξεσουαρ, τι τσαντα, βραχιολακια κλπ. Οχι ακριβα, αλλα στυλατα, να φαινεται οτι εχεις αποψη. Το μαλλι επιμελως ατημελητο, το στυλ που επικρατει γενικως.
Κατα 2ο λογο ΜΙΛΑΣ! ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ! δειχνεις οτι ενδιαφερεσαι, προσφερεσαι να βοηθησεις, αναλαμβανεις ρολο στις πανεπιστημιακες ομαδες, δειχνεις ανοιχτη. Κι αν δεν εισαι, παιξε ρολο σα να εισαι ηθοποιος οτι εισαι ανοιχτη...
Αυτα δεν γινονται απο την 1η φορα, θελει χρονο! μην απογοητευτεις αν φας στραπατσα αρχικα... ετσι παθαινουν ολοι. Μια γνωστη μου ελεγε οτι πηγαινε παραδοσιακους στο πανεπιστημιο και για να γνωρισει κοσμο περασε σχεδον ενας χρονος και καθε βδομαδα πηγαινε ανελλιπως, σα να χτυπουσε καρτα ενα πραγμα.
Αν ειναι εξαιρετικα δυσκολο στη σχολη σου, προσπαθεις στο πανεπιστημιο, στην πανεπιστημιακη λεσχη στις ομαδες εκει.
Και ισως πρεπει να κανεις ενα περασμα απο καμια διασημη φοιτητικη παραταξη για παρτακια και εκδρομες, εκει θα βρεις σιγουρα παρεες.
Οταν σε ρωτανε αν εχεις φιλες, θα δειχνεις οτι εχεις και φιλες, και παρεες!! Στυλατη εμφανιση!! και μιλας, εν αναγκη παιζεις ρολο.
Αυτα ειναι!!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
24-12-2016, 23:20 #14Miliva21GuestΕλις μου....δν πήγαινε το σχόλιο γ όλους ...δεν είναι όλοι οι άνθρωποι υποκριτές κ διπροσωποι....έφερα ένα παράδειγμα γτ ξαφνικά θυμήθηκα μια συμμαθήτρια μου στο σχόλιο που ήταν τόσο στριμμένη και αχώνευτη που τους έκραζε όλους...κ ομως με όλους είχε κολλητιλικια κ όλοι τις μιλάγανε...
24-12-2016, 23:23 #15
δε γενεται να προβλεψεις την αντιδραση καπιου ειδικα στις αρχες αρα εσυ κανεις οτι νομιζεις και οσα πανε και οσα ερθουν η μπιλια σε καπιο νουμερο θα κατσει τελικα.αυτο το σκεπτικο εχει πολες πιθανοτητες να αρεσει.