Results 16 to 21 of 21
Thread: Απρόοπτη εγκυμοσύνη... Βοήθεια!!
-
28-12-2016, 10:45 #16
Αντιλαμβάνομαι οτι βρίσκεσαι σε πολύ δύσκολη θέση και είναι λογικό να έχεις πελαγώσει. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και λογική για να μπορέσεις να πάρεις απαντήσεις σε πρακτικά θέματα που αφορούν στο μεγάλωμα ενός παιδιού κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Απ' οτι καταλαβαίνω έχεις σχεδόν αποφασίσει να βγάλεις από την ζωή σου αυτόν τον άνθρωπο και νομίζω αυτό είναι το πιο καλό για σένα. Από τις περιγραφές σου, οφείλω να σου ομολογήσω οτι μου μετέφερες την όλη πίεση που νιώθεις και επίσης έναν φόβο για αυτόν. Αλήθεια, τον φοβάσαι πια ή είναι δική μου αίσθηση;
Πέρα από τα πρακτικά που σου αναφέρουν πολύ σωστά και οι προηγούμενοι εδώ, για μένα υπάρχουν και αρκετά "ηθικά" διλήμματα σε περίπτωση που αποφασίσεις να κρατήσεις το παιδί μόνη σου. Προσωπικά θεωρώ οτι ο πατέρας έχει δικαιώματα στην ανατροφή του όπως και η μητέρα φυσικά, γιαυτό θεωρώ πως η απόφαση σου είναι πολύ δύσκολη. Μπορείς να στηριχτείς σε αυτόν τον άνθρωπο για απλά πράγματα (πέρα από τα οικονομικά) που θα αφορούν στην ανατροφή του; Θεωρείς οτι θα μπορείτε να βρείτε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας ακόμα κι αν δεν είστε πια ζευγάρι; Θα θεωρούσες ασφαλές το παιδί μαζί του;
Ένα παιδί χρειάζεται και τους δυο γονείς του (άσχετα αν είναι ζευγάρι ή όχι) και δεν ξέρω αν έχει κανείς το δικαίωμα να του το στερεί αυτό.
Δεν είμαι υπερ της έκτρωσης γενικά, αναγνωρίζω οτι είναι μια απόφαση με μεγάλο ψυχικό κόστος για μια γυναίκα, αλλά νομίζω πολλές φορές είναι ακριβώς το μητρικό ένστικτο που οδηγεί σε αυτή την απόφαση.
Εύχομαι να επιλέξεις με σύνεση και ψυχραιμία και να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση τελικά.
Καλή δύναμη!
- 29-12-2016, 00:12 #17
Έχεις δίκιο να το σκεφτείς αυτό, όμως όπως λέει κι η παροιμία: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Δηλαδή στην πρώτη εγκυμοσύνη πέρα από καναδυό ζαλάδες δεν είχα τίποτα και μάλιστα πήγαινα και γυμναστήριο.
Σε αυτές που κατέληξαν σε αποβολή είχα από την αρχή κράμπες στην κοιλιά, εξάψεις και αιμορραγίες που ξεκίνησαν αμυδρά, δυνάμωσαν και τελικά κατέληξαν στην αποβολή. Ήμουν δε, στο κρεββάτι ακίνητη και με πόνους συνέχεια. Ήμουν και μεγαλύτερη βέβαια σε ηλικία. 36-37.
Και το πρόβλημα των αποβολών δεν είχε καμία σχέση με την άμβλωση. Απλά υπέφερα από βαριάς μορφής ενδομητρίωση, μια ιδιοπάθεια που ξεκινάει από μικρή ηλικία, στην αρχή σε πολύ μικρό βαθμό που δεν προκαλεί πρόβλημα και όσο περνάνε τα χρόνια επιδεινώνεται.
02-01-2017, 19:33 #18
Είμαι Αιγύπτιος πρώην μουσουλμάνος νυν Κόπτης Χριστιανός(οι Κόπτες είναι Αιγύπτιοι χριστιανοι στην Αίγυπτο είναι περίπου 15 εκατομύρια σε σύνολο 80 εκατομύρια πλυθησμό. Τόσο οι χριστιανοι όσο και οι μουσουλμάνοι στη χώρα μου δε κάνουμε σεξ πριν το γάμο. Ο Πακιστανός με τον οποίο εμπλεξες μάλλον είναι κοσμικός μουσουλμάνος που έφυγε από το Πακιστάν γιατί δεν άντεχε την Σαρία ή είναι άθεος εντελώς.Στα λέω γιατί ήμουνα μουσουλμάνος πριν γίνω Κόπτης χριστιανός και έζησα με μουσουλμάνους. Γνώμη μου:κράτα το παιδί και η μεγσλωστο μόνη σου,ή παντρέψου τον αν γίνει χριστιανός(αν όμως είναι 100% άθεος τότε κάνε τυπικά θρησκευτικό γάμο σε καμία εκκλησία ή σωστό για υιοθεσία μόλις γεννηθεί!
02-01-2017, 19:43 #19
02-01-2017, 19:47 #20
Βέβαια και οι παλαιοημερολογίτες είναι πιστοί και συντηρητικοί και καλά κάνουν!
02-01-2017, 21:03 #21
Απ ό,τι ξέρω η περιτομή αρχικά ήταν εντολή του Θεού στον Αβραάμ, ένα σημάδι, μια προτύπωση βαπτίσματος.
Από κει το έχουν και οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι, ενώ οι χριστιανοί δεν έχουν, όχι επειδή απαγορεύεται αλλά δεν θεωρείται απαραίτητο.
Δεν ξέρω σε τί έχει να κάνει με την εγκράτεια στο σεξ, αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις..