Results 16 to 28 of 28
Thread: τεραστιο λαθος..
-
07-03-2008, 18:04 #16
με το μπαρδον,
αλλα οταν βλεπω λεξεις οπως απιστια, μου γυρνανε τα αντερα.....
Το προβλημα ειναι οτι εχετε μπει σε ψυχαναγκασμους, οχι μονο εσυ αλλα χιλιαδες Χ χιλιαδων ζευγαρια.
- 08-03-2008, 11:39 #17
Originally posted by Tzeni
Αν ησουν δεμενος δεν θα εκανες οτι εκανες Ή τούλάχιστον πριν τα κανεις θα τα συζητουσες... και τι σημαινει σοφια μου \"προβληματα σε μια σχεση δημιουργουνται ετσι κ αλλιως.\" δηλαδη αυτο ειναι ενα απλο προβλημα που ευκολα μπορεις να το ξεχασεις????
Αυτο καταρχην δεν ειναι προβλημα αλλα η αρχη του τελους για μια σχεση.
(βεβαια παντα αναλογα την σχεση,το ποσο απελευθερωμενος εισαι και τι συμφωνια εχεις κανει με τον συντροφο σου)
Θελω να ρωτήσω το εξής. ενα ζευγάρι που νιωθει κ ειναι δεμενο μεχρι καποια στιγμη δεν μπορει να αλλαξει κ να περάσει σε ενα άλλο στάδιο που δεν θα νιώθει έτσι? (βεβαιως μπορει να συμβει κάλλιστα κ το αντιθετο)!
Πιστεύω πως τπτ δεν μενει ιδιο για πάντα. Κ εκει υπάρχει η γοητεια των σχέσεων.
Η \"απιστία\" ειναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προβλημάτων στη σχεση, δεν ειναι εκει το θέμα. Ειναι το αποτέλεσμα προβλημάτων που υπάρχουν στη σχεση. Και ουτε πιστεύω οτι ειναι η αρχή του τέλους σε μια σχέση. Αλλα μια αποδειξη δυσλειτουργιας στη σχεση.
Θεωρεις οτι πραγματικά υπήρχε επικοινωνια στη σχέση? Απο οσα γράφεις εγω πιστεύω πώς απουσιαζε....Κι ομως πώς περιμενει κανεις με την απουσια της να ερθει κοντα κ να νιωσει κοντά στον άλλο?
08-03-2008, 12:25 #18
[quote]Originally posted by Tzeni
Originally posted by Sofia
.... το σημαντικο - για μενα- ειναι να δειτε ΠΩΣ φτάσατε ως εδω. αυτο μπορει να βοηθησει πολυ. προβληματα σε μια σχεση δημιουργουνται ετσι κ αλλιως. απο κει κ περα φαινεται κ ποσο επι της ουσιας ειστε δεμενοι ή ποσο κ πώς θελετε να μεινετε στη σχεση αυτη.Originally posted by TzeniΜου θυμιζει τωρα τον πασχαλη με την γυναικα του.
Που λενε ποσο δεμενοι ειναι και οτι αυτο τους ενωσε περισσοτερο και τετοιες αηδιες....
Αποκλείεις δηλ την περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι στην ουσία να έκαναν αυτό που λέει η Sofia και να τους \"λειτούργησε\" για να ξεπεράσουν το πρόβλημα και να πάνε παρακάτω σαν ζευγάρι ;
Originally posted by Tzeni....τι σημαινει...\"προβληματα σε μια σχεση δημιουργουνται ετσι κ αλλιως.\" δηλαδη αυτο ειναι ενα απλο προβλημα που ευκολα μπορεις να το ξεχασεις????
Originally posted by TzeniΑυτο καταρχην δεν ειναι προβλημα αλλα η αρχη του τελους για μια σχεση.
(βεβαια παντα αναλογα την σχεση,το ποσο απελευθερωμενος εισαι και τι συμφωνια εχεις κανει με τον συντροφο σου)
Όπως καταλαβαίνεις το θέμα μας είναι στο να υπάχει διάθεση (πρωτά απ όλα) για να εντοπιστούν οι λόγοι και οι καταστάσεις μέσα στη ζωη του ζευγαριού που άφησαν χώρο γι\' αυτή την ..\"καλλιέργεια σκέψεων και ανάπτυξη συναισθημάτων\" που οδήγησαν στη συγκεκριμένη πράξη ....
08-03-2008, 12:44 #19
Συμφωνω απολυτα με το οτι η απιστια συχνα ειναι η κορφη του παγοβουνου. Αλλα και παλι, μπορει να ειναι στοιχειο της ψυχοσυνθεσης του ατομου, ενδειξει της αδυναμιας του να δεσμευτει σοβαρα εν γενει.Το κανει συστηματικα, και ειναι πιο πολυ απο τις πραξεις εκεινες οπου πρωτα πραττω και μετα σκεφτομαι, οπως τις λεει και ο psycangel.
Εκεινο που θελω να σχολιασω στην περιπτωση σας Bill, ειναι το εξης. Απο τα οσα λες φαινεται η απιστια σου να ειναι απλα το κερασακι στην τουρτα των κενων επικοινωνιας αναμεσα σε σενα και τη γυναικα σου. Αυτη την τουρτα, την φτιαξατε μαζι, παρεουλα. Εσυ φυσικα εχεις εξ\' ολοκληρου την ευθυνη για το κερασακι, το οτι πηγες με την αλλη γυναικα. Οπως επισης εχεις και το \"ελαφρυντικο\" οτι το συζητησες ειλικρινα με τη συντροφο σου, θελοντας να το δουλεψετε και να δειτε αν μπορειτε να προχωρησετε μαζι \"εν γνωσει\" αυτου. Λες οτι ανοιξατε την ψυχη σας ο ενας στον αλλον και αποφασισατε να συνεχισετε. Η αποφαση αυτη, αν πηγαζει απο ελευθερη επιλογη και δεν ειναι καταναγκαστικη(οικονομικη η συναισθηματικη αδυναμια τη γυναικας σου πχ να σε αποχωριστει) εμπεριεχει πιστευω και την παραδοχη οτι θελετε να βρειτε ποια αιτια οδηγησαν τη σχεση σας σε αυτου του ειδους την απωλεια επαφης και να την βελτιωσετε, να διορθωσετε τα κακως κειμενα και ολα τα μελλοντικα τους ενδεχομενα.Να εντοπισετε ο καθενας το δικο του μεριδιο ευθυνης στο φτιαξιμο της τουρτας.Οποτε το κρισιμο κατα τη γνωμη μου ειναι, σε αυτες τις εντασεις που ανακυπτουν αναμεσα σας, να μην μπεις εσυ σε εναν ρολο ενοχου που πρεπει να εξιλεωθει και η γυναικα σου στον ρολο του τιμωρου. Αναιρειται ετσι η ισοτιμια για να ξαναφτιαξετε τη σχεση σας.. Εκτος αυτου ειναι και αδικο, γιατι και οι δυο εχετε ευθυνη για αυτα τα πολλα που πηγαν στραβα.Υπαρχει ο θυμος, τα συναισθηματα, υπαρχει το κερασακι που εβαλες εσυ, αυτα θα πρεπει να βγουν, να εκφραστουν, μονος σου θα βρεις τροπους και η γυναικα σου επισης. Δεν λεω δηλαδη να ξεχαστει, αλλα να εκφραστει με τον σωστο τροπο και τη σωστη στιγμη, με ειλικρινεια, να μπει ετσι μια βαση ωστε να χτιστει πανω της κατι αλλο, να γινει το \"αδειασμα\" του θυμου- κι οχι να διαιωνιστει μεσα σε ενα παιχνιδι ρολων του τυπου ενοχος και τιμωρος.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-03-2008, 13:00 #20
Σου ειπε οτι θελει χρονο να το συνειδητοποιησει. Δωσε της ολο το χρονο που χρειαζεται.
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-03-2008, 13:03 #21
ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι κακο να βλεπεις και κατι περα του συντροφου σου ερωτικα.
Ξερω οτι ειναι περαν των οριων σας, αλλα επειδη το βλεπετε σαν προβλημα, η ουσια του ειναι στη κτητικοτητα και απο την αναποδη οτι δεν ειμαστε μονογαμικα οντα αλλα πολυγαμικα.
Ετσι το να προσπαθουμε να βρουμε ενα ταιρι και να αφοσιωθουμε σε ενα αλλο και τουμπαλιν απλα ειναι ενας μυθος που δεν επιβεβαιωνεται ποτε.
Οσο κουβαλατε τις πετρες του σισυφου δεν ξεμπερδεψετε ποτε απο αυτες τις καταστασεις.
α. Μαθετε καταρχην να ειστε ειλικρινεις με τους συντροφους σας, να μεταδιδετε ολες σας τις σκεψεις ακομα και αυτες που θεωρειτε απαγορευμενες.
β. Μετριαστε η ακομα καλυτερα εξαφανιστε την κτητικοτητα προς το συντροφο σας. Το οτι ειστε μαζι δεν σημαινει οτι σας ανηκει ολοκληρωτικα, ειναι ενας αυτονομος ανθρωπος. Ειναι πολυ φυσικο να υπαρξει μια ερωτικη ατμοσφαιρα με ενα τριτο προσωπο χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εκτιμαμε η σταματησαμε να ειμαστε ερωτευμενοι με το συντροφο μας. Περα απο ατομα με λογικη η συναισυσθημα, συνεχιζουμε να ειμαστε και ζωα, αρα να εχουμε συν τοις αλλοις και ζωωδη ενστικτα, τα οποια οσο και να προσπαθησετε να εξαφανισετε, δεν θα σταματησουν να υπαρχουν.
Δυστυχως χιλιαδες ζευγαρια ξεκινανε λαθος με κοινωνικα \"πρεπει\" και \"μη πρεπει\" με την συνηθη συνεπεια να μιλανε για απιστιες και αλλα φαιδρα. Ομως οσο και να προσπαθησετε να φυλακισετε τα ενστικτα σας (η του συντροφου σας) αυτα θα υπαρχουν και το μονο που θα καταφερετε ειναι να βασανιζεστε μεχρι και την τελευταια σας πνοη.
08-03-2008, 13:17 #22
απο την αλλη επειδη εχω γνωρισει απειρα ζευγαρια που αλλα εχουν προβληματα αλλα οχι,
θυμαμαι μερικα ζευγαρια, που ο αντρας εχει σταθερη μονιμη δευτερη σχεση χωρις να το γνωριζει η συντροφος της. (και το αναποδο)
Οι ζωες ολων πηγαινουν κανονικα και ολοι ειναι ευτυχισμενοι.
Να υποθεσω οτι οι γυναικες αυτες (που δεν γνωριζουν για την δευτερη σχεση) ειναι ευτυχισμενες μεσα στην μακαριοτητα και την αγνοια τους???
Εν κατακλειδι αυτο που σιχαινομαι στις σχεσεις ειναι την ανειλεικρινια και σε δευτερο επιπεδο την καταπιεση ερωτικων συναισθηματων που προκυπτουν οταν εισαι σε μια σχεση.
Και οχι δεν δεχομαι επ ουδενι να φορτωθω εγω ολα τα κομπλεξ που εχει φορτωσει στην κοινωνια το παπαδαριο εδω και αιωνες, τον γαμο της Κανα εγω τον εχω γραμμενο στα παλια και στα καινουρια υποδηματα μου....
ουστ λεμε!
08-03-2008, 20:38 #23
οταν ενασ συντροφοσ μου μου ανοιχτηκε για την απιστια του και για το οτι μετανιωσε πικρα..περασα πολλεσ φασεισ..
η τελικη ηταν το οτι τον συχαινομουνα...δεν ηθελα καν να με αγγιζει ηταν σαν μολισμενοσ,σαν αιωνια βρωμικοσ...ξεσπουσα λεκτικα πανω του κι εκεινοσ αντεχε ..δεν περιμενανα το αντεξει...
του φερομουν ασχημα στα ματια μου ηταν ενα τιποτα ενα σκυλι ..και του το ελεγα..του το φωναζα..ουρλιαζα πωσ τον συχαινομαι... πωσ ειναι βρομικοσ στην ψυχη...
περασανε καπου 2 μηνεσ ετσι και σιγα σιγα επαψα να τον συχαινομαι... αρχησα να τον εκμεταλευομαι σεξουαλικα..του φαιρομουν σαν ερωτικο εργαλειο και μονο.... εκανα σεξ μαζι του..οχι ερωτα...και υστερα εφευγα..τον παρατουσα...γυριζα πισω οποτε ηθελα...
αντεξε....
τελικα καταφερα να συμφιλιωθω με αυτο....το εβαλα στην ακρη... του το χτυπαγα που και που...αλλα αυτο ηταν ολο...
εκεινοσ αντεξε ...πραγματικα μου εκανε εντιπωση που το αντεξε ολο αυτο...κι εγω επειδη τον λατρευα....τελικα γυρισα κοντα του και ψυχικα ....οσπου χωρισαμε μια μερα υστερα..σαν φυσιολογικο ζευγαρι......
αλλα ναι... αντεξε πολλα δικα μου ξεσπασματα...
η γυναικα σου?εχει τετοια ξεσπασματα?..ξερεισ με καποιο τροπο πρεπει να το πεταξει απο μεσα τησ..ολη αυτη την απογοητευση.....ολον αυτον τον πονο.....
δυναμη και στουσ δυο σασ ευχομαι......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
09-03-2008, 17:11 #24
Όταν είσαι σε μια σχέση και αποφασίζεις να κάνεις και κάτι άλλο, σημαίνει πως η υπάρχουσα σχέση δεν σε ικανοποιεί σε έναν ή πολλούς τομείς. Αυτό το δεδομένο ή το αξιοποιείς πριν κάνεις κάτι ή το αφήνεις για να προσθέσεις και άλλα στη λίστα. Έναν ειδικό για σχέσεις έχετε σκεφτεί να επισκεφθείτε? Γιατί ο θυμός πρέπει να βγει και τα προβλήματα που αρχικά έφεραν τη ρήξη να λυθούν.
09-03-2008, 18:14 #25
@κρινο, αυτή είναι καλως ή κακώς η δομή της κοινωνίας μας. Οπότε... αλλοι τα φορτώνονται τα κομπλεξ και άλλοι τα ξεφορτώνονται.ʼλλοι συμπλέουν με τα κοινωνικά \"πρέπει\" και άλλοι επαναστατούν.
Δυστυχώς δεν έιμαστε όλοι επαναστάτες
09-03-2008, 18:21 #26
Όσο για σένα μπιλ, δεν ξέρω αν η γυναίκα σου θα μπορέσει να το ξεχάσει. Είναι και θέμα κοινωνικών συμβάσεων. Σεξ με μιαν άλλη σημαίνει απιστία και ψέμα. Δεν είναι η πράξη αυτή καθ αυτή αλλά όλα τα παρελκόμενα... Τα ψέματα, οι σκέψεις, οι φαντασιώσεις, τα κρυφά ραντεβού... η κρυφή ζωή εν γένει.
Γνώμη μου είναι να κάνεις κι άλλο υπομονή, δίνοντάς της χώρο και χρόνο.
Επίσης θέλω να σε ρωτήσω... μένει μαζί σου γιατί το θέλει ή μήπως επειδή είναι βολεμένη. Είναι εξαρτημένη οικονομικά απο εσένα ή είναι ανεξάρτητη?
16-03-2008, 18:21 #27
Κρινο, δεν ειναι καθολου κακο να βλεπεις και κατι περαν του συντροφου σου ερωτικα! Θα ηταν ανειλικρινες να αρνουμαστε ετσι τα ιδια μας τα ενστικτα. Πιστευω εξαλλου οτι ο ερωτισμος μπορει να εντρυφησει σε καθε ειδους σχεση που εχουμε, και με εμψυχα οντα και με τα αψυχα. Ενας αντρας για παραδειγμα που αφιερωνει ολη του την υπαρξη στο αμαξι του ή το μαγαζι του, διαπραττει κι αυτος καποιου ειδους \"απιστια\" απεναντι στην συντροφο του που ειναι πιο επικεντρωμενη σε αυτον. Η κτητικοτητα ειναι ενα αλλο επισης μεγαλο θεμα. Απαιτει εσωτερικη ελευθερια ενας δεσμος που δεν θα στηριζεται παρα στην ελευθερη επιλογη του καθενος, κι οπου ο αλλος δεν ειναι κτημα μου. Αλλο ενα μεγαλο κεφαλαιο ειναι το θεμα της εμπιστοσυνης, που και παλι ξεκινα πιστευω απο την εμπιστοσυνη που εχουμε εμεις οι ιδιοι στον εαυτο μας, τα συναισθηματα μας και τις σκεψεις μας. Τωρα σχετικα με αυτο που λες οτι ειμαστε εκ φυσεως πολυγαμικα οντα, συμφωνω! Αυτο ομως σε τιποτα δεν αναιρει τη δυνατοτητα που εχουμε να αναλαβουμε τη δεσμευση μιας μονογαμικης σχεσης, εφοσον αυτο συναποφασισουμε οτι εχουμε αναγκη σαν τυπο δεσμευσης μαζι με τον αλλο συντροφο.
16-03-2008, 18:26 #28
Εκτιμω το να υπαρχει ειλικρινεια σε καθε ειδους σχεση, οχι μονο στην ερωτικη. Λιγες ειναι εκεινες οι οριακες περιπτωσεις οπου πιστευω οτι δεν θα ειναι καλο να εκφραστουμε ολοτελα, διοτι κι η ειλικρινεια εχει τα ορια της. Ωστοσο ειναι σημαντικος και ο τροπος που επικοινωνουμε την αληθεια μας. Τωρα ναι, κατα βαση, ειμαστε εν μερει ζωα και εν μερει ανθρωποι. Καπου στο αναμεσα.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή